·כמובן שהם "נתפסו" כמה וכמה פעמים, אבל מה זה משנה? אין פה עבירה אל חוק, אין פה שקר של ממש כי יש כוכבית ורוב הציבור לא ממש גולש בפורומים הללו ומחפש הסברים מעמיקים לפני שהם קונים רסיבר לסלון. לכן הם מצליחים למכור יחידות רבות. מי בדיוק מפרסם נתונים מדוייקים? אחד, תן לי אחד. יצרן אחד, לא אזוטרי, מהגדולים, שמצהיר על נתון מלא: THD נמוך, 8 אוהם, 20-20, לכול הערוצים למשך זמן לא חצי שניה. אין...אין כי הם לא יכולים לעמוד בזה. איך יכול רסביר לספק 700 וואט (דוגמה של רסביר עם נתונים "אמינים" של 100 וואט לערוץ) כשהצריכה הכללית שלו פחות מ500 וואט. את הנתון הזה של צריכה כללית הם לא יכולים לשנות, או לשקר פה, כי זאת כבר כן עבירה על החוק.evgenetic כתב:·......
את הדברים האלה הרבה יותר קל לבדוק ממה שאתה מתאר, במיוחד עוצמות. אז לא נראה לי סביר שהיצרניות ימהרו לשקר במתן הנתונים האלה. אני לא מודע לכך שaudioholics שנוטים לעשות מדידות אי פעם תפסו מישהו משקר על חם, לרוב המדידות שלהם תואמות מאד לנתונים על הנייר. צריך לדעת על מה להסתכל (ובשביל זה הפורום הזה קיים בין היתר), נכון שהנתונים של 10% THD שלעיתים מפרסמים הם הזויים לגמרי, אבל לרוב גם מפרסמים נתונים נורמליים של עבודה ב8 אום, שתי ערוצים וכו'....
עזרה בבקשה על איזה פרמטרים חשוב להסתכל ברסיבר וברמקולים
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- evgenetic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2641
דנון/מרנץ, פיוניר, יאמהה כולם מפרסמים נתונים נורמליים ב8 אום בהרצת שתי ערוצים כשהTHD נמוך. לא נראה לי שמשך הזמן הוא קריטי כל עוד אתה רחוק מלהעביד אותו מעל ליכולתיו המוצהרות. אני ראיתי במו עיניי את הרסיבר הישן שלי (מרנץ sr6300, רסיבר midrange סביר) בבדיקה במעבדה בעבודה ממושכת בווליום מקסימלי תחת התנגדויות שונות, ובאמת לא קורה שום דבר לגל סינוס על צג האוסצילוסקופ ככל שעובר הזמן, באף אחד מהמגברים שלו.
לגבי הצריכה הכללית אני מסכים איתך אבל בפועל היא לא משנה כי רמקולי הסראונד לא מתקרבים לעבודה של כמה וואטים בודדים במקרה הגרוע. יכול להיות שזה קצת יותר משנה בהקלטות סראונד של המוזיקה.
לגבי הצריכה הכללית אני מסכים איתך אבל בפועל היא לא משנה כי רמקולי הסראונד לא מתקרבים לעבודה של כמה וואטים בודדים במקרה הגרוע. יכול להיות שזה קצת יותר משנה בהקלטות סראונד של המוזיקה.
- evgenetic
-
- חבר ותיק

@HazooM
http://www.audioholics.com/tower-speake ... asurements
לא רע בשביל זוג רמקולים ב1100 דולר, הא?רמקולים שנמדדים כמו הגרף הזה אפשר לספור, אולי בקושי, על יד אחת....
http://www.audioholics.com/tower-speake ... asurements
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·אני מתחיל לחשוב שאתה טרול. לפחות אתה מראה את רוב הסימנים של טרול.evgenetic כתב:דנון/מרנץ, פיוניר, יאמהה כולם מפרסמים נתונים נורמליים ב8 אום בהרצת שתי ערוצים כשהTHD נמוך. לא נראה לי שמשך הזמן הוא קריטי כל עוד אתה רחוק מלהעביד אותו מעל ליכולתיו המוצהרות. אני ראיתי במו עיניי את הרסיבר הישן שלי (מרנץ sr6300, רסיבר midrange סביר) בבדיקה במעבדה בעבודה ממושכת בווליום מקסימלי תחת התנגדויות שונות, ובאמת לא קורה שום דבר לגל סינוס על צג האוסצילוסקופ ככל שעובר הזמן, באף אחד מהמגברים שלו.
