עברתי בסביבה אז הצצתי לרגע...
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
@yosiaz
ערכתי את הפסקה האחרונה בתגובה הקודמת, בנוגע לכך.
בשורה התחתונה: ברובם הגורף של המקרים בהם נתקלתי, להוצאות מאותה שנה, ע"ג שני הפורמטים, ל-CD היה יתרון ברור בבהירות (וכמובן גם ביחס-האות-לרעש).
לגבי התדרים בתחום ה-Mid \ Low, צריכות להתבצע בדיקות מעמיקות.
ערכתי את הפסקה האחרונה בתגובה הקודמת, בנוגע לכך.
בשורה התחתונה: ברובם הגורף של המקרים בהם נתקלתי, להוצאות מאותה שנה, ע"ג שני הפורמטים, ל-CD היה יתרון ברור בבהירות (וכמובן גם ביחס-האות-לרעש).
לגבי התדרים בתחום ה-Mid \ Low, צריכות להתבצע בדיקות מעמיקות.
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 847
הממ... מעניין.
צפיתי שוב בבדיקה שצילם חנן על הרזוננס של הזרוע ורואים שם בגרף בבירור שהתדרים נראים "חיים"באזור הנמוכים והבינונייםת בגבוהים מאזור ה 20,000HZ יש נחיתה משמעותית בעוצמת התדרים, למיטב הבנתי.
אני החלפתי את הראש הפשוט שהיה לי בטורנס לראש איכותי יותר - SHURE M97XE Audiophile היות ותמיד האשמתי את היענות התדרים הנמוכה בראש לא מספיק איכותי, אך עדיין לצערי מרגיש את התופעה, במקרה של חנן מדובר בראש רציני מאוד AT440MLA וזה מפתיע אותי (וקצת מנחם אותי ?)...
צפיתי שוב בבדיקה שצילם חנן על הרזוננס של הזרוע ורואים שם בגרף בבירור שהתדרים נראים "חיים"באזור הנמוכים והבינונייםת בגבוהים מאזור ה 20,000HZ יש נחיתה משמעותית בעוצמת התדרים, למיטב הבנתי.
אני החלפתי את הראש הפשוט שהיה לי בטורנס לראש איכותי יותר - SHURE M97XE Audiophile היות ותמיד האשמתי את היענות התדרים הנמוכה בראש לא מספיק איכותי, אך עדיין לצערי מרגיש את התופעה, במקרה של חנן מדובר בראש רציני מאוד AT440MLA וזה מפתיע אותי (וקצת מנחם אותי ?)...
- tomyeshuah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
לגבי ההבדל, טומי כתב הסבר משביע רצון ומנומק היטב לדעתי, בשרשור הבא לגבי מגבלות פורמט התקליט והסיבות בהן מצודדים צורכיו.
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

בנוגע להסבר של טומי - איך אומרים... כן, אבל.
כן, ברור מדוע FLAC עלול להישמע יותר טוב מהפורמט האנלוגי.
אבל, אני סומך על חנן, הבונבוניירה שלו והראש של AT שהתוצאה אמורה להיות טובה מאוד.
אם אני, הדיוט ממוצעת מצליח לשמוע הבדל שמיע ומורגש באמת, אולי יש כאן תקלה מסויימת ברת פתרון, היות ומסופקני שעם זה חיו דורות של אודיופילים בלי לצעוק המלך הוא עירום...
כן, ברור מדוע FLAC עלול להישמע יותר טוב מהפורמט האנלוגי.
אבל, אני סומך על חנן, הבונבוניירה שלו והראש של AT שהתוצאה אמורה להיות טובה מאוד.
אם אני, הדיוט ממוצעת מצליח לשמוע הבדל שמיע ומורגש באמת, אולי יש כאן תקלה מסויימת ברת פתרון, היות ומסופקני שעם זה חיו דורות של אודיופילים בלי לצעוק המלך הוא עירום...
