חיבור ראש MM לכניסת MC לא אומר בשום אופן שאתה לא שומע כלום וזה לא מעיד על תקלה. אתה לא אמור לשמוע טוב, הסאונד נשמע עמום ובוצי אבל עצם העובדה שאתה שומע היא לא תקלה. כניסת MM מועמסת ב-47KΩ כניסת MC מועמסת ב-100Ω זה משנה לגמרי את העכבות מהראש ובשום אופן אין לצפות מראש MM לתפקד בכניסת MC.
אם הבעיה שאתה מדבר עליה בחיבור MM היא ווליום בלבד - וניתן לשמוע את הראש, רק שהוא בעצמה נמוכה זו בעיה אחרת - טבעית מאוד במקרה הזה.
שתי הערות:
NAD PP2 מיועד לראשים שמוציאים עד 3.5mV. הגראדו גולד מוציא 5mV. זה לא מספיק לגרום להעמסת יתר - אבל זה לא אידאלי. זה קורה כאשר אתה קופץ מסוחר לסוחר וכל אחד תוקע לך רכיב אחר. ה-PP2 לא מתאים ל-Leben. חסר לו גיין.
NAD PP2 יכול להוציא פלט של 360mV במקרה הטוב. רגישות הכניסה של ה-CS-600 היא נמוכה ועומדת על 900mV. זהו חוסר התאמה בין שני המכשירים והתוצאה היא ווליום נמוך. אתה פשוט צריך יותר ווליום כדי לשמוע טוב, אבל יש לזה גם השלכות שנובעות מחוסר התאמה בעכבות. וודא שכפתור הווליום של ה-PP2 למעלה עד הסוף.
בצע ניסוי נוסף: במקום לחבר את ה-NAD לאחת מכניסות ה-Line של ה-Leben נסה לחבר אותו לכניסת Pre-Amp IN. וודא שאתה מעביר את המתג השחור השמאלי (בחזית) למצב Pre-Amp ונסה לשלוט בווליום באמצעות ה-PP2. אנא השתמש בכבלי RCA סטנדרטיים (כאלה מהום-סנטר) בלבד ולא ב-xlo. האם יש שינוי?
ועוד אנקדוטה... שינוע של TD-160 אמור להתבצע כאשר הזרוע קשורה ומאובטחת לתושבת שלה וכאשר שתי הפלטות מופרדות מהפטפון. לחליפין אפשר להשתמש בברגי הטרנספורט (בדגמים שבהם הם קיימים) כדי לנעול את תת-השלדה. ללא הצעדים הנ"ל, מערכת הקפיצים פשוט יוצאת מאיזון עם כל קפיצה ברכב. במידה וזה לא בוצע ע"י המכוון ולא הובא לידיעתך, זוהי לדעתי רשלנות חובבנית.
תחילה איזה כפתור volume יש לי בנאד אני לא מכיר כזה לא קיים ?? יש רק חיבורים מאחורה של rca וכפתור בורר מצב mm mc וחיבור טרקה ומקדימה נורית לד מעידה על מצב המכשיר דלוק או סגור מדובר בדגם nad pp2 e ??
מלבד זאת הלבן משורשר לרסיבר של ימאהה דרךמיציאת הפרה אוט שלו לקולנוע ביתי כלומר הלבן מתפקד כפאוור בשביל לתת לרמקולים המרכזיים הקדמיים שלי מסוג Devore להשמע בקולנוע ביתי הרמקולים הללו מחוברים ישירות ללבן כך שאת הניסוי הזה של לחבר את הפטיפון ישירות לרסיבר חייב להיות הלבן דולק בכדי לתפקד כפאוור והוא ממותג בכפתור מקדימה למצב פרה ולא נורמל כפי שמופיע בכפתור בלבן השמיעה לא ברורה לי מספיק כי צריך להרים את כפתור הוויליום משמעותית בלבן לחצי ואף יותר בשביל לקבל עוצמה נאותה כך שרק את הסנטר והאחוריים ניתן לשמוע ישירות מהרסיבר במצב של סטריאו 7 ערוצים
הייתכן ש ה rca שיש לי שמחוברים מהנאד ללבן של xlo השקופים שהם יקרים ואיכותיים שנרכשו בזמנו מאייל פור זכרונו לברכה יוצרים הנחתה ?
