השווית אי פעם רסיבר מול מגבר סטריאו השוואה עיוורת עם תיאום ווליום?
אם לא אז מי מדבר שטויות פה?
...
·כמובן
אני גם מחזיק גם רסיבר וגם סטריאו משורשר
אתה עשית?
ולא רק שאתה מדבר שטויות גם אין לך טיפת הבנה ,
לדעתי חוץ מהלהדליק רסיבר בשיטה עוורת עם מטפחת על הראש זה הטופ שהגעת אליו.
אז לך תפתח ספרים ותקרא אותם עם האוזניים לפני שאתה רושם דברים.
אין לך כבוד לעוורים תאמין לי..
·
את ההשוואה שאני ביצעתי כתבתי למעלה. בווליום גבוהה אין מה להשוות
ה Naim נשמע מדויק הפרדה טובה בין צלילים יותר עומק בווקאליות יותר מרוסן ממגבר ק"ב. הכוונה שאני לא מרגיש שהצלילים הולכים לאיבוד. כמו שכתבתי מעל 80 SPL הימהה 750 והמרנצ 5010 שאצלי כרגע אתה מרגיש שהם הרבה פחות מדוייקים פחות הנאה בבירור
evgenetic כתב:לא כיוונתי את השאלה הקודמת אלייך האמת..אבל בסדר
כמה וואט לדעתך Naim או Marantz נותנים כדי להניע את הרמקולים שלך ל~80 דציבל?
...
·אני לא יודע כמה וואט.
אני כן יודע שני דברים בבירור אבל
1. מה שכתבתי למעלה
2. ה Naim היה רק בשליש מחוגת הווליום שלו.
אין ספק שזה לא קשור לשום דבר אבל אני מציין את זה כמדד
לכמה עוד היה לו לתת לפני שהשכנים היו מגיעים ודופקים בדלת. לא שהיתי שומע...
הווליום בו אני נהנה ממוסיקה נע בין 70 ל 90. שם בטווח הזה ה Naim פשוט תענוג לעומת הרסיברים שבדקתי
אבל אני יודע - באזור וואט אחד עם הרמקולים שלך. לכן דברייך לגבי העוצמה של האדירה של Naim בהשוואה למרנץ קצת מציחיקים. כבר כתבתי לך קודם למה העניין של המחוגה לא רלוונטי להשוואה.
הווליום בו אני נהנה ממוסיקה נע בין 70 ל 90. שם בטווח הזה ה Naim פשוט תענוג לעומת הרסיברים שבדקתי
...
אתה לא בדקת את הדברים כמו שצריך, אז אל תטעה פה אחרים.
evgenetic כתב:אבל אני יודע - באזור וואט אחד עם הרמקולים שלך. לכן דברייך לגבי העוצמה של האדירה של Naim בהשוואה למרנץ קצת מציחיקים. כבר כתבתי לך קודם למה העניין של המחוגה לא רלוונטי להשוואה.
...
...
אתה לא בדקת את הדברים כמו שצריך, אז אל תטעה פה אחרים.
...
·יבגני כדי לקצר תענה לי על זה
איך זה. שכשאני שומע דרך. ה Naim זה פשוט נשמע הרבה יותר טוב. מול שני מגברי ק"ב שונים גם אצלי בבית וגם ב srereoscope
שוב תענה לי איך אתה יכול להגיד שאני בעצם לא שומע הבדלים שאני שומע ובבירור.
לזה יש לך תשובה?
ואגב נתתי את דוגמת החוגה רק כדי להראות כמה ה 100 ואט של המגבר ק"ב ממש לא מעניינים. איכות השמע היא הסיבה לכל הפוסט הזה. וכאן אין מה להשוות
כי כל טיעון שלך על מדדים לא קשור לכמה טוב בסופו של דבר נשמעת תצורה א מול ב.
יש כלכך הרבה אנשים כמוך שמעולם לא כתבו ולו פעם אחת. על חוויה של צליל ממערכת מהסיבה הפשוטה שאתה מכלה את זמנך במדידות ומספרים במקום פשוט.... לשבת עם סאונד טוב ולהינות
חשבת על זה פעם?
