שרשור תגובות: LG E6 - מסך OLED 4K שטוח עם HDR

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
shlomore
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 418
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

תודה על ההסבר עופר,דבר נוסף שרציתי להסב את תשומת לבך לגבי המסך הוא הפונקציה שמשום מה לא התייחסת אליה במסך( יכול להיות שלא קיימת בדגם שבדקת) היא פונקצית ה- OLED PANEL שנמצאת ממש בתחתית ההגדרות של התמונה. הפונקציה הזו מאפשרת לנקות את הפנל של המסך ובכך לשפר משמעותית את איכות התמונה. זו פונקציה שמומלץ להשתמש בה מפעם לפעם על מנת להוציא כל מיני צריבות ואו כל סוג של לכלוכים חשמליים מהמסך. זה לוקח בערך כשעה והמסך למעשה כבה למשך הזמן הזה ונדלק אוטומטית לאחר סיום התהליך,ניתן לראות בחלק הסופי של התהליך שיש קו דק מאד שמתחיל מלמעלה ולאט יורד עד לתחתית המסך ובעצם ובצע סריקה אחרונה של הפנל בסוף התהליך. התמונה יוצאת יותר ״נקיה״ ויותר מודגשת קונטרסטית . באמת מעניין אם ההגדרה הזו קיימת במסכים המעוברתים שמגיעים לא מאמריקה,ואולי גם בגלל שהמסך שבדקת הוא ״55 ולא 65
דבר נוסף שרציתי להוסיף בהקשר לסקירה שלך זו העובדה שהממשק הוא יותר מסובך ולא מתאים לכל סבא וסבתא לנווט אתו. אני זוכר הרבה מאד סקירות שבדיוק התייחסו לחסרון שמסכים לא מגיעים עם אפשרויות כיול מתקדמות ובעצם אתה תלוי בכיול של החברה. לדעתי כאן LG בחרו ממשק שנותן לך יד חופשית בכיול שלא ראיתי במסכים פרימיום קודמים בכל החברות. וממילא זה לא בדיוק מסך שפונה אל משתמשים שהם לא וידאופילים או מביני עניין.
רציתי לשאול שאלה אחרת עופר,אני לא מצליח להגיע לכל התוספות כגון Smart Vod או עידן+ . האם זה בגלל שהשארתי בהגדרות את המסך בLOCATION בארה״ב? האם ניתן להגיע אל התכנים בעברית ובאיזו צורה? אשמח מאד ללמוד.
שורה תחתונה, תענוג לצפות !

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6598
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #22 

עופר תודה רבה , המעבר לכתבה מצולמת - מבורך !

שמחתי לשמוע שנפתרה בעיית אחידות הצבעים בפינות .

נמתין בסבלנות למחיר "עממי" יותר

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #23 

shlomore כתב:באמת מעניין אם ההגדרה הזו קיימת במסכים המעוברתים שמגיעים לא מאמריקה,ואולי גם בגלל שהמסך שבדקת הוא ״55 ולא 65
...
.קיים גם בדגמים המעוברתים.

shlomore כתב:דבר נוסף שרציתי להוסיף בהקשר לסקירה שלך זו העובדה שהממשק הוא יותר מסובך ולא מתאים לכל סבא וסבתא לנווט אתו. אני זוכר הרבה מאד סקירות שבדיוק התייחסו לחסרון שמסכים לא מגיעים עם אפשרויות כיול מתקדמות ובעצם אתה תלוי בכיול של החברה. לדעתי כאן LG בחרו ממשק שנותן לך יד חופשית בכיול שלא ראיתי במסכים פרימיום קודמים בכל החברות. וממילא זה לא בדיוק מסך שפונה אל משתמשים שהם לא וידאופילים או מביני עניין.
...
מסכים לגמרי. נראה לי שעופר קם על צד שמאל באותו יום של צילום הוידאו... :lol: זה מסך מדהים!!

shlomore כתב:רציתי לשאול שאלה אחרת עופר,אני לא מצליח להגיע לכל התוספות כגון Smart Vod או עידן+ . האם זה בגלל שהשארתי בהגדרות את המסך בLOCATION בארה״ב? האם ניתן להגיע אל התכנים בעברית ובאיזו צורה?
...
בגרסא האמריקאית יש מודם אחר שנועד לשידורי OTA בפורמט האמריקאי ATSC. לכן לא תהיה תמיכה בעידן+ במכשירים אלה. כמוכן, רק בגירסא המעוברתת מגיע מותקן SmartVOD ואפליקציית סלקום.

