מכונת אספרסו- חצי ידנית \ חצי אוטומטית- breville oracle bes980xl
קרמריקה אתה קניתה מהקישור הזה : http://www.amazon.co.uk/Sage-Heston-Blu ... ual+boiler
היא כבר אצלך?
תוכל לספר איך הקפה שיוצא ?!
ובאיזה פרמטרים אתה יכול לשנות ?
ותספר בבקשה עליה כל מה שאתה יכול
היא כבר אצלך?
תוכל לספר איך הקפה שיוצא ?!
ובאיזה פרמטרים אתה יכול לשנות ?
ותספר בבקשה עליה כל מה שאתה יכול
הגיעה היום בבוקר. כמובן שלא היו שום חיובים נוספים, כך שהמכונה למעשה נרכשה ללא מע"מ אנגלי, עם משלוח זול במיוחד והמכס בישראל עליהם. אחלה מבצע, חבל שנגמר.
פרטים לגבי המכונה אפשר למצוא בלי בסוף ברשת. רשמים אישיים מפורטים אשתף בהמשך.
על רגל אחת:
מכונת דוד כפול עם PID.
שליטה מאוד קלה ומדוייקת על זמן ועוצמת ה-Pre Infusion וטמפ' החליטה.
הקצפה אוטומטית מעולה כולל שליטה מדוייקת על טמפ' החלב והמרקם.
מטחנה מובנית עם דיסקיות קוניות קטנות, כולל דוחסן אוטומטי.
שליטה מדוייקת על עובי הטחינה, עוצמת הדחיסה ומשך הדחיסה.
אין אפשרות לשלוט על כמות הקפה בסלסלה.
רשמים ראשונים (שיש לקחת בזהירות כי יתכן שישתנו בהמשך):
שוטים טובים מאוד בלי מאמץ. אין מה להשוות לשום פיתרון אוטומטי באיכות האספרסו, זה כמה וכמה רמות מעל.
ציפיתי לאיכות אספרסו גבוהה ועדיין הופתעתי לטובה.
המטחנה זה החלק היחסית חלש שלה. עם מטחנה מעולה נפרדת (רמה מעל K3 לצורך העניין), כנראה שהמכונה מסוגלת לשוטים ברמה הגבוהה ביותר.
פרטים לגבי המכונה אפשר למצוא בלי בסוף ברשת. רשמים אישיים מפורטים אשתף בהמשך.
על רגל אחת:
מכונת דוד כפול עם PID.
שליטה מאוד קלה ומדוייקת על זמן ועוצמת ה-Pre Infusion וטמפ' החליטה.
הקצפה אוטומטית מעולה כולל שליטה מדוייקת על טמפ' החלב והמרקם.
מטחנה מובנית עם דיסקיות קוניות קטנות, כולל דוחסן אוטומטי.
שליטה מדוייקת על עובי הטחינה, עוצמת הדחיסה ומשך הדחיסה.
אין אפשרות לשלוט על כמות הקפה בסלסלה.
רשמים ראשונים (שיש לקחת בזהירות כי יתכן שישתנו בהמשך):
שוטים טובים מאוד בלי מאמץ. אין מה להשוות לשום פיתרון אוטומטי באיכות האספרסו, זה כמה וכמה רמות מעל.
ציפיתי לאיכות אספרסו גבוהה ועדיין הופתעתי לטובה.
המטחנה זה החלק היחסית חלש שלה. עם מטחנה מעולה נפרדת (רמה מעל K3 לצורך העניין), כנראה שהמכונה מסוגלת לשוטים ברמה הגבוהה ביותר.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
תתחדש יופי של מכונה
תעלה תמונות או וידאו של השוטים בבקשה
בהצלחה
תעלה תמונות או וידאו של השוטים בבקשה
בהצלחה
לקח לי זמן, אבל רציתי לבחון את המכונה במשך תקופה מספיק ארוכה ועם כמה סוגי קפה שונים בכדי שאוכל לתת חוות דעת רלוונטית ככל שאפשר.
מבטיח שאצרף בהמשך גם תמונות וסרטון, בינתיים רשמים כתובים.
