שיא בעיכוב דואר: 75 יום לחבילה פשוטה (אחרי שכבר קיבלתי החזר כספי)

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2811

שליחה

מדהים שהשאלה הזו בכלל נשאלת אם לשלם וכמה, ועוד בפרהסיה.
מעבר לחובת התשלום בעבור מוצר שהתקבל, חשוב לזכור שהתחרות העצומה באתרים כדוגמת אליאקספרס ואיביי מותירה למוכרים שולי רווח מגוחכים אחרי רכישת המוצר ושילוחו. אין כמעט מוצר שיש לו מוכר יחיד, ואם זה קיים אז הוא נהנה לזמן מוגבל ביותר.

בנוסף, כשאתה "מקזז" למוכר הכנסה של 7 דולרים הוא מפסיד את ה- 7 שהיה אמור לקבל ממך + עלות הרכישה שביצע למוצר שמכר לך + עלות השילוח (כן, גם כשכותבים לך "שילוח חינם" זה עולה למוכר).

המזל של המוכרים הוא שלא כולם ישראלים, ולא בכל מדינה יש שירות כמו דואר ישראל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

lasik כתב:מדהים שהשאלה הזו בכלל נשאלת אם לשלם וכמה, ועוד בפרהסיה.
מעבר לחובת התשלום בעבור מוצר שהתקבל, חשוב לזכור שהתחרות העצומה באתרים כדוגמת אליאקספרס ואיביי מותירה למוכרים שולי רווח מגוחכים אחרי רכישת המוצר ושילוחו. אין כמעט מוצר שיש לו מוכר יחיד, ואם זה קיים אז הוא נהנה לזמן מוגבל ביותר.

בנוסף, כשאתה "מקזז" למוכר הכנסה של 7 דולרים הוא מפסיד את ה- 7 שהיה אמור לקבל ממך + עלות הרכישה שביצע למוצר שמכר לך + עלות השילוח (כן, גם כשכותבים לך "שילוח חינם" זה עולה למוכר).

המזל של המוכרים הוא שלא כולם ישראלים, ולא בכל מדינה יש שירות כמו דואר ישראל.
...
·אין לך מה לדאוג, לאט לאט הרבה אתרים מפסיקים למכור לארץ או מחייבים משלוח מהיר/מבוטח, מה שגורם למוצר להיות יקר מדי. יש המון ספקים באלי ובאיבאי ספשוט הפסיקו למכור לארץ, לא משתלם להם, היחס גרוע וכולם מנסים לרמות. בנתיים אתרים גדולים כמו אמזון לא עושים בעיות, אבלי אנשים מתחילים לנצל אותם יותר ויותר...

מצד שני, גם המוכר הסיני הוא תחמם לא קטן, גרבסט זה בכלל אתר קומבינוט אחד גדול, יש לו ביקורת מאוד לא טובות ויש המון אתרים כמוהו שנפתחים, מוכרים המון מוצרים, שולחים רק חצי ואז נעלמים. גרבסט עובד בשיטה דומה רק שהם קלטו שאפשר להמישך למשוך כסף, אם תשלח שני שליש מהמוצרים.

אז כשנחזור לקנות מהגנבים בחניות פה כי לא שולחים יותר לארץ משום מקום, אז אנשים יבינו שלא שווה לגנוב מהסיני המסכן את ה7 דולר הללו.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

רבותי, הרשו לי לחלוק עליכם קודם כל במובן העקרוני.
גירבסט לא מכרו לו רק מוצר, גירבסט מכרו לו מוצר+משלוח והתחייבו לספק אותו תוך 40 ימי עסקים(או 45 או 50, אני כבר לא זוכר), מרגע שהמוצר לא הגיע בזמן - זה בכלל לא משנה אם זה באשמתם, באשמת הדואר שלנו או באשמת הדואר הסיני. ההתחייבות היא של החנות ולכן מגיע לו לכל הפחות פיצוי, במיוחד לאור העובדה שגיל חשב(ובצדק) שהמוצר לא הולך להגיע ולכן רכש מוצר חדש.

