הקריסטליו II הגיע, עדכון: הותקן

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

גם.
זה היה בעיקר בזמנם של ה-LINE DOUBLERים למינהם עבור מקרני CRT, אבל כיום העלאת הרזולוציה היא לא הבעיה.
להוריד את הארטיפקטים של השידור הדיגטלי (מוסקיטו אפקט, מאקרובלוקינג וכו') זו הבעיה העיקרית.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

תתחדש
מי היבואן בארץ?
כמה עולה צעצוע כזה בארצנו?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #23 

עשיתם מישמש...

ככה:

1. פרוססור וידאו הוא שם כולל לכל מוצרים שמעבדים תמונה
2. SCALER הוא סוג של וידאו פרוססור
3. יש וידאו פרוססורים שאינם סקיילרים (אבל כאמור לא ההיפך...)

ה-CRYSTALIO II הוא סקיילר, משמע שהוא גם מעבד וידאו ...

emordeko,

מכשירים מהקטגוריה הזו עולים בד"כ מ-1500$ ומעלה (יש גם במאות אלפי דולרים, לשוק המקצועי).

את התאמה למחירים בארץ יש לקחת לפי שיטות התמחור השונות של היבואנים.

למיטב ידיעתי אין ל-PIXEL MAGIC יבואן מסודר בארץ.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #24 

טוב, עדכונים נוספים: גם כל ערוצי האודיו עכשיו ממותגים רק דרך הקריסטליו (חוץ מה-DVD שממותג גם דרך הקריסטליו וגם ישירות ב-Denon Link למגבר, כדי להעביר SACD) ומשם למגבר. חיברתי לקריסטליו שני דיסקים חיצוניים של חצי טרה (usb2, מלאים כמובן בסרטי DVDs, HD ומוזיקה) ונגן המדיה הפנימי שלו עובד נחמד מאוד. זו פעם ראשונה שנגנתי מדיה לא דרך המחשב אלא עם נגן המדיה, וזה נחמד ביותר, בפרט בזכות שלט יעודי לנגן המדיה הפנימי של הקריסטליו שמגיע לצד השלט הראשי שלו, שהוא די נוח - ויתוכנת מחדש בקרוב לתוך השלט החכם שלי (Marantz Rc9500). יש מגבלות ברורות שכבר מצאתי בנגן המדיה הפנימי של הקריסטליו (ממשק פרימיטבי, חיפוש לא מתוחכם ולא כל סוגי הקבצים נתמכים) - אני מניח שאלו מגבלות שיש לרוב נגני המדיה החיצונים - אבל כפתרון waf שמפשט עוד יותר ניגון סרטים / סדרות (לא צריך יותר עכבר / מקלדת) זה סביר ביותר למשתמשים מזדמנים במערכת (ביביסיטר וגו'). בדקתי הרצות קדימה / אחורה שקראתי שבעיתים עבור חלק מנגני המדיה, והכל עבד חלק. לא הספקתי לעשות השוואות רציניות כדי לבדוק איך איכות התמונה מנגן המדיה הפנימי שלו מול ישירות מהמחשב (עם ובלי הקריסטליו בדרך לפלזמה) - אבל כל הבדיקות / משחקים / השוואות האלה יגיעו בקרוב.
נשאר לי עכשיו להתקין NFS על הויסטה כדי להשתמש בנגן המדיה של הקריסטליו גם על מידע מהרשת, לתכנת מחדש את השלט החכם (Marantz) במקום שני השלטים של הקריסטליו, ואז לדחוף את המזנון בחזרה למקום (החלק הכי קשה כנראה) והמבצע נגמר בהצלחה.
אז יגיע שלב ה"משחקים" - הרבה הגדרות לבדוק ולכייל כדי להגיע לתמונה הכי טובה שביכולתי.
הפסקה מתודית כדי להביא את הילדים מהגן / צהרון, וחזרה לעניינים בקרוב.

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #25 

המכשיר יודע לנגן קבצי TS ו H264?

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

emordeko: כן TS, לא H264.