לטוב (בדרגת החשיבות האישית שלי):
1. האספרסו מצויין. אני אגדיל ואומר שברכישה בארץ של מכונה + מטחנה + ציוד בסכום שאני שילמתי (8000 שח כולל הכל) נדמה לי שאי אפשר לקבל אספרסו טוב יותר, אולי רק עם עבודה מאוד קשה. לא ביצעתי ראש בראש, בטח שלא מבחנים עיוורים ואני מסתמך מאוד על זיכרון, לכן צריך לקחת את המשפט האחרון עם המון מלח.
2. הקפוצ׳ינו מצויין. ההקצפה האוטומטית מדהימה, ומפיקה תוצאות שהן בדר״כ לא פחות ממושלמות.
3. מתחממת מהר מאוד יחסית. 15 דק׳ והיא בטמפרטורה אידיאלית.
4. המכונה סופר קלה ונוחה לשימוש. לא אוטומטית ובטח לא נספרסו, אבל די קרוב לזה. אפילו באקפלאש בסוף יום לא צריך לבצע ידנית, שם את הידית בראש עם הדיסקית ולוחץ על סייקל ניקוי.
5. מאוד קל לשחק עם ההגדרות ולמצוא מה אופטימלי לכל תערובת. אין ניחושים - מכוונים טמפ׳, משך ועוצמת פרה אינפיוז׳ן, דרגת טחינה, משך ועוצמת דחיסה (בעיקר כדי להשפיע קצת על כמות הקפה בסלסלה) ואפשר לשנות משתנה אחד בכל פעם ולראות איך הוא משפיע.
6. היא מגיעה ישר מהקופסא עם כל מה שצריך מלבד קפה ומים, וכשאני אומר כל מה שצריך אני מתכוון לזה במובן הכי רחב שאפשר: קנקן הקצפה, נוקבוקס, דיסקית גומי לניקוי, טבליות לניקוי, חומר לניקוי הסטימר, חומר להסרת אבנית, מקלון לבדיקת קשיות המים, מכשיר לניקוי חרירי הסטימר, מכשיר לניקוי חרירי הרשת, מכשיר להוציא את הרשת, מכשיר מגנטי להוציא את הדחסן, מכשיר לניקוי המטחנה ובטח שכחתי משהו. כל זה אפילו יושב בתא ייעודי במכונה ולא דורש איחסון במקום נפרד.
7. באמת ניכר שחשבו שם מחוץ לקופסא בכל מיני דברים קטנים שהופכים את השימוש בסופו של דבר למהנה יותר - הניקוי האוטומטי של הסטימר בסיום כל הקצפה, השעון המובנה להעיר את המכונה, כפתור שבסיבוב שלו מוריד גלגלים כדי שיהיה קל להזיז את המכונה כשצריך, הופר שבשליפה שלו החוצה נסגר כך שניתן להוציאו גם כאשר הוא מלא, שלט של empty me שעולה כאשר המגש מלא, פילטר מים מובנה וכו.
8. מגש נוזלים גדול שקל מאוד לשליפה וריקון ומיכל מים ענק.
לרע (בדרגת חשיבות אישית שלי):
1. יש כיבוי אוטומטי לכל המאוחר אחרי 20 דקות של חוסר עבודה, ולא ניתן לבטל אותו. ניתן לקצר את המשך אך לא להאריך מעבר ל-20 דקות. בגרסאות קודמות של המכונה זה היה שעה, ומשום מה קיצרו זאת ל-20 דקות. לא ברור למה אבל הרבה פעמים אני מדליק כדי לחמם אותה ועד שאני מגיע להכין קפה היא כבר כבתה. זה לא סוף העולם, כי זה אומר להדליק שוב ולהמתין דקה או שתיים, אבל בהחלט מעצבן.
2. ניתן לכוון רק שעה אחת ביום להדלקה אוטומטית ואין אפשרות להשתמש בשעון חיצוני. מכיוון שהמפסק הוא לחצן בלי מצבים קבועים אין אפשרות לשים שעון שבת או משהו בסגנון על השקע ולהדליק כך את המכונה. השעון המובנה מאפשר רק שעה קבועה ביום, ואז צריך לבחור האם זה בבוקר או כשחוזרים מהעבודה נניח. הפיתרון שלי הוא לכוון דווקא לערב מכיוון שבבוקר ממילא עוברות יותר מ-15 דקות מהרגע שאני מתעורר ועד לקפה ולכן אני מדליק ידנית בבוקר. בהחלט נקודה בעייתית לדעתי.
