בג"ץ הורה למדינה: ערוץ 20 עולה למערך 'עידן+'

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115

שליחה

איך אפשר לקרוא לערוץ 24 ערוץ? יצא לך לראות פעם את התכנים המשודרים שמה בלופ אין סופי? רמז אייל גולן קורא לך... תהנה

i_zik פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416

שליחה

benny123 כתב:איך אפשר לקרוא לערוץ 24 ערוץ? יצא לך לראות פעם את התכנים המשודרים שמה בלופ אין סופי? רמז אייל גולן קורא לך... תהנה
...
מודה שכשהערוץ היה משדר קליפים ישראליים - הוא היה שומר המסך שלי.
מאז שהערוץ קיבל את אותן הקלות רגולטוריות שאיפשרו לו לשדר מוסיקה לועזית ולצערי גם תוכניות שכל קשר בינן לבין מוסיקה הינו מקרי בהחלט, חדלתי מלהכיר באפיק 24 כאפיק לגיטימי.

אם המדינה יודעת שלערוץ מסוים יש X הוצאה והערוץ לא מצליח לעשות זאת באמצעות הכנסה מפרסומות וחסויות, אז על המדינה לנקוט באקט תרבותי ולהשלים את ההכנסה הזו - כי זו מהות של תרבות ושימורה. אחרת לא ברור מדוע המדינה רצתה ערוץ ייעודי למוסיקה ישראלית אם מה שמשודר בו זו תרבות לא ישראלית בעליל (ע"ע אותה מוסיקה לועזית..)

תרבות זהו אינו בהכרח דבר כלכלי. חבל ששרת התת-תרבות שלנו, מירי גרב, לא פועלת לשמר את המפעל התרבותי-מוסיקלי הזה ועיקר פועלה הוא פיזור שנאת חינם.

yaronnn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601

שליחה

יש לך קליפים בעברית בבוקר ובלילה ויש ירון אילן כל שישי וגם ככה פותחים מרבב חדש לערוץ אם יש מקום למה לא להעמיס עליו ערוצים חדשים

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 504

שליחה

yaronnn כתב:אין לי בעייה שהמדינה תשלם 8 מיליון שקל ותעלה את ערוץ מורשת זה אומר שפותחים מרבב חדש רק לערוץ מורשת אולי יעלו את ערוצים הייעודים חינם לממיר ערוץ 9 וערוץ 24ואולי גם ערוץ 1 hd
...
·
אבל מי בדיוק ישלם אתה ה2 מיליון שקל?
השם האמיתי שלי זה רמי,
השם משתמש שלי הראשון פה זה רמקולים.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה

האם יעלה באיכות HD כפי שמשודר בסלקום tv?

yaronnn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

quote="odedwe"]
...[/quote
·
אבל מי בדיוק ישלם אתה ה2 מיליון שקל?
...
לא ישלמו גם ככה פותחים מרבב חדש למורשת או אולי המדינה תתן 8 מיליון וכל ערוץ שיעלה יתחלק עם ערוץ 20 שווה בשווה בוא נגיד אם ערוץ 24 יעלה ביחד עם מורשת כל ערוץ ישלם 1 מיליון ואם גם ערוץ 9 וערוץ 30 יעלו כל אחד ישלם חצי מיליון שזה יה כדאי לעלות לעידן

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

yaronnn כתב:אבל מי בדיוק ישלם אתה ה2 מיליון שקל?[ לא ישלמו גם ככה פותחים מרבב חדש למורשת או אולי המדינה תתן 8 מיליון וכל ערוץ שיעלה יתחלק עם ערוץ 20 שווה בשווה בוא נגיד אם ערוץ 24 יעלה ביחד עם מורשת כל ערוץ ישלם 1 מיליון ואם גם ערוץ 9 וערוץ 30 יעלו כל אחד ישלם חצי מיליון שזה יה כדאי לעלות לעידן
...
·אבל האם כדאי לממשלה להשקיע כסף על עידן פלוס שלא בטוח אם הוא ימשך?
משרד התקשורת מקדם הפרטה של עידן פלוס
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 12,00.html
זה נכון שחברות ערוצי 2 ו 10 רוצות במשותף להיות אחראים על זה אבל המדינה בינתים מקבלת את טענת HOT ו YES
חברות הכבלים והלוויין פנו לרשות ההגבלים בבקשה לשתף פעולה באופן רגולטורי כדי להיאבק בכוונת ערוצים 2 ו-10 לקבל לידיהם את הניהול של עידן פלוס
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 11,00.html
נערך לאחרונה על ידי odedwe ב 12/09/2016 3:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
השם האמיתי שלי זה רמי,

