amosii כתב:האמת שהשרשור לא עזר לי, כל התפריטים נראים ומסודרים אצלי שונה למרות שזה אותו דגם. בכל מקרה, הצלחתי להגדיר את המודם-נתב לבד - אז אני מפרסם את זה כאן לטובת הכלל:
המודל של המודם-נתב: DSL-G225 של D-LINK
המטרה: הגדרת המודם-נתב ב-Bridge ע"מ שהמכשיר יפעל כמודם בלבד, ואפשר יהיה להשתמש בנתב ביתי שיש לכם כבר (או לחייג דרך המחשב).
אופן ההגדרה:
1. יש להיכנס לתפריט NET ואז WAN, וללחוץ על ADD.
2. יש לבחור MANUAL =>BRIDGE ואז לבחור בשדה interface את הפורט atm0 ולאשר. שימו לב מה השם שניתן לחיבור.
3. לאחר מכן, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
4. זהו - חברו את הנתב/מחשב עם חייגן לפורט שהגדרתם יחד עם ה-BRIDGE, המודם-נתב DSL-G225 הוא עתה רק מודם!
מומלץ לבטל את ה-Wifi מהתפריט לפני תחילת הפעולה - הרי לא תצטרכו אותו על מודם!
...
קודם כל, מגיע לך פרס חיים. אני חושב שזה ה-HARDWARE שלקח לי הכי הרבה זמן לקנפג במהלך העשור האחרון. הראוטר G225 הנ"ל הוא יצירת מופת. אני ממש מדמיין מהנדסים סינים מצחקקים מהיצירה שהם הביאו לעולם.
כמה נקודות:
* מאוד חשוב, לפני שמוסיפים ב-(1), למחוק את כל מה שיש שם. התוצאה הסופית אמורה להיות כמו בתמונה המצורפת.
* קינפוג האינטרפייסים. בלעדיו לא יעבוד כלום. צריך להיות כמו בתמונה המצורפת. השם BEDIGEVDSL יכול להיות כל דבר. שימו לב שבחרתי בLAN4 לכן הראוטר יתחבר לכניסה ה-4 במודם.
בהצלחה!
·