התלבטות לגבי מברגה קטנה לבית טובה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

@JamesStone
·
זה כמו ההבדל בין טלפון קווי לאלחוטי... הרי מה זה משנה, אתה בבית, למה טלפון אלחוטי, חוטי יעשה את אותה העבודה... התשובה היא נוחות, גישה למקומות קטנים וחופש תנועה.

לגבי מטבו, התמחור שלה לא טוב בארץ, פשוט לא משתלם. אחלה חברה אבל בוש/מקיטה נותנות תמורה טובה יותר וגם יש הרבה מכירות ולכן יש הרבה חלפים, מעבדות תיקון וכדומה.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

Re: לא מבין אתכם, אנשי ה-DIY..

שליחה

JamesStone כתב:זהו סוג של טרנד. המקדחות והמברגות על סוללות, שאינני מבין את ההגיון שלו.
שהרי כולנו בבית, ובבית יש חשמל, אז מה הרעיון להשתעבד לסוללות?
...
·
נניח שיש משהו בדבריך. עכשיו רק נותר למצוא אימפקט שלא פועל על סוללות...

ואם תתעקש, אז בגלל אופי הפעולה של מברגה שדורש זרם גבוה, מתאים יותר להשתמש בסוללות. כלי שמפיק אותו מומנט ממתח הרשת יהיה גדול וכבד יותר (הרבה יותר ממשקל וגודל הסוללה), וכמובן גם מסורבל בגלל הכבל.
..

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
שם מלא: James Stone

Re: לא מבין אתכם, אנשי ה-DIY..

שליחה

זה כמו ההבדל בין טלפון קווי לאלחוטי... הרי מה זה משנה, אתה בבית, למה טלפון אלחוטי, חוטי יעשה את אותה העבודה... התשובה היא נוחות, גישה למקומות קטנים וחופש תנועה.

לגבי מטבו, התמחור שלה לא טוב בארץ, פשוט לא משתלם. אחלה חברה אבל בוש/מקיטה נותנות תמורה טובה יותר וגם יש הרבה מכירות ולכן יש הרבה חלפים, מעבדות תיקון וכדומה
...
אממ, ממרומי גילי אני זוכר את התקופה שבה נכנסו הטלפונים האלחוטיים (מי בכלל ידע מה זה סלולרי).
היתרון האדיר של האלחוטי דאז, היה לענות מהמקום שבו אתה רובץ מול הטלביזיה במקום לדפוק ריצה למטבח (שם היה הטלפון הרגיל) ולדפוק בדרך את הזרת של הרגל בזוית של שולחן הסלון.

לעניין המקדחות/ המברגות, האמת היא שלא ידעתי מה זה אימפקט עד שלא קראתי כאן .

(בתקופתי האנשים לא היו כאלה חלשלושים שהיו צריכים שמברגה תדפוק במקומם..:lol: ניחא)

בתקופתי הבעיה היתה כוח הסגירה והיה מנגנון שנקרא Tork. היית מכוון את כח הסגירה לרצוי והמכשיר היה סוגר בדיוק בכוח שכיוונת, מבלי לקרוע את ראש הבורג (חיל האויר, מיראז'ים. הורררא).
...ואם תתעקש, אז בגלל אופי הפעולה של מברגה שדורש זרם גבוה, מתאים יותר להשתמש בסוללות. כלי שמפיק אותו מומנט ממתח הרשת יהיה גדול וכבד יותר (הרבה יותר ממשקל וגודל הסוללה), וכמובן גם מסורבל בגלל הכבל...
...
זה נשמע לי ממש לא נכון. מכשיר עם 220 וולט אמור להיות הרבה יותר חזק ועוצמתי ממכשיר על סוללות.

ג'יימס

[imgbig]https://i.ytimg.com/vi/ot2_zwNxFyw/maxresdefault.jpg[/imgbig]

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גם אני לא ידעתי מה זה אימפקט עד לפני מספר שנים וגם אני זילזלתי. עד שיום אחד התקנתי בבית מתקן לטלוויזיה אימתנית, והיה שלב מסויים שבו לא הצלחתי לסובב ברגי 10 עם ראצ'ט. פשוט הזווית והמיקום לא איפשרו. ואז בעל מקצוע שעבד אצלי השאיל לי לרגע את האימפקט שלו, והפלא ופלא - כל 4 הברגים נכנסו תוך שניות. למכשירים האלה יש הרבה יותר כח מהברגה רגילה.
תחשוב לרגע על האימפקט שעובד בלחץ אוויר בפנצ'ריות, ואיך צריך לעמוד על הזרוע של הבוקסה כדי לפתוח אותם. זה בערך ההבדל.