yaronnn
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

מה זאת אומרת לא בטוח אם ימשיך עידן פלוס odedwe. המדינה חייבת לתת לציבור דרך לקלוט את הערוצים המסחריים איכשהו וחוץ מזה בינואר עולה התאגיד החדש צריך מקום בעידן פלוס ל hd וגם קשת ורשת מתפצלות אז צריך עוד תדר בעידן פלוס אז יהיו חייבים לפתוח את המרבב הנוסף בלי שום קשר לערוץ 20
נערך לאחרונה על ידי yaronnn ב 11/09/2016 18:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

yaronnn כתב:מה זאת אומרת לא בטוח אם ימשיך עידן פלוס odedwe. המדינה חייבת לתת לציבור דרך לקלוט את הערוצים המסחריים איכשהו וחוץ מזה בינואר עולה התאגיד החדש צריך מקום בעידן פלוס ל hd וגם קשת ורשת מתפצלות אז צריך עוד תדר בעידן פלוס אז יהיו חייבים לפניו את המרבב הנוסף בלי שום קשר לערוץ 20
...
·
כי לא נמצא בינתים מי שיסכים לנהל את עידן פלוס בצורה שהיא מוסכמת על רשות ההגבלים העסקים.
גם אם ערוץ 20 יעלה לעידן פלוס זה לא מה שיגרום ל YES ול HOT להוזיל מחירים בצורה משעותית ללקוחות שלהם,
צריך בשביל הוזלת מחירים משמעותית מהחברות האלה, משהו משמעותי כמו שיהיו בעידן פלוס גם ערוצים ייעודים כמו של ספורט ושל סרטים שהתשלום להם לא צריך הרבה כסף לעלות.
השם האמיתי שלי זה רמי,

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אני עוד מחכה לערוץ 1 ב-HD בטכנולוגיית ה-DVBT2 :lol: העיקר שלחו אותנו לקנות ממירים חדשים DVBT2 כשאין שידור כזה בישראל ובטח לא ערוצי HD שמאז הוצאת הממירים למכירה מתאפרים שהם מוכנים לקלוט את שידורי ה-HD.. המדינה הזאת צועדת אחורה במקום קדימה.. עדיף לחזור לקליטת התחנות ב-UHF עם אנטנה וגמרנו.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

benny123 כתב:אני עוד מחכה לערוץ 1 ב-HD בטכנולוגיית ה-DVBT2 :lol: העיקר שלחו אותנו לקנות ממירים חדשים DVBT2 כשאין שידור כזה בישראל ובטח לא ערוצי HD שמאז הוצאת הממירים למכירה מתאפרים שהם מוכנים לקלוט את שידורי ה-HD.. המדינה הזאת צועדת אחורה במקום קדימה.. עדיף לחזור לקליטת התחנות ב-UHF עם אנטנה וגמרנו.
...
·בני מי בדיוק שלח אותך לקנות ממיר DVB-T2 ??
לי זכור שהרשות השניה הוציאה הודעה שאין טעם לרוץ לקנות ממירים כל עוד השידורים נסיוניים והתקן עוד לא ״סגור״
היבואנים הם אלו שהעבירו את כל המלאי ל t2 ומי שאין לו כזה ממיר לא מפסיד בינתיים כלום.