3. אין אפשרות לקבוע כמות קפה. זה תמיד יהיה מנה כפולה. לי באופן אישי לא מאוד מפריע כי אני שותה תמיד כפולים גם ככה, אבל לרבים זה עשוי להוות בעיה.
4. כאן אני ממש נכנס לקטנות - לעיתים בסוף ההכנה יפלו מהמטחנה כמה גרגירי קפה טחונים על המגש.
לסיכומו של דבר:
לא מכונה מושלמת, אבל כפי שניתן להבין אני מאוד מרוצה ונראה שזה הדבר הכי קרוב למושלם עבורי באופן אישי.
מתישהו בעתיד, כשיהיה לי חשק להתעסק יותר, כנראה שאשתדרג במטחנה בלבד, כי זו הנקודה החלשה יחסית של המכשיר. משהו כמו k10 עם שימוש במטחנה המובנית לקפה נטול בלבד. ככה אוכל להמשיך להנות מרוב הפיצ׳רים ולקבל אספרסו ברמה הכי גבוהה שאפשר. בינתיים, אני נהנה מאוד ממה שהיא מפיקה עם המטחנה שלה.
מבטיח שאצרף בהמשך גם תמונות וסרטון, בינתיים רשמים כתובים.
לטוב (בדרגת החשיבות האישית שלי):
1. האספרסו מצויין. אני אגדיל ואומר שברכישה בארץ של מכונה + מטחנה + ציוד בסכום שאני שילמתי (8000 שח כולל הכל) נדמה לי שאי אפשר לקבל אספרסו טוב יותר, אולי רק עם עבודה מאוד קשה. לא ביצעתי ראש בראש, בטח שלא מבחנים עיוורים ואני מסתמך מאוד על זיכרון, לכן צריך לקחת את המשפט האחרון עם המון מלח.
2. הקפוצ׳ינו מצויין. ההקצפה האוטומטית מדהימה, ומפיקה תוצאות שהן בדר״כ לא פחות ממושלמות.
3. מתחממת מהר מאוד יחסית. 15 דק׳ והיא בטמפרטורה אידיאלית.
4. המכונה סופר קלה ונוחה לשימוש. לא אוטומטית ובטח לא נספרסו, אבל די קרוב לזה. אפילו באקפלאש בסוף יום לא צריך לבצע ידנית, שם את הידית בראש עם הדיסקית ולוחץ על סייקל ניקוי.
5. מאוד קל לשחק עם ההגדרות ולמצוא מה אופטימלי לכל תערובת. אין ניחושים - מכוונים טמפ׳, משך ועוצמת פרה אינפיוז׳ן, דרגת טחינה, משך ועוצמת דחיסה (בעיקר כדי להשפיע קצת על כמות הקפה בסלסלה) ואפשר לשנות משתנה אחד בכל פעם ולראות איך הוא משפיע.
6. היא מגיעה ישר מהקופסא עם כל מה שצריך מלבד קפה ומים, וכשאני אומר כל מה שצריך אני מתכוון לזה במובן הכי רחב שאפשר: קנקן הקצפה, נוקבוקס, דיסקית גומי לניקוי, טבליות לניקוי, חומר לניקוי הסטימר, חומר להסרת אבנית, מקלון לבדיקת קשיות המים, מכשיר לניקוי חרירי הסטימר, מכשיר לניקוי חרירי הרשת, מכשיר להוציא את הרשת, מכשיר מגנטי להוציא את הדחסן, מכשיר לניקוי המטחנה ובטח שכחתי משהו. כל זה אפילו יושב בתא ייעודי במכונה ולא דורש איחסון במקום נפרד.
7. באמת ניכר שחשבו שם מחוץ לקופסא בכל מיני דברים קטנים שהופכים את השימוש בסופו של דבר למהנה יותר - הניקוי האוטומטי של הסטימר בסיום כל הקצפה, השעון המובנה להעיר את המכונה, כפתור שבסיבוב שלו מוריד גלגלים כדי שיהיה קל להזיז את המכונה כשצריך, הופר שבשליפה שלו החוצה נסגר כך שניתן להוציאו גם כאשר הוא מלא, שלט של empty me שעולה כאשר המגש מלא, פילטר מים מובנה וכו.
8. מגש נוזלים גדול שקל מאוד לשליפה וריקון ומיכל מים ענק.