ולעניין המהותי: חלק מהתגובות פה עברו לגמרי את גבול ה"דיון מה כדאי לי לעשות".
מעניין קצת שאבירי המוסר, שלא מבינים איך אפשר לשאול שאלה כזו ועוד בפרהסיה, ממהרים כלכך להלבין פני אדם ברבים. לא נראה לי מוסרי כלכך.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194

שליחה

gilg7 כתב:
...
...
אמת, אני התלבטתי מה לעשות ומעריך את דעתך שהיא הגיונית לגמרי גם אם שונה משלי. בעיניי זה חלק מהדיון, למה לא ?

עד היום רכשתי בערך 500 מוצרים מסין , 40 מהם בערך לא הגיעו וקיבלתי החזר מלא עבור כל אותם 40 מוצרים למרות שבלב ידעתי שכנראה דואר ישראל אשם אבל לא הייתה לי הוכחה.
היו מקרים מעטים מתוך ה 40 שהמוצר כן הגיע אחרי חודש וחצי ואז פניתי למוכר והעברתי לו את הסכום בחזרה.

פה המקרה קצת שונה בעיניי:
התקציב שלי היה 7$ עבור מטען אחד ולא 14$ עבור 2 מטענים. לכן, אמצא איזושהי פשרה עם המוכר לשביעות רצון שנינו (כרגע המוכר אפילו לא יודע שקיבלתי את המוצר)
אבל אני שמח לשמוע שיש אנשים יותר ישרים ממני בארץ :)
אתה אשכרה פותח דיון ומבקש עצות על פאקינג 7$?

שזה פחות או יותר מחיר של פאקינג האמבורגר...

ג'יסס קרייסט.
·

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308

מדובר בDogee X5?

שליחה

wegabi כתב:אני מחכה לטלפון שהוזמן לילד מgeatbest בנובמבר. הם שלחו אותי לריב עם הדואר, הדואר לא טורח להגיב אפילו לשנייה בכתב לפניות הציבור, מהטלפון בינתיים כבר התיישן השני דורות בערך. אני לא מזמין יותר מgearbest, למרות שזו אשמת דואר ישראל הכושל...
...
·

גם אני הזמנתי טלפון (Dogee X5) מGearbest בנובמבר, הסטטוס שלו בדואר ישראל עדיין "נשלח מהולנד ב11.2015..." דואר ישראל שלחו אותי לאתר, שילמתי עוד חצי ממחיר הטלפון (המשלוח לא היה מבוטח) וקיבלתי חדש לפני מספר שבועות.מעניין אם משלוח שלם של הטלפונים אבד...

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

Re: מדובר בDogee X5?

שליחה

osh78 כתב:
...
...
·

גם אני הזמנתי טלפון (Dogee X5) מGearbest בנובמבר, הסטטוס שלו בדואר ישראל עדיין "נשלח מהולנד ב11.2015..." דואר ישראל שלחו אותי לאתר, שילמתי עוד חצי ממחיר הטלפון (המשלוח לא היה מבוטח) וקיבלתי חדש לפני מספר שבועות.מעניין אם משלוח שלם של הטלפונים אבד...
...
לא מדובר ב Dogee X5 אלא במטען סוללות.
דווקא Dogee X5 קיבלתי בשבוע שעבר מ Aliexpress.
אבל גם הוא היה תקוע שבוע שלם בדואר ישראל בסטטוס "עבר בדיקת מכס והועבר למיון". טלפון של 53$.

