איזה שנאי וכבל HDMI לרכוש ומאיפה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1904

שליחה

סליחה על הפלישה ל'תרד, אבל אף אחד פה לא התייחס לשאלה לגבי הכבל HDMI. אני גם קניתי ויזיו 43 אינץ', וכבל HDMI שכתוב עליו HDMI 1.4 HIGH SPEED. האם זה שכתוב "היי ספיד" זה אומר שהוא יכול להעביר 18GBPS, או שלא בהכרח?

Hatori_Hanzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

מצטרף לשאלה של YONYZ

רכשתי את הכבל הזה:

http://www.aliexpress.com/item/Ugreen-H ... 36271.html
OLED 65C8Y
Denon AVR X1200
Jamo A102 5.1
PS4 Pro

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207

שליחה

אני הבנתי שכדאי לרכוש כבל שבבירור יתמוך בHDMI 2.0?
בכל מקרה, אני חושב שזו יכולה להיות טעות לרכוש כבל מחו"ל מכיוון שהטלויזיה תגיע תוך שבועיים +-, ואתם יכולים להיות תקועים בלי כבל.
מצאתי כבל שבירור תומך HDMI 2.0 בIVORY ב85 שקלים. מה אתם אומרים?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

85 שקל לכבל HDMI זה יקר, אלא אם זה 5 מטר או יותר. אני קניתי 2 מטר ב-38. בעיקרון אין דבר כזה כבל HDMI 2.0, אבל אני מניח שאם זה רשום על הכבל אז אתה הולך על בטוח (ומשלם יותר).

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הכבל הוא 5 מטר, יכול להיות שאפילו זה לא יספיק לי, אני צריך למדוד את המרחק מהמחשב למסך.
בכל מקרה, אני יודע שאין כזה דבר כבל HDMI 2.0, אבל כך זה בטוח יעבוד. אולי למישהו יש כבל ארוך שהוא יכול להעיד שעובד עם תקן 2.0?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

GustavMahler כתב:הכבל הוא 5 מטר, יכול להיות שאפילו זה לא יספיק לי, אני צריך למדוד את המרחק מהמחשב למסך.
בכל מקרה, אני יודע שאין כזה דבר כבל HDMI 2.0, אבל כך זה בטוח יעבוד. אולי למישהו יש כבל ארוך שהוא יכול להעיד שעובד עם תקן 2.0?
...
http://www.pccenter.co.il/Product/%D7%9 ... to-hdmi-5m

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה!
הבעיה היחידה היא שהכבל מצופה בפלסטיק, ואני רוצה להצמיד את הכבל לקיר והוא צריך להתקפל 90 מעלות-הכבל מאייבורי מצופה בד, יכול להיות שבגלל זה הוא עדיף?

yonyz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

GustavMahler כתב:תודה רבה!
הבעיה היחידה היא שהכבל מצופה בפלסטיק, ואני רוצה להצמיד את הכבל לקיר והוא צריך להתקפל 90 מעלות-הכבל מאייבורי מצופה בד, יכול להיות שבגלל זה הוא עדיף?
...
אם כך הייתי הולך על זה של אייבורי. עוד 30 ש"ח להוצאה הכוללת של טלויזיה חדשה זה לא נורא.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

כל הכבלים מצופים גומי. ה"בד" הוא רק שכבה נוספת, שבכלל עשויה מפלסטיק בד"כ. היא לא עושה שום דבר חיובי. אם כבר, אני מוצא את זה פחות נוח כי יש לזה נטיה להתפס בדברים וזה מוסיף חיכוך. שום כבל לא אמור להתקפל ב-90 מעלות. לא יודע מה אנשים עושים בהתקנה בתעלות בקיר, אבל יש לי הרושם שכבלים דקים יותר מאפשרים רדיוס עיקום קטן יותר בלי להרוס את הכבל.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בסוף אני מעביר את הכבל ממקום אחר כך שאני צריך 15 מטרים. האם כבל ETION שכתוב שהוא תומך בתקן 1.4 יעבוד בסדר עם תקן 2.0? אני יודע שבד"כ לא אמורה להיות בעיה, אבל האם אני הולך על בטוח? הנה הכבל: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9854

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

15 מטר עם 4K ב-60Hz? אני מהמר שלא. אולי אפשר לבדוק בחנות?