לגבי המיראז'ים; קיים בשם "קלאץ' " בכל מברגה.

לגבי ה220V; מה שנותן את הכח לעבודה זה לא (רק) ההספק, אלא בעיקר המומנט. המומנט נמצא ביחס ישר לזרם ולא למתח. בעוד במברגות/מקדחות חשמליות הזרם בסל"ד נמוך הוא פחות מאמפר בודד, במברגות נטענות יש זרמים של מספר אמפרים שנותנים מומנט גבוה גם בסל"ד נמוך. כדי לפצות על ההבדל, מנועי הAC מהירים הרבה יותר, ולכן משתמשים בגיר מכני שממיר מהירות לכח. הגיר הזה כבד יחסית ותופס מקום, ועדיין צריך לעבוד בסל"ד גבוה כדי לקבל מספיק כח. גם המנוע עצמו גדול יותר וכבד יותר בחשמלי.
..

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מה שמצא חן בעיני במכשיר המטאבו שראיתי אצל איש חברת החשמל

שליחה

..היה שהמתג, היה פוטנציומטרי כזה, שסחיטה עדינה שלו הגבירה לאט את הסל"ד של הפוטר.
זה משהו שלא היה לנו אז.

אוקיי, אז אם נניח אני מוכן לספוג את "המשקל האדיר" של המכשיר שהוא גם מברגה, גם מקדחה, גם לקיר ("דופקת") גם עם הדק סחיטה כמו שתיארתי לעיל, גם עם "אימפקט" וגם עם tork.

אז בהתחשב בכל מה שאני מבקש, איזה מכשיר מומלץ ביחס עלות/תועלת/אמינות הטוב ביותר? :oops:

ג'יימס

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: מה שמצא חן בעיני במכשיר המטאבו שראיתי אצל איש חברת החשמל

שליחה

JamesStone כתב:..היה שהמתג, היה פוטנציומטרי כזה, שסחיטה עדינה שלו הגבירה לאט את הסל"ד של הפוטר.
זה משהו שלא היה לנו אז.

אוקיי, אז אם נניח אני מוכן לספוג את "המשקל האדיר" של המכשיר שהוא גם מברגה, גם מקדחה, גם לקיר ("דופקת") גם עם הדק סחיטה כמו שתיארתי לעיל, גם עם "אימפקט" וגם עם tork.

אז בהתחשב בכל מה שאני מבקש, איזה מכשיר מומלץ ביחס עלות/תועלת/אמינות הטוב ביותר? :oops:

ג'יימס
...
·
אין דבר כזה... לפחות אני לא מכיר גם אימפקט, גם פטישון, מברגה ומקדחה. וגם אם יש, לא היתי ממליץ על זה. מכשיר אימפקט טוב לחוד ופטישון/מברגה/מקדחה.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

JamesStone כתב:.
ג'יימס
...
·
שליטה אלקטרונית דרך המתג לפי עוצמת הלחיצה קיימת כיום בכל המקדחות/מברגות וכו'.

כמו שנאמר למעלה, אין כלי אחד שעושה הכל.
אבל; אם אתה צריך כלי לבית לשימוש כללי ומזדמן, קנה לך מקדחה חשמלית עם אופציית פטישון והברגה. הפטיש מגיע לרוב עם רוב המקדחות, לגבי ההברגה - יותר בעייתי. קשה לכלי כזה עם כח במהירויות נמוכות. "tork" - קלאץ', לא תמצא בכלי כזה.
..

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

"פטישון רוטרי" מול "פטישון"

שליחה

מחיפוש ברשת, נתקלתי בסירטוני השוואה בין קדיחה בבטון עם Hammer Drill
ביחס לאותה קדיחה באמצעות rotary hammer

בלי להבין הרבה, ברור שה- rotary hammer drill עדיפה.
מצד שני, הכלים שהם rotary hammer drills נראים הרבה יותר גדולים וכבדים.

