השינוי החדש בפנסיה של הלמן אלדובי?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #21 

mp3lll כתב:לא עשיתי עם זה כלום, יש לי ביטוח מנהלים מ 2005, אני לא יכול לעבור כי לא מצעים את זה יותר.

רק לבטל אותו ולפתוח חדש, לא מעט יעצו שזה לא כדי.
...
·

השאלה היא איך מחלקים את ההפרשות הסוציאליות, כמה להפקיד לפנסיה וכמה לביטוח מנהלים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #22 

ביטוח מנהלים מ 2005 לא בטוח ששווה משהו. צריך לבדוק את הפוליסה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #23 

@embedded

לכל המבולבלים בנושאים האלה:

בחודש מרץ הקרוב, אני ניגש לבחינת גמר-פנסיוני בתחום.
זו הבחינה השישית מתוך 6 בחינות (5 מתוכן כבר עברתי) שהמדינה דורשת לקבלת רישיון יועץ\סוכן פנסיוני.
בנוסף נדרשת ע"י משרד האוצר התמחות של חצי שנה אצל סוכן מוסמך , ואני סיימתי כחודשיים בלבד מההתמחות.

אשמח לענות על שאלות בנושא גם בפורום וגם בפרטי, זה יעזור לי להתכונן לבחינה ב 15 למרץ שאחוז המעבר בה הוא 35%.

בבחינה שואלים על כל הדקויות בביטוחי מנהלים וקרנות פנסיה כולל הפרשות אפשריות של עובד ומעביד, תנאים של ביטוחים לפי השנה בהם התחילו, הטבות מס להפרשות, מקדמי קיצבה, קבלת כספים במקרה מוות, משיכת כספי פיצויים, ההבדלים בין שכיר לעצמאי......הכל.

חשוב לציין שהתשובות שלי אינן בגדר ייעוץ אלא מסירת מידע בלבד. לפי החוק אסור לייעץ בתחום הפנסיוני למי שאינו בעל רישיון.

mp3lll פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #24 

גיל, אני סומך על עצות שלך הרבה יותר מסתם אחד ברשת.

mp
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #25 

mp3lll כתב:גיל, אני סומך על עצות שלך הרבה יותר מסתם אחד ברשת.

mp
...
תודה,

שאל מה שאתה רוצה ואני אבדוק. אם לא תיהיה לי את התשובה בשליפה, הספר מול העיניים שלי (עכשיו בדיוק אני פותר תרגילים בנושא ביטוח מנהלים :)) ואם לא תיהיה שם תשובה, אשאל את המרצה ביום ב'.

הנתונים החשובים:
- שם תוכנית הביטוח. ביטוח מנהלים זה שם מעטפת לקטגוריה שלמה של מוצרים (באנלוגיה לעולם המדיה, זה כמו סייומת AVI לקובץ). אי אפשר לדעת הרבה על מבוטח בביטוח מנהלים מלבד העובדה שהוא שכיר, אינו בעל שליטה בחברה ושחברת ביטוח מנהלת לו את החיסכון הפנסיוני ולא קרן פנסיה.

- שנת פתיחת הפוליסה - בכל מספר שנים משתנים החוקים ולכן יש לזה משמעות רבה. למשל היו שנים עם מקדם קצבה, אח"כ באו שנים ללא מקדם קצבה, אח"כ שוב נמכר מקדם קצבה ומ 2013 שוב אסור למכור מקדם קצבה. זו רק דוגמא אחת.

חלוקה טיפוסית של ביטוח מנהלים היא: תגמולי מעביד (נניח 5% מהשכר), תגמולי עובד (נניח 5%), הפקדות לקרן פיצויים (נניח 8.33% מהשכר) ואופציונאלי הפקדות מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה (נניח 2.5%).

- לגבי פיצויים: עולה השאלה אם יש הסכם סעיף 14 בין המעביד לעובד, לא קריטי אבל כדאי לעובד לדעת את זה.

עכשי תכתוב מה מעניין אותך כרגע. ז"א: איזו החלטה אתה צריך לקבל, ואני אתמקד בזה כי אחרת המידע יהיה ארוך מדי.
embedded
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2030
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #26 

בהצלחה גיל!

מישהו יכול להמליץ על יועץ פנסיוני בלתי תלוי?

החלטתי לעשות קצת סדר בבלאגן, קראתי הרבה אבל עדיין אני מרגיש שאני לא מספיק מבין כדי להחליט לבד.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #27 

embedded כתב:בהצלחה גיל!

מישהו יכול להמליץ על יועץ פנסיוני בלתי תלוי?

החלטתי לעשות קצת סדר בבלאגן, קראתי הרבה אבל עדיין אני מרגיש שאני לא מספיק מבין כדי להחליט לבד.
...
אשלח לך גם תשובה בפרטי.
מכיר שני יועצים פנסיונים עצמאיים (שהם אכן בלתי תלויים באמת), ויש עוד - אבל אותם מכיר אישית וממליץ עליהם.

רועי כרמון ואיגור פייגין

ויש כאן משהו שכתבתי בבלוג שלי בתחום הכלכלה בראיה הוליסטית על נושא היעוץ, הפנסיה והביטוח.
·
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #28 

@Nemesis

אולי ביטוח המנהלים שלך מחושב לפי מקדם נמוך, אבל אני מניח שהפוליסה שלך ״משתתפת ברווחים״ ודמי הניהול שם די גבוהים.
אז המקדם הוא לא הכל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #29 

אכן אתה צודק, לכן למרות המקדם האטרקטיבי יחסית ההחלטה אם להשאירו או להחליפו בפנסיה היתה קשה מאוד.
לעומת זאת, בביטוחים משנים עוד יותר מאוחרות בייחוד בשילוב עם דמי ניהול מקסימליים לרוב הבחירה קלה יותר, אז מעניין מה התנאים של בעל ביטו המנהלים משנת 2005.

zazi44
טרול
טרול
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

ליווי וייעוץ פנסיוני הוא קריטי לעתיד שלכם

שליחה #30 

אפשר לקבל פה עוד מידע על ביטוח פנסיוני, חוק פנסיה חובה וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”