עד כמה מסובך "למשוך אפס"? (וכמה זה אמור לעלות)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
holyy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109

שליחה

@נירקו
·
אף חשמלאי לא יקח 10-30 ש"ח לנקודה
מדובר בעובדה לא פשוטה שמצריכה מיפוי המצב הקיים (מאיפה בכלל ניתן להשחיל 0 בצורה תקנית ולא קומבינות משקע ליד) והתמודדות עם תנאי שטח לא פשוטים כמו נקודות חשמל שנמצאות מאחורי הנמכת תקרה שאין אליה גישה
פירוק אביזרי הקצה (מפסק, קופסת ביקורת, גוף תאורה ועוד..)
השחלה של סטאלבנד שהרבה פעמים לא יכנס ללא הוצאת כל החוטים שכבר נמצאים בתעלה או תעלות סתומות משאריות בניה
משיכת החוטים שהוצאו יחד עם חוט חדש
חיווט מחדש של כל העסק
מדובר ב-10-30 דקות לנקודה רגילה
צפה לעלות של 100 ש"ח לנקודה

ZvikaZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62

שליחה

שבוע טוב.
אז למה בעצם להתעסק עם משיכת אפס?
אולי יותר פשוט להתקין את זה מעל המנורה?
אם יש לי שם ממילא אפס, פאזה, ופאזה ממותגת - ההתקנה אמורה להיות הכי קלה.
זה גם אמור להיות קל יותר במקרה של מתג מחליף, (שאם אני מבין נכון צריך לחבר אותו במתג שיוצא למנורה, ושם אין 'פאזה רגילה', אז צריך למשוך גם אפס וגם פאזה רגילה).
ובנוסף, כנראה שיש שם יותר 'מרחב מחיה' לעבודה, ולא צריך לקדוח בקופסה, כמו שחלק מהחברים פה דיווחו שעשו.

החסרונות שאני רואה להתקנה מעל המנורה הם שניים:
1. אני 'מבזבז' ממסר, כי במתג כפול אני יכול לשים ממסר אחד עבור שתי נורות, אבל אם אני שם מעל כל נורה ממסר, אז התקנתי שני ממסרים במקום אחד.
2. לא בטוח שיש לי פאזה מעל המנורה.

לגבי החסרון הראשון, צריך לראות מה העלות של משיכת אפס, אבל יכול להיות שזה יצא בערך כמו עלות של הממסר...
ואולי אפשר פה ושם 'לצמצם', ולשים בכל זאת ממסר אחד שישלוט בשתי נקודה.

לגבי החסרון השני, אפשר לתת לחשמלאי שלי לבחור מה יותר נוח לו - האם למשוך אפס למתג (וגם פאזה עבור מתג מחליף), או לוודא שיש לי פאזה מעל המנורה.

פספסתי משהו?
תודה רבה.

חזור אל “בית חכם ובקרה”