[פוצל] שיווק של עוסקים בתחום

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #21 

@oferlaor
בעיה נוספת שראיתי שאנשים מתלוננים עליה היא שכאשר יש פרוייקטים DIY, הבחור נוטה למליץ שאנשים ישתמשו באיש מקצוע. הוא לא ממליץ על עצמו כאן, ולכן זה כבר יותר אפור וצריך לבחון כל מקרה לגופו.
...
אז זהו, שבמקרה שלו זה מזמן לא תחום אפור. מה גם שהוא מציע אנשי מקצוע בכל שרשור שהוא מגיב, גם אם אין לזה קשר לשאלה שנשאלה.

אני אתן 2 דוגמאות,
נניח שהייתי טכנאי מחשבים (עוסק בתחום, עם חתימה אישית וכו'), ומישהו היה שואל בפורום איך לשתף סיפרייה, אז במקום לעזור בפורום הייתי מציע לו איש מקצוע. זה בסדר ?!

בדוגמה אחרת, נניח שאני איש מזגנים, ומישהו בפורום היה כותב שמתחמם לו המחשב, אז הייתי מציע לו לשים מזגן מרכזי בבית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #22 

sufgi כתב:@oferlaor

...
...
אז זהו, שבמקרה שלו זה מזמן לא תחום אפור. מה גם שהוא מציע אנשי מקצוע בכל שרשור שהוא מגיב, גם אם אין לזה קשר לשאלה שנשאלה.

אני אתן 2 דוגמאות,
נניח שהייתי טכנאי מחשבים (עוסק בתחום, עם חתימה אישית וכו'), ומישהו היה שואל בפורום איך לשתף סיפרייה, אז במקום לעזור בפורום הייתי מציע לו איש מקצוע. זה בסדר ?!

בדוגמה אחרת, נניח שאני איש מזגנים, ומישהו בפורום היה כותב שמתחמם לו המחשב, אז הייתי מציע לו לשים מזגן מרכזי בבית.
...
·נתחיל בהתנצלות שלי - אני רואה שדיווחתם ודיווחתם בזמן. חבל שרק התחלתם להתגושש לפני שנתתם לנו צ'אנס להסתכל על החומר (אנחנו לא תמיד זמינים באותה שניה).

לגבי הטיפול הספציפי, אני לא המנהל שטיפל בזה ויש כאן היסטוריה ענפה. חד משמעית יש כאן חריגה מחוקי הפורום, אבל אם ההערה צריכה להיות נשלחת בפומבי או בפרטי זה החלטה של מנהל וזה משהו שאנשים שונים עושים אחרת.

שתי הדוגמאות שלך הן חד משמעית חריגה מחוקי הפורום. אם יש אופציה שמישהו יכול לעשות משהו בעצמו ואין כאן סכנה, אז אין סיבה להמליץ על מוצר לא מתאים או על איש מקצוע. זה נכון.

בכל אופן אסכם מבחינתי שאני בפירוש רואה כאן חריגה מחוקי הפורום וזו גם ההתראה ששלחתי ל-JEXY (שלא מעל דפי הפורום).

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

אכן, זו תופעה מוכרת, כל חודש בערך קמה קבוצה של חוכמולוגים שחושבים את עצמם ומתחילה לעשות בלאגן ואקשן. לפחות אני לא מתרגש מרמת האינטלקטואליה הנמוכה ואי הבנת הנקרא של אותם חוכמולוגים.

כל פעם מחדש כש"ממליצים על איש מקצוע" קם אחד מחברי קבוצת החוכמולוגים ומתגרה "למה צריך איש מקצוע, תעשה א', ב', ג'... לא צריך איש מקצוע" דבר שבקלות מתפרש כלשון הרע.

כל אחד יכול להגיב מה שיש לו להגיד וכל אחד יכול לרשום אחרת מאדם אחר אך קריאות גנאי כלפי חבר פורום זה כבר חוסר כבוד שזה המינימום הדרוש לדו שיח.

כל אותם חוכמולוגים שיושבים מאחורי מחשב, בטח שכירים שאף פעם לא היו או יהיו עצמאים מרשים לעצמם לזבל את הפה ולאגד חוכמולוגים אחרים לבצע מהפכה בפורום שעל פניו מנוהל כראוי (תראו מה קורה בפורומים אחרים ואז תחזרו לכאן) המהפכה לא רק שלא תתרום לאף חוכמולוג אלא גם תרחיק כל אדם ממוצע אינטלגנטי ומשכיל אחר מלקבל עזרה מהפורום.

