HD600 vs HD650 vs Philips fidelio x2 מתלבט בין שלושת הדגמים הללו

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

NoahDalal כתב: הייתי מאוד רוצה לשמוע את הX2 ואת ה400i ויכול להיות שבאמת הייתי מעדיף אותן, אבל לצערי בקילומבו לא היה אותם ולא מצאתי עוד מקומות שנותנים האזנה לאוזניות הללו.
...
ה400i אצל מאסטרו אודיו.
ChesterYonany כתב:
בגדול אתה רוצה שהעכבה ביציאה של המגבר תהיה הכי נמוכה שאפשר.
...
·

זה לא כלל ברזל. כל מקרה לגופו.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 446

שליחה

Ilyan כתב:·

זה לא כלל ברזל. כל מקרה לגופו.
...
·

נכון, בגלל זה רשמתי שעם אוזניות עם עכבה גבוהה זה בסדר, וגם רשמתי "בגדול".

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צודק בגדול.

רק אנקדוטה שלי, האודיו טכניקה W5000 (40ohm) עם מגבר טרנזיסטורי עם 9ohm ביציאה, היה שילוב נפלא. גם הAKG K701 (62ohm) עם הBH Crack )120ohm) כנ"ל לפי הרבה דיווחים. בסופו של דבר האוזניים קובעות.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@Ilyan
·
כמובן, יש מספרים טכניים שיכולים לתת את התמונה הגדולה, אבל בפועל דברים עובדים אחרת לפעמים.
ויש גם את עניין הסובייקטיביות :)

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915

שליחה

Deicide כתב:650 הגרסא הכי חדשה זהה לחלוטין ל600
הגרסא האחרונה מגיעה בקופסא כזאת [imgbig]http://www.kenrockwell.com/audio/sennhe ... 73-box.jpg[/imgbig]
הגרסא הישנה הגיעה בקופסא [imgbig]http://ecx.images-amazon.com/images/I/8 ... L1500_.jpg[/imgbig]
...
אשמח אם תוכל לרשום את המקור שלך לטענה הזאת -
קודם כל נשמע לי הזוי שסנהייזר ילכו בדרך הזאת, דבר שני לפי מה שאני זוכר מקריאה בנושא מדובר באוזניות זהות לחלוטין מלבד rebranding של הקופסא שנותן להם קצת חיים חדשים על המדפים והתאמה לכל האריזות בליין המוצרים החדש של סנהייזר.

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236

שליחה

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

טוב חברים קיבלתי את הHD 650 סה"כ אוזניות טובות ומפורטות אך הן לא עושות עבודת קודש עם הSTX לצערי, הן מקבלות את העוצמה, אבל לא את הבמה והמיטב שאפשר להפיק מהאוזניות הללו.
אשמח להמלצה למגבר שיתן לו פוש משמעותי כדי שאוכל לשבת רגוע ולהנות מהמוסיקה כמו שצריך התקציב למגבר הוא גג עד 400 דולר העדיפות היא לקחת בפחות אבל לא להתפשר על האיכות באופן משמעותי במחיר.
ואשמח גם להדרכה איך מחברים את הAMP החיצוני עם הDAC של הכרטיס קול הפנימי.
למיטב נסיוני עם הSTX הסאונד שלהם צלול עם רמקולים אבל בעניין הגברת האוזניות והיציאה עצמה של האוזניות הם לא מסתדרות כלכך טוב.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

"במה" זו לא הפונקציה של מגבר, המגבר מגביר, זהו.
ה650 הן בעלות צליל חמים, שלו וסגור, אתה תראה את התיאור הזה בכל מקום ועם כל הגברה אפשרית.
תעשה לעצמך טובה ענקית ואל תיסחף להזיות אודיופיליות ומגברים במאות דולרים, STX הוא דאק ומגבר מושלם, במיוחד לאזניות האלה.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שמע, תמיד יש מקום לשיפור, אבל לפני שאתה שופך 400$ על מגבר אני ממליץ לך לקחת את האוזניות ולנסות, אולי ההבדל לא יצדיק את המחיר מבחינתך.