אשמח אם למישהו יש rotary hammer ויכול להעיד על מה שהשתפר בעבודתו ביחס ל-Hammer Drill סטנדרטית.

מצ"ב שני סירטוני השוואה, הראשון בין rotary hammer ל-Hammer Drill
והשני בין rotary hammer למקדחת אימפקט

ג'יימס

DonkeyKong
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

מי שלא מבין את הסיפור של כלי העבודה הנטענים פשוט לא חושב בצד הכי פשוט = כסף.
אם בעבר היית יכול לקנות כלי עבודה של מותג איכותי והוא היה יכול להחזיק שנים רבות בכיף, הרי שהיום אין לזה סיכוי. גם אם אתה קונה כלי עבודה שמיועדים לשוק מקצועי ועובד איתם כל יום אורך החיים שלהם הוא 2-3 שנים בממוצע כי בסופו של דבר לכל סוללה יש מספר מוגבל של מחזורים שהיא יכולה לעבוד בהם.

אם אנחנו מדברים על משתמש ביתי, עם סוללות שנחות בארון ושימוש של פעם בחודש, הרי שאולי תוך 5 שנים הסוללות יהיו או חלשות מדי או פשוט ימותו. אם תשים לב, המחירים של הסוללות הם חסרי פרופורציה למכשירים מהסיבה הפשוטה שהיצרנים יודעים שאין לך ברירה אלא לקנות את הסוללות שלהם. תנסה גם למצוא סוללה למכשיר מלפני 5 שנים וגם תגלה שזאת כבר משימה לא פשוטה.

ההשוואה לטלפון אלחוטי ממש לא נכונה. טלפון אלחוטי פתר בעיה אמיתית שבה היית חייב להיות ליד המכשיר. לא יכולת להמשיך שיחה בסלון, או לפתוח את הדלת, או לעבור למיטה. היית צריך גם מכשיר טלפון בכל חדר.

כלי עבודה נטען הוא שימושי מאוד בשני מצבים - אתה עובד בסביבה שאין בה חשמל או לא נוח להשתמש בחשמל. כמעט תמיד מדובר בבלעי מקצוע שעובדים בחוץ, או פשוט יותר נוח להם במקום להתעסק עם הכבל בכל יום. למשתמש הביתי זה חסר משמעות. אתה לא עובר עם המקדחה מלקדוח בסלון, ללקדוח במטבח, ואז רוצה לקדוח בחדר שינה.

אם תסתכל היום באתרים של יצרניות הן בכלל מוכרות לך את הרעיון שאתה קונה סוללות, ומלביש עליהן כלי עבודה, במקום שזה יהיה להיפך. פשוט יותר כסף עבורן.

אין ספק שיש מקומות שזה שימושי יותר כמו מברגה קטנה, או באמת כלי עם יכולות חזקות יותר. אבל אין שום הצדקה שכל הכלים יהיו כאלו.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

DonkeyKong כתב:מי שלא מבין את הסיפור של כלי העבודה הנטענים פשוט לא חושב בצד הכי פשוט = כסף.
אם בעבר היית יכול לקנות כלי עבודה של מותג איכותי והוא היה יכול להחזיק שנים רבות בכיף, הרי שהיום אין לזה סיכוי. גם אם אתה קונה כלי עבודה שמיועדים לשוק מקצועי ועובד איתם כל יום אורך החיים שלהם הוא 2-3 שנים בממוצע כי בסופו של דבר לכל סוללה יש מספר מוגבל של מחזורים שהיא יכולה לעבוד בהם.

אם אנחנו מדברים על משתמש ביתי, עם סוללות שנחות בארון ושימוש של פעם בחודש, הרי שאולי תוך 5 שנים הסוללות יהיו או חלשות מדי או פשוט ימותו. אם תשים לב, המחירים של הסוללות הם חסרי פרופורציה למכשירים מהסיבה הפשוטה שהיצרנים יודעים שאין לך ברירה אלא לקנות את הסוללות שלהם. תנסה גם למצוא סוללה למכשיר מלפני 5 שנים וגם תגלה שזאת כבר משימה לא פשוטה.