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
חייב לומר שהתגובה האחרונה שלך ממש לא ברורה לי. לא הבנתי עם מה חיים דורות של אודיופילים או מה זה אומר. בכל מקרה אני לא חושב שזה משהו שרק מי שניחן באזני זהב יכול לשים לב אליו וזה לא קשור להיותו של אדם הדיוט או מומחה. השמיעה שלי רחוקה מלהיות מושלמת. אם אני שמתי לב לזה - כמעט כל אחד יכול.
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

טומי,
התכוונתי להגיד שנושא ה "fuzziness" נובע כנראה מתקלה כלשהי (לעניות דעתי) בכיוון/תקליט/במאסטר/בדחיסת קובץ או האל יודע.
החלופה לסברה שמדובר בתקלה היא שמדובר במגבלה של המדיום הוינילי, ולכך לדעתי, סיכוי נמוך יותר, היות והאודיפילים הטהורים היו נוטשים את הויניל לטובת חלופות אחרות מכיוון והבדל כזה שמיע וברור, ולא מצדדים בו כחלופה האיכותית ביותר עד היום, בהינתן סט-אפ מושלם..
לאור האמור - ובכדי להפיס את דעת הקהל (או לפחות שלי אם למישהו אכפת), אשמח אם מישהו שהצליח לשמוע ה "fuzziness" ירים את הכפפה ויבדוק את השיר המדובר (BROTHERS IN ARM) בויניל וידווח האם ה "fuzziness" נוכח גם אצלו - רצוי באותו סט-אפ שבו הוא שמע את ההשוואה של חנן.
התכוונתי להגיד שנושא ה "fuzziness" נובע כנראה מתקלה כלשהי (לעניות דעתי) בכיוון/תקליט/במאסטר/בדחיסת קובץ או האל יודע.
החלופה לסברה שמדובר בתקלה היא שמדובר במגבלה של המדיום הוינילי, ולכך לדעתי, סיכוי נמוך יותר, היות והאודיפילים הטהורים היו נוטשים את הויניל לטובת חלופות אחרות מכיוון והבדל כזה שמיע וברור, ולא מצדדים בו כחלופה האיכותית ביותר עד היום, בהינתן סט-אפ מושלם..
לאור האמור - ובכדי להפיס את דעת הקהל (או לפחות שלי אם למישהו אכפת), אשמח אם מישהו שהצליח לשמוע ה "fuzziness" ירים את הכפפה ויבדוק את השיר המדובר (BROTHERS IN ARM) בויניל וידווח האם ה "fuzziness" נוכח גם אצלו - רצוי באותו סט-אפ שבו הוא שמע את ההשוואה של חנן.
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

ציינתי כבר - יש לי את התקליט (R114734, WB, US-1985) כאשר BIA הוא הרצועה האחרונה ואין לי שום fuzziness. אני משתמש כרגע ב-TD-125 Mk-II עם ראש MC של Dynavector וזה שונה לחלוטין משמיעה של סרטון youtube דרך אזניות במחשב הנייד. לא היתה לי בעיה מעולם גם עם TD-160 ו-Stanton 881S או, לצורך העניין עם 165 ו-M97xE שהוא הכל חוץ מ-Audiophile כמו שכתוב על הקופסה שלו.
ציינתי גם שלדעתי זה יכול להיות משהו בתהליך ההמרה שחנן ביצע, זה יכול להיות משהו בהמרה של youtube וגם מאוד יכול להיות ש'הבונבוניירה' והזרוע שלה הם בדיוק מה שהוא טוען. עוד יכול להיות שיש לך בעיה בכיוון למרות שניסית המון פעמים וזה יכול להיות ממש לא קשור, אלא עיוות אמתי שקיים בעותק שבו חנן השתמש, שבדרך מקרה, זהה לזה שלך. המקרה הזה ממש לא מעיד על הכלל.
ציינתי גם שלדעתי זה יכול להיות משהו בתהליך ההמרה שחנן ביצע, זה יכול להיות משהו בהמרה של youtube וגם מאוד יכול להיות ש'הבונבוניירה' והזרוע שלה הם בדיוק מה שהוא טוען. עוד יכול להיות שיש לך בעיה בכיוון למרות שניסית המון פעמים וזה יכול להיות ממש לא קשור, אלא עיוות אמתי שקיים בעותק שבו חנן השתמש, שבדרך מקרה, זהה לזה שלך. המקרה הזה ממש לא מעיד על הכלל.
