המרה של אוסף דיסקים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

@gilg7
·
"מה עוד יכול להשפיע בעתיד ?"
כמו שפעם לא חשבתי שיבוא יום ואשתמש במקרן ולכן אצטרך רזולוציה טובה יותר כך גם באודיו לדעתי. היום אתה לא שומע הבדל עם הציוד שאתה משתמש. סביר להניח שבעוד 10 שנים (וגם לפני) תשתמש בציוד אודיו ברמה גבוהה יותר שיאפשר לשמוע הבדלים בחלק מהמקרים.

"אבל הגעתי למסקנה אישית שב 60% מהאוסף שלי לעולם לא יפריע לי חוסר המידע הזה ולא יפגום בהנאה כלל. "
זה בדיוק מה שאני אומר, לא בכל השירים תשמע הבדל אבל מכיוון שאתה בעצמך רשמת שלא ב 100% מהמקרים אין הבדל אז איך תדע לעשות את ההפרדה? תתחיל לשמוע כל דיסק עשר פעמים אחרי המרה ל MP3 כדי לראות אם שומעים הבדל ואם כן תמיר גם ל FLAC? מכיוון שאין לך אפשרות לדעת מראש איפה תשמע הבדל עדיף לא להתעסק בזה בכלל בטח כשיש לך אוסף דיסקים שכל כך חשוב לך ולא תרצה להרגיש שפספסת משהו. בוודאי כשהשקעת כל כך הרבה כסף וזמן. תרצה לדעת בוודאות שאתה מקבל את הכי טוב בשביל מה שהשקעת (כסף וזמן) גם אם בעלות של שטח אכסון כי זה עדיף על להשקיע כל כך הרבה ולבסוף להרגיש שיכולת לקבל יותר (גם אם זה רק פסיכולוגי)

"האוזן היא אותה אוזן"
גם העין היא אותה עין. כמו שמסך גדול יותר מראה פגמים כך אוזניות יותר איכותיות יכולות לחשוף עוד פרטים.

DannyKohn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

tbind כתב:הוא לא יגרום לאיבוד איכות. מדובר במידע דיגיטלי. קריאת המידע היא כמו העתקת קובץ. או שזה מצליח או שלא.
מה שיכול לגרום לבעיית איכות זה מקודד גרוע.
...
שאלת תם: למה הכוונה מקודד גרוע ? MP3 למשל לעומת FLAC או WAV ? או שהכוונה לרכיב תכנה/חומרה שמבצע את הקידוד ?

חוני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742

שליחה

הכוונה היא לרכיב תוכנה.

DannyKohn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה

אז איך אני יכול לדעת אם המקודד שלי הוא גרוע או משובח ? אני כרגע עובד עם MediaMonkey . מצד שני שמעתי על תכנה שנקראת Exact Audio Copy שכניראה ידעת לייצר קבצים מקודדים באיכות הכי טובה.
נערך לאחרונה על ידי DannyKohn ב 29/03/2016 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

offerbk1 כתב:@gilg7
·
"מה עוד יכול להשפיע בעתיד ?"
כמו שפעם לא חשבתי שיבוא יום ואשתמש במקרן ולכן אצטרך רזולוציה טובה יותר כך גם באודיו לדעתי. היום אתה לא שומע הבדל עם הציוד שאתה משתמש. סביר להניח שבעוד 10 שנים (וגם לפני) תשתמש בציוד אודיו ברמה גבוהה יותר שיאפשר לשמוע הבדלים בחלק מהמקרים.

"אבל הגעתי למסקנה אישית שב 60% מהאוסף שלי לעולם לא יפריע לי חוסר המידע הזה ולא יפגום בהנאה כלל. "
זה בדיוק מה שאני אומר, לא בכל השירים תשמע הבדל אבל מכיוון שאתה בעצמך רשמת שלא ב 100% מהמקרים אין הבדל אז איך תדע לעשות את ההפרדה? תתחיל לשמוע כל דיסק עשר פעמים אחרי המרה ל MP3 כדי לראות אם שומעים הבדל ואם כן תמיר גם ל FLAC? מכיוון שאין לך אפשרות לדעת מראש איפה תשמע הבדל עדיף לא להתעסק בזה בכלל בטח כשיש לך אוסף דיסקים שכל כך חשוב לך ולא תרצה להרגיש שפספסת משהו. בוודאי כשהשקעת כל כך הרבה כסף וזמן. תרצה לדעת בוודאות שאתה מקבל את הכי טוב בשביל מה שהשקעת (כסף וזמן) גם אם בעלות של שטח אכסון כי זה עדיף על להשקיע כל כך הרבה ולבסוף להרגיש שיכולת לקבל יותר (גם אם זה רק פסיכולוגי)

"האוזן היא אותה אוזן"
גם העין היא אותה עין. כמו שמסך גדול יותר מראה פגמים כך אוזניות יותר איכותיות יכולות לחשוף עוד פרטים.
...
·

(Y)
מאוד מסכים עם מה שכתבת.
אנשים משקיעים סכומים לא מבוטלים ובסוף חוסכים כמה מאות שח על דיסק אחסון...
בעיני החלטה שגויה.
ארז

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”