מהי העזרה? כן, לפעמים להגיד מראש שתקרא לאיש מקצוע, זו עזרה. ויותר מזה אני אגיד לכם, לא רוצים עזרה של אנשי מקצוע? לא צריך, אף אחד לא מחייב... רק החוכמולוגים שבחבורה ימשיכו לחפש תשובה ואף יותר מזה להתקשר לאותם אנשי מקצוע (כן אני יודע, יש לי גם זיהוי שיחות) ולנסות לדוג פיסות מידע ובצורה מסויימת לנצל אותו ואת פרנסתו על מנת לקבל את התשובה.

מה כל זה קשור להנהלת הפורום? הקשר הוא פשוט, מפריע לחוכמולוגים שהפורום גובה תשלום מאשני מקצוע ובכך החוכמולוגים חושבים שהאתר הוא שותף ל"פשע" הנורא והאיום שקוראים לו "המלצה לאיש מקצוע"

הנהלת הפורום כבר עייפה ולקרוא כל פעם מחדש על אותם חוכמולוגים שגוררים חברי פורום אחרים לויכוחי סרק וכמו ילדים קטנים אחרי זריקת מילה עושים "עריכה" וחוזרים למחילה (או יותר נכון בור ביוב)

ברור שהחנויות ועוסקים אחרים לא עונים לחוכמולוגים כאן כי הם לא יענו בחינם לאף חוכמולוג שמנצל אותם ומנצל את חברי פורום אחרים.
האם הם מרוויחים מהחוכמולוגים? לא (אני יודע כי אני עובד עם כולם)... הם מרוויחים מאותם אנשים שמגיעים אליהם בעקבות המלצה לעבוד מול איש מקצוע.

אז כל אותם חוכמולוגים (אני מדבר על אותה קבוצה שאגב לחלקם כן בצעתי עבודות והצטערתי על כך) כמו שאתם מדברים כך גם העבודה שלכם תראה, לא מקצועית, לא איכותית, עם רכיבים פשוטים, זולים ואינם מתאימים אחד לשני (אבל העיקר שהאגו בשמיים כשרצים לקבל את החבילה בדואר).

המציאות שלכם היא כזו:

תמונה
וכזו:
תמונה
וכזו:
תמונה
וכזו:
תמונה

לאומת מישהו אינטלגנטי וחכם מספיק בכדי להבין שמדובר על חבורת חוכמולוגים שלא מבינים הרבה וקובעים עם אותם אנשי מקצוע ועם אותם חנויות שלאחר מכן נותנים כאן גם מילה טובה עליהם. ואכן העבודה שלהם נראת כך:

תמונה
וכך:
תמונה
וגם כך:
תמונה
וגם כך:
תמונה

מה שמוזר (או שלא) שבעקבות השרשור :lol: :lol: :lol: קיבלתי פרויקט ממישהו שסומך על התוצאה של אנשי מקצוע.

היו שלום ותודה על הדגים :-)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

האמת שזה כבר לא שווה תגובה, אבל מודה שגרמת לי להכנס לפייסבוק שלך ומייד בהתחלה מצאתי אנקדוטה קטנה ...

ב 9.4 פרסמת בפייסבוק שלך את המבצע ששמת כאן בפורום לשקע חכם
http://www.hometheater.co.il/article07171.html
שהכותרת היא
עוברים לתשתית תקשורת קווית במהירות 10\100 ומוסיפים גם שידור אלחוטי חזק ויציב והכל באותו מוצר!
...
ב 12.4 (שלושה ימים מאוחר יותר) פרסמת בפייסבוק שלך את הדבר הבא
https://www.facebook.com/gmediaisrael/p ... =3&theater
שהכותרת היא
תגידו לא לקרינה אלחוטית !!!
...
לדעתי זה מסביר הרבה ...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #25 

איציק אני מאוד מקווה שאתה עושה את עצמיך...

תקרא שוב :"לחצן כיבוי WIFI"... אתה רוצה WIFI? תדליק... אתה לא רוצה? תכבה... תשאר עם חיבור קווי...

אתה מבין שאנשים אחרים, רגילים, בעלי 12 שנות לימוד מבינים את זה מבלי צורך להסביר פעמיים ושלוש וארבע... אבל זה בסדר, אם אתה צריך אסביר לך שוב, אולי אצייר לך ציור...

אין לכם איזה מפגש חוכמולוגים? "קליקה" שלכם?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

טוב ... נגיד שלא הבנתי ובאמת אתה מציע לאנשים לכבות את ה wifi ולהסתפק ל 10/100 במקום 1G, כי הרי אומרים לא לקרינה אלחוטית!!!