לגבי במה- לHD600\650 יש במה קטנה יחסית ומגבר כנראה לא ישנה את זה, ואם כן אז רק בקצת.

אני רק אציין שאת הSTX משווים הרבה פעמים עם הO2ODAC וMAGNI\MODI, וברוב ההשוואות הם יוצאים שווים למדי.

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

burn in יכול להועיל?
מרגיש שחסר לי משהו וששמעתי אותן בקילומבו אני זוכר שהן נשמעו עם סאונד פתוח יותר לא יודע איך להגדיר את בצורה ספציפית.
קראתי כל מיני דעות של אנשים שעברו מה-STX למגברים כמו ember וvahalla 2 עם הHD 650 שטענו שהם הרגישו שינוי בצורה מאוד משמעותית לטובה.
כמובן שלא ארצה לזרוק כסף באופן פזיז על מגבר יקר, אבל במידה וזה יכול לתת בוסט בסאונד שיתן לי להנות מהאוזניות ולהרגיש שהן באמת שוות 1500 ש"ח, אז כן ארצה לסגור את הפינה הזאת, כי אני יודע שזה משהו שישאר איתי לכמה שנים טובות.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@NoahDalal
·
תן להן זמן, אל תנסה להשוות כל הזמן, פשוט תהנה איתן וזה יגיע לבד.
ואם לא, אז תלך לנסות אותן עם מגבר אחר.

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

אכן אתן להן את הזמן שלהן ואולי זה ישפיע גם על האוזניות וגם על האהדה שלי כלפיהן, אבל בשורה התחתונה אני מרגיש שאין מספיק הפרדה בין כלים, שהכל נשמע כמו סלט בתוך באס וזה מה שמאכזב אותי, כי אלו לא אוזניות של 100 ש"ח ולא של 500 ש"ח.
ויאמר לזכות הHD598 SE שלהן היה הפרדה ממש טובה בין צלילים/כלים פשוט לא אהבתי את הסאונד הצורם שלהן.

ChesterYonany
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@NoahDalal
·
אני זוכר מה600 שהייתה להן הפרדה ממש טובה, לא חושב שה650 רחוקות מזה.
אולי באמת השילוב של הSTX עם ה650 לא מוצא חן בעיינך.
הייתי בודק אם יש חבר פורום באיזור שלך שאתה יכול לבוא אליו ולנסות מגבר אחר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

NoahDalal כתב:אכן אתן להן את הזמן שלהן ואולי זה ישפיע גם על האוזניות וגם על האהדה שלי כלפיהן, אבל בשורה התחתונה אני מרגיש שאין מספיק הפרדה בין כלים, שהכל נשמע כמו סלט בתוך באס וזה מה שמאכזב אותי, כי אלו לא אוזניות של 100 ש"ח ולא של 500 ש"ח.
ויאמר לזכות הHD598 SE שלהן היה הפרדה ממש טובה בין צלילים/כלים פשוט לא אהבתי את הסאונד הצורם שלהן.
...
·

מה ואיך אתה שומע? איך מוגדר הxonar audio center והנגן?

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

הxonar audio נקי מכל הפיצ'רים אני שומע עם footbar+asio ושומע את כל הסגנונות באופן כללי. הן הכי מוצלחות לבנתיים עם טכנו/דיפ האוס עם שאר הסגנונות פחות ...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

העניין של "מוצלח" הוא מאד סובייקטיבי. יכול להיות שאתה פשוט לא יודע איך מוזיקה אמורה להישמע באזניות אם כל האזניות הקדומות שלך היו יותר נחותות. אגב, איזה קבצים אתה מנגן?