כשתעשה את ההשוואה כמו שצריך (התאמה מדוייקת מאד של ווליום, מבחן עיוור עם כ10 ניסיונות, כל הDSP ברסיבר (ובמגבר אם יש) כבויים על בטוח) ותזהה הבדלים אז נראה, כרגע אין על מה לדבר. במיוחד כשאתה קצת בהיי מהקנייה הטרייה ויש הטייה פסיכולוגית חזקה (ומוכחת מדעית) לכיוון העפדה של מה שכרגע בזבזת עליו לא מעט כסף (יש לי הרגשה שיגאל המלך לא ממש נתן לך מחירי אמזון...).
evgenetic כתב:כשתעשה את ההשוואה כמו שצריך (התאמה מדוייקת מאד של ווליום, מבחן עיוור עם כ10 ניסיונות, כל הDSP ברסיבר (ובמגבר אם יש) כבויים על בטוח) ותזהה הבדלים אז נראה, כרגע אין על מה לדבר. במיוחד כשאתה קצת בהיי מהקנייה הטרייה ויש הטייה פסיכולוגית חזקה (מוכחת מדעית) לכיוון העפדה של מה שכרגע בזבזת עליו לא מעט כסף (יש לי הרגשה שיגאל המלך לא ממש נתן לך מחירי אמזון...).
...
·א. אין לך מושג על מחירים ואלי היה מעורב טרייד אין בסיפור בכלל?
ב. עשתי מבחן עיוור ככה הגעתי לבחירות שלי.
ג. עכשיו שאין לך מה להגיד אתה לוקח את זה לכוון הפסיכולוגיה ☺
ד. קח לך כוס וויסקי טובה ותנסה להקשיב להינות במקוםלהיות עסוק במספרים ודציבלים.
במקרה שלך אולי אתה צריך משהו חזק יותר מוויסקי
חג שמח יבגני
נערך לאחרונה על ידי eyosha ב 21/04/2016 22:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה שמעניין אותי כרגע הוא שהפורום הזה יהיה מועיל ואובייקטיבי, מעשיות כגון "מגבר סטיריאו עשה לי שיפור עצום בסאונד בהשוואה לרסיבר!!11 יגאל מסטריאוסקופ המלך!!" הן ההיפך ממועיל ואובייקטיבי.
אני לא רוצה שאנשים יקבלו עצות דביליות, חסרות הגיון וביסוס רציני בסגנון מה שאני קיבלתי בזמנו.
evgenetic כתב:מה שמעניין אותי כרגע הוא שהפורום הזה יהיה מועיל ואובייקטיבי, מעשיות כגון "מגבר סטיריאו עשה לי שיפור עצום בסאונד בהשוואה לרסיבר!!11 יגאל מסטריאוסקופ המלך!!" הן ההיפך ממועיל ואובייקטיבי.
אני לא רוצה שאנשים יקבלו עצות דביליות, חסרות הגיון וביסוס רציני בסגנון מה שאני קיבלתי בזמנו .
...
·
כמה דברים.
זכותו של כל אחד לפרגן על שירות טוב שקיבל
מעולם לא אמרתי יגאל המלך וכו. ציינתי את השירות והתמיכה שלו
דבר נוסף אתה יכול להתווכח איתי כמה שתרצה או כל אחד אחר כל עוד הוא מגיב אליך ויש דיון.
ברגע שאתה מלכלך על אדם שלא נמצא בדיון קרי יגאל
ואומר דברים חסרי ביסוס ללא היכרות. אתה הופך את עצמך לאדם בינוני מאד ברמה האישית.
ועייפתי מלנהל דיון עם אדם בינוני כמוך
חברים,
אולי אני פותח פה חזית...
אבל אולי כדאי מראש לכתוב בכל שרשור:
"כן יבגני... לא עשיתי השוואה עיוורת... באמת סליחה..."
חוץ ממך יבגני היקר, יש בפורום עוד הרבה מאוד אנשים שאותם כן מעניינת החוויה הסובייקטיבית (גם אם משוחדת) של חברי הפורום האחרים.
זה פשוט מטריד כבר שבכל שרשור אתה חייב לדחוף "אבל איפה ההשואה העיוורת?" הבנו... השוואה עיוורת זה הכי חשוב לך.
בעיני אם מישהו שומע הבדלים ומה שהוא שומע נשמע לו הכי טוב מה זה משנה אם יש השוואה עיוורת או לא? בסאונד הכל סובייקטיבי ואין הכי טוב, יש הכי טוב למאזין ספציפי והוא מגלה אותו עם האוזניים ולא עם מפרט!
חג שמח
היה לי פעם מגבר ק"ב ימאהה , שהיה מרעיד את הדלת של החדר בקטע ספציפי מסויים בשיר מסויים . לאחר שעברתי לרסיבר ק"ב אונקיו , לא משנה כמה הגברתי את העוצמה , הוא לא היה מצליח להרעיד את הדלת כמו קודמו באותו הקטע. אותם רמקולים ומקור.
