yovel598 כתב:אני די חדש בטורנטים ככה שאני צריך עזרה..
אני מוריד טורנט, אחרי שהורדתי מה שאני צריך לעשות פשוט זה להשאיר אותו פתוח בµTorrent וככה זה נקרא שאני משתף?
לא אמור להיות בעיה יש לי 200\200 ככה שאני מאמין שהשיתוף יהיה די מהיר ואני לא אצטרך לחכות לילה שלם..
...
·
כן, לאחר ההורדה של טורנט אתה צריך להשאיר אותו פתוח בתוכנה, ואז אנשים אחרים שמורידים - "יורידו ממך" - ובכך זה נכנס למאזן ההעלאה שלך.
היחס בין ההורדה להעלאה נקרא רטיו.
כך שאם הורדת סרט של 1GB והעלאת בחזרה 500 מגה למשתמשים אחרים, אז היחס שלך הוא 0.5
רצוי תמיד לשמור על יחס שקרוב ל 1 (כלומר להעלות בחזרה את מה שמורידים).
בכל טראקר שמכבד את עצמו צריך לשמור באופן קבוע לפחות על יחס של 0.4 ומעלה, וככל שהרטיו גבוה יותר כך אתה מקבל הטבות יותר.
(למשל מעל יחס 1.0 אתה מקבל גישה להוריד כמות גבוהה של תכנים במקביל, בעוד שביחס נמוך אתה יכול להוריד רק 1-2 בו-זמנית, הטבה נוספת לרטיו היא למשל "זמן המתנה", משתמשים חדשים נאלצים להמתין עבור טורנטים חדשים, למשל אם יצא פרק של משחקי הכס עכשיו, תיאלץ לחכות 12 שעות עד שתוכל להוריד אותו, בעוד משתמש שמוגדר Power User לא יצטטרך לחכות כלל.. )
בכל מקרה יש המון מדריכים וטיפים איך לשמור על החשבון כמו שצריך.. יש מלא שיטות
(שיטה ידועה היא להוריד חלקים מתוכן מאוד פופלרי, שיש לו המון ביקוש, למשל להוריד רק איזה 2-3 רארים של "ווינדוס 10", או של "קפטן אמריקה" ואז לשתף אותם.. ואז יצא שהורדת רק 300 מגה, אבל כעבור כמה חודשים שזה בשיתוף אתה תכפיל את זה פי כמה וכמה..)
בכל מקרה זה רק על קצה המזלג. יש המון מידע באינטרנט..
עם חשבון של 200\200 לא אמורה להיות לך בעיה כלל, פשוט תשאיר את הטורנט כ-48 שעות לפני שאתה מוחק אותו אני מאמין שהחשבון שלך יהיה יציב מספיק.