לגבי הצריכה הכללית אני מסכים איתך אבל בפועל היא לא משנה כי רמקולי הסראונד לא מתקרבים לעבודה של כמה וואטים בודדים במקרה הגרוע. יכול להיות שזה קצת יותר משנה בהקלטות סראונד של המוזיקה....
אני שאול שאלה פשוטה ואתה מחזיר לי בסיפורים והכללות. משך עבודה זה מדד לכמה יצרן רציני, כמה הוא דואג לקירור טוב וכמה הוא באמת רוצה שאתה תפעיל את הציוד שלו חזק. רמקול סראוד לא מקבל יותר מכמה וואטים? זאת הכלל מוזרה ולא נכונה. הרי זה תלוי ברמקול, תוכן וכמובן בעוצמה שבה התוכן מנוגן. אז אתה אומר שזה לא משנה שהם משקרים, הרי אני גם כך לא צריך את ה100 וואט הללו
אבל אני מזכיר לך, השרשור הזה הוא לגבי מה אפשר לדעת, להבין ולנחש על רסיבר מנתוני היצרן, אז מה אתה יכול לדעת כשהנתונים מוצגים בצורה לא אחידה לא לינאירת ולרוב לא נכונה...
רוב היצרנים מגזימים, פשוט משקרים לגבי רוב המדידות, אבל אתה משום מה רוצה להאמין להם, בוחר שלא לראות את האמת, למה? הרי יש להם פה אינטרס כספי ברור אז הם משתמשים בכל טריק שיווקי שיש. לא אמרת שאתה רוצה שלא יהיו פה בפורום אנשים שבדברים שטיות אודיאוליפיות, כמו "כבלים בהירים שפותחים את הבמה"? אז איך אתה טומן את הראש בחול בכל הנושא הזה?
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·חחחחחח....בדיוק דוגמה קללאסית לאיך להציג גרף שהוא ממש לא ישר, בצורה יחסית ישרה. שים לב איך הם הציגו את הגרף מ35 עד 95 DBSPL, למרות שהיה מפסיק להראות מ75 עד 95 כי זה לא משנה שהרמקול יורד עד 20, הוא עושה זאת בעוצמה זניחה. בגלל הבחירה שלהם להראות את הירידה, הם גם חייבים להראות את הגרף עד 20 HZ, שזה מיותר וכל ההצגה הזאת גורמת לגרף להיראות חלק. זה תרגיל הכי פשוט באקסל, למדתי לעשות אותו במעבדות של ביוטכנולוגיה...הוץ מזה, אפשר "להחליק" את הגרף עוד קצת על ידיד שינויים בתצורת התצוגה של האקסל.evgenetic כתב:@HazooM
לא רע בשביל זוג רמקולים ב1100 דולר, הא?......
http://www.audioholics.com/tower-speake ... asurements...
- evgenetic
-
- חבר ותיק

לא ממש הבנתי איפה הבעיה, כל הגרף עד לבאסים (והם מציינים את זה כבר בהתחלה שהרמקול נופל שם) הוא בטווח של משהו כמו ~3db, שזה מצוין.
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
אתה מתלוצץ? אתה מעלה גרף של בקושי פלוס מינוס רבע dB ואז מראה לי גרף של רמקול שהוא פלוס מינוס 2dB? אני התייחסתי לגרף הראשון שהעלת, ולכן התשובה שלי עדיין זהה.evgenetic כתב:@HazooMלא רע בשביל זוג רמקולים ב1100 דולר, הא?......
http://www.audioholics.com/tower-speake ... asurements...
- evgenetic
-
- חבר ותיק

אני לא מתלוצץ, אני מציג גרף שהוא ideal type וגרף שהוא די קרוב אליו.
-
chak19
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
עזבו... אני אקנה ווקמן
דיון מאוד מעניין אבל בשביל להגיע ל - LEVEL של להבין משהו מימה שאמרתם לאיזה אוניברסיטה צריך ללכת?
