שאלות לגבי Nvidia Shield TV
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
לא תומך.
- bar333
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 705
@TheCoolest
·
מה הסיבה שבנטפליקס נתמך ויוטיוב לא? כרומקאסט כן תומך גם יוטיוב
·
מה הסיבה שבנטפליקס נתמך ויוטיוב לא? כרומקאסט כן תומך גם יוטיוב
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

יוטיוב משתמש בפורמט שנקרא VP9.2, השילד לא תומך בו.
- Newboy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
·זה עניין של תוכנה (אולי יהיה שדרוג) או חומרה שלא נתמכת וזהו?TheCoolest כתב:יוטיוב משתמש בפורמט שנקרא VP9.2, השילד לא תומך בו....
- bar333
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 705
@Newboy
·
יצא עכשיו עדכון לאנדרואיד 8, בגודל של גיגה, יהיה אולי קשור לזה?
משהו experience 7, אני מוריד עכשיו את העדכון לשילד
·
יצא עכשיו עדכון לאנדרואיד 8, בגודל של גיגה, יהיה אולי קשור לזה?
משהו experience 7, אני מוריד עכשיו את העדכון לשילד
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Newboy
·
בעיקרון חומרה, אבל שום דבר לא מונע מהם להוסיף פיענוח בתוכנה עבור הפורמט. אני רק בספק רב שהמעבד יהיה מהיר מספיק בשביל זה. יכול להיות שבגלל זה עדיין לא הוסיפו את התמיכה הזו.
·
בעיקרון חומרה, אבל שום דבר לא מונע מהם להוסיף פיענוח בתוכנה עבור הפורמט. אני רק בספק רב שהמעבד יהיה מהיר מספיק בשביל זה. יכול להיות שבגלל זה עדיין לא הוסיפו את התמיכה הזו.
- Newboy
-
- חבר ותיק

@TheCoolest
·מוזר שבנטפליקס יש תמיכת חומרה ב HDR וביוטיוב לא...
צריך חומרה אחרת לכל מיני אפליקציות לצרכי HDR?
·מוזר שבנטפליקס יש תמיכת חומרה ב HDR וביוטיוב לא...
צריך חומרה אחרת לכל מיני אפליקציות לצרכי HDR?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

הבעיה לא ב-HDR, הבעיה בזה שהשילד לא תומך בפורמט הוידאו שיוטיוב משתמשת בו עבור תכניי ה HDR שלהם.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73430
- שם מלא: ערן
·TheCoolest כתב:@Newboy
·
בעיקרון חומרה, אבל שום דבר לא מונע מהם להוסיף פיענוח בתוכנה עבור הפורמט. אני רק בספק רב שהמעבד יהיה מהיר מספיק בשביל זה. יכול להיות שבגלל זה עדיין לא הוסיפו את התמיכה הזו....
אין שום ספק שהמעבד חזק מספיק, לנוודיה שילד יש מעבד ARM מפלצתי שנבנה ע"י נווידיה (הם קיוון להיכנס איתו לשווקים אחרים, אבל לא ממש הצליח להם למעט שוק הרכבים החכמים) וזהו למיטב ידיעתי המעבד הכי חזק שיש כיום באיזשהו סטרימר. אני ממש לא מבין למה הם לא מוסיפים תמיכה לזה - באמת, אין ממש סיבה הגיונית, במיוחד כשהן תומכים במכשיר הזה כ"כ יפה מבחינת עדכונים וכו.
זה המעבד שישוב שם ד"א:
https://shield.nvidia.com/blog/tegra-x1 ... and-shield
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Huber
·
התחשב בזה שגם מעבד i7 לא מספיק חזק כדי לפענח את התכנים האלה בתוכנה, לא הייתי מצפה ממעבד ARM, חזק כמה שלא יהיה לעשות זאת.
תאורטית שילוב של CPU+GPU, אולי זה יתאפשר, אבל אני מניח שגוגל לא מעוניינים לעשות את העבודה, או שכבר בדקו מזמן וזה לא עובד.
·
התחשב בזה שגם מעבד i7 לא מספיק חזק כדי לפענח את התכנים האלה בתוכנה, לא הייתי מצפה ממעבד ARM, חזק כמה שלא יהיה לעשות זאת.
תאורטית שילוב של CPU+GPU, אולי זה יתאפשר, אבל אני מניח שגוגל לא מעוניינים לעשות את העבודה, או שכבר בדקו מזמן וזה לא עובד.
- Newboy
-
- חבר ותיק