בכל מקרה מה לעשות עם הנאד האם גם אותו לזרוק ולקנות פרה אחר מה מומלץ אני אהבתי בזמנו את ear 834p פנטסטי האם הוא מתאים אבל אין לי הרבה כסף אני יצטרך לחסוך או אולי משהו מתאים אחר בתקציב שפוי
אין ל-PP2 בקר עצמה - זו טעות שלי. תוכל לשלוט בווליום מה-Leben. רסיבר הק"ב לא רלוונטי בהקשר הזה. עדיף שתנתק אותו לגמרי מה-Leben ואת כל מה שלא קשור. מה שאנחנו מנסים לבדוק כאן, זה האם ניתן לשמוע את הגראדו כמו שצריך דרך הפרה-אמפ של NAD כשהוא מחובר לכניסת MM ול-Leben.
לצורך העניין חבר את הפטפון, לכניסת MM של ה-NAD ומשם לכניסת Pre-Amp IN של ה-Leben תוך הפעלתו במוד Pre-Amp (מה שנקרא direct). זה ישאיר לך שליטה על הווליום של המגבר אבל יעקוף את כל הטון קונטרול שלו, משום שאנחנו לא רוצים סיבוכים מיותרים ומשום שאנו מעוניינים לקצר את הדרך של הסיגנל כמה שיותר.
לא להשתמש בכבלים של xlo! יכול להיות שהם מצוינים, יכול להיות שהם פילטר - אנחנו לא יודעים. תוכל להשתמש בזוג כבלי RCA רגילים כמו שמחוברים ל-NAD. השאיפה היא להגיע לתצורה המינימלית ללא גורמים שעלולים להשפיע בדרך. הכלי היחידי שאמור להישאר לך ביד בסוף - זה כפתור הווליום של ה-Leben.
הגבר כמה שבא לך. הדבר המעניין במקרה הזה הוא האם באיזשהו מצב של הווליום (אפילו עד הסוף) שומעים את הגראדו ללא עמעום, ללא צרידות, ללא 'ססססס'. יש לך אפשרות לבדוק?
ראשית, תודה על התמונות, אם כי עדיך ברורות יותר
לא ענית על השאלה לגבי הצליל שמתקבל בחיבור ישיר לרסיבר?
בנוסף, כשאתה מחבר את הפטיפון לכניסת ה- MM, גם הכפתור מכוון ל- MM? כל דבר אחר יוצר שלל של עיוותים...
תחילה תודה רבה לך
אז ככה חברתי את הפטיפון לנאד בכניסת mm ומתגתי נכון הכבל הוחלף לכבל רגיל rca חברתי את הנאד בפרה אוט שלו ללבן בכניסה פרה אין העברתי בלבן למצב פרה אין כלומר דיראקט ושמעו טוב תקליט של dire strait וששיניתי את המצב ל mc בנאד שמעו עדיין יותר חזק ומודגש את הכלים לא יודע בדיוק אם יותר טוב מ mm אבל לדעתי הפרדה הייתה פחות טובה ב mc אבל מה שבטוח העוצמה הייתה גבוהה יותר אבל לאו דווקא יותר איכותית אולי פחות לא בטוח
אוקיי מה הסקת מהדברים הנל ??
והאם בכלל הגרדו אמור להשמע במצב mc כי אם כן אז הגל תקין אני מניח אבל לא הבנתי למה מצב mc בכלל מתאפשר אם הראש גראדו הוא mm?