כשרשמתי לאיזה פרמטרים כדאי להסתכל כשמסתכלים על רמקולים או רסיברים
התכוונתי שכשאני מסתכל על המפרטים שלהם על איזה שורה או שורות חשוב להסתכל
אני יודע שהשאלה שלי היא של "הדביל המצוי" אבל לפחות ככה זה היה נותן אולי קצת כיוון ואז הייתי הולך לחנות לשמוע עם איזשהו
קצה חוט
וגם הייתי יודע שאחד ינצל את השני באופן מקסימלי
תודה מכל הלב בכל מקרה
דיון מאוד מעניין אבל בשביל להגיע ל - LEVEL של להבין משהו מימה שאמרתם לאיזה אוניברסיטה צריך ללכת?
אני יודע שהשאלה שלי היא של "הדביל המצוי" אבל לפחות ככה זה היה נותן אולי קצת כיוון ואז הייתי הולך לחנות לשמוע עם איזשהו
קצה חוט
תודה מכל הלב בכל מקרה
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·מרוב עצים לא רואים את היערchak19 כתב:עזבו... אני אקנה ווקמן
קצה חוט
תודה מכל הלב בכל מקרה...
בעיקרון, ברמקול:
- התנגדות של הרמקול זה הדבר הכי חשוב. אתה לא רוצה רמקול מתחת ל4 אוהם ולא מעל 16. הרצוי זה 6-8. מתחת ל6 אוהם לא מתאים לכל מגבר. מעל 8 קשה לדחוף את הרמקול ואתה "מבזבז" את הכוח של המגבר.
- נצילות של הרמקול, עדיף כמה שיותר קרוב ל90. כל דבר מעל 90 זה מעולה, מתחת ל85 זאת בעיה. בין 87 ל90 זה סביר מאוד אבל אז צריך מגבר קצת יותר חזק אם אתה רוצה עוצמה גבוה או שיש לך חדר גדול מאוד.
- בעיקרון היתי גם מסתקל על כמה וואט הרמקול יכול להפיק, אבל זה נתון בעייתי ולרוב חסר חשיבות רוב המגברים ידחפו את רוב הרמקולים.
במגבר/רסיבר:
- כמה וואט הוא מספק, אבל שים לב שיהיה כתוב איך הם מודדים א הנתון. אתה רוצה לראות משהו כזה:
ולא כזה:
(Rated Output Power: (1kHz, 2ch driven) 110 W (8 ohms, 0.9% THD - זאת הגזמה.
- וכמובן אילו התנגדויות הוא מקבל, לרוב זה בין 16 ל6. אם הוא מקבל גם 4 אוהם, מעולה.
- וזהו, כל השאר זה דברים שלא קשורים להגברה, כמו חיבוריות, קישוריות, פיצרים וכל מני תוספות, כמות כניסות וכדומה.
בעיקרון, אתה תמיד מוזמן לשאול על שילוב מסויים של רמקול/מגבר, זה יהיה יותר קל לענות מאשר שאלה כללית (אתה רואה מה קורה פה כשיש שאלות כלליות
-
chak19
-
- חבר שרק התחיל

יותר טוב מיזה לא יכולתי לבקש
המון תודה רבה
בקשר לשילוב מסויים אז חשבתי על רמקולים B&W 683S2 או 684S2 נשמע את ההבדלים בינהם (בסופו של דבר גם את האחוריים של הסדרה, ואת הסנטר)
הבנתי שחשוב שהרצפתיים והסנטר יהיו מאותה חברה ואת האחוריים וההסאב גם חשוב אבל פחות קריטי ואפשר לשלב דברים אחרים
שילוב של רסיבר אונקיו 636 או 646 או בכלל הסדרה של ה - 800
לא יודע כמה חשוב לי דולבי אטמוס כי האמת לא כל כך יודע מה זה אבל כולם אומרים שחשוב
מכל מה שאמרתי יש שילוב מנצח? איזה רסיבר יתאים וינצל את הרמקולים?
