שאלות לקראת ביקור של טכנאי בזק + בזק בינלאומי מחר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

@maxmad
·כל מה שרשמתי לעיל יכול להיות וחייב להגיע טכנאי בזק שיעבור על זה.
החלפת זוג
מעבר לכל אורך הכבל לחיצה מחדש בכל קופסאות החיבורים
החלפת פורט ב msag של בזק
התעקשות שלך על טכנאי בזק בכיר
ולעבור עם הטכנאי על כל שלב
אין כאן פתרון קסם רק מעבר יסודי על התשתית
הורדת מהירות ל 40 מגה אם יש בעיה בתשתית
שווה להתעקש על החלפת פילטר ושקע בזק.
אם יגיע טכנאי מקצועי שרואה את ההסטוריה שלך
זה מה שהטכנאי אמור לבצע.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64

שליחה

קצת עדכונים:
1. חזרתי לשוק הקמעונאי. ספק בזק בינלאומי. חבילת 100 מגה. ההעברה חזרה לבזק נעשתה בשיחת ועידה עם בזק בינל ובזק.
2. מיד לאחר השיחה עם בזק כשהודיעו לי שעברתי חזרה לשוק הקמעונאי, ועדיין עם המודם VTECH של בזק בינלאומי בדקתי את נתוני הסנכרון והייתי בהלם... מסונכרן 102 עגול! בדיקת מהירות 93 מביט הורדה! זאת לאחר שנה וחצי בבזק בינל עם סנכרון של בין 60 ל 70, ואני מדגיש עם אותו ציוד. ל-א ייאמן!
3. סופק לי ראוטר של DLINK G256.
4. הניתוקים, גם אם לא ניתוקי DSL ממשיכים, ז"א נסיון להורדה של קבצים גדולים של 10GB כבדיקה נכשלת בשלב מסוים.
5. טלפון למוקד של בזק וטוענים שרואים שגיאות בצד שלהם וישלחו טכנאי.
6. הגיע טכנאי החליף זוג מהדירה שלי ועד לארון (200 מטר מהדירה!), אמר שהחליף גם פורט. הטכנאי חזר לדירה, מחבר ציוד שלו... מסתנכרן 75 מגה! לפני השינוי היה 102. ה SNR עלה מעט ל 88. גם הסנכרון במודם שלי מראה סביבות ה 75. מנסים שוב, והפעם 100. הזוי.
7. הטכנאי מסכים איתי שמשהו לא ברור, אבל אין לו יותר מה לעשות. מציע לנו להשאיר את כל השקעים בבית מנותקים מלבד שקע המודם לבדיקה. הסברתי שזה לא רציני.
8. המתנתי מספר ימים. היו שוב ניתוקים בנסיון להוריד קבצים גדולים. היום עשיתי כך, חיברתי את המודם בארון התקשורת, שם יש שקע של בזק שאליו מחובר הזוג מארון התקשורת הקומתי. ניתקתי את הכבל שמחבר את כל שאר השקעים בבית לאותו שקע ע"י פילטר. סנכרון 102, SNR קרוב ל 12.
ברגע שאני מחבר את הכבל שמוסיף את שאר השקעים בבית, גם אם לא מחובר אליהם כלום -
א. אם המודם מחובר עדיין בארון התקשורת מסונכרן ב 102 אבל ה SNR יורד מתחת ל 11.
ב. אם מחבר את המודם בשקעים האחרים בבית, מסתנכרן בין 80-90 SNR יורד לאיזור 8.
9. התקשרתי שוב לבזק, הנציג שוב אמר שרואה ניתוקי תשתית בצד שלהם ושוב יישלח טכנאי.

אז -
א. נראה שאני מאד קרוב ל MSAG ויכול לקבל חיבור מעולה ויציב.
ב. נראה שיש משהו בבית שגורם להנחתה? כבלי הטלפון בבית בני 3 שנים והושחלו בזמן שיפוץ. נשאר לי עוד הרבה מהכבל הזה, אנסה לצלם, האם הכבל דפוק?
ג. הנציג של בזק עדיין טען שמשהו לא בסדר בצד שלהם ויש צורך בטכנאי.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

טוב פחות או יותר ביצעת את מה שהיה צריך להתבצע.
סיפקו לך אחלה נתב בין הטובים היום של בזק.
כעת נשמע שיש לך פילטר בזק לא תקין, אני מניח ששמו לך את הדירתי האפור? בכל מקרה נשמע שהפילטר לא תקין ממליץ להעיף את הדירתי
להתקין שקע בזק רגיל בתוך הבית לחבר פילטר בזק רגיל עליו ולהוציא מהפילטר בחיבור הטלפון פיצול לקרונה לשאר הבית. כל טכנאי טלפוניה
נורמלי אמור לדעת לעשות את זה.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

arotman
יש לי פילטר רגיל על השקע בזק. אליו מתחבר המודם ולשקע הטלפון של הפילטר מתחברת סופית כבל שאליה חוברו כל שאר הקווים בבית ע"י ליפוף ואיזולירבנד ללא קרונה. כך עשה טכנאי של בזק. הטכנאי האחרון אמר שזה תקין. יש לי קרונה ספייר בבית, אני יכול להעביר את הכבלים דרכו.

אגב לגבי הנתב - אתה אומר בין הטובים, האם יש טוב יותר?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

maxmad כתב:arotman
יש לי פילטר רגיל על השקע בזק. אליו מתחבר המודם ולשקע הטלפון של הפילטר מתחברת סופית כבל שאליה חוברו כל שאר הקווים בבית ע"י ליפוף ואיזולירבנד ללא קרונה. כך עשה טכנאי של בזק. הטכנאי האחרון אמר שזה תקין. יש לי קרונה ספייר בבית, אני יכול להעביר את הכבלים דרכו.