·

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #24 

@shlomore
·האפליקציות בהחלט מושפעות מהלוקליזציה של המסך. מצד אחד זה מונע ממך לקבל אפליקציות לא רלוונטיות אליך ומצד שני זה גם מאפשר סוג של הגנה נגד יבוא מקביל. לא יודע עד כמה זה מורכב להפעלה בטלוויזיה של LG אבל בלי לשנות לישראל כנראה שאין לך הרבה מה לעשות.
על שאלות דומות עופר ענה בעבר שהוא לא יודע היות והוא מעולם לא התעסק עם יבוא מקבילי. גם אם הוא יודע, עדין תקבל תשובה ממלכתית וכדאי לך לכוון לחברים אחרים בפורום שלא נמצאים בניגוד עניינים מול היבואנים הרשמיים. אתה הרי לא מצפה ממנו באותו שרשור שהוא קיבל מסך לביקורת מהיבואן הרשמי גם להתחיל להסביר איך אפשר לעקוף אותו דרך יבואן מקבילי...

shlomore
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 418
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #25 

תודה למשיבים,אלון לא היה לי עניין להתעסק עם לאיזה סוג של מסכים עופר מקבל. הרי ברור שהסקירות נעשות על מסכים ״מעוברתים ומהיבואן הרשמי.
רק רציתי לציין לגבי הפונקציה של ה-OLED PANEL שלדעתי היה מקום להתייחס לאפשרות שהמסך נותן לך אפשרות לבצע מעין ״אתחול״ של הפנל ושומר
על התמונה נקייה ויותר איכותית. אני אישית חזיתי בהבדלים לאחר כמה ״ניקויים״ שעשיתי למסך . התמונה נראית יותר אמיתית והצבעים עמוקים ומדוייקים.
דרך אגב גיליתי את האופציה הזו באיזו ביקורת שקראתי באתר,גם האתר התרשם מאד מהתוספת הזו למסך וקבע שזה צעד מאד משמעותי של LG להציע את
ללקוח את האפשרות הזו.
אגב לגבי כל התוספות שהיבואן הרשמי מוסיף סלקום,VOD או עידן, זה לא ממש מדבר אליי בקטע המעשי כי אני ממילא לא צופה בערוצים האלו. סתם עניין אותי
לדעת אם זה קשור למקור המסך או להגדרות שניתן לעשות על כל מסך. אני יותר ממרוצה ממה שהאמריקאים מקבלים כאופציה במסך. למרות שחלקם עדיין לא
משדרים לאיזור שלנו.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #26 

@shlomore
·לא הייתה לי שום בעיה עם מה שכתבת. ההפך שמחתי לקרוא ואין צורך שתחזור על זה. התייחסתי רק לפסקה האחרונה שלך, בה ביקשת לשאול שאלה אחרת את עופר והתמקדתי בנושא האפליקציות לקהל דובר העברית בישראל (יש גם תכנים לדוברי הערבית והרוסית למשל שליבואנים בארץ יש אינטרס לפתוח גם כן)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #27 

יש אכן האופציה של OLED PANEL אבל היא מאוד מזכירה את מה שהיה קיים בפלאזמה(״ניקוי״) ולא ניתן לדעת כמה זה בפועל משנה לתמונה (המסך שבדקתי היה חדש ולכן פחות יכול להשוות איך זה משפיע).

לגבי כיול. הוא אכן מתקדם מאוד אבל להתרשמותי מעטים מתעניינים בכך ולכן לא טרחתי להעיר על כך. בכל מקרה למעט העובדה שיש להם שליטה יותר פרטנית בכיול לבנים (20 נקודות) הם פחות או יותר נותנים את אותם דברים שהיו זמינים מאז ומעולם למכיילים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #28 

טוב, ערכתי סט מדידות נוסף למסך. הפעם השתמשתי במספר רב של גדלים שונים של חלונות לבנים ועברתי על ההגדרות. במקרה הכי קיצוני הגעתי ל-375 ניטים במדידה. אין כעמט הבדל בין ריבוע בגודל שמדדתי לבין ריבוע קטן עם patterns של AVS.