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בקשר לשידור ערוץ 20 באיכות שידור יותר טובה
התגובה שהם נתנו לי בקישור הזה
http://siz.co.il/my.php?i=ougm1mqyz03u.png
אז נראה לי שהם מתכוונים לעשות שידור של HD
אז כנראה שבעוד כמה חודשים או פחות מזה הם ישדרו באינטרנט באיכות של HD.
ויש סיכוי שבעידן פלוס בהמשך הם ישדרו בHD הם תהיה להם העדפה לשלם כסף על שידור באיכות של HD
כי לפי מה שרשום באתר אינטרנט של הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו שהם עוד לא הקימו לעידן פלוס תשתית שתומכת כראוי באיכות HD , ונראה לי שגם אם האפשרות הזאת תהיה שהשידור באיכות HD תעלה למי שרוצה לשדר בעידן פלוס באיכות שידור של HD עוד יותר כסף.

"הרשות השניה מקימה בימים אלו תחנות שידור נוספות כך שתתאפשר הפצה וקליטה של שידורי טלוויזיה במערך עידן+ גם בטכנולוגיית חדות גבוהה (HD), בהתאם למועדים הקבועים בחוק הפצת השידורים (להלן: "הרחבת המערך"). הפצת שידורי הטלוויזיה בטכנולוגיית HD תהיה באמצעות תקן שידור DVB-T2. יובהר, כי הליך האפיון והגדרת הפרמטרים של מערכות ההפצה לצורך הרחבת המערך טרם הסתיים. לפיכך, יתכן כי ערכות הקליטה אשר משווקות כיום על ידי ספקים פרטיים ומוצגות על ידם כתומכות בהרחבת המערך עידן+, או בתקן DVB-T2, לא יתאמו לשידורים בטכנולוגיית HD וכן לתוכן נלווה נוסף המשודר באמצעות המערך, לרבות מדריך שידורים, כתוביות סמויות ושירות "קול החדשות".
http://www.rashut2.org.il/idan_faq.asp
נראה לי שעד שיהיה להם תשתית של פול HD , שברוב מדינות העולם השידור כבר יהיה בHD מתקדם של 4K.
אני מנחש שתוך חצי שנה שרוב הערוצי טלוויזיה בבריטניה שמשדרים בשידור טלוויזיה קרקעי דיגיטלי, יעברו לשדר באיכות של 4K.
השם האמיתי שלי זה רמי,

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

odedwe כתב: "הרשות השניה מקימה בימים אלו תחנות שידור נוספות כך שתתאפשר הפצה וקליטה של שידורי טלוויזיה במערך עידן+ גם בטכנולוגיית חדות גבוהה (HD), בהתאם למועדים הקבועים בחוק הפצת השידורים (להלן: "הרחבת המערך"). הפצת שידורי הטלוויזיה בטכנולוגיית HD תהיה באמצעות תקן שידור DVB-T2. יובהר, כי הליך האפיון והגדרת הפרמטרים של מערכות ההפצה לצורך הרחבת המערך טרם הסתיים. לפיכך, יתכן כי ערכות הקליטה אשר משווקות כיום על ידי ספקים פרטיים ומוצגות על ידם כתומכות בהרחבת המערך עידן+, או בתקן DVB-T2, לא יתאמו לשידורים בטכנולוגיית HD וכן לתוכן נלווה נוסף המשודר באמצעות המערך, לרבות מדריך שידורים, כתוביות סמויות ושירות "קול החדשות".
http://www.rashut2.org.il/idan_faq.asp
נראה לי שעד שיהיה להם תשתית של פול HD , שברוב מדינות העולם השידור כבר יהיה בHD מתקדם של 4K.
אני מנחש שתוך חצי שנה שרוב הערוצי טלוויזיה בבריטניה שמשדרים בשידור טלוויזיה קרקעי דיגיטלי, יעברו לשדר באיכות של 4K.
...
·הציטוט הזה הוא טקסט שנכתב לפני 4 שנים כשעוד הייתה תקווה קלושה להרחבת עידן פלוס.
גם מי שכתב את זה כבר לא מאמין שזה יקרה.