אגב לגבי הנתב - אתה אומר בין הטובים, האם יש טוב יותר?
...
·בגדול אין טוב יותר יש את ה vegn-2610 של netgear הוותיק שהוא עדיין אחלא נתב אהל מה שיש לך אמור כנתב ליהיות טוב יותר.
ממליץ להחליף את פילטר בזק ולבדוק אם אין קצרים באחד מכלי הטלפון.
מבחינת מה שנכון אז קרונה הרבה יותר מסודר אתה צריך כמובן לוחץ קרונה לא סכין או מברג. ולדאוג שלא לשים יותר מ 2חוטים באוטו עובי אחד על השני, עושים בעצם מגשרים כדי לפצל למספר קוים.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

arotman כתב:
...
...
·בגדול אין טוב יותר יש את ה vegn-2610 של netgear הוותיק שהוא עדיין אחלא נתב אהל מה שיש לך אמור כנתב ליהיות טוב יותר.
ממליץ להחליף את פילטר בזק ולבדוק אם אין קצרים באחד מכלי הטלפון.
מבחינת מה שנכון אז קרונה הרבה יותר מסודר אתה צריך כמובן לוחץ קרונה לא סכין או מברג. ולדאוג שלא לשים יותר מ 2חוטים באוטו עובי אחד על השני, עושים בעצם מגשרים כדי לפצל למספר קוים.
...
·יש קרונה ויש לוחץ.
פילטר בזק הוחלף מספר פעמים, הנוכחי מתאריך ייצור 5/2016.
אין סיכוי לכבל מקצר לדעתי... כי אז באמת היה קצר ולא היה קו בכלל להבנתי?
מה שכן, כבל בזק מהארון הקומתי הושחל לתוך הדירה יחד עם הקואקס של הכבלים וגם כבל של האינטרקום. בתוך הדירה לחלק מהשקעים הושחלן בתוך אותו מוביל כבל טלפון וגם כבל רשת.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@maxmad
·אם בנקודת הטלפון הראשית אתה מקבל מהירות מקסימלית אז לא קשור. אין שום מניעה להעביר כבלי תקשורת ביחד על עוד הם לא עם חשמל.
הייתי מתחיל להוסיף זוג זוג של שלוחות ורואה כל פעם מה קורה למהירות הסנכרון ולרעש על הקו.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 28/07/2016 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

arotman

יש לנו אותו ראש. זו הבדיקה שהתכוונתי לעשות מחר בבוקר ואעשה.
בכל מקרה מתואם טכנאי בזק ליום ב'. נראה מה יעלה הפעם בחכתו.
תודה רבה על העזרה!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@maxmad
·בבקשה כפי שכבר כתבתי לעיל אין פה שום קסם,
אלא מעבר יסודי על כל התשתית.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

מתעלק מעט על השרשור.
גר באיזור חדש בפ"ת, קומה 12, בזק + בזב"ל - לא שוק סיטונאי. מקבל כ- 80 מגה, הכל טוב ויפה.
הורי עברו לפני חודש לגור כ-180 מטר ממני בקו אווירי. הזמינו גם 100 מגה בשוק הסיטונאי של בזב"ל.
הגיע טכנאי, התקין ישירות בארון התקשורת, טען שלא ניתן 100 מגה, 40 בלבד. החבילה שונמכה ל-40 תמורת הנחה של 10 שקלים בלבד.
מה הסיכוי שמעבר לבזק ישירות - בדרך נס יאפשר 60-70 מגה ומעלה?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@Nemesis
·רק לנסות ....

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

arotman
מצורפות תמונות של החתימה על הכבל כמו גם של הגידים. הם נראים בצבע זהוב. האם זה כבל מוכר? תקני? מתאים למעבר נתונים?

תודה!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

@maxmad
· אני לא מומחה לכבלים אבל שהייתי צריך להחליף כבל טלפון ליחידה בה אני גר קניתי את הכבל הזה שים לב לתו התקן ולתאריך היצור.
בכל מקרה אצלך נראה חיבור חובבני עם ככל הנראה כבל לא תקני וישן
הבעייה שלי עם הכבלים שלך אחרי הפילטר היא האם יש קצר אפילו חלקי באחד מן הזוגות שגורם לירידת המהירות.

maxmad פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

עדכון:
שוב הגיע טכנאי של בזק. בבדיקה שלו הוא ראה "שגיאות" כשחיבר צב"ד שלו לשקע בבית, לא זה שבארון התקשורת. בדק גם את הארון הקומתי. הגיע למסקנה שהכבל מהארון תקשורת לשקע דפוק. ביקשתי שיחליף זוג. החליף. אמר שזה סידר ואין יותר שגיאות.
הוא גם ניתק את השקע הזה מהצמה עם שאר חיבורי הבית וחיבר אותו יחד עם הזוג שנכנס לבית דרך השקע בזק בארון תקשורת.

אתמול בזמן שעבדתי מהבית שמתי לב פתאום שדברים לא נפתחים לי, באותו זמן במחשב אחר היו לי הורדות שרצו וראיתי שירדו למהירות 0. אני עדיין בתחושב שמשהו לא בסדר.

התמונות:

1. הנתונים כשה VTECH היה מחובר בתוך ארון התקשורת ישירות לשקע בזק.
2. הנתונים כרגע בחיבור לשקע המרוחק (DLINK)
3. בדיקת מהירות נכון להיום. עם שני סוויצ'ים בדרך אחרי הראוטר.

האם הגיוני שה ATTENUATION ישתנה משמעותית מ 13.7 ל 17.7 בחיבור לשקע "המרוחק"? אורך הכבל 7-8 מטר מקסימום.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”