בקיצור, המדידות שרשומות במאמר הן נכונות עבור המסך הזה. אין לי מושג מה מדדו אחרים, אבל זו המדידה שלי עבור המסך הספציפי הזה.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #29 

אולי קיבלת יחידה לא תקינה?

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #30 

האם יש הבדל באיכות התמונה למול דגם B6?
למי שלא מעוניין ב 3D או סאונד משופר ומחפש OLED ביחס עלות/תמורה סביר אז ה B6 יכולה להיות אלטרנטיבה טובה. השאלה עדיין האם יש הבדל באיכות התמונה בין הדגמים?

תודה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

אני רואה ש flatpanelshd הגיעו למספר דומה לשלי.

http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1465365585

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #32 

@oferlaor
·
לא, תסתכל שוב. רשום 340 ניטס במצב סטנדרט ישירות מהקופסא "out of the box" ו- 640 ניטס Peak ב HDR. מה שכן, כשאני חושב על זה, יכול להיות שצריך לעבור למצב HDR בשביל להוציא את זה מהמסך. אולי באות SDR הוא מגביל את עצמו לערכים נמוכים יותר.
גם תחשוב על זה, המסך לא היה יכול לקבל מיתוג של "UHD Premium" אם היה מגיע רק ל 340 ניטס ב HDR.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #33 

@oferlaor
·לפי הבנתי, מדידות המקסימום מתייחסות ל peak בניגון HDR. גם Flatpanelhd הגיעו ל 640 ניטים במדידה זו וכולם מתייחסים לנתון זה, כאשר מזכים את המסך בתואר UHD Premium

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #34 

jacko-il כתב:יכול להיות שצריך לעבור למצב HDR בשביל להוציא את זה מהמסך. אולי באות SDR הוא מגביל את עצמו לערכים נמוכים יותר.
...

לדעתי אתה צודק כי ה- patterns לקליברציה רגילה משאירים את המסך בתחום הרגיל. צריך כנראה patterns
מיוחדים ל- HDR עם METADATA שתכניס את המסך למצב HDR ותקבע לו נתונים לרמת הארה מקסימלית
של המוניטור שעליו בוצע המאסטרינג של התוכן, וגם רמת הארה מקסימלית לתוכן עצמו ורמת ההארה הממוצעת
לפריים ( או מה שנקרא MaxCLL ו- MaxFALL ) כדי לבדוק נכון את הנתונים הללו. ידוע גם שהרבה מהאנשים
שעושים את הביקורות הללו בעולם היו צריכים להשיג pattern generators מיוחדים כדי לבצע את הבדיקות
הללו ל- HDR, ובגלל זה אני כתבתי בתגובה הראשונה שלי בשירשור שלמרות שאני חושב שצריך להוסיף
לביקורות אלו גם בדיקות ב- HDR אני מבין את הבעיה בזה ואת ההוצאה הכספית שכרוכה בזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #35 

עכשיו הבנתי.

אנחנו מדברים כאן על שני דברים מאוד שונים. המדידה שלי היתה על תכני SDR בלבד, חד משמעית.

נושא ה-HDR טרי וחדש מדי וללא test patterns מוכחים ותקינים, כל מדידה שאנשים טוענים אליה היא סוג של ניחוש.

בכל מקרה, נבדוק את הנושא ואעדכן את המאמר בהתאם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #36 

זה אכן חדש ובכלל הרבה מדידות בהיבט של HDR חדשות ומעט שונות. לדעתי רק ממש לא מזמן הסכימו איך אמורים למדוד עכשיו את תחום הצבעים של מסכים ואיך נכון לכייל, מאחר וידוע שמעטפת הגאמוט היא של Rec2020 אך התכן ממופה (בתוכו) לגאמוט P3. ויש כרגע עוד המון בעיות (או "כשלים טכניים" אם תרצו) בכל מה שקשור ל HDR10, על הרבה מהם מדברים בפודקאסט של home theater geeks בפרק 316. אשמח לתת קישור אבל אפשר למצוא בקלות ביוטיוב.