אם התכנון המיידי הוא רק 1080p60, נסה, ותחזיר אם זה לא פועל.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ככל שהכבל יותר ארוך כך הסיכויים להזרמת 4K ללא בעיות פחותים?
אני יכול להעביר את כבל ה5 מטר מתחת לשטיח בחדר וזה לא יהיה נוח, אבל אני מעדיף כבל 15 מטרים.
מה עם כבל ללא מותג באורך 15 מטרים שכתוב שהוא תומך תקן 2.0? האם זה יעבוד?
אם כן, היכן ניתן למצוא אחד?
תודה

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

בעניין כבלים - לגבי תומך\מאושר HDMI מגרסה כזו או אחרת - זה לא ערובה בשום מצב שזה יעבוד.

מה שמשנה זה מה רוחב הפס שהכבל מסוגל להעביר. בשביל 4k60 ב-4:4:4 יש צורך בכבל שמסוגל להעביר 18gbps.

אין כיום תוכן כזה אבל בפירוש יש כיוון לכך בהמשך. מעבר לזה שרוחב הפס המוגבר שימושי גם למטרות עיבוד תמונה ולא רק להובלת תוכן מקורי.

הבעיה - אין הרבה כבלים שאפשר לדעת מראש שיעמדו בתדר הזה לאורך מרחק נתון.

ב-Monoprice מנגד יש מגוון רחב של כבלי HDMI עם פירוט על כל סדרה אם היא פסיבית או אקטיבית (כבלים אקטיבים מציגים שיטה זולה לפתרון בעיות המרחק ובאופן שלא משפיע על איכות התמונה, אבל יש כיווניות לכבל) ומה רוחב הפס המקסימלי של הכבל.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה. אז היכן אוכל למצוא כבל HDMI באורך 15 או 20 מטרים שיתמוך ב4K ויגיע אליי תוך שבוע כשהטלויזיה מגיעה?
האם אני מסתכן אם אני קונה את הכבל של ETION בתקן 1.4?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

תעבור על הדיון הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt235919.html
מה שחשוב שתבין -
1) אין דבר כזה כבל HDMI 1.4 או HDMI 2.0 או לא משנה איזה מספר. התקינה של הכבלים לא נמדדת במספרים.
2) ככל שהמרחק גדול יותר כך יותר קשה להעביר מידע בכבל ללא בעיות.
3) ככל שמעבירים יותר מידע בכבל כך יותר קשה להעביר מידע בכבל ללא בעיות. (היינו הרבה יותר קל להעביר אות 1080i50 ,של יס למשל, מאשר אות ב- 2160p60)
4) קניה של כבל זול באיביי (או בכלל במקום כלשהו) זה הימור - אולי הכבל יעבוד בסדר ואולי לא.
5) קניה של כבל יקר לא מבטיחה גם כן כלום. אולי יעבוד ואולי לא, אלא אם זה יצרן רציני שמתחייב ומצהיר על תפקוד מסויים של כבל.
6) בכל מקרה שהוא - כבל 5 מטר כבר נחשב לארוך, גם כשהוא איכותי. כבל 15-20 מטר, לא אקטיבי, שמעביר 4K (ואולי 60Hz) זה מה שנקרא: "איחלתי לחייל בהצלחה".

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה. ני מבין שאני ממש מסתכן עם כבל באורך 15 מטרים. אתה אומר ששווה לי להעביר כבל באורך חמישה מטרים באמצע החדר למרות שזה לא יהיה נוח?
מהי רמת הסיכון עם כבל 15 מטרים? בנוסף, מצאתי את הכבל הזה שטוענים שהוא תומך 2.0 http://www.mediagalaxy.co.il/rec/3816-% ... ltra-HD-4K
אשמח לכל עצה. תודה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

אני אנסה להסביר שוב לאט יותר כדי שתבין מהר יותר כי לפי השאלה שלך אתה עדיין לא הבנת - סעיף (1) בפוסט הקודם שלי - אין כזה דבר מספור לכבלי HDMI, אין לו שום משמעות.
כבלי HDMI HIGH SPEED מיוצרים כבר שנים רבות. הכבל נשאר אותו כבל. מה שמשתנה בין יצרן ליצרן (ובין דגמים באותו היצרן) הוא איכות הכבל וההשקעה בחומרים והסיכוך וכו'. לכן, כבל HIGH SPEED איכותי מלפני עשר שנים יעבוד פיקס גם כיום עם 4K ובקצב גבוה. הגידים בפנים נשארו אותם גידים והמחברים בקצה נשארו אותם מחברים. לרשום שהכבל תומך 2.0 לא אומר כלום, כי אין לכבל בכלל "תמיכה". או שהוא איכותי מספיק כדי להעביר את המידע או שלא.
עכשיו, מעניין גם שאת הקישור שלהם בדף המוצר להסברים על "התמיכה" של הכבל הם מפנים בכלל לתמיכה של החיבורים. הקישור הנכון שהם היו צריכים לשים שם הוא זה: http://www.hdmi.org/consumer/finding_right_cable.aspx
אבל מה הבעיה עם קישור כזה? שהם לא יוכלו לציין שהכבל שלהם תומך 2.0 .. כמה חבל.. הלך להם כל הבולשיט שהם מנסים למכור.

