פנסוניק 900 מול מיצ'ובישי 3000 - חזרתי מבולבל מהחנות !

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

ליאור, שוב, איני מבין מדוע אתה מתעקש דווקא על ה Panasonic AE900. ה Epson TW700 הוא מקרן חדש וכל מי שהשווה אותו מול ה AE900 טוען שהוא לוקח אותו כמעט בכל קריטריון, ובגדול. כאשר אתה משלב את הדברים הללו, עם העובדה שה TW700 עולה בארץ פחות מאשר ה AE900, אתה מגיע למסקנה שמי שקונה AE900 מבלי לבדוק את ה TW700, עושה טעות של מתחילים. חבל.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #22 

noam23 כתב:ליאור, שוב, איני מבין מדוע אתה מתעקש דווקא על ה Panasonic AE900. ה Epson TW700 הוא מקרן חדש וכל מי שהשווה אותו מול ה AE900 טוען שהוא לוקח אותו כמעט בכל קריטריון, ובגדול. כאשר אתה משלב את הדברים הללו, עם העובדה שה TW700 עולה בארץ פחות מאשר ה AE900, אתה מגיע למסקנה שמי שקונה AE900 מבלי לבדוק את ה TW700, עושה טעות של מתחילים. חבל.
...
תודה,
אבדוק גם חלופה זו.
נתקלתי גם במיצ'ובישי 1000U.
על פניו הוא נראה זהה לחלוטין ל 3000 למעט הרזולוציה ( 1024x720 במקום 1024x768 ).
מחירו זול בהרבה. מישהו שמע, ראה או מכיר ?

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

ה 1000U הוא מקרן ה 720p הזול ביותר בשוק. אחד החסרונות הגדולים של ה 1000U זה שהוא מכיל אזור שקוף בגלגל הצבע, ע"מ לעשות את התמונה בהירה יותר. הבעיה היא שדיוק הצבעים והקונטרסט יורדים בצורה דרמתית.

בכל מקרה, תרד מה HC3000. אתה טוען שמצאת אותו באזור ה 13,000 ש"ח בארץ, אך אמרתי לך שה HC3100 נמכר בפחות מכך בארץ.

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

noam23 כתב:ה 1000U הוא מקרן ה 720p הזול ביותר בשוק. אחד החסרונות הגדולים של ה 1000U זה שהוא מכיל אזור שקוף בגלגל הצבע, ע"מ לעשות את התמונה בהירה יותר. הבעיה היא שדיוק הצבעים והקונטרסט יורדים בצורה דרמתית.

בכל מקרה, תרד מה HC3000. אתה טוען שמצאת אותו באזור ה 13,000 ש"ח בארץ, אך אמרתי לך שה HC3100 נמכר בפחות מכך בארץ.
...
כן,
אני יודע,
גם אני מצאתי את ה 3100 בפחות מ 13K.

ליאור
הקולנוע שלי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

אחד החסרונות הגדולים של ה 1000U זה שהוא מכיל אזור שקוף בגלגל הצבע
...
כמעט כל מקרן DLP כולל את זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

מרטין, כל מקרן DLP שכולל את זה, משלם בקונטרסט. זו הסיבה שהאופטומה HD72 לא נתן שחורים טובים כמו המיצובישי HC3000. אופטומה למדו מהטעות ובמקרן HD73 החדש, כבר אין אזור שקוף בגלגל הצבע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

אני לא ממש מבין איך זה פוגע בקונטראסט.
אם זה "מבהיר" את השחורים, הרי שזה גם מבהיר את הלבנים, לא?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

נקודה טובה מרטין. מה שאני יודע זה שאנשים שהשחירו את האזור השקוף בגלגל הצבע (למשל ב Optoma HD70) מדדו לאחר מכן קונטרסט טוב יותר. אני לא יודע מהו ההסבר הטכני לתופעה.

בעיה נוספת עם אזור שקוף בגלגל הצבע, היא שמתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #29 

אם מתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן, אז זה אומר שמנגנון ה DLP (מערכת התזמון) לא מנצל את הגלגל נכון.
לחילופין, אפשר לומר שכל דבר שמטרתו להוסיף בהירות כללית, בהכרח פוגע בצבעים.
משה

Lior_M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

moco כתב:אם מתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן, אז זה אומר שמנגנון ה DLP (מערכת התזמון) לא מנצל את הגלגל נכון.
...
הגיוני,
הרי האזור השקוף בא להגביר את עוצמת האור שיוצאת מהמקרן. בהכרח זה פוגע בקונטרסט לא ?
הקולנוע שלי

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

...
מה זאת אומרת ?, הגברת עוצמת הצבעים ע"י הגברת עוצמת המנורה (מעבר מ Low ל High), לא תפגע באיכות הצבעים (במידה וגרף ההענות לתדר של הנורה משתנה באופן ליניארי עם העלייה בעוצמת ההארה).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

noam23 כתב:
...
מה זאת אומרת ?, הגברת עוצמת הצבעים ע"י הגברת עוצמת המנורה (מעבר מ Low ל High), לא תפגע באיכות הצבעים (במידה וגרף ההענות לתדר של הנורה משתנה באופן ליניארי עם העלייה בעוצמת ההארה).
...
איכות הצבעים תלויה בפרספציה של מערכת הראייה שלנו, שהיא לגמרי לא ליניארית (גם אם אפשר היה להגדיר את המושג לגבי תחושות של בן אדם)
ראה את הצבעים בתמונה המצורפת.
הצבע משמאל ב RGB הוא 120,80,80
כל צבע שכן מימין מהווה תוספת של 10% (מהערך המקורי), כלומר +10%, +20% ועד +%70.
כלומר, זה עלייה ליניארית ו"אותו הצבע" בבהירות אחרת , כאילו הגברת נורה עם היענות ליניארית.
אתה לא קורא לזה פגיעה בצבעים?
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

כן, אני קורא לזה פגיעה באמינות הצבעים, ואני מניח שזו בין היתר הסיבה שישנה רמת בהירות מומלצת להקרנת סרטים - 12-14foot lamberts (אני מניח שמדובר כאשר מוקרן סיגנל 100IRE).

בכל אופן, אם תביט בשני מקרני DLP אשר מכויילים לתת את עוצמת ההארה המומלצת פר יחידת שטח על המסך, כאשר מקרן אחד משתמש בסגמנט שקוף, והשני לא משתמש בסגמנט שקוף, הצבעים עם המקרן בעל הסגמנט השקוף יראו דהויים יותר.

בנוגע למה שאמרתי כאן:
...
הייתי צריך להוסיף כל עוד שומרים על אותה רמת בהירות של המסך (כלומר מגדילים את המסך כאשר עוברים מ Low ל High).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

מה הסיבה שהסגמנט השקוף קיים? מה הם היתרונות?
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

היתרון הוא שזה מאפשר לקבל תמונה בהירה יותר. זה טריק שמאפשר למקרן DLP זול להיות גם בהיר מאוד. זה לא בהכרח רע לכולם, יש אנשים שמעדיפים תמונה בהירה מאשר צבעים עמוקים (בייחוד אלו שהולכים על מסכי ענק).

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”