טרקלין חשמל וניופאן מכרו לי טלויזיה JVC 32 HDREADY במקום FULLHD מה עושים?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Lugsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

שוב תודה לכל המגיבים!!

אני לא מוותר!, הגיע הזמן לשים סוף לזילזול בלקוחות!

לילה טוב

שחר

Lugsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חברים שלום,
אני מנסה למצא את התקן שמגדיר מה זה FULL HD.
מכון התקנים עושים רק בדיקות חשמליות.....
בערוץ 2 לא העבירו אותי לטכנאי שמבין.....
מכירים מישהו? או מוסד שמתעסק בעניין זה?

תודה ובוקר טוב!
שחר

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

יש תקינה אבל חפש מה זה 1080p
אבל למה אתה שובר את הראש, הטעו במפרט כשכתבו 1920x1080

avidror
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244

שליחה

דעתי האישית בלבד
למה אתה לא פונה למועצה לצרכנות http://www.consumers.org.il/
הם יעזרו לך ייתנו ייעוץ וכן יש להם יכולת להגיד אם כבר פנו אלהם בתלונה דומה על הספק
תן להם צ'אנס - תופתע לטובה

Lugsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

הסיבה שאני מחפש את התקן היא ש"המהנדס" של ניופאן טוען שהמסך הוא FULL HD, עכשיו אני "צריך" להוכיח שהמסך HD READY ולכן אני צריך את התקן.

אפנה למועצה לצרכנות, פשוט אין מענה אנושי... נשלח מייל או פקס!

שוב תודה לכל העצות והטיפים!!!

שחר

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

לא הבנתי למה אתה צריך להוכיח את זה. על הקופסה כתובה הרזולוציה. מה אכפת לך אם זה Full HD או HD Ready? הרזולוציה שכתובה שם היא שקר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

כמו ש- Malcontent רשם - עזוב אותך מלהיכנס לתקינות. רשום במפרט רזולוצייה 1920x1080 ואתה יכול להוכיח בקלות (בדיוק כפי שעשית עם מדידה מעשית של צפיפות פיקסלים ליח' אורך) שהרזולוצייה בפועל לא תואמת למפרט ולמעשה נמוכה יותר.
אם בכל זאת אתה נכנס לזה מכיוון של תקינות תהיה לך לדעתי בעיה מפני שיש בזה כל מיני גופים וכל אחד מגדיר דברים מעט אחרת וכו' ותמיד היצרן או היבואן יכול לומר לך שהוא התכוון לתקינה אחרת. הגוף שאחראי כל רוב הלוגואים והמוסכמות בתחום (לפחות באירופה) הוא ארזון ה- DIGITALEUROPE. אבל, אתה יכול ללכת לכיוון הזה לדעתי אם ורק אם היצרן/יבואן השתמש באחד מהלוגואים ששייכים לארגון הזה. עוד מידע כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready
http://www.digitaleurope.org/Services/H ... HDTV-1080p
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

יש שם לוגו וכיתוב Full HD 1080p.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

כפי שרשמתי קודם, אם אין בדיוק את הלוגואים הרשומים של DIGITALEUROPE אז לכל דבר אחר אין משמעות מבחינת מוסכמות או תקן. כלומר, לרשום FULL HD 1080p לא מתחייב בפניך הלקוח על כלום למעשה. זו בדיוק הסוגיה שארגון כמו ה DIGITALEUROPE ניסה למנוע - את הבלבול והבלופים האלה שמטעים צרכנים. ציטוט מהקישור שהבאתי קודם:

[left]The logos allow licensees to differentiate between their display devices based on additional qualifications defined on top of those outlined in the Minimum Requirements of the DIGITALEUROPE "HD ready" and "HD TV" logo and specifically related to handling and representing “1080p” video signals that are becoming available to the consumer.Display products bearing the 1080p qualifier logos not only feature a minimum 1920 x 1080 resolution, but also guarantee that the relevant 1080p signal variants – 24 Hz, 50 Hz and 60 Hz – can be acquired, as well as reproduced with the same or higher frame rate. These minimum requirements are aimed to stop the proliferation of proprietary logoed products in the European marketplace that are creating confusion among consumers surrounding products which claim to conform to a variety of "Full HD" and "1080" standards.[/left]
*הדגשה לא במקור.
אז אם אין על המוצר או האריזה את הלוגואים שלהם לדעתי אין הרבה מה לעשות בכיוון הזה. אבל, שוב כפי שרשמתי קודם - אם במפרט טכני מצויין רזולוצייה של 1920x1080 כשבפועל זה בלוף - אז לדעתי זה הכיוון שלך.

*אציין כעת שאין למה שאני אומר שום ערך של ייעוץ משפטי. אין לי הכשרה משפטית ואני תמיד ממליץ לקבל עוד חוות דעת לפני שניגשים לכיוון הזה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

אני סבור שבכל מקרה ניתן לתקוף את זה בטענה של הטעיה שאדם סביר לא היה יכול לגלות אותה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

לפותח השרשור

אם יש לך חבר או קרוב עורך דין, שלח להם מכתב עם דרישה להסבר טכני מפורט, אם ישנו כזה, לבעיה ההזויה הזו (שגם יוכל לשמש אותך אח"כ כראייה, במידה ויחרטטו משהו), ועם איום מרומז לתביעה יצוגית (לא תביעות קטנות). כל זה כמובן, אם בדקת את הנושא לעומק ואתה משוכנע במאת האחוזים שהצדק עמך.
בנוסף תפנה את הענין גם למועצה לצרכנות.
אני בטוח שאחרי שהם יקבלו מכתב כזה מעו"ד, הם יתגמשו כלפיך כמו מתעמלת אמנותית באולימפיאדת ריו 2016, כי אם הצדק באמת איתך, מה שרק חסר להם זו תביעה יצוגית.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

לפני שכולם מתלהמים בתביעה יצוגית, כדאי להרגיע ולהבין שזה לא פשוט לעבור את הסף של תביעה יצוגית וגם לרוב האנשים הפשוטים אין את הכלים להגיש אחת.

1. את הכסף בחזרה
2. תלונה למועצה
3. תלונה ללשכת המסחר והתעשיה
4. העתקים לרשת חנויות החשמל.

יותר מזה אי אפשר לעשות.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

אני חולק עליך,
זה לא כל כך מסובך, במיוחד לאור העובדות המתוארות.
נכון שחלק ניכר מתובענות ייצוגיות מוגשות על שטויות או ללא ביסוס אבל המקרה המתואר שונה
לכאורה יש בסיס ראייתי להטעיה ופרסום כוזב כולל שימוש באמצעים טכנולוגיים על מנת למנוע מצרכנים לגלות את ההטעיה. אני עדין וזהיר כשאני כותב רק הטעייה ולא משתמש במינוח חריף יותר שנראה לפחות שיש בסיס לטעון לקיומו.
ולכאורה בהנחה שהעובדות נכונות במקרה הפרטי הזה יש עילה מצוינת לתביעה ייצוגית.

אני לא יודע על איזה בסיס אתה אומר ש״יותר מזה אי אפשר לעשות״
אפשר לעשות ואשמח אם יעשה

Lugsha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שוב תודה לכל המגיבים!!!!!

שלחתי את הפרטים למועצה לצרכנות ..... אבל זה דרך האינטרנט, אי אפשר לדבר איתם, לפחות בשלב זה....

אשלח עדכונים ברגע שיהיה

שחר

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”