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בסלקום TV ערוץ 20 משדר אינטרנטית בHD מה הבעיה לפחות באתר לשדר בHD? לא ברור
אולי מחכים לעשות הסכם עם הוט ויס שיכניס להם עוד קצת כסף ואז לעשות זאת באתר.. ובכלל עוד כמה חודשים.. עפים על עצמם

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

גיל37 ממש לא רצתי, יש לי ממיר מובנה במסך שמשרת אותי מאז ומעולם... כל הממירים מסביב נקנו למען סיקורים פה.. ממש לא אכפת לי אם מחר יהיה גם DVBT10...

ArielAberjil שאלה ברשותך, מה כל כך חשוב וקריטי לך לראות בהבחנה גבוהה בערוץ 20? את השערות באף של מנחה הפטריוטים? מילא אם זה היה ערוץ שמשדר תוכן טבע/מדע אנארף אבל כל היום בין קבלת השבת לתכנים פוליטיים אחרים אין לי מושג מה התועלת שתצמח מערוץ כזה ב-HD.

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ArielAberjil
אני מסכים איתך שאם ערוץ 20 ישדר באיכות HD
שאפשר יהיה לראות יותר טוב כל מה שרוצים לראות יותר טוב בשידור הזה.
לפי התגובה של ערוץ 20, לשדר באיכות HD זה עניין כספי.
אבל לפי דעתך איזה סוג של הסכם ערוץ 20 צריך לעשות עם YES ו עם HOT?
כי הערוץ הזה כבר משודר בשתי החברות האלה,

ואני לא חושב שצריך לשנות את השם של הערוץ הזה לערוץ הימני הישראלי,
כי ידוע שזה ערוץ המורשת ומורשת זה ציוניות ובציונות יש נטיה שלא לוותר על ארץ ישראל עד כמה שאפשר, שזה אומר שבפוליטיקה זה זהות לנטיה ימנית.
השם האמיתי שלי זה רמי,

ArielAberjil
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הסכם כספי לשדר בHD בהוט וביס כאשר היום הערוץ משדר בSD שם ובסלקום TV משדר בHD כלומר יש לו מצלמות ציוד ואולפן התומך בכך
רק לא ברור למה תיעדף במקום לתמוך באתר בHD נתן קדימות לסלקום TV אלא אם זה לא כלכלי כי כנראה סלקום שילמו על כך...

odedwe
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

"המשרד בוחן אפשרות להוציא את ערוץ 33 מעידן פלוס ולשדר אותו בלוויין, ובמקומו להכניס את ערוץ 20 "
http://www.themarker.com/advertising/1.3088810
האם זה אומר במילים אחרות להשאר רק על אותו מרבב ולהמשיך לשדר רק באיכות של SD בעידן פלוס בשידור לטלוויזיה למשך כמה שנים טובות ? כנראה כי הרבה אנשים לא ירצו לשלם עוד כסף בשביל ממיר מתקדם יותר לעידן פלוס?

ואם ערוץ 33 ישדר בלווין אז באיזה לווין?
כאשר הלווין עמוס 2 עומד נראה לי שעוד כמה חודשים הוא צריך להפסיק לעבוד ואין לווין עמוס 6, אז אם תהיה תקלה בלווין עמוס 3 אז זה עלול להפריע בקליטה למי שיצפה מהלווין הזה גם בערוץ 33, לא?
השם האמיתי שלי זה רמי,

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240

שליחה

odedwe כתב:"המשרד בוחן אפשרות להוציא את ערוץ 33 מעידן פלוס ולשדר אותו בלוויין, ובמקומו להכניס את ערוץ 20 "
http://www.themarker.com/advertising/1.3088810
האם זה אומר במילים אחרות להשאר רק על אותו מרבב ולהמשיך לשדר רק באיכות של SD בעידן פלוס בשידור לטלוויזיה למשך כמה שנים טובות ? כנראה כי הרבה אנשים לא ירצו לשלם עוד כסף בשביל ממיר מתקדם יותר לעידן פלוס?