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590

שליחה

@osh78
·
אכן, זה הדגם שהוזמן. מה היה הפתרון שקיבלת מgearbest?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

giladk123 כתב:רבותי, הרשו לי לחלוק עליכם קודם כל במובן העקרוני.
גירבסט לא מכרו לו רק מוצר, גירבסט מכרו לו מוצר+משלוח והתחייבו לספק אותו תוך 40 ימי עסקים(או 45 או 50, אני כבר לא זוכר), מרגע שהמוצר לא הגיע בזמן - זה בכלל לא משנה אם זה באשמתם, באשמת הדואר שלנו או באשמת הדואר הסיני. ההתחייבות היא של החנות ולכן מגיע לו לכל הפחות פיצוי, במיוחד לאור העובדה שגיל חשב(ובצדק) שהמוצר לא הולך להגיע ולכן רכש מוצר חדש.

ולעניין המהותי: חלק מהתגובות פה עברו לגמרי את גבול ה"דיון מה כדאי לי לעשות".
מעניין קצת שאבירי המוסר, שלא מבינים איך אפשר לשאול שאלה כזו ועוד בפרהסיה, ממהרים כלכך להלבין פני אדם ברבים. לא נראה לי מוסרי כלכך.
...
·
צר לי אבל אף אתר לא מתחייב לספק הסחורה תוך X זמן. אפילו איביי המחמירים לא יאשרו תשלום ללקוח אם התקבל אישור שהחבילה הגיעה למדינת היעד. למען הסר ספק, לא רק דואר ישראל מאשר הגעה למדינת היעד - גם שירותי דואר חו"ל מאשרים זאת - על אפו וחמתו של הקונה שלא רואה עדכון בדואר ישראל.
זה שיש לנו שירותי דואר יונים שלא מעדכן סטטוס חבילות לא מחייב פיצוי מהמוכר אם יוכיח שהמוצר הגיע למדינת היעד.

והברדק של עדכון חבילות ממש לא אופייני רק לישראל - דואר קנדה כמעט אף פעם לא מעדכן סטטוס חבילות. בדיוק כך. ממש דליקטס לאלו שמחפשים זיכויים ממוכרים לא מיומנים (נשמע מוכר?).

והכי חשוב: אם המוכר לא פראייר, אפילו נתן לך הזיכוי, הוא ימשיך לעקוב אחר מספר המעקב, יזהה האיסוף המאוחר ויפנה אליך\לפייפאל לגביית תשלום. וכן - ניתן לפתוח מחדש דיספיוט מול פייפאל גם לאחר שנסגר לטובת אחד הצדדים.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

lasik כתב:
...
...
·
צר לי אבל אף אתר לא מתחייב לספק הסחורה תוך X זמן. אפילו איביי המחמירים לא יאשרו תשלום ללקוח אם התקבל אישור שהחבילה הגיעה למדינת היעד. למען הסר ספק, לא רק דואר ישראל מאשר הגעה למדינת היעד - גם שירותי דואר חו"ל מאשרים זאת - על אפו וחמתו של הקונה שלא רואה עדכון בדואר ישראל.
זה שיש לנו שירותי דואר יונים שלא מעדכן סטטוס חבילות לא מחייב פיצוי מהמוכר אם יוכיח שהמוצר הגיע למדינת היעד.

והברדק של עדכון חבילות ממש לא אופייני רק לישראל - דואר קנדה כמעט אף פעם לא מעדכן סטטוס חבילות. בדיוק כך. ממש דליקטס לאלו שמחפשים זיכויים ממוכרים לא מיומנים (נשמע מוכר?).