נלך קצת אחורה, ל 20.2 ...
https://www.facebook.com/gmediaisrael/p ... =3&theater
וכותרת הפוסט
אין קליטת wifi טובה בבית או במשרד? הwifi כל הזמן מתנתק? זה הזמן לפתרון יציב ויעיל מבוסס משדר אלחוטי מקצועי וחזק.
...
חשוב שזה יהיה חזק, כדי שאחר כך תהיה סיבה להזמין אותך לשים חיבור קווי :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #27 

JEXY

נתחיל בזה שאין שום סיבה שתהיה דובר שלנו, תודה.

קיבלת אזהרה כבר בהודעה פרטית ומבחינתי זו אזהרה שניה.

קידום עסקים באופן בוטה הוא לא המטרה של המנוי העסקי ובוודאי לא מודל ההכנסה של האתר.

החוקים ברורים - אינך יכול לפרסם את שירותיך באופן כזה בפורום. כמו כן, שימוש בשפה נאותה היא הבסיס עליו כל האתר הוקם - לא מקובל עלי שאנשים יקראו לאחרים בשמות, גם אם נעשו פרובוקציות. זו הסיבה לזה שערכנו אותך ועצוב שאתה לא מפנים שזה לא רק פוגע בפני הפורום אלא גם בעסק שלך עצמך.

מציע לך לקחת אוויר ולהרגע לפני שנאלץ לנקות בצעדים חריפים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #28 

טוב, איציק, אין לי זמן אליך (יש לזה שם אבל אני לא ארשום כאן בכדי לא לפגוע בך).

שוב... תקרא שוב !!! "יינתן מחיר מיוחד למזמיני רשת תקשורת במהירות 1GIGA עם כבל CAT6 23AWG 500MHZ BARE COPPER"

ולגבי הפרסום השני, יש לקוחות עם דרישות מיוחדות שרוצים קרינה וזה עושה להם נעים באוזן :-)

במכללת "קידום" לומדים נושא שנקרא "חוסר הבנה מילולית".

בגלל שיש לי כבוד רב להנהלת הפורום אני מאחל סופ"ש נעים לכולם
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #29 

JEXY כתב:טוב, איציק, אין לי זמן אליך (יש לזה שם אבל אני לא ארשום כאן בכדי לא לפגוע בך).

שוב... תקרא שוב !!! "יינתן מחיר מיוחד למזמיני רשת תקשורת במהירות 1GIGA עם כבל CAT6 23AWG 500MHZ BARE COPPER"

ולגבי הפרסום השני, יש לקוחות עם דרישות מיוחדות שרוצים קרינה וזה עושה להם נעים באוזן :-)

במכללת "קידום" לומדים נושא שנקרא "חוסר הבנה מילולית".

בגלל שיש לי כבוד רב להנהלת הפורום אני מאחל סופ"ש נעים לכולם
...
·אילו היית יודע כמה עשרות לקוחות הפסדת בגלל ההתנהלות שלך בפורום וכמה עוד אתה הולך להפסיד אולי רק אולי היית עושה חושבים עם עצמך אבל אני לא מצפה .

בהצלחה בעסקים לעניות דעתי הסוף קרוב.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #30 

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #31 

יבגני היה אצלי בבית לפני שנה וחצי כזה כדי לפתור בעיה באחת מנקודות הרשת אצלי בבית, הגיע בזמן, עשה הכל סבבה, פתר את הבעיה והלכה לדרכו ואני הייתי מרוצה...

לפני חודשיים היה לי קטנה אחרת. אבל הפעם לא קראתי לו ואפילו לא הרמתי לו טלפון.. פשוט בגלל ההודעות הצורמות שלו על דפי הפורום.

למה אני מספר? כי ההודעות האלו הפריעו גם לי, ולא רציתי שזה ייראה שרק הגרעין "הקשה" אינו מרוצה..

ואני באמת חושב שזה חבל, הכי קל ונוח זה שיש מישהו שסומכים עליו עם המלצות של אנשים מהפורום בשביל להמליץ לאחרים ושיטפל בכל התקנות הרשתות לחברי הפורום.. אבל! ההתנהלות הזו הפריעה מאודדדדד, זה הגיע לשלב שהיה נדמה לי שאפילו יש לו בנק של הודעות מוכנות לקופי-פייסט להתייעץ עם איש מקצוע.. ויותר גרוע מזה היו, לא אחת, הודעות שמטעות ומרתיעות, בעיקר מול משתמשים חדשים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #32 

guys כתב:יבגני היה אצלי בבית לפני שנה וחצי כזה כדי לפתור בעיה באחת מנקודות הרשת אצלי בבית, הגיע בזמן, עשה הכל סבבה, פתר את הבעיה והלכה לדרכו ואני הייתי מרוצה...