יש הרבה למה לתייחס במה שרשמתי אני יודע.. אבל אמרת שאני מוזמן לשאול אז אין לך דרך חזרה סורי
המון תודה רבה
בקשר לשילוב מסויים אז חשבתי על רמקולים B&W 683S2 או 684S2 נשמע את ההבדלים בינהם (בסופו של דבר גם את האחוריים של הסדרה, ואת הסנטר)
הבנתי שחשוב שהרצפתיים והסנטר יהיו מאותה חברה ואת האחוריים וההסאב גם חשוב אבל פחות קריטי ואפשר לשלב דברים אחרים
לא יודע כמה חשוב לי דולבי אטמוס כי האמת לא כל כך יודע מה זה אבל כולם אומרים שחשוב
יש הרבה למה לתייחס במה שרשמתי אני יודע.. אבל אמרת שאני מוזמן לשאול אז אין לך דרך חזרה סורי
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·תרגיש חופשי לשאול...מקסימום אני יגיד לך שחפרת יותר מדי...אבל אתה עוד רחוק משם, שנות אורchak19 כתב:יותר טוב מיזה לא יכולתי לבקש
המון תודה רבה
יש הרבה למה לתייחס במה שרשמתי אני יודע.. אבל אמרת שאני מוזמן לשאול אז אין לך דרך חזרה סורי...
אתה צודק לגבי התאמה:
- קדמיים והסנטר צריכים להיות מאותה החברה אבל גם מאותה הסדרה או דומה עד כה שניתן.
- אם סרטים חשובים לך, הסטנר הוא ה-רמקול החשוב יותר, לא לזלזל בו, שיהיה גדול וחזק. בסרטים הוא מקבל כ70% מכל הסאונד שבסרט. אתה יכול שגם האחוריים היה מאותה החברה ומאותה הסדרה אז עדיף אבל לא הכרחי.
- לגבי הסאב. פה אתה טועה, אין צורך שהסאב יהיה מאותה החברה ולרוב עדיף שלא מאותה החברה (זה כי הרבה חברות גדולות לא משקיעות בסאב כמו שצריך, במיוחד B&W בדגמי הבניים והכניסה שלהם ). ממליץ על סאב אמיתי, מחברה שמתמחה בסאבים. אבל זה כמובן תלוי מה התקציב שלך.
ה683 הוא רמקול גדול ומתאים לחלל גדול ואילו ה684 מתאים לחלל קצת יותר קטן (יחסית), זה מבחינת העוצמה, לא מדבר על איכות, גוון, טעם אישי וכדומה. שניהם לא הכי קלים לדחוף אבל הם לא משהו מיוחד. בכל זאת, הם דורשים הגברה טובה (זה כמובן תלוי בגודל החלל שלך וכמה חזק אתה הולך לשמוע ואם יש או אין סאב...פה אתה צריך לענות).
שני הרסיברים 646 וה636 הם זהים במחינת הספק, השוני בפיצ'רים. מבחינת הספק, שניהם נותנים מעל 100 וואט, כך שזה יספיק לרמקולים.
כל הרסיברים החדשים תומכים באטמוס, כך שאתה תקבל אותו בכל מקרה. אבל גם אם לא, אני היתי ממליץ על אחד עם אטמוס, גם אם בשנה הקרובה לא תשמה אטמוס. בהמשך, זה יהפוך לפורמט הסטנדרטי, חבל להישאר מאחורה (אלה עם כן אתה הולך להחליף רסיבר בועד שנה שנתיים).
מה שכן, לא יכול להגיד לך האם השילוב מנצח או לא. לא כי אני לא רוצה או שהם לא מתאימים אחד לשני, אלה כי זה טעם אישי. אתה חייב לשמוע את הרמקולים הללו עם הרסיבר הספציפי (לא משנה 646 או 636).
- HazooM
-
- כתב

אין נתון אחד שהוא הכי חשוב. בנוסף, אתה מדבר על עכבה ולא התנגדות. כפי שכבר הראתי במאמרים שלי, לא משנה מה היצרן כותב על נתון העכבה, המציאות שונה וישנם רמקולים של 8 אום שקשים יותר להנעה מרמקולים שמוגדרים כ- 4 אום. יצרנים לא מפרסמים את גרף העכבה ולכן נתון העכבה חסר חשיבות.התנגדות של הרמקול זה הדבר הכי חשוב. אתה לא רוצה רמקול מתחת ל4 אוהם ולא מעל 16. הרצוי זה 6-8. מתחת ל6 אוהם לא מתאים לכל מגבר. מעל 8 קשה לדחוף את הרמקול ואתה "מבזבז" את הכוח של המגבר....
רגישות, לא נצילות. גם בנתון הזה היצרנים בדר"כ מטים את המספרים לטובתם, ולכתוב "כל דבר מעל 90 זה מעולה" זו לא הדרך הנכונה לבחירת רמקולים.נצילות של הרמקול, עדיף כמה שיותר קרוב ל90. כל דבר מעל 90 זה מעולה, מתחת ל85 זאת בעיה. בין 87 ל90 זה סביר מאוד אבל אז צריך מגבר קצת יותר חזק אם אתה רוצה עוצמה גבוה או שיש לך חדר גדול מאוד....