ההשוואה לטלפון אלחוטי ממש לא נכונה. טלפון אלחוטי פתר בעיה אמיתית שבה היית חייב להיות ליד המכשיר. לא יכולת להמשיך שיחה בסלון, או לפתוח את הדלת, או לעבור למיטה. היית צריך גם מכשיר טלפון בכל חדר.

כלי עבודה נטען הוא שימושי מאוד בשני מצבים - אתה עובד בסביבה שאין בה חשמל או לא נוח להשתמש בחשמל. כמעט תמיד מדובר בבלעי מקצוע שעובדים בחוץ, או פשוט יותר נוח להם במקום להתעסק עם הכבל בכל יום. למשתמש הביתי זה חסר משמעות. אתה לא עובר עם המקדחה מלקדוח בסלון, ללקדוח במטבח, ואז רוצה לקדוח בחדר שינה.

אם תסתכל היום באתרים של יצרניות הן בכלל מוכרות לך את הרעיון שאתה קונה סוללות, ומלביש עליהן כלי עבודה, במקום שזה יהיה להיפך. פשוט יותר כסף עבורן.

אין ספק שיש מקומות שזה שימושי יותר כמו מברגה קטנה, או באמת כלי עם יכולות חזקות יותר. אבל אין שום הצדקה שכל הכלים יהיו כאלו.
...
·לקחת את זה רחוק רחוק.
מי אמר שכל הכלים לבית צריכים להיות על סוללות?
ממש אבל ממש לא ממליץ על כלים חזקים או/ו כלים שעובדים ברצף. כמו דיסק, פטישון, כל מני כלי חיתוך (חוץ מג'קסון קטן) אלה כלים אשר דורשים יותר כוח ממה שסוללה יכולה לספק. ופה אני מסכים איתך לגמרי, דיסק טוב יכול להחזיק לך שנים על גבי שנים. למען האמת, כל הכלים שיש לי שהם ללא סוללות, אפילו אחד עוד לא מת. מצד שני גם מכל הכלים על סוללות גם אף אחד מהם לא מת. אז הלכה סוללה. אוקי. 300 שקל ויש לך סוללה חדשה לעוד 4-3 שנים לפחות. האם זה כזה מחיר גבוה בשביל הנוחות, הניידות, החוסר התעסקות בלהעביר כבל מאריך לכל מקום? כבל מאריך אולי נשמע לך כמשהו פשוט אבל לפעמים זה סרט, הוא לא מגיע, הוא מסרבל, הוא יכול להיות גם מסוכן כשאתה עומד על סולם גבוה כי הוא מסתבך בין הרגליים והוא חשוף לתקלות ומוסיף סכנה של התחשמלות. שלא לדבר על כך, שלפעמים אתה עובד על חשמל ולכן אין לך חשמל בבית, אז מה תעשה אז? תביא גנרטור כמובן.

מה שאתה צריך להבין זה:
זאת מערכת מאוד נוחה. כשיש לך מטען ושני סוללות, אתה מסודר. עוד עם סוללה אחת והשני בהטענה, אשר לוקחת כ21 דקות!
אבל אז לא קונים שום דבר בארץ. בחו"ל יש סוללות לכל הכלים הישנים, ללא בעיה. הסוללות זולות בהרבה (שני סוללות 3 אמפר למקיטה ב99$). מה שאומר שאתה מחיר יחסית קטן בהשווא לכלים רגילם אבל אתה מקבל כלים יותר נוחים והרבה יותר פרקטיים. האם זה כל כך נוראה לשלם כמה מאות שקלים פעם בכמה שנים?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

חייב כל בית מברגה חשמלית, יכול לחסוך לך שעות של עבודה בדקות בודדות.
אני מדבר על אחת קטנה מאוד על סוללות עבור ברגים ואפילו קידוחי עץ.
אין אפילו השוואה לפשוט של מקדחות/מברגות עם סוללה לקדחות על חשמל לקיר, החשמל נותן דוח חור.
הקטנות והחלשות על הסוללה עושות עבודה עדינה בלי להרוס ראש של בורג בהברגה וגם בחורים קטנים בעץ, עושים את זה מאוד אלגנטי.

חזור אל “DIY והדפסות 3D”