לגבי המדידות שעושים באתרים בחו"ל - לא חושב שזה ניחוש. אני עוקב שנים אחרי אתרים מסויימים והם ברוב המקרים יודעים טוב מאד מה הן עושים. הם גם מפרטים (או בביקורת עצמה או באתר בכללי) איך ובאמצעות מה הם מבצעים את המדידות (וגם מה המשמעות). רוב האתרים האלה עושים שימוש במחולל אותות/תבניות מקצועי שגם עולה כמה אלפי דולרים. במעבר ל HDR זכור לי שהם עברו למחולל שיודע גם לשלוח למסך סיגנלים שונים ב HDR.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #37 

jacko-il כתב:זה אכן חדש ובכלל הרבה מדידות בהיבט של HDR חדשות ומעט שונות. לדעתי רק ממש לא מזמן הסכימו איך אמורים למדוד עכשיו את תחום הצבעים של מסכים ואיך נכון לכייל, מאחר וידוע שמעטפת הגאמוט היא של Rec2020 אך התכן ממופה (בתוכו) לגאמוט P3. ויש כרגע עוד המון בעיות (או "כשלים טכניים" אם תרצו) בכל מה שקשור ל HDR10, על הרבה מהם מדברים בפודקאסט של home theater geeks בפרק 316. אשמח לתת קישור אבל אפשר למצוא בקלות ביוטיוב.

לגבי המדידות שעושים באתרים בחו"ל - לא חושב שזה ניחוש. אני עוקב שנים אחרי אתרים מסויימים והם ברוב המקרים יודעים טוב מאד מה הן עושים. הם גם מפרטים (או בביקורת עצמה או באתר בכללי) איך ובאמצעות מה הם מבצעים את המדידות (וגם מה המשמעות). רוב האתרים האלה עושים שימוש במחולל אותות/תבניות מקצועי שגם עולה כמה אלפי דולרים. במעבר ל HDR זכור לי שהם עברו למחולל שיודע גם לשלוח למסך סיגנלים שונים ב HDR.
...
· איך מודדים בכלל לא בעייתי. גם המדידות לא בעייתיות, מה שבעייתי הוא שחסרים test patterns ושיש תקנים מתנגשים. נוסף על כך, REC2020 בעייתי מאוד - הוא כולל צבעים שאנשים שונים עלולים לפרש כצבעים לא נכונים בגלל הדיוק של התדרים שנדרשים בכדי לשכפל אותם. מה שכנראה יהיה זה רק P3 בעתיד הנראה לעין והיתרון של REC2020 הוא שהוא נותן מרווח נשימה ל-P3. אני הייתי מרוצה אם היו בוחרים רק ב-P3 כי זה היה גורם להרבה פחות בלבול ובלאגן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

טוב, לאור ההתעניינות, עשיתי סט נוסף של מדידות עם מקור HDR (זה התברר הרבה יותר פשוט מכפי שחשבתי...).

יש מדידות peak brightnss חדשה, ויש בעיות clipping חדשות + יש גם גרף CIE מעודכן על בסיס P3. המאמר עודכן בהתאם.

ככל הנראה אטרך לשכלל את זה עוד יותר במסכים הבאים שנמדוד - כולל עקומות ה- EOTF, אבל נראה בעתיד מה יהיה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

עפר תודה על העדכון.
בכלל הייתי ממליץ על לבצע איזשהי חישוב מסלול מחדש לגבי מה למדוד מכאן והלאה בביקורות של מסכים שכן כל הנושא של HDR עם שימוש בגאמוט רחב יותר וכו' מכניס דברים חדשים ומעט שונים. סתם דוגמא, מעניין למשל לדעת איך כל מסך עושה את ה- Tone Maping ב- HDR10 שכן כל חברה עושה דברים בדרך שלה, לטוב ולרע. לדעתי, נכון לעכשיו ועל סמך ביקורות מחו"ל בלבד LG עדיין לא מבצעת מיפוי נכון לתכנים של HDR10.

*עריכה -
השוואה טובה בין Dolby Vision ל- HDR10 שנעשתה במקרה עם ה- OLED E6 של LG המציגה טוב מאד את הבעיות שיש כרגע עם מימוש של HDR10, במיוחד במסכים של LG, אבל לא רק. זה מה שקורה שהקוד פתוח ואין פתרון מקצה-לקצה בין התכן לתצוגה. כנראה שהנושאים האלו יגוהצו עם הזמן, אבל כרגע לפחות - HDR10 שיטה בעייתית.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/dolby-hd ... 214303.htm

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”