רמקולים לא "מפיקים" וואטים. נתון הוואט מדבר על כמה עוצמה הרמקול יכול לספוג לזמן קצר לפני שהסליל בדרייברים נשרף. הנתון אינו אמין וחסר חשיבות לצרכן, זאת אל אף שהרבה אנשים מייחסים לו חשיבות.בעיקרון היתי גם מסתקל על כמה וואט הרמקול יכול להפיק, אבל זה נתון בעייתי ולרוב חסר חשיבות רוב המגברים ידחפו את רוב הרמקולים....
לא הם לא, זה מיתוס מאד מפורסם. הכל התחיל מזה שהיצרנים רוצים שהלקוח יקנה עוד רמקולים שלהם ואז התחיל הנושא של "סנטר תואם". בפועל סנטר מאותה הסדרה או של אותו היצרן לא מבטיח שום תאימות עם הרמקולים הקדמיים.קדמיים והסנטר צריכים להיות מאותה החברה אבל גם מאותה הסדרה או דומה עד כה שניתן....
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

·פאקמן... אני יודע את כל זה, ומבין טוב מאוד (רק לא מאמין כמה אני טועה בתרגום לעבריתHazooM כתב:לא הם לא, זה מיתוס מאד מפורסם. הכל התחיל מזה שהיצרנים רוצים שהלקוח יקנה עוד רמקולים שלהם ואז התחיל הנושא של "סנטר תואם". בפועל סנטר מאותה הסדרה או של אותו היצרן לא מבטיח שום תאימות עם הרמקולים הקדמיים..........
מה שכן, אני לא מסכים איתך לגבי הבמה קדמית, כל עוד אלה אותם רכיבים, אותם וופרים אותו קרוס, בניה באותו סגנון ואותם חומרים, אז הרמקולים יהיו ממש ממש דומים מבחינה טונאלית. לפחות מספיק דומים שאתה לא תבחין. אבל מה שכן ניתן להבחין בו, זה שלישיה קדמית שונה, במיוחד עם הסנטר לא ברמה של הקדמיים או/ו בסגנון אחר לגמרי, בסרטים זה מאוד מורגש, במיוחד במעברים של אוביקט מצד לצד דרך הסנטר...
בכל מקרה, תודה על התיקונים, העברית שלי לא משהו, אבל ההבנה פה ,לא לדאוג.
נ.ב.
האירוניה. אני כל השרשור מנסה להסביר שכל מה שהיצרן כותב זאת שטות והם "משקרים" בצורה חופשית וגלויה, ואז אתה מגיע ומנסה להסביר לי את אותו הדבר...
- HazooM
-
- כתב

קשה לעזור לפותח השרשור כשאני עסוק בלתקן שטויות שאנשים אחרים רושמים, מה שמטעה את פותח השרשור.ואתה נכנס לפה אם עוד שטויות...אולי במקום לתקן אותי, תגיד לבחור מה כן לחפש ומה לא, תתן קצת עזרה למתחיל......
גם זו טעות נפוצה. אם לשתי מכוניות שונות יש את אותו המנוע ואותם הצמיגים זה לא הופך אותן לדומות. לרמקול הסנטר יש דרייברים שונים, כן שונים, למרות שמבחוץ זה נראה זהה. יש להם תיבה שונה לגמרי וקרוסאובר שונה לגמרי. לא באתי ורשמתי שסנטר מאותה הסדרה לא יתאים, אלא שזה בפירוש לא ברור מאליו וכל מקרה לגופו.מה שכן, אני לא מסכים איתך לגבי הבמה קדמית, כל עוד אלה אותם רכיבים, אותם וופרים אותו קרוס, בניה באותו סגנון ואותם חומרים, אז הרמקולים יהיו ממש ממש דומים מבחינה טונאלית...
מסכים, לא טענתי אחרת.במיוחד עם הסנטר לא ברמה של הקדמיים או/ו בסגנון אחר לגמרי...