גיא, בבדיקה האחרונה יש לך הטייה בסיסית - שמת תקליט של dire straits - ברור ששמעת טוב במקרה הזה, הם נשמעים טוב בכל מצב....
וברצינות, במידה וחובר הפטיפון לרסיבר / מגבר אחר עם כניסת PHONO ייעודית ושמעו "בערך" באותה רמה של ה NAD (ה"NAD" הוא PHONO טרנזיסטורי חביב בלי יותר מדי פירוטכניקה אלקטרונית אקזוטית) אזי נראה לי שאין לך מה לחפש את הבעיה מתחת לפנס - הבעיה לא בPHONO או במגבר.
ראשית, זה לא אומר שיש בכלל שיש בעיה, ובמידה ויש, שהיא לא נובעת מהראש (כיוון/חיווט).
האם שמעת את דגם הראש הזה במקום אחר ? האם אתה "יודע" כיצד הוא "אמור" להישמע ?
כל הבעיה היא שכשהבורר מכוון ל- MC שומעים יותר "חזק" ?- כך שה אמור להיות. בין היתר, בכניסת MC יש יותר הגברה. בכל אופן פטיפון הוא מקור חלש יותר ממקורות אחרים (רדיו, CD, DAC וכיו"ב).
השאלה היא אם שומעים טוב, כלומר, כשאתה מגביר את הווליום כמה שצריך (כל עוד לא מוגזם) שומעים צליל איכותי.
המרת MC לראש MM/MI תהיה עוצמתית יותר, ובד"כ תדגיש את תדרי ה- Mid על חשבון באז ובעיקר טרבל - מה אצלך?
לדעתי אין לי בעיה מכוון שבאמת שומעים יותר חזק בmc אבל זה בא על חשבון פירוט ורוגע יותר מנופח ועדיין שומעים טוב אבל האמת מבדיקה mm נשמע יותר מאוזן פחות חזק משמעותית אבל יותר מפורט אם כי לא תוצאה מדהימה בהתאם לראש הזה אולי הראש חדש צריך לתת לו זמן או שזה בולשיט
יש בעיה מוכרת במעבר בין מקורות שונים שלכל אחד יש עוצמה שונה (טייפ מוציא עוצמה שונה מ CD ששונה מעוצמה של LINE-IN / AUX בו ניתן לחבר מקור חזק כדוגמת נגני MP למיניהם)
אם הבעיה מסתכמת רק בעוצמה נמוכה יותר - והכל נשמע מפורט ומאוזן - תגביר ותהנה
אין לך בעיה
א. ראש (בעיקר מחט) צריך תקופת הרצה של 20-50 שעות כדי להשמע במיטבו. בניגוד לרוב ציוד האודיו, ברמקולים ומחטים - ההרצה באמת משפיעה. עיקר ההשפעה היא בעשרים השעות הראשונות והצליל צפוי להתרכך. צורמנות, או בהירות יתר של הצליל (אם קיימת) צפויות להתמתן.
ב. לראשים שונים יש עוצמות מוצא שונות - זה בסדר. כל עוד איכות הצליל טובה. אתה מתאר התנהגות נכונה של ראש.
ג. למד לכוון את הראש והזרוע בעצמך - רק כך תוכל להשיג איכות צליל אופטימאלית לך
תודה ושוב תודה אני מרגיש שאני בחברה טובה כאן ומגנה מפני כל הסוחרים בחוץ בדמות של אודיופילים .
האמת שהצליל נשמע יותר נקי פחות צבע מהראש של השור אבל האמת אתם תצחקו הראש המעופן של השור היה נשמע יותר חם ומלטף וואלה להגיד ששמתי אלף שקל על ראש שנשמע עולם אחר אז ממש לא .
