שרשור תגובות: מה זה HDR ו- WCG ואיך הם ישפרו את איכות התמונה במסכים?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630

שליחה

אלכס, מה שאני יכול להציע לך בקשר להגדרות במסך שלך זה לכייל אותו בצורה נכונה. אתה יכול להעזר בהסברים
בוידאו שעופר פירסם בפורום כדי לבצע כיול בסיסי של המסך:

אתה יכול לבצע גם כיול יותר מתקדם אבל רק אם יש לך ציוד מתאים. אתה יכול להעזר בלינק הבא לפורום AVS כדי
להשיג patterns לכיול וגם להסברים וקישורים לתוכנות ולדברים נוספים.

http://www.avsforum.com/forum/139-displ ... ation.html

אתה יכול גם לקרא ולהיעזר בשירשור הבא מ- AVForums שהוא ספציפי על מסך מהדגם שלך:

https://www.avforums.com/threads/lg-65e ... d.1954341/

ואני מאוד הייתי ממליץ לך לקרא את השירשור המצויין ששחר (jacko-il ) פתח על ה- OLED שלו ובמיוחד להתייחס, אם
אתה הולך לכייל את המסך שלך, לנושא שהוא גם מעלה בתגובות הקודמות בשירשור הזה שזה עניין ה- NEAR BLACK
במסכי OLED.

http://www.hometheater.co.il/vt244354.html

liorper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180

שליחה

@rwg1
·
תודה על ההסבר וההשקעה בכתבה.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

במסגרת הנושא של השירשור אני רוצה להביא קישור לקטע מפודקאסט שפורסם אתמול ומדבר בדיוק על נושאי המאמר.

ל- AVForums הבריטי יש פודקאסט מאוד נחמד אותו הם מפרסמים כל שבוע ביום שני ובו הכותבים הראשיים של הפורום
מדברים על כל מיני נושאים שקשורים לפורום, מביקורות על מוצרים שפורסמו בפורום וגם על סרטים שיוצאים בבריטניה
באותו שבוע ועד לסתם נושאים מעניינים מאותו השבוע. בשבוע הזה וגם בשבוע הבא הם לוקחים חופשה מפרסום
הפודקאסט הרגיל, ובמקום זה הם מביאים ראיונות שהוקלטו מראש, ששני הראיונות (אחד מאתמול והשני בשבוע הבא)
הם בדיוק על נושא השירשור HDR.

בראיון הזה שפורסם אתמול הם מדברים עם ה- COLORIST (שמגדיר את עצמו גם כמדען צבע) שביצע את עבודת
ה- GRADING בסדרה של נטפליקס מרקו פולו, שהיא סדרת הטלויזיה הראשונה שעברה GRADING ב- HDR.
ובראיון הוא מסביר הרבה דברים על HDR שבדיוק קשורים למאמר ולשירשור הזה. זה מעניין לדעתי לשמוע הסברים
על הנושא גם מהצד של האנשים שיוצרים את התוכן שאנחנו נראה ב- HDR. ובשבוע הבא הם יפרסמו ראיון עם אדם
מדולבי שידבר על דולבי ויז'ן.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

שליחה

כל הכבוד, מאמר מעניין מקיף ששווה קריאה לכל מי שהתחום מעניין אותו. תמיד יש מה ללמוד גם כשאתה חושב שאתה יודע הרבה.
אחד המאמרים היפים בתחום.
ישר כוח.

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406

שליחה

תודה על מאמר מעניין. (Y)

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

שאלה קטנה
כאשר המסך תומך HDR וגם הסטרימר תומך HDR ,האם גם הסרט צריך להיות ב HDR או שאין קשר ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

כן. המדיה עצמה צריכה להיות מקודדת לטווח הצבעים המתאים אחרת מה שתקבל זה בול מה קיבלת עם הציוד הקודם שלך, או אפילו טיפה גרוע יותר: אחת הבעיות עם מסכי ה OLED של LG מהשנה הקודמת הייתה חולשה בעיבוד והצגת תכנים רגילים, כמו DVD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116

שליחה

האם המדיה החדשה ,כלומר סרטים חדשים שיוצאים מכילים בתוכם HDR או שזה משהו מיוחד ונישתי לכרגע?
תודה רבה שי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

