Lior_Cabasse כתב:נמר ,
אני לא בדיעה שלך בנוגע לסגנונות מוזיקה והקשרם לסוג הרמקול. מדפי / רצפתי.
אני לא נכנס לתחרויות אבל אני לא מאמין שאתה שומע יותר סגנונות מוזיקה ממני.
אני מאזין לפרוגרסיב רוק , המון שנות ה 70-80 , בלוז , ג'אז וקלאסית. זה ככה על קצה
המזלג , אם אני אתחיל לפרט להקות / אמנים אני לא אסיים היום..
אני גם לא בדיעה שמתאימים רמקול ( אני מתכוון למדפי / רצפתי ) לפי סגנון מוזיקה.
אני כן בדיעה שמתאימים לפי גודל החדר ולפי אופי הרמקול. רמקול לדוגמא של קליפש
או JBL ודומיהם לא הייתי משדך לסגנון מוזיקה קלאסית / ג'אז. ללא קשר למדפי או
רצפתי , כי לדעתי הסגנון הזה לא מתאים לאופי הרמקול. אבל טראנסים ומוזיקת מועדונים
כנראה תתחבר שם טוב יותר בגלל הבאס והטרבל שמשתלטים על כל חלקה טובה.
...
ליואר ידידי אענה לך.
בוא נתחיל מכך שישנם קליפט'ים ו -JBL מאוד מאוד איכותיים שדווקה מותאמים למוסיקת ג'אז וכ"ו.
אני כן חושב שמי שיציע לאדם שמקשיב לטראנס זוג רמקולים מדפיים היא הצעה שגויה לחלוטין , ועוד במיוחד אם יציעו לו לשדך להם יחידת בס , הרי שנינו יודעים שהוא יעבוד מאוד קשה לשדך בין הבס לעליון. מעבר לכך שאני בתור תקליטן שבא מתחום הקלאב טראנס וה - היפ הופ יודע שרמקול מדפי עם יחידה אחת אינו מסוגל לעמוד בעוצמה מספקת ולהישאר אדיש {אשמח להדגים לך זאת על חי בין הרמקול שלך לרמקול ריצפתי} , אני מבטיח לך שבמוסיקה טובענית ת'עדיף את הריצפתי. {כמובן שאינני מדבר על פירלס או קודה}.
לגבי גודל החדר מנסיוני רמקולים מדפיים רבים לא הצליחו להעביר לי את אותה חוויה שרמקול ריצפתי העביר לי.
הבעיה היא כנראה {תקן אותי אם אני טועה} בקיבעון .
"אמרו לי אז ככה זה צריך להיות" וחבל מאוד.
אלה אם כן בחנת רמקולים ריצפתיים איכותיים בחדר שלך ועשית את ההחלטה הנכונה לך {ועם זה אני לא מתווכח}.
אבל לדעתי התאמת הרמקול המדפי לאחד שמבקש לשמוע מוסיקת טראנס או מטאל קשוח
היא שגויה לחלוטין ויחד עם זאת הצעה זו רק טטרטר את הרוכש לרפי האוזמן לתקן את יחידת המיד בס כל חצי שנה.
ולדוגמה נפעיל את ההגיון.
בוא ניקח אדם חזק ואדם חלש {פיסית} ונתן לשניהם לצאת להיום עבודה באתר הבניה הקרוב , אני מניח שהאדם החזק יצליח להחזיק כמה ימים בעבודה לעומת האדם החלש ממנו שימשיך את השבוע בחדר מיון מפוצץ בזריקות להרפיית השריר וכדורי סידן למען לא ישברו לו העצמות שנתרו שלמות.
ברמקולים רצפתיים הספור די דומה.
נסתכל רגע על מוסיקת טראנס ורוק כבד כיום עבודה של הרמקול באתר בניה .
המדפי הגיע עם פועל אחד ונותן לו עם לעשות טיט , גם להרים בלוקים , לבנות , ולעשות טיח בסוף. הרי יהיה לפועל הזה די קשה לעשות זאת.
לעומת זאת הגיע הרמקול הרצפתי לאתר עם 3 פועלים וכיוון שחילקו את העבודה בניהם הלחץ על כל פועל קטן כך שהוא מבצע את עבודתו באופן טוב יותר.
מנהל העבודה {הקרוס אובר} צריך להיות מספיק טוב כדי שכל הפועלים {היחידות} יעשו את העבודה שלהם בצורה מדוייקת ויעמדו בלוח זמנים. כלומר יהיו מאוזנים.

"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".