ביקורת מודם Netgear DM200 - עדכון נוסף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

NetCHEIF כתב:בדיקה מול שרתי speedtest לא נותנת אינדיקציה מדוייקת - אלא שרתים חיצוניים שמושפעים מגורמים רבים. המדידה המדוייקת ביותר היא מול שרתי בזק עם הגדרות משתמש יעודיות לבדיקה.
...
·

השתמשתי בעיקר בשרת של xfone (שהם הספק שלי) ב-speedtest.net ובבדיקת מהירות גלישה של בזק. קיבלתי מהם תוצאות דומות ויציבות לגמרי. השוני היחיד שראיתי זה כשהחלפתי את הציוד או קונפיגורציה של הציוד.

לידע הכללי שלי, איזה משתמש יש לבדיקה בתשתית של בזק היום - לא הצלחתי להתחבר עם 1@1.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

המשתמש הוא 2@2 ללא סיסמא.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890

שליחה

יש לי את המודם הזה של נטגיר, יש לי עוד מודם VDSL2 ויש לי נתב משולב מודם של Huawei וכולם מתחברים אצלי באותה מהירות (פחות או יותר) ולא מרגישים הבדל משמעותי בגלישה והורדות.
זה מודם זול ומצויין למי שרוצה להתנתק מהתלות בבזק ולהחזיק את ציוד הקצה באופן פרטי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

אני דווקא קיבלתי מהירות מעט טובה יותר עם המודם הזה מאשר ה vtech של בזק. הצלחתי להגיע ל 93 מגה בפועל.

elahav9
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

אנחנו חוזרים לארץ (אחרי 7 שנים בארהב ) ואני מחפש מודם לקנות (רק מודם בלי רואטר ) שיעבוד עם יס, על מנת לחסוך את הוצאת השכירות החודשית ) אפשר לקבל המלצות ? תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@elahav9
·

תקנה בארץ את ה-tplink 9970 ותשתמש בו כמודם בלבד (כ-250 ש"ח אבל מניסיוני נותן חיבור יותר טוב מהאופציות האחרות). את הראוטר (ללא מודם) כן הייתי מביא מחו"ל, לפי שאלתך אני משאר שזה בדיוק מה שאתה עושה.

elahav9
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה , כן ,את הראוטר אני מביא מכאן ( EA9500) Linksys AC5400 Tri Band) . האם Netgear DM200 לא יותר טוב ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

elahav9 כתב:... האם Netgear DM200 לא יותר טוב ?
...
·

זהו שמניסיוני לא. ראה פרטים בהודעה שלי למעלה.

אחרי שהיו לי כמה וכמה ראוטרים של בזק (dlink,netgear ו-vtech) ואת ה-9970 וה-DM200 אני מעדיף את ה-9970 גם כי איתו אני מקבל מהירות יותר גבוהה וגם כי אני מעדיף את הממשק שלו. כמובן אני מדבר על שימוש כמודם בלבד.

elahav9
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה רבה. נראה לי שאקבל את המלצתך ל 9970 (יותר נוח לקנות בארץ.) תודה בשנית ושבת שלום.

rami1992
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265

שליחה

מאוכזב מאוד לאחר הרכישה
גם ירדה מהירות ההורדה ב10 מגה שלמים וגם מהירות ההעלאה שהיא גם ככה על הפנים כמעט וחא קיימת והאינטרנט זוחל.
מאוד מאוכזב מהמוצר ולא ממליץ כי יש לבזק תשתית *** שדורשת התאמות מפה עד להודעה חדשה שאף חברה לא מוכנה לספ רק אם זה מיוצר במיוחד בשבילם.

bennybrit
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

שליחה

אני מתחיל להתייאש מהמודם הזה, עוד שניה והוא נזרק לפח (בזבזתי על המוצר בלאי הזה כמעט 4 שעות אתמול)
חיברתי את המודם וקינפגתי אותו במצב של router+modem, מתחבר לאינטרנט יופי, מעביר למצב של modem (bridge), ולא מצליח להתחבר דרך הראוטר שלי (synology rt1900ac), גם לא דרך הגדרת חייגן pppoe בלפטופ, מישהו נתקל בזה גם?

מתגובות של אנשים באתר של Netgear אני לא היחיד שיש לו בעיה כזו, אפילו כשזה גם בקובינציה של ראוטר של netgear.
בינתיים החזרתי את המודם dlink בן השבע שלי שעובד בלי שום בעיה.

עדכון קטן - שמתי לב שכשהוא מוגדר modem only, החיבור מוגדר כpppoa ולא pppoe אבל אין שום אפשרות לשנות את זה, אני מפספס משהו?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@bennybrit
·

דבר ראשון לגבי "ירדה מהירות ההורדה ב10 מגה שלמים", גם אצלי הייתה ירידה דומה ואני די בטוח שזה בגלל שהוא לא תומך ב-G.INP. בתיאוריה netgear יכולים להוסיף לזה תמיכה בעדכון קושחא אבל אם היו להם כוונות כאלה הם כבר היו עושים את זה ולא נראה לי שה-DM200 אי פעם יתמוך ב-G.INP.

לגבי שאר הבעיות, מה שאני יכול להציע:

א. תוודא שמותקנת לך או תעדכן לקושחא המעודכנת V1.0.0.44.

ב. תעשה factory reset, תדלג על האשף שלו ותגדיר ידנית (לפחות אצלי האשף עשה רק בלאגן).

ג. תתחיל מלהגדיר את החייגן או ב-DM200 עצמו או ב-Windows. החייגן צריך להיות מוגדר כ-pppoe (לא pppoa), אצלי יש את האופציה הזו (תנסה לבחור ב-country את other זה מה שיש אצלי). בשביל להגדיר חייגן ב-windows תעביר אותו למצב של modem only (ואז החייגן מוגדר ב-windows ואין משמעות למה שאתה רואה בהגדרות של ה-DM200 רק שיהיה במצב של modem only). שתי האופציות האלו עובדות פיקס אצלי - המהירות באפלוד 3 מגה פלוס יציב, הדאונלוד כאמור קצת יותר נמוך לעומת מודם שתומך ב-G.INP אבל חוץ מזה תקין.

ד. אם זה עובד טוב עם חייגן של windows אז אין סיבה שזה לא יעבוד טוב עם חייגן בראוטר אחר (כשה-DM200 במצב modem only). אצלי זה עבד אבל האפלאוד היה קצת יותר נמוך וזה עצבן אותי. אחרי קצת מחקר הגעתי למסקנה שהראוטר השני שלי "אשם". בסוף השארתי את החייגן ב-DM200 ואני עובד בתצורה של double NAT - אני יודע מוזר אבל אצלי זה עובד טוב והאופציה הרגילה פחות. אני די בטוח שזאת בעיה ספציפית בראוטר הישן יחסית שיש לי (E4200) ולא ב-DM200.

לזרוק אותו לפח ולקנות ציוד יותר נורמלי זו גם אופציה מצוינת אם אתה יכול להרשות לעצמך :wink: .

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”