כמו שאני מבין, בניגוד לנטפליקס HDR שנפוץ בהרבה מכשירים בלי בעיה, הישום של יוטיוב HDR הוא ממש בעייתי ומועט יותר...
אז למה יוטיוב לא עוברים למשהו "פופולארי" ומתאים ליותר מכשירים?
אז למה יוטיוב לא עוברים למשהו "פופולארי" ומתאים ליותר מכשירים?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Newboy
·
יוטיוב משתמשת ב-VP9 פרופיל 2 עבור 4K\HDR.
VP9 הוא קידוד חינמי פיתוח של גוגל. נטפליקס תומכת בכל מני פורמטים, אבל העיקרי עבור 4K HDR, עד כמה שידוע לי הוא HEVC.
השילד לא תומך בפיענוח של VP9, אבל כמובן תומך ב-HEVC.
·
יוטיוב משתמשת ב-VP9 פרופיל 2 עבור 4K\HDR.
VP9 הוא קידוד חינמי פיתוח של גוגל. נטפליקס תומכת בכל מני פורמטים, אבל העיקרי עבור 4K HDR, עד כמה שידוע לי הוא HEVC.
השילד לא תומך בפיענוח של VP9, אבל כמובן תומך ב-HEVC.
- Cleaner
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1191
@Newboy
הסיבה נורא פשוטה, גוגל מעוניינת שאנשים יקנו כרומקאסט אולטרה שהוא ה"סטרימר" היחידי שיכול לנגן יוטיוב 4K HDR.
מה שכן ישנם דיווחים ברשת שעם העדכון האחרון של ה MIBOX לאוראו אפשר לקבל יוטיוב 4K HDR אם מתקינים את האפליקציה Smart YouTube TV אבל עוד לא יצא לי לבדוק את זה אישית.
הסיבה נורא פשוטה, גוגל מעוניינת שאנשים יקנו כרומקאסט אולטרה שהוא ה"סטרימר" היחידי שיכול לנגן יוטיוב 4K HDR.
מה שכן ישנם דיווחים ברשת שעם העדכון האחרון של ה MIBOX לאוראו אפשר לקבל יוטיוב 4K HDR אם מתקינים את האפליקציה Smart YouTube TV אבל עוד לא יצא לי לבדוק את זה אישית.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·TheCoolest כתב:@Huber
·
תאורטית שילוב של CPU+GPU, אולי זה יתאפשר, אבל אני מניח שגוגל לא מעוניינים לעשות את העבודה, או שכבר בדקו מזמן וזה לא עובד....
יש דבר אחד שאני לא מבין, לפי דף המוצר ולפי דך הוויקי של VP9 המעבד הזה כן יודע לפענח VP9, אז היכן הבעיה?
https://shield.nvidia.com/blog/tegra-x1 ... and-shield
https://en.wikipedia.org/wiki/VP9#Encoding
- Sourc3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1331
roku streaming stick + יש hdr ביוטיוב, לא חושב שבמכשיר כזה קטן יש טכנולוגיה מתקדמת יותר מנבידיה שילד.
סתם נובע מתכנון לקוי של נבידיה.
סתם נובע מתכנון לקוי של נבידיה.
- sigamore
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4941
ואללה ...Sourc3 כתב: ....סתם נובע מתכנון לקוי של נבידיה....
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·Sourc3 כתב:roku streaming stick + יש hdr ביוטיוב, לא חושב שבמכשיר כזה קטן יש טכנולוגיה מתקדמת יותר מנבידיה שילד.
סתם נובע מתכנון לקוי של נבידיה....
לא מאמין. המוצר הזה בנוי כ"כ טוב ומשקיעים כ"כ הרבה בתמיכה בו ובעידכונים, שנראה לי שיש פה משהו מעבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Sourc3
אין שום ליקוי בשילד, פשוט מדובר במעבד דיי ישן (גם אם הוא חזק יותר מהרבה חומרה חדשה).
@Huber
המעבד בשילד תומך ב-VP9, אבל VP9 תומך ב-4K 8BIT, עבור תמיכה ב-HDR אתה צריך תמיכה ב-VP9 profile 2 (או כמו שאני קורא לו VP9.2) - הוא תומך ב-10BIT, אבל השילד לא תומך בו.
במעבדים חדשים יותר כבר קיימת תמיכה בחומרה בפיענוח הפורמט הזה, ולכן בהם זה עובד, גם אם הם חלשים יותר מבחינת כוח עיבוד.
אין שום ליקוי בשילד, פשוט מדובר במעבד דיי ישן (גם אם הוא חזק יותר מהרבה חומרה חדשה).
@Huber
המעבד בשילד תומך ב-VP9, אבל VP9 תומך ב-4K 8BIT, עבור תמיכה ב-HDR אתה צריך תמיכה ב-VP9 profile 2 (או כמו שאני קורא לו VP9.2) - הוא תומך ב-10BIT, אבל השילד לא תומך בו.
במעבדים חדשים יותר כבר קיימת תמיכה בחומרה בפיענוח הפורמט הזה, ולכן בהם זה עובד, גם אם הם חלשים יותר מבחינת כוח עיבוד.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