רובם לא אבל חלק ב NETFLIX כן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

shay820 כתב:שאלה קטנה
כאשר המסך תומך HDR וגם הסטרימר תומך HDR ,האם גם הסרט צריך להיות ב HDR או שאין קשר ?
...
כמו ש- Catskinner כתב, את הסרט צריך להכין במיוחד ל- HDR. אחד השלבים בהכנת סרט ( או סדרה) נקרא
Color grading או color timing, ובו מתאמים את המראה של הסרט לפי רצון היוצר מבחינת גאמוט וההארה.
בשלב הזה גם צריכים לתאם אותו לפי היכולות של המדיום בו הוא יוקרן, אם זה לקולנוע אז לפי הגדרות ה- DCI
(שבפרמטרים הללו מדובר על גאמוט P3 והארה של כ- 14fL או בערך 48 ניט), ואם לתוכן בייתי רגיל אז לפי
709 .REC, וגם ל- HDR להצגה בקולנוע או בבית על ציוד שתומך בזה. אני ממליץ לך לשמוע את הקישור שהבאתי
לפודקאסט בתגובה הקודמת שלי בשירשור שם מדברים בדיוק על הנושא הזה עם אדם שהמקצוע שלו הוא לעשות
את אותו ה- Color grading.

ולגבי השאלה השניה

האם המדיה החדשה ,כלומר סרטים חדשים שיוצאים מכילים בתוכם HDR או שזה משהו מיוחד ונישתי לכרגע?
...
סרטים שיוצאים בפורמט הבלו-ריי UHD החדש באים ב- HDR, גם העברה של סדרות וסרטים ב-HDR דרך שירותי
סטרימיג מתחילה לתפוס תאוצה, וגם כל עניין ה- HDR בקולנוע זה דבר שהתחיל בתקופה האחרונה עם פתיחה של
כמה בתי קולנוע בעיקר בארה"ב (אבל גם במעט מקומות אחרים בעולם) שתומכים בדולבי ויז'ן.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

השוואה נחמדה וקצרה שעשו ב- HDTVtest הבריטי בין תכנים שעברו מאסטרינג ל HDR10 לבין Dolby Vision.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/dolby-hd ... 214303.htm
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הכירו את תקן ה- BT.2100
ITU מכריזה על התקן החדש BT.2100 (או Rec2100 איך שתרצו) אשר מדבר בעיקר על תקינה לשידורי ברודקאסט ב- HDR.
התקן מאמץ גם תמיכה בשיטת ה- (HLG (Hybrid Log-Gamma שהוצעה ע"י ה- BBC וה- NHK בנוסף לתמיכה ב- (PQ (Perceptual Quantization המוכרת. בנוסף התקן מאפשר לשדר במגוון קצבי פריימים, מ- 24 ועד ל- 120. כאשר הרזולוציות מתחילות מ- 1080p דרך 4K ועד ל- 8K. (כאשר ה- 1080p מעט מפתיע שכן בעולם הבלו-ריי לפחות HDR משוייך אוטומטית ל 4K ואין היצע של סרטים עם HDR ב- 1080p)

מקור:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1467719709

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

השאלות הגדולות הם:

האם התקן יתקבל ויאומץ ע"י החברות המובילות בתחום ,
במידה וכן - מתי יצאו TV שתומכות בו
ו... מתי יצאו שידורים התומכים בזה ...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יצרני המסכים לא קשורים לנושא, התקן מדבר על תקינה לשידורי הברודקאסט בפורמט הזה.
מדבר על כל הקו מההפקה, דרך השידור ועד הקליטה והציוד קצה בבית הלקוח. מציוד הקצה (ממיר כלשהו) למסך השפה תהיה כבר בשפה המוכרת למסכים.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@jacko-il
אני מסכים עם רוב הדברים שאתה כותב על התקן עצמו, אבל כדי להראות תמונה ב- HDR המסך עצמו יהיה צריך לדעת
לפענח בצורה נכונה גם את חלק אות ה-HLG שבו מידע ה- HDR, או שממיר חיצוני יהיה צריך לתרגם את כל האות
הזה ל-PQ עם METADATA בסיסי כדי שמסך שתומך ב- HDR10 יוכל להראות אותו נכון. אבל אני חושב שבעוד לא הרבה
זמן כבר יהיו מסכים שתומכים ב- HDR שידעו לעבוד גם עם HDR 10 וגם עם HLG ואני מקווה מאוד שהמסכים הללו גם
יתמכו בדולבי ויז'ן.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@rwg1

ברור. לא התכוונתי למשהו אחר.
רק שים לב לעוד משהו שמוסבר שם, ששכחתי לציין אותו קודם, על זה שהם גם יכניסו פונקציית המרה למעבר בין השיטות, שזה דבר מעניין..