עדכון אחרון - זהו, החתיכה האחרונה בפאזל במקום, ה-NFS עובד על הויסטה עכשיו. זה היה מחקר של שעה, בקצרה - Ultimate ו-Vista Enterprise מגיעים עם היכולת להתקין NFS Client של מיקרוסופט, אבל לא NFS Server, ולכן צריך להתקין תוכנת NFS Server 3rd party ולקנפג אותה, את הסקיוריטי שלה ואח"כ את ה-mount-point בקריסטליו - שרפתי עוד 10 דקות בסוף עד שנזכרתי בשטויות של יוניקס עם uppercase / lowercase בשמות ספריות, כמה מביך לבזבז זמן על זה, ואז הכל עבד.

הנגן מדיה של הקריסטליו מנגן ישירות את הסרטים מה-NAS על הרשת לפני עכשיו לפלזמה, ואללה ניראה סוף הדרך 8) בצפיה ראשונה אוכל את ה-zoomplayer מהמחשב. הקדשתי קודם שעה לכיולים של הפלזמה והמקרן לפי ההוראות של הקריסטליו ואני מרוצה. נשאר עכשיו לעדכן את השלט (ולא לחשוב על שידרוגים נוספים for a while) למרות שמדגדג לי לעשות משהו עם הרמקולים אבל אני ארגיע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

איזו תוכנת NFS אתה משתמש?

יש לך כבר הערכת הבדלי PQ בין ה-C2 לבין ה-VP50?

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

עפר, ה-NFS Server הוא של Labtam ה-Pro NFS. גרסת בדיקה של 30 יום, בטח אבדוק עוד אחת או שתים לפני שאבחר. יש כמה בעיות מטרידות כמו שלא כל ספריות המשנה מופיעות בצורה תקינה, אבל בסה"כ זה עובד לא רע, והיא פשוטה מאוד להגדרה.

בינתים גיליתי כמה בעיות ב-Media Player הפנימי של הקריסטליו. העיקרית היא שקבצים עם bitrate גבוה מגמגמים - גם דרך הרשת וגם כשהם מועתקים לדיסק הפנימי שלו. מאוד מאכזב. הסרטים שעובדים, נראים פשוט מדהים. יותר עמוקים, יותר ברורים, קשה לשים את האצבע על ההבדל יחסית לניגונם מהמחשב, אבל ההבדל ניכר ומשמעותי. אבל למרות כל זה, והנוחות הגדולה שבשימוש בנגן המדיה הפנימי הזה עם השלט הנוח שלו, משחקי trial & error על איזה קבצים יעבדו עם / בלי גמגומים לא מתאימים לי. אני מתכוון לבדוק עוד קצת את הקבצים שגורמים לגמגום כדי לראות אם תוכנת 'fix' תעשה משהו - ממש חבל אחרת כי לא מתאים לי לוותר על איכות התמונה שהנגן הפנימי מוציא אבל אני לא אוהב אקראיות וחוסר וודאות.

לגבי איכות התמונה - אחרי יומים של שימוש אי אפשר, מבחינתי, להסתכל אחורה מול ה-DVDO - בכמה איזורים: איכות עיבוד מקורות -SD ניכרת לעין יותר טוב. למשל הודות להרבה יותר אפשרויות שליטה ב-NR שגורמים לתמונה יותר ברורה אבל לא 'חלקה' מדי מה ש-NR גבוה מדי עלול לעשות. התמונה מכל הערוצים ב-Yes ניראת עכשיו טוב מאי פעם - גם על מסך מקרן 106" התמונה ניראת הרבה יותר טוב משנראתה על מסך ה-ED הקודם, וגם טובה יותר ממה שה-DVDO עשה. ה-Dynamic VP שלו, שמאפשר בצורה אוטמטית מאותו מקור לבחור תנאים גמישים יעילה - למשל בקלות המכשיר לבד עובר מ-50 ל-60 הרץ לפי אות המקור.
לגבי עיבוד HD - לא כ"כ השתמשתי בזה ב-DVDO אז אין לי הרבה מה להגיד בהשוואה, אבל כן יכול להשוות יחסית לעיבוד שהמחשב ביצע כשניגן את הסרטים, וכפי שציינתי לעיל, טוב יותר. בנוסף החיווים שהוא מציג, למשל על 3:2 pulldown נחמדים - שקיפות לגבי מה הוא עושה תורמת.
מערכת התפריטים והשליטה בקריסטליו הרבה יותר עשירה, יותר פשוט להגיע ולשנות אפשרויות. ה-PIP מגניב ביותר, אתמול אישתי ראתה סדרה במקרן, ובמקביל אני פתחתי חלון קטן (בגודל פלזמה) עם Xbox360 ושיחקתי. בעיקר אלמנט ה-cool עובד כאן.
החסרון העיקרי הוא ריבוי האפשרויות וחוסר נסיון מספיק שלי לדעת איך לכייל לאופטימום, אבל אני בפירוש מנסה להשתלט על זה, ובסה"כ זה די כיף.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