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

יופי טומי,
החזרת את החתול של שרדינגר אלי לסלון,
אוי העיניים האדומות והלילות הארוכים....
החזרת את החתול של שרדינגר אלי לסלון,
אוי העיניים האדומות והלילות הארוכים....
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

תקליט הטסט של HFN מגרש חתולים אנלוגיים ידוע. זה לא צריך לקחת לילות. זה לוקח חמש - עשר דקות ואתה מקבל חיווי על כל מה שלא נכון בכיוון שלך. אם אתה עובר את שלושת ערוצי כיוון ה-AS הראשונים ואתה שומע fuzziness - אתה יודע בוודאות שזה במקור ולא בגאומטריה. אם אתה רואה את המחט רוקדת ב-14Hz אתה יודע בוודאות שתדר התהודה שלך גבוה ואתה לא צריך להסתמך על כרטיסי קול. ישנו ערוץ בדיקת אזימוט מעולה ואפילו בדיקת הפאזות יעילה מאוד. עדיין צריך כיוון ראש - אבל התקליט מגיע עם פרוטרקטור סביר מאוד שאפשר לקסטם אותו עבור כל זרוע. זה פתר לי הרבה בעיות ונתן לי בטחון בכך שכל מה שאני עושה בגאומטריה מקבל אישוש חיובי - או שלילי באופן אמפירי.
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
חברה, ערב מקסים לכם.
האמת לא כל כך הבנתי את הבעיה שאתם שומעים.
1) אותו התקליט בסט-אפים שונים ישמע שונה.
2) וכי מי יודע איך באמת המקור נשמע? האם מישהו נכח באופלן המיקסינג/מאסטרינג?
3) יתרה מכך, יש דיסטורשן מכוון של הגיטרה המתערבלת עם האורגן (כנראה בכוונת מכוון לדעתי).
4) אכן, ייתכן שהתקליט באיכות שונה מעותקים אחרים מסיבות אובייקטיביות של איכות ההדפסה ואיכות הסטאמפר וגם כמות ההשמעות.
5) ערוץ היוטיוב אינו רפרנס לדירוג איכותי של סאונד כלשהו. המקור הדגום שלי הוא 96/24. השד יודע מהי כמות ההמרות שהסאונד עבר בשרת היוטיוב. הוא גם בטח עבר נירמול וקומפרסיה כלשהי.
6) אני לא סבור שכיוון הראש/מחט לא תקינים בפטיפון (הכיוון נעשה בעזרת איפשור אלקטרוני ייחודי לבונבוניירה מפורט יציאה יעודי לאוזניות, כולל שימוש בספקטרום אנלייזר בהקלטה ו-ONLINE), אבל זאת גם אופציה....
7) זה שלא רואים ספקטרום מלא בתדרים (עם עוצמה) עד 20KHZ לא מעיד על בעיה. מאוד ייתכן שאין צלילים בתחום הזה בעוצמה מספקת (בהשוואה) לתדרים נמוכים יותר.
8.) ה"נשימות" של תדר רזוננס הזרוע (בעוצמה) נובעים אך ורק מטופוגרפיית התקליט, דהיינו עיוותים של סטיית הקדח המרכזי מהמרכז ועקמומיות התקליט בציר Z. בבונבוניירה יש לי מדיד אנלוגי שמראה את זה בצורה ברורה (מדידה חשמלית). אני מקבל מיידית אינדיקציה על האיכות הגיאומטרית של התקליט. בתקליט הזה לעומת תקליטים אחרים המצב טוב באופן יחסי.
9) השיר הזה הוא הרצועה האחרונה בצד 2 של התקליט ואיכותו המובנית ירודה יותר מבחינת ספקטרום התדר מאשר הרצועות הראשונות (המהירות הקווית בפנים התקליט היא הרבה יותר נמוכה (בערך פי 2) ולכן רוחב הפס קטן כמעט פי 2 באופן תיאורטי. ההשפעה המיידית היא על התדרים הגבוהים (ההרמוניות של צלילי המקור).