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

@HazooM
"קשה לעזור לפותח השרשור כשאני עסוק בלתקן שטויות שאנשים אחרים רושמים, מה שמטעה את פותח השרשור. "
·חחח...עכשיו אתה פשוט כותב את מה שאני מרגיש. כמו שאמרתי, אתה צודק, אבל זאת הפשרה בין לפשט משהו מורכב בכמה מילים לבין חפירות על פני 3 דפים.
ההשווה למכוניות לא מתאימה פה, לדעתי, כי במכונית יש עוד 110 פרמטרים שונים ומספיק להחליף צמיגים לאותו רכב והוא ירגיש ויתנהג שונה.
"לרמקול הסנטר יש דרייברים שונים, כן שונים, למרות שמבחוץ זה נראה זהה. יש להם תיבה שונה לגמרי וקרוסאובר שונה לגמרי"
אתה מדבר פה על מקרים חריגים. כל עוד הסנטר באותה קנפיגורציה, הקרוס יכול להיות זהה, או מספיק דומה.
למה שהדריברים יהיו שונים? הרי גם המטרה של היצרן זה להתאים את הסנטר וגם יש לו רצון לחסוך, לייצר רכיבים זהים זה לא זול יותר מאשר כמה רכיבים לאותה הסדרה?
התיבה מן הסתם שונה, אבל זה ישפיע יותר על יכול להפיק באס טוב יותר, לרדת נמוך יותר ופחות על אופי הצליל בגבוהים ובמידים, אתה לא מסכים? בהנחה שהטוויתר זהה, כמובן.
"קשה לעזור לפותח השרשור כשאני עסוק בלתקן שטויות שאנשים אחרים רושמים, מה שמטעה את פותח השרשור. "
·חחח...עכשיו אתה פשוט כותב את מה שאני מרגיש. כמו שאמרתי, אתה צודק, אבל זאת הפשרה בין לפשט משהו מורכב בכמה מילים לבין חפירות על פני 3 דפים.
ההשווה למכוניות לא מתאימה פה, לדעתי, כי במכונית יש עוד 110 פרמטרים שונים ומספיק להחליף צמיגים לאותו רכב והוא ירגיש ויתנהג שונה.
"לרמקול הסנטר יש דרייברים שונים, כן שונים, למרות שמבחוץ זה נראה זהה. יש להם תיבה שונה לגמרי וקרוסאובר שונה לגמרי"
אתה מדבר פה על מקרים חריגים. כל עוד הסנטר באותה קנפיגורציה, הקרוס יכול להיות זהה, או מספיק דומה.
למה שהדריברים יהיו שונים? הרי גם המטרה של היצרן זה להתאים את הסנטר וגם יש לו רצון לחסוך, לייצר רכיבים זהים זה לא זול יותר מאשר כמה רכיבים לאותה הסדרה?
התיבה מן הסתם שונה, אבל זה ישפיע יותר על יכול להפיק באס טוב יותר, לרדת נמוך יותר ופחות על אופי הצליל בגבוהים ובמידים, אתה לא מסכים? בהנחה שהטוויתר זהה, כמובן.
- HazooM
-
- כתב

אני ממליץ שתקרא קצת על איך רמקולים עובדים לפני שאתה רושם את זה.כל עוד הסנטר באותה קנפיגורציה, הקרוס יכול להיות זהה, או מספיק דומה....
כי הסנטר הוא רמקול שונה לגמרי, עם סידור דרייברים שונה ותיבה שונה. מאד פשוט.למה שהדריברים יהיו שונים?...
שוב פעם אתה טועה. מכיון שרמקול הסנטר מגיע עם תיבה בצורה שונה, עם אוריינטציה שונה וסידור דרייברים שונה, אז "אופי" הצליל במידריינג' ומעלה יהיה שונה.התיבה מן הסתם שונה, אבל זה ישפיע יותר על יכול להפיק באס טוב יותר, לרדת נמוך יותר ופחות על אופי הצליל בגבוהים ובמידים, אתה לא מסכים? בהנחה שהטוויתר זהה, כמובן....
בסופו של דבר אתה לא יכול לייצר סנטר "תואם", וזו הסיבה שבבתי קולנוע ואולפני סרטים אין דבר כזה בכלל, אלא סנטר זהה לקדמיים. מצד שני, אם נחזור לתוצאה הסופית ביום יום, אני לא טוען שאנחנו תמיד יכולים לשמוע את ההבדלים האלו ברמה שתגרום לנו להחליט שסנטר אחד יותר תואם לקדמיים מסנטר אחר, אפילו אם מבחינה טכנית הם שונים.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
בהנחה שאין לך אפשרויות כיול מתקדמות ומורכבות אלא רסיבר ק"ב ממוצע, עם איזה סנטר יהיה קל יותר להגיע לאיזון טונאלי עם הקדמיים?