אחרי שזה נאמר,
זה לא אומר שהכבל שהם מוכרים לא איכותי. פשוט אין לי מושג ואי אפשר להסיק כלום מתיאור כמו תומך 2.0 או תומך 4K.
תומך? ברור תומך. כל כבל כאמור תומך. השאלה איך תומך? איך יתנהג עם אות 2160p60 עם מרחק כזה גדול ובסביבה עם רעשים אלקטרו מגנטיים? לא יודע. אולי יעבוד פיקס ואולי כל הדלקה של האור בחדר תגרום להפרעה וניתוק.

והנה, קח גם קישור ליצרן כבלים בארה"ב שרושם כל מה שצריך לדעת על כבלים. בשקיפות מלאה ובמחירים הוגנים. זו אופציה טוב לדעתי כי הם יודעים מה הם מוכרים ולא מחרטטים מספרים לאוויר. (צריך רק לברר אם הם שולחים לארץ וכו', אני לא זוכר מה הנהלים שלהם)
http://www.bluejeanscable.com/store/hdm ... -cable.htm

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה. למען האמת הבנתי טוב מאוד וגם ידעתי את זה מזמן (ישנה כתבה מצויינת בCNET על כך). חשבתי שאוליי ציינו מהירות בנוסף לכך שהוא "תומך" 2.0 (אני מודע לזה שאין שינוי בכבלים עצמם מ1.4 ל2.0 מזמן). אל תוריד מהאינטילגנציה שלי ;)
לקנות מחו"ל כרגע יהיה קצת בעייתי כי המסך מגיע עוד מעט. עכשיו, האם באמת 15 מטרים זה ארוך מדי ועלול ליצור הרבה בעיות וכדאי לי להסתפק בכבל חמישה מטרים שאצטרך להעביר באמצע החדר מתחת לשטיח (ושיש סיכוי שידרכו עליו)?
הכבל שרכשתי כבר אתמול לפני שחל שינוי בתוכניות וחל הצורך ב15 מטרים הוא ETION 5 מטר שטוענים לפחות שהוא מהיר ותומך תקן 2.0.
האם ETION היא חברה אמינה? האם יש להם מפרט שמוכיח את טענתם?
הכי חשוב לי כרגע לדעת אם עדיף את הETION 5 x מטרים עם סכנת דריכה על הכבל, או 15 שיכול ליצור בעיות בגלל אורכו?

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

השאלה כמה עולה כבל 15 מטר?
אם המחיר הוא לא מאוד גבוה עבורך הייתי מנסה לשים את ה15 מטר אם זה סידור שעדיף מבחינתך,
מקסימום אם יש בעיות הייתי עובר לסידור הפחות טוב של מטר,
אם אתה קונה בחנות אולי תנסה לברר מה תנאי ההחזרה שלהם ואז במקרה שלא עובד לך תוכל פשוט להזדכות על מחיר ה-15 מטר,
אם אני לא טועה אפילו זכותך לבל עסקה תוך שבועיים, במוצרי חשמל זה תקף אם לא חיברת וניסית אבל אני לא בטוח אם הכבל עצמו נקרא מוצר חשמל.

GustavMahler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

החלטתי להישאר עם הכבל הקצר שרכשתי. למרות שהוא ירוץ מתחת לשטיח בחדר ויש סכנת דריכה, אני לא רוצה להסתכן עם כבל ארוך. קראתי גם במקומות אחרים שזה עלול ליצור בעיות, במיוחד לאור העובדה שאני רוצה להזרים 4K. אני חושב שאם אפתח את האריזה של הכבל זו תהיה בעיה להחזיר, זוהי עוד סיבה שאני לא רוצה ללכת בכיוון Trial and error.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”