ואם ערוץ 33 ישדר בלווין אז באיזה לווין?
כאשר הלווין עמוס 2 עומד נראה לי שעוד כמה חודשים הוא צריך להפסיק לעבוד ואין לווין עמוס 6, אז אם תהיה תקלה בלווין עמוס 3 אז זה עלול להפריע בקליטה למי שיצפה מהלווין הזה גם בערוץ 33, לא?
...
·מן הסתם הכוונה ללוויני עמוס. אבל - ערוץ 33 (כמו ערוצים 1, 2, 10 וערוץ הכנסת) כבר משודרים בלוויני עמוס. מרבית הערוצים הללו הופצו בשידורי לווין מאז הקמתם. ואגב, כולם משודרים בעמוס 3 כיום.

התופעה שאתה מדבר עליה - עמוס 2 מפסיק לעבוד ושיש תקלה בעמוס 3 ואז תהיה בעיית קליטה - זה בכלל לא המצב במציאות. למעשה, כל לווין משדר ערוצים אחרים. עמוס 2 לא פתאום יפסיק לעבוד - אם ייגמר לו הדלק, יסיטו אותו למסלול התרסקות לכדור הארץ בצורה מבוקרת. לגבי עמוס 3, לא אמורה להיות בו תקלה במשך חיי הלווין, כמו שלא היתה תקלה באף לווין עמוס לאחר שהוצב במסלול סביב כדור הארץ.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

amosii כתב:
...
...
לגבי עמוס 3, לא אמורה להיות בו תקלה במשך חיי הלווין, כמו שלא היתה תקלה באף לווין עמוס לאחר שהוצב במסלול סביב כדור הארץ.
...
·

לרוב הלווייני עמוס הייתה בעיה מהותית כל שהיא, במהלך השהות שלהם במסלול ולחלקם הגדול, גם כזו שגרמה להשבתה מלאה של הלוויין ולמצב של טוטאל לוס. ותמיד היה מדובר עוד על חצי הראשון של תקופת השרות שלהם. ועמוס 3 כבר פועל במצב של תקלה שמשביתה את רוב המשיבים שלו ומורידה את ההספק באלו המעטים שנשארו
למשל כמה מתזכורים לכך:

חלל תקשורת: עמוס 5 בטוטאל לוס, מסתובב בחלל בלי שליטה
החברה שדיווחה לפני 3 שבועות על ניתוק הקשר עם הלוויין מעדכנת שכל ניסיון לחידוש הקשר לא צלח. על פי הודעתה, קביעת 'כשל מוחלט'
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 27,00.html

אחד לפני זה:

יוסטון, יש לנו בעיה: ללווין עמוס 5i נגמר הדלק
מחישובים שערכה חלל תקשורת שבשליטת שאול אלוביץ' עולה כי ללווין הזמני אין מספיק דלק. כעת החברה תרשום הפסד של 12 מיליון דולר. הלווין הקבוע, עמוס 5, אמור להגיע לשיגור רק ביוני 2011
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 26,00.html

עמוס 4 לא שמיש לשרות והלקוח מסרב לשלם על גרוטאה:
חלל תקשורת איבדה את הלקוח הגדול ביותר של לווין עמוס 4
חברת תקשורת מאסיה האחראית על 75% מצבר ההזמנות של הלווין, 77 מיליון דולר, לא העבירה תשלומים בגין השירות שרכשה - וחלל נאלצה לבטל את ההסכם
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 37,00.html

עמוס 3 פעול במצב חלקי ביותר ובהספק נמוך, תוך כדי הפעלה של מספר מצומצם של משיבים בודדים, ובעמוס 2 נשאר הדלק לעוד מספר חודשים ספורים:

חלל תקשורת: הודיעה על תקלה בלוויין - וקרסה 7% בת"א
חלל תקשורת דיווחה על ירידת מתח במצבר בלוויין "עמוס 3" ■ החברה בוחנת מתווה תפעולי להפעלה תקינה של הלוויין, אולם הזהירה: "אין וודאות כי די בפתרון זה"
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000683942

חלל איבדה את התקווה
http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 25,00.html

כל לווייני עמוס, נפלו חלל לחלל תקשורת. :lol:

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”