קצת חורג מהנושא אבל עדיין, צריך להבין שרוב המוזיקה בכלל לא מוקלטת בשביל השמעה באזניות אלא בשביל רמקולים. חבל שbinaural recording זה עניין שעדיין לא מפותח מספיק.
הנה הדגמה למוזיקה שהוקלטה במיוחד להשמעה באזניות (הקטע של הסיבוב הוא מיותר כמובן בהקלטה אמיתית, אבל זה רק להדגמה):

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הוא אומר שעם הHD598 הייתה לו הפרדה טובה ועם הHD650 יש סלט, מה זה קשור עכשיו הקלטה בינאורלית?

פשוט צריך לשמוע אותן ממגבר נורמלי ולא כרטיס קול עם מגברון מובנה ו אז להחליט. אבל כמובן שההשוואה לא תעמוד בקריטריונים של הAES כך מביחנתך תהיה שווה לזבל, אז בשלב זה אתה פשוט יכול לסיים את חלקך בדיון.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא הייתה לו שום הפרדה יותר טובה ב598, ב598 הגבוהים יותר מובלטים וזה מה שנותן תחושב של הפרדה יותר טובה ואווריריות.

מה ש"פשוט" צריך לעשות הוא להתעלם מכל ההבל הפסיאודו-מדעי אודות מגברים מאגיים (שאיכשהו בונים במות והפרדות בין הכלים) שאתם עדיין מפיצים פה ולהבין שהגברה, במיוחד לאוזניות, היא דבר מאד אלנמטרי, ובמיוחד בשביל HD650 שדורשות זרם מאד נמוך.

אם מישהו ירצה להתעמק למה STX הוא מגבר מושלם (וזה אומר מעביר אות אודיו מוגבר לאוזניות באופן מושלם כמו שהוא במקור) לאוזניות כמו HD650 אפשר לקרוא פה: http://www.stereophile.com/content/asus ... LmyLTce.97

NoahDalal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

ה HD 598 היו יותר בהירות ועם במה יותר רחבה וזה נתן תחושה שהצלילים מאוד מופרדים ומבחינים בבירור בהבדלים בניהם.
אני יותר אוהב את הסאונד של הHD 650, אבל ציפיתי להרבה יותר.
יש מין תחושה כזאת שהבאס מאוד בומי ולא מפורט וכל שיר נשמע חמים ושמגבירים כדי להבחין בפרטים פתאום קול נשי נשמע צורם, קשה לי להאמין שזה מה שה HD 650 יכולות להציע ושכל מגבר מעבר לSTX יתן את אותה תמורה, שוב אין לי ניסיון עם מגברים אחרים אני עושה את השיקולים שלי לבנתיים נטו מחוות דעת כאלה ואחרות, אבל אם אוזניות JVC 680 שהיו לי בעבר שעולות 200 ש"ח מביאות תמורה דומה לHD 650 רק שהן היו אוזניות סגורות זה קצת מחשיד, אני באופן אישי מאוד פדנט בדברים הללו ומבדיל בכל פיפס בסאונד אז יכול להיות שלאחרים זה היה נשמע סוף הדרך.
במידה ויש למישהו פה בפורום מגבר יקר יותר מהSTX והוא גר באיזור המרכז, אשמח לבוא ולהאזין כדי להבין באמת אם יש הבדלים או שאלו פשוט האוזניות.

עריכה: אלה סוג השירים לדוגמא שנשמעים בצורה טובה ב650:
הנקודה היא שהאוזניות הן באמת טובות אבל קשה לי להאמין שרק בסגנון ספציפי הן באמת נותנות את הפאנצ'

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ה650 הם פשוט גרסה חמימה יותר של HD600 היותר קרות ונייטרליות, וזה נעשה במכוון ובמודע. סנהייזר אפילו כותבים על זה בברושור הפרסומי של הHD650, שהצליל שלהם מכוון להעדפות של הקהל העכשווי או משהו בסגנון (לא זוכר את הניסוח המדויק).
הנה הם בהשוואה ל600.

[imgbig]http://i.imgur.com/bTQ9Eec.png[/imgbig]

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”