הדגימה שהעליתי לא מתיימרת להיות דגימת הסאונד האולטימטיבית ואני בטוח שיש בנמצא דגימות איכותיות יותר של אותו השיר. הכל היה לשם ההנאה...
האמת לא כל כך הבנתי את הבעיה שאתם שומעים.
1) אותו התקליט בסט-אפים שונים ישמע שונה.
2) וכי מי יודע איך באמת המקור נשמע? האם מישהו נכח באופלן המיקסינג/מאסטרינג?
3) יתרה מכך, יש דיסטורשן מכוון של הגיטרה המתערבלת עם האורגן (כנראה בכוונת מכוון לדעתי).
4) אכן, ייתכן שהתקליט באיכות שונה מעותקים אחרים מסיבות אובייקטיביות של איכות ההדפסה ואיכות הסטאמפר וגם כמות ההשמעות.
5) ערוץ היוטיוב אינו רפרנס לדירוג איכותי של סאונד כלשהו. המקור הדגום שלי הוא 96/24. השד יודע מהי כמות ההמרות שהסאונד עבר בשרת היוטיוב. הוא גם בטח עבר נירמול וקומפרסיה כלשהי.
6) אני לא סבור שכיוון הראש/מחט לא תקינים בפטיפון (הכיוון נעשה בעזרת איפשור אלקטרוני ייחודי לבונבוניירה מפורט יציאה יעודי לאוזניות, כולל שימוש בספקטרום אנלייזר בהקלטה ו-ONLINE), אבל זאת גם אופציה....
7) זה שלא רואים ספקטרום מלא בתדרים (עם עוצמה) עד 20KHZ לא מעיד על בעיה. מאוד ייתכן שאין צלילים בתחום הזה בעוצמה מספקת (בהשוואה) לתדרים נמוכים יותר.
8.) ה"נשימות" של תדר רזוננס הזרוע (בעוצמה) נובעים אך ורק מטופוגרפיית התקליט, דהיינו עיוותים של סטיית הקדח המרכזי מהמרכז ועקמומיות התקליט בציר Z. בבונבוניירה יש לי מדיד אנלוגי שמראה את זה בצורה ברורה (מדידה חשמלית). אני מקבל מיידית אינדיקציה על האיכות הגיאומטרית של התקליט. בתקליט הזה לעומת תקליטים אחרים המצב טוב באופן יחסי.
9) השיר הזה הוא הרצועה האחרונה בצד 2 של התקליט ואיכותו המובנית ירודה יותר מבחינת ספקטרום התדר מאשר הרצועות הראשונות (המהירות הקווית בפנים התקליט היא הרבה יותר נמוכה (בערך פי 2) ולכן רוחב הפס קטן כמעט פי 2 באופן תיאורטי. ההשפעה המיידית היא על התדרים הגבוהים (ההרמוניות של צלילי המקור).
הדגימה שהעליתי לא מתיימרת להיות דגימת הסאונד האולטימטיבית ואני בטוח שיש בנמצא דגימות איכותיות יותר של אותו השיר. הכל היה לשם ההנאה...
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yosiaz
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה חנן, על הפוסט ועל הדיון הפורה שהתהווה סביבו,
הכל מתוך הנאה והמרדף אחר הטוב ביותר !
הסבריך, הסברי טומי ותום מניחים את דעתי לגמרי...
הכל מתוך הנאה והמרדף אחר הטוב ביותר !
הסבריך, הסברי טומי ותום מניחים את דעתי לגמרי...
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

משהו שהעליתי ב-2012. ההמרה הראשונית נשמעת טוב יותר מהיוטיוב (דינמיקה בעיקר).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
@chalmh
·
שלום חנן,
תוכל לפרט מה הם הכלים הנדרשים ומהי המתודולוגיה לביצוע מדידת הרזונאנס?
אני מעוניין לבצע בדיקה דומה בציוד שלי.
·
שלום חנן,
תוכל לפרט מה הם הכלים הנדרשים ומהי המתודולוגיה לביצוע מדידת הרזונאנס?
אני מעוניין לבצע בדיקה דומה בציוד שלי.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- nkorah
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1093
הדרך הקלה ביותר לבצע בדיקת רזוננס היא עם תקליט מבחן כגון זה של HiFi News, שיש בו רצועה מתאימה.