הבנתי. בכל מקרה לי זה בהחלט לא דיל ברייקר, אני לא זוכר אי פעם שהיה לי תוכם HDR ביוטיוב שרציתי לצפות בו, כיום 100 אחוז מתכני ה HDR שלי מגיע או מנטפליקס או מקבצים חיצוניים.
בכל מקרה אם אני מבין נכון את השוק, לא יהיה דגם חדש נוסף של המכשיר הזה מכיוון שלפי מה שידוע נווידיה די נטשה את תחום מעבדי ה ARM (למעט שוק הרכבים החכמים ששם היא משקיעה המון, אבל זה שוק אחר עם צרכים אחרים לגמרי), ומכיוון שזו חברה שמבססת מוצרים על המעבדים שלה וכנראה כרגע אין באופק תכנון להוציא מעבד חדש - לא יהיה נווידיה שילד נוסף לצערנו.
בכל מקרה אם אני מבין נכון את השוק, לא יהיה דגם חדש נוסף של המכשיר הזה מכיוון שלפי מה שידוע נווידיה די נטשה את תחום מעבדי ה ARM (למעט שוק הרכבים החכמים ששם היא משקיעה המון, אבל זה שוק אחר עם צרכים אחרים לגמרי), ומכיוון שזו חברה שמבססת מוצרים על המעבדים שלה וכנראה כרגע אין באופק תכנון להוציא מעבד חדש - לא יהיה נווידיה שילד נוסף לצערנו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

אני חושב שהבעיה שלי עם סטרימרים יקרים כמו השילד היא שהם לא תומכים ב-DV. נכון להיום, אני חושב שרק ה-ATV 4K תומך ב-DV, ואני ממש לא חובב אפל.
אבל אני מניח שלמי שהמסך שלו לא תומך ב-DV, זה ממש לא אמור להפריע.
אבל אני מניח שלמי שהמסך שלו לא תומך ב-DV, זה ממש לא אמור להפריע.