:mrgreen:
ירוק מקנאה אבל שמח בשבילך....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #30 

תגיד שחר, האם אפשר לסדר בעית overscan בעזרת המכשיר? (לדוגמה בויסטה)
HiFiMusic IL

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

מרטין תודה... זה אחד הצעצועים היותר יקרים שקניתי (כ-5K$) {אם אני לא סופר את כל הקודמים :lol: } אז הוא צריך לספק תמורה בעד האגרה...
אני צריך לארגן ערב הדגמה + עצות לשיפורים ממומחי האתר אצלי! אני מפחד לשמוע את מערכת הסטריאו שלך מרטין כי ברור לי לאיזה סכנות זה יחשוף אותי :)

אלוני, כן. למרות שאני לא משתמש בזה כי כשאני מעביר את הפלזמה ל dot by dot היא pixel perfect 1080P ולכן הכל "בדיוק במקום". בנוסף המקרן במוד הזה כבררת מחדל אז אין בעית overscan מהמחשב או ממקורות אחרים.

כן מצאתי תופעה מוזרה, והיא שהפלזמה (הפיוניר 5000) לא נשארת במצב dot by dot אלא על דעת עצמה חוזרת למצב Full מדי פעם (מה שאומר שהיא לא pixel perfect) - לא בזמן צפיה בה אלא בזמנים אחרים שלא ברורים לי עדין, ואז העיבוד הפנימי שלה משחק, ואז יש overscan מהסיגנל של המחשב - כשזה קורה אני פשוט מחזיר אותה ל-dot by dot וזה Snaps in חזרה. לא מצאתי חוקיות עדין על מתי ולמה היא יוצאת מה-dot by dot.

אגב, התמיכה של pixelmagic מגיבה יפה בינתים, וביקשו ממני קובץ TS לדוגמה שגורם לגמגום בנגן המדיה הפנימי של הקריסטליו - אני מקווה שימצאו פתרון לזה כי מתאים לי לזנוח את המחשב עד כמה שאפשר ולהשתמש בעיקר בנגן הפנימי שלו לאור השיפור הניכר ב-PQ.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #32 

Highendman,

תבדוק אפשרות של הפרעה IR בבית. יתכן שזה מקור הבעיה (למשל, תדביק סלוטייפ 3M על העינית של המסך).

תבדוק גם מול פיוניר - אולי יש להם פתרון עדכון תוכנה (במקרה שלי הצלחתי לקבל עדכון תוכנה שסידר לי בעיה מינורית למדי באופן ממש מוצלח!).

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

תודה על העצה עפר. אני חושב שפתרתי גם את זה... עברתי על ה-user guide ונזכרתי במשהו שפספסתי קודם - יש הגדרה שמאפשרת למסך לשנות גודל באופן אוטומטי לפי הסיגנל שמגיע מה-hdmi - וההגדרה היתה מודלקת. וכנראה מדי פעם הסיגנל שהגיע "שכנע" את המסך לעבור מ-dot by dot חזרה ל-full. כיבתי את ההגדרה עכשיו, ונראה האם הוא נשאר נעול על dot by dot במשך היום. אני מעריך שכן.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #34 

Highendman כתב:...זה סביר ביותר למשתמשים מזדמנים במערכת (ביביסיטר וגו'). בדקתי הרצות קדימה / אחורה...
...
אני יכול להיות הבייביסיטר? :D