לסנטר מאותה חברה וסדרה כמו של הקדמיים או עם סנטר של חברה אחרת ?
לא באופן תיאורטי, באופן מעשי....
לסנטר מאותה חברה וסדרה כמו של הקדמיים או עם סנטר של חברה אחרת ?
לא באופן תיאורטי, באופן מעשי....
-
chak19
-
- חבר שרק התחיל

אין לכם מושג כמה אני מרגיש תסכול מלקרוא את כל השרשור הזה
עצוב שרק שניים שלושה משפטים קשורים אלי וכל ה - 2000 האחרים (קצת הקצנה אבל עדיין) קשורים אלי רק בעקיפין (כי אני לא מבין על מה אתם מדברים)
היחידי שהתייחס לשאלה שלי ודיבר בשפה שלי הוא BUGY
אם מישהו אחר חושב שהדברים לא ממש נכונים אז שיתקן וגם יסביר לי בשפה שאני מבין אחרת זה לא ממש עוזר לי .או שיש לו דברים אחרים לשים על השולחן ולעזור לי אני שמח
אבל מצטער להגיד שתאילנדית אני לא מבין.. מצטער על הבורות אני באמת רק מתחיל ורוצה לקלוע למשהו טוב כבר בהתחלה
אני מאמין שיש עוד קצת מה לתרום לי לידע בשפה שלי שיהיה לי קצת חוט חוץ מאשר התשובה של כולם - "לך לחנות ותשמע"
כמו למשל :
1 - כמה החיווט חשוב? כמה צריך להשקיע על חיווט? יש חברה מומלצת או חיווט ממוצע שמוצאים בכל חנות
2 - ברור שהכל סוביקטיבי אבל במידה ואתם הייתם בנעליים שלי עם תקציב זהה של בוא נגיד 10 וחריגה של 2000 או 3000 בהחלט יהיה הגיוני במידה וזה יהיה הכרחי אז על מה אתם ספציפית הייתם הולכים
הסלון שלי בגודל של 5X5 בערך
ברור לי שאין סוף להשקעה שאפשר לשים אבל אני מדבר על סט איכותי ככל האפשר בסביבות התקציב שלי .
אז שוב ברור לי שממש לא נכנס בתקציב הזה כל ה - 5.1 שאני רוצה ושהשאר יבוא אחר כך
אז בינתיים מה שאני שואל זה איזה רצפתיים + סנטר + רסיבר אתם הייתם קונים
3 - אז איך אפשר להסתכל במפרט על איזשהו פרמטר (לא פיצ'רים שזה מין הסתם כן מדוייק)בין אם זה רמקול או בין אם זה רסיבר אם הכל כל כך לא אמין
על מה בכל זאת אפשר להסתכל שיתן לי איזשהי אינדיקציה? רק המלצות של אנשים ושמע בחנות?
תודה בכל מקרה על הדיון הפורה ועל כל הסבלנות וההשקעה
עצוב שרק שניים שלושה משפטים קשורים אלי וכל ה - 2000 האחרים (קצת הקצנה אבל עדיין) קשורים אלי רק בעקיפין (כי אני לא מבין על מה אתם מדברים)
היחידי שהתייחס לשאלה שלי ודיבר בשפה שלי הוא BUGY
אם מישהו אחר חושב שהדברים לא ממש נכונים אז שיתקן וגם יסביר לי בשפה שאני מבין אחרת זה לא ממש עוזר לי .או שיש לו דברים אחרים לשים על השולחן ולעזור לי אני שמח
אבל מצטער להגיד שתאילנדית אני לא מבין.. מצטער על הבורות אני באמת רק מתחיל ורוצה לקלוע למשהו טוב כבר בהתחלה
אני מאמין שיש עוד קצת מה לתרום לי לידע בשפה שלי שיהיה לי קצת חוט חוץ מאשר התשובה של כולם - "לך לחנות ותשמע"
כמו למשל :
1 - כמה החיווט חשוב? כמה צריך להשקיע על חיווט? יש חברה מומלצת או חיווט ממוצע שמוצאים בכל חנות
2 - ברור שהכל סוביקטיבי אבל במידה ואתם הייתם בנעליים שלי עם תקציב זהה של בוא נגיד 10 וחריגה של 2000 או 3000 בהחלט יהיה הגיוני במידה וזה יהיה הכרחי אז על מה אתם ספציפית הייתם הולכים
הסלון שלי בגודל של 5X5 בערך
ברור לי שאין סוף להשקעה שאפשר לשים אבל אני מדבר על סט איכותי ככל האפשר בסביבות התקציב שלי .