האונקיו היה במצב PURE AUDIO , הימאהה במצב סטריאו . בקרי טרבל ובאס באמצע ללא תזוזה.
אין טעם בבחינה עיוורת במקרה זה , כי את הרעד בדלת שומעים בנפרד מהמוזיקה.
האין בכך כדי להצביע על היענות לתדר שונה בשני המגברים? ואם לא , איך ניתן לכוון את התדרים הנמוכים באופן זהה בשני המגברים? מן הסתם בקר הבאס שולט על תחום תדר שונה בשני המכשירים?
haimpk כתב:חברים,
אולי אני פותח פה חזית...
אבל אולי כדאי מראש לכתוב בכל שרשור:
"כן יבגני... לא עשיתי השוואה עיוורת... באמת סליחה..."
חוץ ממך יבגני היקר, יש בפורום עוד הרבה מאוד אנשים שאותם כן מעניינת החוויה הסובייקטיבית (גם אם משוחדת) של חברי הפורום האחרים.
זה פשוט מטריד כבר שבכל שרשור אתה חייב לדחוף "אבל איפה ההשואה העיוורת?" הבנו... השוואה עיוורת זה הכי חשוב לך.
...
·
ואותי (ואני בטוח עוד כמה אנשים) מטריד שכותבים דברים לא מבוססים ובכך מדרבנים אנשים אחרים לעשות החלטות שגויות.
בעיני אם מישהו שומע הבדלים ומה שהוא שומע נשמע לו הכי טוב מה זה משנה אם יש השוואה עיוורת או לא? בסאונד הכל סובייקטיבי ואין הכי טוב, יש הכי טוב למאזין ספציפי והוא מגלה אותו עם האוזניים ולא עם מפרט!
...
משנה כי ההבדל יכול לנבוע מאפקט פלסיבו ולא משיפור אמיתי כתוצאה מהחלפת ציוד ולכן לא צריך לבזבז אלפי שקלים כדי להגיע לאותה תוצאה.
החדר נשאר זהה , מדובר בחדר שייעדתי בזמנו לשימושי צפייה והאזנה בלבד .
אני חושב שמדובר בהיענות לתדר שונה בין 2 המגברים , יכול להיות כתוצאה מההבדל בין 2 מצבי ההשמעה השונים . שניהם אמורים להיות בתיאוריה FLAT , אבל בפועל אני חושב שיש הדגשה של חלק מהתחום התחתון בימאהה , או לחילופין הנחתה באונקיו (האונקיו גם נשמע יותר "רזה" במצב PURE AUDIO , אבל לא ערכתי השוואה עיוורת)
evgenetic כתב:מה שמעניין אותי כרגע הוא שהפורום הזה יהיה מועיל ואובייקטיבי, מעשיות כגון "מגבר סטיריאו עשה לי שיפור עצום בסאונד בהשוואה לרסיבר!!11 יגאל מסטריאוסקופ המלך!!" הן ההיפך ממועיל ואובייקטיבי.
אני לא רוצה שאנשים יקבלו עצות דביליות, חסרות הגיון וביסוס רציני בסגנון מה שאני קיבלתי בזמנו .
...
·
יבגני
תמשיך להיתווכח כמה שאתה רוצה-זה זכותך-גם אם היא מראה שההבנה שלך היא רק מחשב ומקלדת כי בעולם הסאונד אתה כנראה שומע דרך העניים בלבד וזכותך ואולי חובתך להעלות דיון ענייני-ולדעתי הוא תורם וענייני-מה שאני הכי אוב-אתה כל הזמן טועה ומתעה.
לגבי יגאל-שההכרות בני לבינו היא של חנות מול לקוח-יגאל הוא אחד המוכרים הכי!!!! אמינים שאני מכיר,הוא ממליץ רק על מה שהוא אוהב!! הוא לא מוכר דברים בשביל למכור-יותר מפעם אחת ראיתי איך הוא נותן לאנשים להתרשם לבד,הוא לא דוחף,ולא מוכר!! הוא אוהב את מה שהוא עושה!! יש לו ידע ניסיון והבנה שיש למעט!!! על כל קניה אני מתייעץ איתו!!!! גם אם היא בחנות אחרת!!!! הוא מייעץ ביושר תמיד!!! בקיצור אחד האנשים שהם חובה בתחום שלנו!!!
אז אם תרצה להמשיך להתווכח על נתונים וסאונד-זכותך!!
אם תרצה לפגוע בשמו הטוב,במוניטין ,להוציא דיבה-ראה הוזהרת-אפשר לתבוע אותך!!!-תפסיק!