והכי חשוב: אם המוכר לא פראייר, אפילו נתן לך הזיכוי, הוא ימשיך לעקוב אחר מספר המעקב, יזהה האיסוף המאוחר ויפנה אליך\לפייפאל לגביית תשלום. וכן - ניתן לפתוח מחדש דיספיוט מול פייפאל גם לאחר שנסגר לטובת אחד הצדדים.
...
אני יודע בוודאות שגירבסט מתחייבים שהמוצר יגיע אליך תוך X זמן משום שאני הזמנתי מהם מוצר שלא הגיע וראיתי שיש התחייבות כזו(ד"א, שירות לקוחות על הפנים ברמה לא יאומנת. אשכרה ניסו לשכנע אותי לבטל תביעה בפייפל על מוצר שלא הגיע לאחר חודשיים וחצי. לאחר שאמרתי שאני לא מבטל ושפשוט יחזירו את הכסף, פשוט התעלמו מההודעות למשך שבוע וחצי עד שהסלמתי את התביעה), גם באיביי יש התחייבות שהמוצר יגיע אליך בזמן מסוים. לא יודע איך החלטת שלא מחזירים כסף אם מוכיחים שהמוצר הגיע לארץ, אבל זה נשמע לי כמו שטויות הן מבחינה הגיונית והן מניסיון. מבחינה הגיונית: המוכר מתחייב לך על לוח זמנים מסוים כדי שהמוצר יגיע אליך(גם באיביי וגם, כאמור, בגירבסט), המוכר משלם הן לדואר במדינתו והן לדואר שלנו על השירות, אם אחד מהם לא מספק את החבילה בזמן - הבעיה היא שלו ולא שלך, אתה משלם על מוצר ועל משלוח ולא רק על אחד מהם. ומניסיון: היה לי מוצר באיביי שלא הגיע ולאחר חודש וחצי פניתי למוכר, הוא ביקש ממני לחכות שבועיים ולראות אם זה מגיע או לא, והבטיח שאם זה לא יגיע הוא יפצה אותי בלי בעיה משום שיש לו ביטוח על החבילות בדואר למקרה שהן לא מגיעות. אם יש לו ביטוח על זה, כנראה שזו אחריות שלו, לא חושב?

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308

שליחה

wegabi כתב:@osh78
·
אכן, זה הדגם שהוזמן. מה היה הפתרון שקיבלת מgearbest?
...
·
הטלפון עלה 74$. הם אמרו שמכיוון שהמשלוח לא היה מבוטח, יש לי שתי אופציות:
1. לקבל זיכוי באתר של 37$. 2. לשלם 37$ ולקבל את הטלפון.

העדפתי את האופציה השנייה.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

giladk123 כתב:
...
...
אני יודע בוודאות שגירבסט מתחייבים שהמוצר יגיע אליך תוך X זמן משום שאני הזמנתי מהם מוצר שלא הגיע וראיתי שיש התחייבות כזו(ד"א, שירות לקוחות על הפנים ברמה לא יאומנת. אשכרה ניסו לשכנע אותי לבטל תביעה בפייפל על מוצר שלא הגיע לאחר חודשיים וחצי. לאחר שאמרתי שאני לא מבטל ושפשוט יחזירו את הכסף, פשוט התעלמו מההודעות למשך שבוע וחצי עד שהסלמתי את התביעה), גם באיביי יש התחייבות שהמוצר יגיע אליך בזמן מסוים. לא יודע איך החלטת שלא מחזירים כסף אם מוכיחים שהמוצר הגיע לארץ, אבל זה נשמע לי כמו שטויות הן מבחינה הגיונית והן מניסיון. מבחינה הגיונית: המוכר מתחייב לך על לוח זמנים מסוים כדי שהמוצר יגיע אליך(גם באיביי וגם, כאמור, בגירבסט), המוכר משלם הן לדואר במדינתו והן לדואר שלנו על השירות, אם אחד מהם לא מספק את החבילה בזמן - הבעיה היא שלו ולא שלך, אתה משלם על מוצר ועל משלוח ולא רק על אחד מהם. ומניסיון: היה לי מוצר באיביי שלא הגיע ולאחר חודש וחצי פניתי למוכר, הוא ביקש ממני לחכות שבועיים ולראות אם זה מגיע או לא, והבטיח שאם זה לא יגיע הוא יפצה אותי בלי בעיה משום שיש לו ביטוח על החבילות בדואר למקרה שהן לא מגיעות. אם יש לו ביטוח על זה, כנראה שזו אחריות שלו, לא חושב?
...
·
במידה והמוכר מוכיח כי העיכוב נגרם מבעיה מקומית - אין סיכוי שתראה את הכסף מפיי פאל. אין כאן פראיירים: אם המוכר יוכיח שהמוצר תקוע במכס\בדואר ישראל - ישלחו אותך לבדוק קודם מולם.