אז שוב ברור לי שממש לא נכנס בתקציב הזה כל ה - 5.1 שאני רוצה ושהשאר יבוא אחר כך
אז בינתיים מה שאני שואל זה איזה רצפתיים + סנטר + רסיבר אתם הייתם קונים
3 - אז איך אפשר להסתכל במפרט על איזשהו פרמטר (לא פיצ'רים שזה מין הסתם כן מדוייק)בין אם זה רמקול או בין אם זה רסיבר אם הכל כל כך לא אמין
על מה בכל זאת אפשר להסתכל שיתן לי איזשהי אינדיקציה? רק המלצות של אנשים ושמע בחנות?
תודה בכל מקרה על הדיון הפורה ועל כל הסבלנות וההשקעה
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14370
מבין את התסכול שלך אבל מה שרשמת בהתחלה הוא הכי נכון לעשייה.
ללכת לשמוע. כי הסאונד הוא עניין של טעם.
יש מצב שתאהב את הסאונד של רמקול מסויים שעולה חצי או שליש מרמקול אחר שלא תאהב את הסאונד שלו.
מבחינתי אודיו זה כמו אוכל... נכון שבמסעדה יקרה עם שף בעל שם ומוניטין, יש סיכוי הרבה יותר טוב שהאוכל יהיה טוב וטעים לטעמך...
אבל מצד שני גם יש סיכוי שפלאפל או שווארמה ליד הבית יהיה טעים לך יותר ממסעדת 3 כוכבי מישלין בצרפת.
ולהיות יותר מדעי ויותר טכני ברמקולים יכול להביא תוצאה של רמקול "יבש" ומשעמם יותר מרמקול עם גרף "משוגע".
גם יש המון חשיבות לסיגנון המוזיקה שאתה שומע או שבכלל אתה מייעד את המערכת ל 90% סרטים?
לכן שאתה הולך להאזין... תביא איתך את המוזיקה שאתה שומע ואתה מכיר.
לדוגמא רמקול שיהיה אלוף במוסיקה קלאסית יכול להיות נפילה בפופ/טראנס וכד'.
מקווה שהבנת שאין חוקיות וחכן לא ניתן להסתמך על נתוני יצרן או כל נתון יבש אחר מלבד טעמך האישי... וכמובן תקציב שממנו צריך להתחיל את מסע ההאזנה.
ללכת לשמוע. כי הסאונד הוא עניין של טעם.
יש מצב שתאהב את הסאונד של רמקול מסויים שעולה חצי או שליש מרמקול אחר שלא תאהב את הסאונד שלו.
מבחינתי אודיו זה כמו אוכל... נכון שבמסעדה יקרה עם שף בעל שם ומוניטין, יש סיכוי הרבה יותר טוב שהאוכל יהיה טוב וטעים לטעמך...
אבל מצד שני גם יש סיכוי שפלאפל או שווארמה ליד הבית יהיה טעים לך יותר ממסעדת 3 כוכבי מישלין בצרפת.
ולהיות יותר מדעי ויותר טכני ברמקולים יכול להביא תוצאה של רמקול "יבש" ומשעמם יותר מרמקול עם גרף "משוגע".
גם יש המון חשיבות לסיגנון המוזיקה שאתה שומע או שבכלל אתה מייעד את המערכת ל 90% סרטים?
לכן שאתה הולך להאזין... תביא איתך את המוזיקה שאתה שומע ואתה מכיר.
לדוגמא רמקול שיהיה אלוף במוסיקה קלאסית יכול להיות נפילה בפופ/טראנס וכד'.
מקווה שהבנת שאין חוקיות וחכן לא ניתן להסתמך על נתוני יצרן או כל נתון יבש אחר מלבד טעמך האישי... וכמובן תקציב שממנו צריך להתחיל את מסע ההאזנה.