לרע (בדרגת חשיבות אישית שלי):
1. יש כיבוי אוטומטי לכל המאוחר אחרי 20 דקות של חוסר עבודה, ולא ניתן לבטל אותו. ניתן לקצר את המשך אך לא להאריך מעבר ל-20 דקות. בגרסאות קודמות של המכונה זה היה שעה, ומשום מה קיצרו זאת ל-20 דקות. לא ברור למה אבל הרבה פעמים אני מדליק כדי לחמם אותה ועד שאני מגיע להכין קפה היא כבר כבתה. זה לא סוף העולם, כי זה אומר להדליק שוב ולהמתין דקה או שתיים, אבל בהחלט מעצבן.
2. ניתן לכוון רק שעה אחת ביום להדלקה אוטומטית ואין אפשרות להשתמש בשעון חיצוני. מכיוון שהמפסק הוא לחצן בלי מצבים קבועים אין אפשרות לשים שעון שבת או משהו בסגנון על השקע ולהדליק כך את המכונה. השעון המובנה מאפשר רק שעה קבועה ביום, ואז צריך לבחור האם זה בבוקר או כשחוזרים מהעבודה נניח. הפיתרון שלי הוא לכוון דווקא לערב מכיוון שבבוקר ממילא עוברות יותר מ-15 דקות מהרגע שאני מתעורר ועד לקפה ולכן אני מדליק ידנית בבוקר. בהחלט נקודה בעייתית לדעתי.
3. אין אפשרות לקבוע כמות קפה. זה תמיד יהיה מנה כפולה. לי באופן אישי לא מאוד מפריע כי אני שותה תמיד כפולים גם ככה, אבל לרבים זה עשוי להוות בעיה.
4. כאן אני ממש נכנס לקטנות - לעיתים בסוף ההכנה יפלו מהמטחנה כמה גרגירי קפה טחונים על המגש.
לסיכומו של דבר:
לא מכונה מושלמת, אבל כפי שניתן להבין אני מאוד מרוצה ונראה שזה הדבר הכי קרוב למושלם עבורי באופן אישי.
מתישהו בעתיד, כשיהיה לי חשק להתעסק יותר, כנראה שאשתדרג במטחנה בלבד, כי זו הנקודה החלשה יחסית של המכשיר. משהו כמו k10 עם שימוש במטחנה המובנית לקפה נטול בלבד. ככה אוכל להמשיך להנות מרוב הפיצ׳רים ולקבל אספרסו ברמה הכי גבוהה שאפשר. בינתיים, אני נהנה מאוד ממה שהיא מפיקה עם המטחנה שלה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@קרמריקה
·
אפשר לבקש ממך לבצע ניסוי כלשהו?
ניסוי 1:
לשים את המטחנה על הטחינה הכי עדינה (finest), לטחון ולנסות להוציא שוט. האם המכונה נחנקת או שעדיין יוצאים מאים?
ניסוי 2:
1. לשים על הטחינה "האידיאלית" ולטמפר הכי חזק שהמכונה יודעת
2. להוציא שוט ולמדוד "זמן"
3. לחזור על 1, אבל הפעם גם לטמפר עם טמפר ידני בנוסף
4. לחזור ל 2
האם יש הבדל בתוצאות?
המכונה הזו נראית אידיאלית לתפעול במשרד, שאתה לא רוצה להתעסק עם לכלוך אבל עדיין לקבל קפה איכותי. לך, ולאורחים. אני בהחלט אשקול אותה כאלטרנטיבה למשרד.
·
אפשר לבקש ממך לבצע ניסוי כלשהו?
ניסוי 1:
לשים את המטחנה על הטחינה הכי עדינה (finest), לטחון ולנסות להוציא שוט. האם המכונה נחנקת או שעדיין יוצאים מאים?
ניסוי 2:
1. לשים על הטחינה "האידיאלית" ולטמפר הכי חזק שהמכונה יודעת
2. להוציא שוט ולמדוד "זמן"
3. לחזור על 1, אבל הפעם גם לטמפר עם טמפר ידני בנוסף
4. לחזור ל 2
האם יש הבדל בתוצאות?
המכונה הזו נראית אידיאלית לתפעול במשרד, שאתה לא רוצה להתעסק עם לכלוך אבל עדיין לקבל קפה איכותי. לך, ולאורחים. אני בהחלט אשקול אותה כאלטרנטיבה למשרד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

המבחן השני לראות האם הטימפור של המכונה מספיק חזק.
