פנסוניק 900 מול מיצ'ובישי 3000 - חזרתי מבולבל מהחנות !
ליאור, שוב, איני מבין מדוע אתה מתעקש דווקא על ה Panasonic AE900. ה Epson TW700 הוא מקרן חדש וכל מי שהשווה אותו מול ה AE900 טוען שהוא לוקח אותו כמעט בכל קריטריון, ובגדול. כאשר אתה משלב את הדברים הללו, עם העובדה שה TW700 עולה בארץ פחות מאשר ה AE900, אתה מגיע למסקנה שמי שקונה AE900 מבלי לבדוק את ה TW700, עושה טעות של מתחילים. חבל.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תודה,noam23 כתב:ליאור, שוב, איני מבין מדוע אתה מתעקש דווקא על ה Panasonic AE900. ה Epson TW700 הוא מקרן חדש וכל מי שהשווה אותו מול ה AE900 טוען שהוא לוקח אותו כמעט בכל קריטריון, ובגדול. כאשר אתה משלב את הדברים הללו, עם העובדה שה TW700 עולה בארץ פחות מאשר ה AE900, אתה מגיע למסקנה שמי שקונה AE900 מבלי לבדוק את ה TW700, עושה טעות של מתחילים. חבל....
אבדוק גם חלופה זו.
נתקלתי גם במיצ'ובישי 1000U.
על פניו הוא נראה זהה לחלוטין ל 3000 למעט הרזולוציה ( 1024x720 במקום 1024x768 ).
מחירו זול בהרבה. מישהו שמע, ראה או מכיר ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ה 1000U הוא מקרן ה 720p הזול ביותר בשוק. אחד החסרונות הגדולים של ה 1000U זה שהוא מכיל אזור שקוף בגלגל הצבע, ע"מ לעשות את התמונה בהירה יותר. הבעיה היא שדיוק הצבעים והקונטרסט יורדים בצורה דרמתית.
בכל מקרה, תרד מה HC3000. אתה טוען שמצאת אותו באזור ה 13,000 ש"ח בארץ, אך אמרתי לך שה HC3100 נמכר בפחות מכך בארץ.
בכל מקרה, תרד מה HC3000. אתה טוען שמצאת אותו באזור ה 13,000 ש"ח בארץ, אך אמרתי לך שה HC3100 נמכר בפחות מכך בארץ.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

כן,noam23 כתב:ה 1000U הוא מקרן ה 720p הזול ביותר בשוק. אחד החסרונות הגדולים של ה 1000U זה שהוא מכיל אזור שקוף בגלגל הצבע, ע"מ לעשות את התמונה בהירה יותר. הבעיה היא שדיוק הצבעים והקונטרסט יורדים בצורה דרמתית.
בכל מקרה, תרד מה HC3000. אתה טוען שמצאת אותו באזור ה 13,000 ש"ח בארץ, אך אמרתי לך שה HC3100 נמכר בפחות מכך בארץ....
אני יודע,
גם אני מצאתי את ה 3100 בפחות מ 13K.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נקודה טובה מרטין. מה שאני יודע זה שאנשים שהשחירו את האזור השקוף בגלגל הצבע (למשל ב Optoma HD70) מדדו לאחר מכן קונטרסט טוב יותר. אני לא יודע מהו ההסבר הטכני לתופעה.
בעיה נוספת עם אזור שקוף בגלגל הצבע, היא שמתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן.
בעיה נוספת עם אזור שקוף בגלגל הצבע, היא שמתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הגיוני,moco כתב:אם מתקבלים צבעים דהויים יותר, מכיוון שכל הצבעים מקבלים שטיפה של אור לבן, אז זה אומר שמנגנון ה DLP (מערכת התזמון) לא מנצל את הגלגל נכון.
לחילופין, אפשר לומר שכל דבר שמטרתו להוסיף בהירות כללית, בהכרח פוגע בצבעים....
הרי האזור השקוף בא להגביר את עוצמת האור שיוצאת מהמקרן. בהכרח זה פוגע בקונטרסט לא ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מה זאת אומרת ?, הגברת עוצמת הצבעים ע"י הגברת עוצמת המנורה (מעבר מ Low ל High), לא תפגע באיכות הצבעים (במידה וגרף ההענות לתדר של הנורה משתנה באופן ליניארי עם העלייה בעוצמת ההארה).לחילופין, אפשר לומר שכל דבר שמטרתו להוסיף בהירות כללית, בהכרח פוגע בצבעים....
איכות הצבעים תלויה בפרספציה של מערכת הראייה שלנו, שהיא לגמרי לא ליניארית (גם אם אפשר היה להגדיר את המושג לגבי תחושות של בן אדם)noam23 כתב:מה זאת אומרת ?, הגברת עוצמת הצבעים ע"י הגברת עוצמת המנורה (מעבר מ Low ל High), לא תפגע באיכות הצבעים (במידה וגרף ההענות לתדר של הנורה משתנה באופן ליניארי עם העלייה בעוצמת ההארה).לחילופין, אפשר לומר שכל דבר שמטרתו להוסיף בהירות כללית, בהכרח פוגע בצבעים.......
ראה את הצבעים בתמונה המצורפת.
הצבע משמאל ב RGB הוא 120,80,80
כל צבע שכן מימין מהווה תוספת של 10% (מהערך המקורי), כלומר +10%, +20% ועד +%70.
כלומר, זה עלייה ליניארית ו"אותו הצבע" בבהירות אחרת , כאילו הגברת נורה עם היענות ליניארית.
אתה לא קורא לזה פגיעה בצבעים?
משה
כן, אני קורא לזה פגיעה באמינות הצבעים, ואני מניח שזו בין היתר הסיבה שישנה רמת בהירות מומלצת להקרנת סרטים - 12-14foot lamberts (אני מניח שמדובר כאשר מוקרן סיגנל 100IRE).
בכל אופן, אם תביט בשני מקרני DLP אשר מכויילים לתת את עוצמת ההארה המומלצת פר יחידת שטח על המסך, כאשר מקרן אחד משתמש בסגמנט שקוף, והשני לא משתמש בסגמנט שקוף, הצבעים עם המקרן בעל הסגמנט השקוף יראו דהויים יותר.
בנוגע למה שאמרתי כאן:
בכל אופן, אם תביט בשני מקרני DLP אשר מכויילים לתת את עוצמת ההארה המומלצת פר יחידת שטח על המסך, כאשר מקרן אחד משתמש בסגמנט שקוף, והשני לא משתמש בסגמנט שקוף, הצבעים עם המקרן בעל הסגמנט השקוף יראו דהויים יותר.
בנוגע למה שאמרתי כאן:
הייתי צריך להוסיף כל עוד שומרים על אותה רמת בהירות של המסך (כלומר מגדילים את המסך כאשר עוברים מ Low ל High).מה זאת אומרת ?, הגברת עוצמת הצבעים ע"י הגברת עוצמת המנורה (מעבר מ Low ל High), לא תפגע באיכות הצבעים (במידה וגרף ההענות לתדר של הנורה משתנה באופן ליניארי עם העלייה בעוצמת ההארה)....