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@jacko-il
כן אני ראיתי את זה וגם לדבר כזה התכוונתי כשכתבתי על ממיר חיצוני שיעשה דבר דומה. לפי איך שאני הבנתי את כל
העניין, בסך הכל שתי הדרכים הללו עושות דבר שהוא די דומה בעיקרון שלו. PQ מתוכנן ללכת בדיוק לפי פונקציה
שמתארת את תגובת העין לאור, ובצורה השניה גאמה עושה את אותו הדבר לתחום של עד לבערך 100 ניט
( או מעט פחות) ופונקציה לוגריתמית בתחום שמעל לזה, רק שהם לא עושים את זה בדיוק ש- PQ עושה את
זה. יש גם קטע מסויים במעבר בין שתי הפונציות ב- HLG שבו יש ירידה יותר גדולה ברמת הדיוק, ובעיה נוספת בזה
היא שהמעבר הזה הוא באזור שבו אנחנו יחסית רגישים לשינוי. עוד דבר אחד ששונה הוא שכידוע גאמה היא צפה
בעוד ש- PQ הוא קבוע.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הנה קטע וידאו שפורסם לאחרונה ב- avforums בו מדברים נציגים מסוני על HDR, והפתרון הכולל שסוני נותנת מצילום
בתחום דינאמי גבוה על מצלמות מיקצועיות שלהם (במקרה הזה זו היא ה- F55 ) ועד למסכים החדשים שלהם שתומכים
ב- HDR. אז זה גם מעט תוכן פירסומי אבל מעניין לשמוע את ההסברים שלהם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@rwg1
·
אכן נחמד. אפילו שזה באמת סוג של שיווקי כזה, סלחתי להם.
מעניין יהיה לראות אולי ציוד בהמשך הדרך שיידע לקבל אות HDR ולעשות לו DOWNSCALE חכם יותר ל- SDR, סוג של פתרון כלאיים לכאלו שלא יהיה להם מסך 4K HDR.

אגב,
ב 23 לחודש, עוד כ- 10 ימים לערך, אתר HDTVtest הבריטי יערוך Shootout השוואה בין ארבעת מסכי הדגל של החברות המובילות בהצגת תוכן HDR.
1) LG OLED65E6V OLED
2) Panasonic TX-65DX902B FALD LCD
3) Samsung UE65KS9500 FALD LCD
4) Sony KD-75XD9405 FALD LCD
אעקוב, יהיה מעניין.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/hdr-shoo ... 134321.htm

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני רוצה לצרף לשירשור הזה גם את הוידאו הבא שהוא החלק השני של דיון על HDR שנערך ב- Home Theater Geeks,
החלק הראשון של הדיון נערך בשבוע שעבר והחלק השני לפני יומיים. גם החלק הראשון של הדיון מעניין וכדאי לצפות בו,
אבל אני חושב שהחלק השני של הדיון הוא יותר מעניין וקשור לנושא השירשור . בוידאו הזה מעלים נושאים כמו גאמה ו- PQ
ובמיוחד דברים בנושא זה שעליהם גם כתבתי במאמר, מדברים גם על נושאים שקשורים לתקן 2100 .REC ש- jacko-il
כתב עליו מוקדם יותר בשירשור,וגם מדברים על HLG.

את הדיון הם פותחים בנושא שרק הוזכר בחלק הראשון בצורה מעט מבלבלת, ובדיון הזה הם מתקנים את הדבר
שנאמר בחלק הראשון בצורה מבלבלת ומעט נכנסים בנושא יותר לעומק. הנושא הזה הוא שימוש ב- bias lighting גם
במהלך פעולת GRADING של תוכן וגם בזמן הצפיה בתוכן בבית. אני מזכיר את הנושא הזה במיוחד מפני שאני
יודע שאין בפורום הרבה אנשים שמסכימים עם הרעיון הזה, אבל חושב שכדאי לשמוע את מה שאומרים על זה בדיון
ואיך הדבר הזה צריך להיות מיושם היום לתוכן SDR ואיך זה צריך להשתנות ב- HDR.

ודרך אגב, בתגובה הקודמת שלי קישרתי הדגמת וידאו של חברה שמציעה שירותי המרה מאוד איכותיים מ- HDR
ל- SDR, כנראה שיוטיוב הורידו מאז את הערוץ עם ההדגמות של החברה הזו, אך אם יש מישהו שמעוניין לראות
את הוידאו הוא יכול למצא אותו להורדה באתר של החברה:

http://isovideo.com/HDR_to_SDR_Tone_Mapped_Examples.php

חזור אל “חדשות HT”