העניין שרוב המוכרים משלחים עם דואר זול כדוגמת דואר סין שאינם מספקים מידע על הגעת החבילה למדינת היעד, כי לעיתים המשלוח שווה לערך המוצר. במוצרים יקרים הם ישלחו בד"כ עם SG POST שיקר יותר אולם מספק מידע על הגעת המוצר למדינת היעד במדינות מסויימות אפילו על הגעתו לדואר המקומי (ראה דוגמת דואר קנדה שלא מתעדכן כמעט כלל בזמן).

אינני מכיר את גירבסט אולם יתכן שהוא מושך את הזמן מולך כי יש סיכוי שבזמן הזה תתקבל החבילה שלו.

אם נחזור לנושא השירשור - זה איננו המצב: הלקוח קיבל חבילה באיחור ונשאלה השאלה מה לעשות.

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@lasik
השאלה היא על מה אתה מתבסס כשאתה אומר את זה.
אם המוכר מוכיח שהמוצר מחכה לך בסניך הדואר - ברור שאין לך שום קייס.
אם הוא מוכיח שזה בארץ אך הדואר שלנו לא יודע איפה זה? אין סיכוי שאתה לא מקבל את הכסף, כי לא קבלת את המוצר.
נכון, זה לא המקרה כאן, אבל זה כן מקרה דומה. גם בגירבסט, גם באיביי וגם באליאקספרס נותנים לך טווח זמנים עד שהמשלוח יגיע אליך, מתוך ידיעה שהן הדואר הישראלי והן הדואר הסיני איטיים ובעייתיים, אם הזמן הזה עובר - אזי שהם הפרו התחייבות ובהחלט יש לך קייס נגדם. שוב, במיוחד במצב הזה כשהיית הנחה מוצדקת שהמוצר אבד ולכן הוא קנה מוצר נוסף.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426

שליחה

@lasik
לא יודע על בסיס מה אתה אומר את השטויות שלך, אבל הם ממש לא נכונים.

הי לי מקרה עם אתר בשם מינידיל שהזמנתי סמארטפון של ZTE.
הזמנתי מהחנות הזאת גם לפני כן והייתי די מרוצה ושמעתי ביקורות טובות על החנות.

המוצר נשלח והיה לי מספר מעקב שאחרי חודש בערך הראה שהמוצר נשלח מהולנד או סינגפור.
הסטאטוס הזה נשאר ככה הרבה זמן ולכן פתחתי דיספיוט אחרי 43 ימים מהקנייה בפיפאל (לפני שהאריכו את הגנה) כדי שלא תהיה לי בעיה. אמרתי למוכר שאני מוכן לחכות עוד שבועיים ולהמתין לראות אם המכשיר יגיע, אבל אם לא, אני רוצה זיכוי.
הסכמתי כמובן שבמידה והמכשיר יגיע בסופו של דבר, הכסף יחזור אליהם.
החנות התעלמה ולא עשתה שום דבר, לא הסכימה לשום דבר מלבד לחכות.
אחרי 20 ימים, בלית ברירה, הסלמתי את התביעה בפיפאל ובמקביל פניתי גם לחברת האשראי (אפשר עד 3 חודשים מהקניה) ובסופו של דבר פיפאל פסקו לטובתי וזיכו אותי.
אחרי חודשיים, בפתיע המכשיר הגיע (4 חודשים אחרי ההזמנה והמשלוח).

לאור הייחס של האתר, שהתעלם לחלוטין ממני, הפסקתי לקנות ממנו ולא הודעתי להם שהמכשיר הגיע בסופו של דבר.
במידה והאתר היה מתנהל אחרת, והיו מסכימים להצעה שלי, הייתי פועל אחרת...