מנגנים אותה, ופשוט רואים את המחט רועדת בתדר הרזוננס
מנגנים אותה, ופשוט רואים את המחט רועדת בתדר הרזוננס
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

@nimitzg
ערב טוב,
1) על מנת לבצע ניתוח ספקטראלי הפטפון צריך להיות עם אפשרות חיבור למחשב עם כרטיס קול.
2) כמובן שהחיבור של הסיגנל לכרטיס הקול יעבור הגברה של פונו כי בדרך כלל בכרטיסי קול ממוחשבים אין כניסה מתאימה.
3) רצוי להקליט את השיר הראשון על התקליט כי הוא הכי משפיע על התנועות של הזרוע (בעיקר מעלה מטה בשל עיוותי התקליט הבלתי נמנעים).
4) צריך תוכנת עיבוד סאונד עם אופציית הורדת ספקטרום (ניתוח FFT).
5) על הקטע המוקלט מבצעים את הרצת הספקטרום.
6) כל התדרים מעל 20HZ הם בדרך כלל תדרי השמע הרצויים. כל מה שמתחת ל-20HZ הם תדרים לא נשמעים ובין אלה יימצא מן הסתם תדר הרזוננס של הזרוע והוא יהיה מן הסתם התדר בעוצמה מעל שאר התדרים עד 20HZ.
אפשר גם לחשב את תדר רזוננס הזרוע בצורה פיזיקאלית, אבל זה מצריך נתונים טכניים ומידות מדוייקות של הזרוע ומשקלה ומשקל כל מה שמחובר אליה כולל פרמטר ההיענות CU של הראש המותקן. בקיצור, מסובך, לא מדוייק לעומת מדידה אמיתית של ספקטרום, שזה מה שקורה בפועל גם עם מרכיבי הזרוע עשויים "חצץ וקליפת בצל" (סתם הקצנתי).
בהצלחה
ערב טוב,
1) על מנת לבצע ניתוח ספקטראלי הפטפון צריך להיות עם אפשרות חיבור למחשב עם כרטיס קול.
2) כמובן שהחיבור של הסיגנל לכרטיס הקול יעבור הגברה של פונו כי בדרך כלל בכרטיסי קול ממוחשבים אין כניסה מתאימה.
3) רצוי להקליט את השיר הראשון על התקליט כי הוא הכי משפיע על התנועות של הזרוע (בעיקר מעלה מטה בשל עיוותי התקליט הבלתי נמנעים).
4) צריך תוכנת עיבוד סאונד עם אופציית הורדת ספקטרום (ניתוח FFT).
5) על הקטע המוקלט מבצעים את הרצת הספקטרום.
6) כל התדרים מעל 20HZ הם בדרך כלל תדרי השמע הרצויים. כל מה שמתחת ל-20HZ הם תדרים לא נשמעים ובין אלה יימצא מן הסתם תדר הרזוננס של הזרוע והוא יהיה מן הסתם התדר בעוצמה מעל שאר התדרים עד 20HZ.
אפשר גם לחשב את תדר רזוננס הזרוע בצורה פיזיקאלית, אבל זה מצריך נתונים טכניים ומידות מדוייקות של הזרוע ומשקלה ומשקל כל מה שמחובר אליה כולל פרמטר ההיענות CU של הראש המותקן. בקיצור, מסובך, לא מדוייק לעומת מדידה אמיתית של ספקטרום, שזה מה שקורה בפועל גם עם מרכיבי הזרוע עשויים "חצץ וקליפת בצל" (סתם הקצנתי).
בהצלחה
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- tnsilver
-
- חבר מביא חבר

חנן, מה מבטיח שתדר הרזוננס יהיה קיים בניתוח? הרי זו האצה בלתי נשלטת של ה-cantilever כתגובה לטווח תדרים סאב-סוני מאוד מצומצם. מדוע טווח התדרים האמור יופיע באנליזה כאשר המקור הוא רצועה שאמורה להיות בטווח תדרי השמע?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/08/2015 22:06, נערך פעם 1 בסך הכל.