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

סיכום אחרי קצת יותר מחודשים עם הקריסטליו (כשלפניו היו ה-DVDO-VP30 וה-DVDO-VP50):

1. השירות של PixelMagic רע מאוד. לוקח להם המון זמן להגיב, הם עילגים (תופעה ידועה מסתבר אצל חברות מהונג-קונג).
2. נגן המדיה הפנימי של מעבד הוידאו הזה דפוק ולא ראוי לקניה. חשבתי בקניה של מעבד הוידאו שאני "מרוויח" שתי ציפורים - גם מעבד הוידאו מהטובים בעולם, וגם נגן מדיה חזק באינטגרציה טובה ששקול ל-MB200 שלהם - רחוק מכך. נגן המדיה מתפקד בקושי ופיקסלמג'יק הודיעו שלא ישפרו אותו משמעותית קדימה בעדכוני firmware נוספים. מוטב היה לקנות את הדגם של הקריסטליו שהוא רק מעבד וידאו ללא נגן המדיה ולחסוך איזה אלף דולר. במאמר מוסגר: את הקבצים שנגן המדיה כן מנגן היטב (חלק מה-TS) הוא מנגן מדהים, איכות התמונה הכי טובה שראיתי אי פעם. פער ויזואלי ניכר מכל דבר אחר, כנראה בגלל ההזרמה הישירה למנגון העיבוד שלו.
3. איכות גימור מוצר / שלטים לא משהו. השלטים לא נוחים, כפתורים דפוקים ולא מתפקדים. כפתורים מיותרים בשלט! הם כנראה הזמינו שלט ג'נרי והשתמשו רק בחלק מהכפתורים שלו. אני מניח שרוב מי שקונה מעבד וידאו ב-$5K ישתמש בשלט "חכם" בכל מקרה, ועדיין נראה לא רציני לשחרר מוצר High-end עם כאלה שלטים דמיקולו. בעיות חומרה: למשל מסך LCD קדמי שמתפקד לסרוגין (מקבל washout עם פועל יותר מדי זמן).
4. הרבה bugs ושחרורי firmware כתוצאה מכך. בעית איכות - הם לא בודקים מספיק טוב את המוצר / קוד שלו.
5. תפריטים / שליטה פחות נוחים משל ה-DVDO. יש שיחלקו עלי בקשר לזה.
6. אין מספיק כניסות SPDIF - רק כניסת Tsolink אחת! ועוד שלוש Coax. הם מניחים שמשתמשים יעבירו אודיו על ה-HDMI אבל במקרה של המקורות (המרובים) שלי חסרות לי כניסות אודיו במעבד הזה. מצאתי את עצמי מחבר חלק מהמקורות לא דרכו אלא ישירות למגבר ומוסיף Delay ידני וה-switching פחות מוצלח / חלק ככה.

אבל

7. איכות תמונה מדהימה. ל-core competence שלו, שהוא עיבוד SD ו-HD אין לו מתחרים כרגע לדעתי. מקורות ה-SD (יס במקרה שלי) עוברים שיפור מדהים בדרכם מ-576i ל-1080p. תמונה חדה, נקיה מרעש, וכזאת שאפשר לראות בלי כאבים נפשיים על מסך FHD 50" ואפילו על המקרן 110" באיכות סבירה ביותר.
אני מרוצה ביותר מאיכות התמונה, שהיא הדבר שעבורו קונים מעבד כזה, ומרגיש בסדר עם הרכישה. בדיעבד הייתי קונה את הדגם ה"לא" High-end שזהה בעיבוד הוידאו אבל לא כולל את נגן המדיה. פרט לכך למרות התחלואים, מרוצה מאיכות התמונה ויכולת השליטה בפרטים השונים יותר מה-DVDO VP50.

כשיצא הלומג'ן (יום אחד, הם כבר ב-10 חודשים Delay מאז ההכרזה) יהיה מענין להשוות ואם יהיה שיפור - ה-spec שלו מעניין, ואולי לעבור.

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #36 

מעניין , תודה על העידכון (Y)
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #37 

תודה (Y)

אתה יכול להרחיב על כניסות האודיו, מה חסר לך? 4 כניסות דיגיטליות לא מספיק?
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”