הדבר היחיד שמפריע לי למשל תקליט שאני מאוד אוהב משנות ה 70 ישן של אל סטיוארט שנת החתול. תקליט קצת שרוט אבל עדיין נהדר ששמעתי עם הגראדו הרמתי עד לסוף גלגל הווילום ונשמע טוב אבל המיד פחות חם ימהראש של השור המעפן
לא יודע להסביר למה אולי באמת אני צריך להעיף את הנאד מכשיר חדש התקשר אליי בני מאודיופיל שאל פתאום מה קורה אייל נשמע הראש שקניתי ממנו הגראאדו ספרתי לו והוא טוען כמוכם שצריך לשמוע אותו ב mm ולגבי הפונוסטייג הוא טוען שכדאי לי לקחת את הקמברידג אודיו 650 האם זה באמת יהיה שדרוג או עוד דרך לישות כסף
אני יודע שזו עבירה על חוקי הפורום (הלא פרומאליים )לייעץ לפי הסתכלות חשמלית ללא שמיעה אך אייעץ בתור אחד שבנה כמה פונוסטייג'ים בתצורות שונות.
מניתוח טופולוגית המעגלים של ה NAD וכן של ה CAMBRIDGE לדעתי יהיה שדרוג ותשמע הרבה יותר טוב (מפורט, נקי וחזק) עם ה CAMBRIDGE.
ה-PP2 מתאים ל-CS-600 כמו כינים לפנינים ואמרתי לך מראש שהוא לא מבריק. ה-Azur של CA קצת יותר נחמד אבל זו עדיין רמת כניסה והוא בהיר מידי. ה-CS-600 זו ליגה אחרת לגמרי עם עכבות שונות ורגישות נמוכה והוא לא מצפה לשום פרה ברמות הנמוכות האלה. הוא צריך פרה עם הגברה ותאום עכבות והדבר הכמעט יחיד שבאמת מתאים ל-CS-600 הוא Leben RS-30EQ ונראה לי שלא במקרה. זהו פרה שהולך עם ראשי MC אבל ל-RS-30 אין כניסת MC והוא דורש שנאי הגברה שמתאים לראש ה-MC הספציפי. זהו ציוד מנורתי יקר ששייך לנישה מאוד מסוימת וכל התאמה כזו של שנאי היא סיפור שלם שדורש המון סבלנות, ניסוי וטעייה ובעיקר... המון, המון, כסף.
נורא מעניין אותי אם כל הצדיקים ה'מומחים' האלה שאתה כל כך אוהב הסבירו לך את העניין הזה לפני ששפכת שם סכומים אסטרונומיים. האנשים האלה נמשכים לכסף תמים כמו זונות לקזינו ואם אתה רוצה עצה מועילה וידידותית ללא שום אינטרס - תפרוש עכשיו מאנלוגי. זה לא בשבילך. אתה הקרבן הקלסי, אין לך יכולת לימוד עצמית, אתה סומך על האנשים הלא נכונים ולא מנצל את העזרה הכנה שהוצעה לך, אתה לא באמת מקשיב לשום דבר שאומרים לך, וזו פעם שלישית שדופקים אותך באותו הקשר.
מזל באמת שבני מסכים עמנו ומקובל על כבודו שלא דוחפים ראש MI לכניסת MC. יש לי הרגשה שאם הוא היה מתקשר ואומר לך לתקוע מזלג בשטקר - היית רץ. אדוני הנכבד - הפטפון, הראש, הפרה-אמפ - כולם לדעתי טעות אחת גדולה. תמכור מה שאתה יכול וצמצם הפסדים. תתחיל היום! חבל לך על הכסף ולנו חבל על הזמן. אין לזה סיכוי.
הי רונן, ברוך הבא
אני לא מכיר את ה- PP2, אני מכיר היטב את ה- Gato Prestige Gold, עם כמה קדמי מגברים - בשום פנים ואופן לא נתקלתי בצורך להעלות את הווליום עד הסוף, או שהוא ישמע פחות טוב מ"שור מאפן".
אני מנסה לקבל התייחבות להשוואת הצליל בין היאמאהה, ל- PP2 ולא מצליח לקבל תשובה ישירה...