אגב, לא בטוח שהאתר ספג את ההפסד, יכול להיות שפיפאל לקחו על עצמם את הזיכוי ויכול להיות שהמוכר קיבל זיכוי מהדואר...

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

giladk123 כתב:@lasik
השאלה היא על מה אתה מתבסס כשאתה אומר את זה.
אם המוכר מוכיח שהמוצר מחכה לך בסניך הדואר - ברור שאין לך שום קייס.
אם הוא מוכיח שזה בארץ אך הדואר שלנו לא יודע איפה זה? אין סיכוי שאתה לא מקבל את הכסף, כי לא קבלת את המוצר.
נכון, זה לא המקרה כאן, אבל זה כן מקרה דומה. גם בגירבסט, גם באיביי וגם באליאקספרס נותנים לך טווח זמנים עד שהמשלוח יגיע אליך, מתוך ידיעה שהן הדואר הישראלי והן הדואר הסיני איטיים ובעייתיים, אם הזמן הזה עובר - אזי שהם הפרו התחייבות ובהחלט יש לך קייס נגדם. שוב, במיוחד במצב הזה כשהיית הנחה מוצדקת שהמוצר אבד ולכן הוא קנה מוצר נוסף.
...
·
אני מבסס על נסיון.
ראה את המשלוח הבא:
http://www1.17track.net/en/track?nums=R ... 841SG&fc=0
הדואר המשלח (SG) אומר שהגיע למדינת היעד, ואפילו לדואר המקומי.
הדואר המקבל (CA) עד היום לא עדכן הסטטוס, אבל הלקוח כבר אסף החבילה. לכאורה קלאסי: הקונה יכול לקבל זיכוי?
הקונה יכול לעשות שמיניות באויר ולא יקבל החזר כי הוכח שהחבילה עברה קליטה במדינת היעד.
שוב - אין כאן פראיירים.

אבל אם אין שום תיעוד שהגיע למדינת היעד - המוכר בבעיה

giladk123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@lasik
לא הבנתי על איזה ניסיון אתה מדבר ולא הבנתי איך זה קשור לפראיירים.
מה בדיוק ההבדל אם המוצר נאבד בדואר סין או בדואר ישראל? שוב, כאמור, אני לא משלם רק על מוצר אלא על המוצר ועל המשלוח שלו. אני בטוח שאת כל מה שגירבסט מציעים, ניתן לקנות במחיר הרבה יותר זול בחנויות של שנג'ן או בייג'ין, וגם אם לא זה בכלל לא משנה. אני משלם על מוצר ומשלוח, לא מבין על פי איזה היגיון אתה מסיק שאם המשלוח לא הגיע אני אשם בזה.

וכאילו מה, אתה חושב שאם אני מזמין מוצר+משלוח בארץ והוא נאבד בדואר אז האחריות היא עלי ולא על המוכר? באמת שאני לא מבין את ההיגיון הדבילי הזה.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה צודק.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194

שליחה

הקרנף כתב:@lasik
לא יודע על בסיס מה אתה אומר את השטויות שלך, אבל הם ממש לא נכונים.

הי לי מקרה עם אתר בשם מינידיל שהזמנתי סמארטפון של ZTE.
הזמנתי מהחנות הזאת גם לפני כן והייתי די מרוצה ושמעתי ביקורות טובות על החנות.