בגדול, אני משער שכן.
עד כה לא ראיתי סרטון אחד עם המכונה שיוצא אספרסו איכותי. על פניו יש לה את כל הנתונים להוציא אספרסו ברמה של E61 ידנית.
אשמח אם תצלם לנו , אפילו צילום עם הטלפון, שוט של אספרסו (לא צריך וידאו, רק את האספרסו בסוף התהליך).
בגדול, אני משער שכן.
עד כה לא ראיתי סרטון אחד עם המכונה שיוצא אספרסו איכותי. על פניו יש לה את כל הנתונים להוציא אספרסו ברמה של E61 ידנית.
אשמח אם תצלם לנו , אפילו צילום עם הטלפון, שוט של אספרסו (לא צריך וידאו, רק את האספרסו בסוף התהליך).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אוקיי, לגבי הטמפר. טימפור ידני מעבר לאוטומטי לא עושה כלום.
לגבי תמונות - צילמתי כמה, אעלה בערב או מחר.
לגבי ההשוואה עם E61 ידני - הבעיה היחידה שלה היא המטחנה. היא לא ברמה של מטחנה מעולה.
אין לי ספק שטחינה של K10 (לדוגמא) תוציא עם המכונה הזו שוט לא פחות טוב מכל מכונת E61 (עם אותה מטחנה כמובן), רק בעקביות גבוהה יותר.
לגבי תמונות - צילמתי כמה, אעלה בערב או מחר.
לגבי ההשוואה עם E61 ידני - הבעיה היחידה שלה היא המטחנה. היא לא ברמה של מטחנה מעולה.
אין לי ספק שטחינה של K10 (לדוגמא) תוציא עם המכונה הזו שוט לא פחות טוב מכל מכונת E61 (עם אותה מטחנה כמובן), רק בעקביות גבוהה יותר.
- TsurTriger
- כתב צילום

תודה
מנגד, אני מאמין שעם K3 או אפילו עם מאצר מיני, לא נרגיש הבדל בטעם.
מנגד, אני מאמין שעם K3 או אפילו עם מאצר מיני, לא נרגיש הבדל בטעם.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
הנה כמה תמונות. זה לא 100% כמו במציאות מן הסתם, אבל קרוב מספיק אני חושב.
אם אתה מגיע לאזור הדרום, אתה מוזמן לראות ולטעום מקרוב.
[imgbig]http://i.imgur.com/yOpAOZD.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/5HRpYkE.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/0yH9o2y.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/Ey8Gy3U.jpg[/imgbig]
אם אתה מגיע לאזור הדרום, אתה מוזמן לראות ולטעום מקרוב.
[imgbig]http://i.imgur.com/yOpAOZD.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/5HRpYkE.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/0yH9o2y.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/Ey8Gy3U.jpg[/imgbig]
- TsurTriger
- כתב צילום

זה נראה מעולה.
נראה כמו המכונה הטובה ביותר כיום בשילוב בין איכות לקלות תפעול וניקיון.
מעולה למשרדים
מעולה לתפעול על ידי אנשים ללא חוש טכני או רצון להתעסקות עם מכונה ידנית
נראה כמו המכונה הטובה ביותר כיום בשילוב בין איכות לקלות תפעול וניקיון.
מעולה למשרדים
מעולה לתפעול על ידי אנשים ללא חוש טכני או רצון להתעסקות עם מכונה ידנית
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
הקפה נראה מעולה!!!
החשש שלי הוא בגלל שיש לא מעט רכיבים יש סיכוי יותר גדול שמשהו יתקלקל ובגלל שיש פה מערכות מיוחדות (טמפר אוטומטי) יהיה קשה למצוא מעבדה שתדע לתת שירות למכונה. (אני נמיח שהסיכוי שייבאו אותה באופן רשמי לארץ מאוד נמוך.
החשש שלי הוא בגלל שיש לא מעט רכיבים יש סיכוי יותר גדול שמשהו יתקלקל ובגלל שיש פה מערכות מיוחדות (טמפר אוטומטי) יהיה קשה למצוא מעבדה שתדע לתת שירות למכונה. (אני נמיח שהסיכוי שייבאו אותה באופן רשמי לארץ מאוד נמוך.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
נראה יופי
תהנה