בתקופה האחרונה הם החליפו.Analizer כתב:נכון חלקית , להכיר את הרמקול זה יתרון ודבר חשוב מאוד , אני לא מכיר טכנאי שהגיע למיקס מושלם מבלי להכיר את המוניטור . מוניטור שלא יהיה מאוזן יבוא לידי ביטויי בתוצאה המוגמרת למרות שאתה מכיר אותו בנקודות החלשות .באולפן יותר חשוב להכיר את הרמקול מאשר רמקול שהרמקול יהיה מאוזן...לא רק שהוא לא מאוזן הוא רחוק מלהיות כזה , הסדרות הראשונות סבלו מטוויטרים "מעופפים" בעלי נטיה להישרף .בוא ניקח לדוגמא את הרמקולים האולפניים של ברינגר , הם ממש זולים , עשויים מחומרים סטנטרטים {עדיין לא ניכחדו} , והרמקול ממש לא מאוזן...אסטרל אף פעם לא השתמשו במוניטורים האלו וגם לא יהל . לאסטרל יש את הדגם הכי מוצלח של מוניטור אולפני שהוא בין הטובים בתעשיה genelec 1032 אקטיבי . יהל עובד עם זוג dynaudio שאחרי שתשמע אותם תבין מה זו רמה של דיוק ונאמנות למקור שרמקול יכול להפיק . לגבי NS10 של ימאהה הוא הפך לסטנדרט מהסיבה הפשוטה שבאותה תקופה הוא היה בין הראשונים אם לא הראשון בתעשיה ולא מעצם היותו מאוזן או מדוייק .אך שם לב שרוב האולפנים למוסיקה אלקטרונית {עופר ניסים , הנרי , אסטרל פרוג'קשן , יהל } משתמשים דווקה עם המוניטורים האלה...
מוניטור אולפני טוב מתחיל מסביבות ה 7500ש"ח ומעלה , כל שאר המוניטורים שמתחת לטווח מחיר הזה הם מה שנקרא entry level ולא ממש שווים את הכסף ....
אגב , למען הדיוק ... אסטרל משתמשים היום במוניטורים של ADAM ויהל אולי עכשיו עם מוניטור אחר.
מה שרציתי להגיד בזה זה מאוד פשוט , שהמוניטור הוא לא הסיבה שהם הוציאו סאונד טוב בהקלטות שלהם ... ויותר מזה , ההקלטות שעושים אסטרל היום {עם ציוד הקצה שיש ברשותם} פשוט לא נישמעות טוב לעומת הישנות.
את הקטעים הראשונים שלהם הם עשו עם מוניטורים של ברינגר שהם רכשו מדרור טאק טופ והם היו הראשונים שרכשו את המוניטורים שלהם.
לא יודע מאיפה הטענה שהטויטרים של הברינגר מתעופפים מהר אבל אתה טועה בגדול , יש לי ברינגר בחדר עריכה כבר 3 שנים , ותאמין לי ... מעולם לא עפו טויטרים.
לגבי זה שאתה לא מכיר טכניאים שהגיעו לתוצאה טובה על מוניטורים לא מאוזנים ... איבי קזז {טכנאי ומעבד מוסיקלי}, ברק יחזקל {טכנאי}ועוד כמה מחברי הגיעו למיקס גרוע עם רמקולים של דינאודיו בגלל שהם פשוט לא מכירים את המוניטור.
אחר כך הם לקחו ממני את הימהה והוציאו יופי של מיקס. {בדיסק של ליאור פרחי}.
רונן סלומון עיבד יחד עם יעקוב למאי את הדיסק החדש של אייל גולן {בקרוב} ואמרו פה אחד שהם פשוט לא מסוגלים לעבוד עם מוניטורים שהם לא מכירים , את התוצאות הטובות ביותר הם הוציאו על הימהה.
הדינאודיו הוא מוניטור מסחרי , נחמד , והכי חשוב יבש כמו הנגב.
אני מעולם לא אהבתי לעבוד איתו , מאוד קשה לי לעשות איתו מסטר , ואני חושב שהוא הרבה יותר צובע ממה שאתה יכול לדמיין.
אבל ... וזה החשוב מכל.
רגילים אליו , ואם רגילים זה אומר שהוא הטוב ביותר בשביל הטכנאי.
נחזור רגע לברינגר.
באלדי וברק אולייר {ברק זה הבן שלו} הקליטו את הדיסק שלהם דווקה על מוניטורים פשוטים של ברינגר {סתם לידע כללי} ותשמע את התוצאה ... היא לא פחות ממדהימה ולא בסטנדרטים הישראלים.
הכי חשוב זה הטכנאי וההכרות שלו עם הרמקול ... אם הרמקול עובר מסך , הוא מתאים לכל אולפן.