המוצר נשלח והיה לי מספר מעקב שאחרי חודש בערך הראה שהמוצר נשלח מהולנד או סינגפור.
הסטאטוס הזה נשאר ככה הרבה זמן ולכן פתחתי דיספיוט אחרי 43 ימים מהקנייה בפיפאל (לפני שהאריכו את הגנה) כדי שלא תהיה לי בעיה. אמרתי למוכר שאני מוכן לחכות עוד שבועיים ולהמתין לראות אם המכשיר יגיע, אבל אם לא, אני רוצה זיכוי.
הסכמתי כמובן שבמידה והמכשיר יגיע בסופו של דבר, הכסף יחזור אליהם.
החנות התעלמה ולא עשתה שום דבר, לא הסכימה לשום דבר מלבד לחכות.
אחרי 20 ימים, בלית ברירה, הסלמתי את התביעה בפיפאל ובמקביל פניתי גם לחברת האשראי (אפשר עד 3 חודשים מהקניה) ובסופו של דבר פיפאל פסקו לטובתי וזיכו אותי.
אחרי חודשיים, בפתיע המכשיר הגיע (4 חודשים אחרי ההזמנה והמשלוח).

לאור הייחס של האתר, שהתעלם לחלוטין ממני, הפסקתי לקנות ממנו ולא הודעתי להם שהמכשיר הגיע בסופו של דבר.
במידה והאתר היה מתנהל אחרת, והיו מסכימים להצעה שלי, הייתי פועל אחרת...

אגב, לא בטוח שהאתר ספג את ההפסד, יכול להיות שפיפאל לקחו על עצמם את הזיכוי ויכול להיות שהמוכר קיבל זיכוי מהדואר...
...
ממש סיפור קלאסי של ה"ישראלי היפה".
אתה דופק מוכר שגם ככה מתפרנס על % רווח קטן בגלל שאתה חי במדינה עם דואר ברמה של עולם 3, כל הכבוד.
·

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

הקרנף כתב:
...
·פייפל לא סופג את העלות כל עוד המספר מעקב לא מראה שהפריט נמסר. אם המספר מעקב מראה שהפריט נאבד או לא עודכן במשך הרבה זמן המוכר צריך לקבל פיצוי מהדואר שלו לא מפייפל.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Narion כתב:
...
...
ממש סיפור קלאסי של ה"ישראלי היפה".
אתה דופק מוכר שגם ככה מתפרנס על % רווח קטן בגלל שאתה חי במדינה עם דואר ברמה של עולם 3, כל הכבוד.
·
...
לאחותך תקרא הישראלי היפה, אתה ממש לא מכיר אותי ואם היית מכיר אותי, היית אומר את זה בלי ציניות...

אני ממש לא דופק אף אחד.
כשאני מזמין מוצר והמוכר שולח אותו דרך הדואר, רק הוא (המוכר/השולח) יכול לקבל זיכוי מהדואר אם החבילה נאבדת.
אם הוא לא מסכים לפצות אותי, מתעלם ממיילים שאני שולח ולא מגיב לתביעה בפייפאל הוא מנסה לדפוק אותי!

ולכן, בפעם הזאת, החלטתי לא לפנות אליו להודיע לו שהחבילה בסוף הגיעה, רק בגלל שהוא התעלם ממני ולא ענה לי.
אם הוא היה מתנהג כמו בנאדם ועונה לי כשאני הייתי צריך אותו, לא הייתה בכלל שאלה שהייתי מקיים את החלק שלי ב"הסכם" ומודיע לו שהחבילה הגיעה...

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shuali כתב:
...
...
·פייפל לא סופג את העלות כל עוד המספר מעקב לא מראה שהפריט נמסר. אם המספר מעקב מראה שהפריט נאבד או לא עודכן במשך הרבה זמן המוכר צריך לקבל פיצוי מהדואר שלו לא מפייפל.
...
אני לא יודע מה הייחסים בין פייפאל למוכר כזה או אחר, אבל לפי איך שאני מבין, פייפאל הוא כמו חברת ביטוח שמגינה עליך מול המוכר, ולכן אני מניח שלפעמים הם גם נאלצים ל"הפסיד" מול מוכרים בעייתים...

המוכר מבחינתו, יכול לטעון שהוא שלח את החבילה ולסרב להחזיר את הכסף...

אגב, המספר מעקב עדיין לא עודכן להתקבל...

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”