לפני חודשיים היה לי קטנה אחרת. אבל הפעם לא קראתי לו ואפילו לא הרמתי לו טלפון.. פשוט בגלל ההודעות הצורמות שלו על דפי הפורום.

למה אני מספר? כי ההודעות האלו הפריעו גם לי, ולא רציתי שזה ייראה שרק הגרעין "הקשה" אינו מרוצה..

ואני באמת חושב שזה חבל, הכי קל ונוח זה שיש מישהו שסומכים עליו עם המלצות של אנשים מהפורום בשביל להמליץ לאחרים ושיטפל בכל התקנות הרשתות לחברי הפורום.. אבל! ההתנהלות הזו הפריעה מאודדדדד, זה הגיע לשלב שהיה נדמה לי שאפילו יש לו בנק של הודעות מוכנות לקופי-פייסט להתייעץ עם איש מקצוע.. ויותר גרוע מזה היו, לא אחת, הודעות שמטעות ומרתיעות, בעיקר מול משתמשים חדשים.
...
·תודה על הכנות והשיתוף.

אולי רק אולי עכשיו יבין הבחור שהוא יורה לעצמו ברגלים.

לך תסביר לו שאתה אחד מיני רבים ,הוא בטח יתקשה להבין ויחזור לקלל ולנבל מקלדתו, כדרכו בקודש.

תבורך

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #33 

בתור קורא וכותב ותיק פה (למעלה מעשור כמדומני) ובעבר עוסק בתחום, אני חושב שיש כאן מצב שהוא דיי ייחודי ושונה בעניינו של העוסק נושא הדיון.

הרוב המוחלט של העוסקים בתחום באתר (ותקנו אותי אם אני טועה) עסוקים במסחר של מוצרים, ואילו כאן יש לנו מסחר של שירותים (ולא רק - כפי שיפורט בהמשך).

נניח ויבוא נציג יורוקום וירשום חוות דעת חיוביות או חלילה המלצה על מסכי פנסוניק - הרי ברור שההודעה תיערך בשניה הראשונה שאחד המנהלים יתקל בה, ולא משנה אם הם שילמו 100 ש"ח בחודש (סתם זורק מספר) עבור מנוי עוסק בתחום או 1,000 ש"ח בחודש עבור אותו מנוי + עוד 4,000 ש"ח בחודש על פרסומת (כך אני מאמין לפחות... ; יש לציין - אלו רק סכומים פרי דמיוני שמובאים כאן לצורך הדיון - אין לי מושג כמה האתר מחייב על מי מהשירותים הנ"ל וגם לא מעניין אותי למען האמת).

בנוסף, אני גם דיי בטוח שאפילו "מתן אינפורמציה" כגון "מסך פנסוניק תומך ב-HDR10" בסיטואציות בהן יש באותה פיסת אינפורמציה משום קידום מכירות גם היא סיטואציה שתגרור תגובה דומה.

נשאלת השאלה מה הדין לגבי עוסק בתחום שאינו מזוהה עם מותג מסוים אלא עם שירות - ובכן, אני חושב שהתשובה על שאלה זו לא ממש מסובכת והיא שכל שירות בסל השירותים של אותו עוסק או שכמותו הם למעשה "מוצרים" ועל אף העובדה שהם "כלליים" ולא מזוהים עם מותג כלשהו הם עדיין מוצרים, ולפיכך אין סיבה (לדעתי) שיאושר פרסום שלהם בדיוק כמו שאין סיבה שיאושר פרסום של מקרן SONY או כל מוצר אחר.

בנוסף, זה גם לא כל כך נכון לגדיר את המצב כסחר בשירותים שכן בסופו של דבר אדם ששוכר איש מקצוע להקמת רשת לרוב גם ירכוש ממנו את הציוד ככה שמעורבים פה בסופו של דבר מוצרים. איזה מוצרים? תלוי בסוג השירות הנדרש. כך, בסופו של דבר ניתן לומר שלא רק שההתייחסות לעוסק מעין זה כשונה היא שגויה, אלא שעוסק מעין זה בשונה מיבואנים לדוגמה המזוהים עם מותגים ספציפיים עוסק במכר שירותים ומוצרים כאחד, ככה שחופש הביטוי שלו באתר אמור להיות מוגבל עוד יותר מהעוסק הטיפוסי.

לגבי "תרבות" הדיון של האיש - אפילו לא רוצה להתייחס לזה ולגבי ה"תגובה" שהוא העלה פה, שהיא שום דבר מעבר להשמצות עם 0 עניין - נראה לי שזה אומר הכל.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #34 

עוקב
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”