MINIPRESSO - מכונת אספרסו לעניים?...
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם אתה רוצה מטחנה עם טיימר בתקציב של 1000 ש"ח אתה די מוגבל ל-K3 יד שניה. באופן אישי הייתי מנסה להמתח לכיוון סטה 270, כי השיפורים בכל פרמטר (מלבד איכות בניה) משמעותיים. ראה כאן:
https://www.htcafe.co.il/vp2916303#2916303
https://www.htcafe.co.il/vp2916303#2916303
אחלה, תודה.
האם למישהו יש ניסיון עם WPM? מחיפוש בפורום מצאתי מידע, אבל לא מספק.
יש דגם ZD-10T שעולה בעליאקספרס 110$ + 50$ משלוח (ונניח 17% מע"מ), ויש לו טיימר.
(יש גם את ה KG521 של דלונגי ב 400 ש"ח, אבל אני מבין שהיא לא טוחנת דק מספיק).
האם למישהו יש ניסיון עם WPM? מחיפוש בפורום מצאתי מידע, אבל לא מספק.
יש דגם ZD-10T שעולה בעליאקספרס 110$ + 50$ משלוח (ונניח 17% מע"מ), ויש לו טיימר.
(יש גם את ה KG521 של דלונגי ב 400 ש"ח, אבל אני מבין שהיא לא טוחנת דק מספיק).
@איל999
·
רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזאת...
אני משתמש בננופרסו כבר כמעט שנה ואני אנסה להגיב מהניסיון שלי .
רמת טחינה - לא מזמן רכשתי את ה Mignon specialita (מדהימה!), מאז יצא לי לנסות רמות טחינה שונות ומה שגיליתי הוא שהטחינה לננופרסו קרובה יותר לטחינה למקינטה מאשר לטחינה לאספרסו, מה שאומר שכל התופעות שתיארת (גרגירים מתחת לגומיה, סתימה של המכונה וכו) כנראה קשורות לטחינה דקה מדי.
למרות ההמלצה לא הוצאתי את הגומייה של השסתום ובינתיים אין לי שום בעיה, אבל זה אכן מצריך טחינה טיפה יותר גסה.
הדוחסן של ערכת הבריסטה עושה עבודה הרבה יותר טובה מכפית המדידה, גם בלחיצה עם האגודל, לפחות מהניסיון שלי. כפית המדידה משאירה רווח קטן בינה לבין הדופן והלחץ שאתה מפעיל עם האגודל לא מתחלק באמת שווה בשווה בין כל שטח הפנים של הקפה הטחון. לדעתי השימוש בדוחסן הוא חובה (בעיקר אם יש לך אותו בכל מקרה).
מהניסיון שלי אין הבדל ברמת הטחינה הנדרשת בין הסינגל לדאבל ואם יש אז הוא זניח ואני לא שמתי לב אליו.
עוד דבר שאולי אמרו ופספסתי - תעביר מים רותחים במערכת לפני סחיטת הקפה. זה גם מייצר אספרסו יותר חם אבל לא פחות חשוב משחרר את הטעם שנותר מהקפה הקודם.
בהצלחה
·
רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזאת...
אני משתמש בננופרסו כבר כמעט שנה ואני אנסה להגיב מהניסיון שלי .
רמת טחינה - לא מזמן רכשתי את ה Mignon specialita (מדהימה!), מאז יצא לי לנסות רמות טחינה שונות ומה שגיליתי הוא שהטחינה לננופרסו קרובה יותר לטחינה למקינטה מאשר לטחינה לאספרסו, מה שאומר שכל התופעות שתיארת (גרגירים מתחת לגומיה, סתימה של המכונה וכו) כנראה קשורות לטחינה דקה מדי.
למרות ההמלצה לא הוצאתי את הגומייה של השסתום ובינתיים אין לי שום בעיה, אבל זה אכן מצריך טחינה טיפה יותר גסה.
הדוחסן של ערכת הבריסטה עושה עבודה הרבה יותר טובה מכפית המדידה, גם בלחיצה עם האגודל, לפחות מהניסיון שלי. כפית המדידה משאירה רווח קטן בינה לבין הדופן והלחץ שאתה מפעיל עם האגודל לא מתחלק באמת שווה בשווה בין כל שטח הפנים של הקפה הטחון. לדעתי השימוש בדוחסן הוא חובה (בעיקר אם יש לך אותו בכל מקרה).
מהניסיון שלי אין הבדל ברמת הטחינה הנדרשת בין הסינגל לדאבל ואם יש אז הוא זניח ואני לא שמתי לב אליו.
עוד דבר שאולי אמרו ופספסתי - תעביר מים רותחים במערכת לפני סחיטת הקפה. זה גם מייצר אספרסו יותר חם אבל לא פחות חשוב משחרר את הטעם שנותר מהקפה הקודם.
בהצלחה