הגדרת ראוטר dlink dsl-225 כברידג׳

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #21 

yayu2120 כתב:...
חיברתי כבל בשני הפורטים של WAN אחד במודם (D225) לבין הראוטר שהיה לי עד היום ועבד לי עם מודם של 15MB
...
...
·

מה אתה מתכוון? מחברים בין פורט LAN במודם לפורט WAN בראוטר. לפי המדריך שהבאת אין בכלל פורט WAN ב-G225 אז אני לא רואה איך אפשר לחבר את זה לא נכון.

בשלב ראשון תשאיר רק את המחשב מחובר למודם (כמו שאתה מחבר בשביל להגדיר את המודם). תוודא שהמודם מקבל סינכרון תקין ב-WAN ותגדיר חייגן PPPoE במחשב. אחרי שאתה גולש תקין תחבר את הראוטר ותגדיר בו את החייגן.

לגבי ההגדרות, אני לא מכיר את ה-G225 אז קשה לי לעזור בהגדרות מדיוקות. מה שכן המדריך שהבאת מהאתר של dlink נראה לי הגיוני ודומה לראוטרים אחרים שהגדרתי בעבר כ-bridge (כולל כאלה של dlink).

PopPy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #22 

yayu2120 כתב:ניסיתי לפי כל ההגדרות שלכם ועדיין כנראה שחסר לי משהו, מצאתי גם מדריך באתר הרשמי של D-link ישראל
http://www.support.dlink.co.il/6740u224g225bridge

האם באחת חייב לעשות:
, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.

או שזה רק לצורך גישה לממשק ניהול?

חיברתי כבל בשני הפורטים של WAN אחד במודם (D225) לבין הראוטר שהיה לי עד היום ועבד לי עם מודם של 15MB

אולי זה קשור לNAT?
...
תנחומי. סיוט להגדיר אותו, והוא גם לא יציב במיוחד. אם יש לך אפשרות, תחזיר ותיקח אחר.

כן, חייב להגדיר Group.
שים לב שאתה מחבר פיזית נכון (WAN בראוטר ל- LAN במודם), ובוחר בפורט ה- LAN הנכון כשאתה מגדיר Group.
שים לב גם לבטל NAT, והכי טוב - צור קשר עם התמיכה של דילינק ותבקש עדכון קושחה, הם שולחים אותו במייל. הגירסה החדשה לא הרבה יותר טובה אבל ניכרים תיקוני באגים.

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #23 

חברים יש מדריך מסודר לבצע את התהליך ?
מא עד ת :)
Kobi D

stass
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #24 

amosii כתב:האמת שהשרשור לא עזר לי, כל התפריטים נראים ומסודרים אצלי שונה למרות שזה אותו דגם. בכל מקרה, הצלחתי להגדיר את המודם-נתב לבד - אז אני מפרסם את זה כאן לטובת הכלל:

המודל של המודם-נתב: DSL-G225 של D-LINK
המטרה: הגדרת המודם-נתב ב-Bridge ע"מ שהמכשיר יפעל כמודם בלבד, ואפשר יהיה להשתמש בנתב ביתי שיש לכם כבר (או לחייג דרך המחשב).

אופן ההגדרה:
1. יש להיכנס לתפריט NET ואז WAN, וללחוץ על ADD.
2. יש לבחור MANUAL =>BRIDGE ואז לבחור בשדה interface את הפורט atm0 ולאשר. שימו לב מה השם שניתן לחיבור.
3. לאחר מכן, יש ללכת ל-ADVANCED=>INTERFACE GROUPING ולהגדיר GROUP חדש, שיכיל את ה-BRIDGE שהגדרתם קודם (מזוהה עפ"י שמו) וכן את אחד משקעי ה-LAN (אפשר את כולם, אבל אז לא תהיה לכם גישה יותר לממשק הניהול) שיגושר עם המודם.
4. זהו - חברו את הנתב/מחשב עם חייגן לפורט שהגדרתם יחד עם ה-BRIDGE, המודם-נתב DSL-G225 הוא עתה רק מודם!

מומלץ לבטל את ה-Wifi מהתפריט לפני תחילת הפעולה - הרי לא תצטרכו אותו על מודם!
...
קודם כל, מגיע לך פרס חיים. אני חושב שזה ה-HARDWARE שלקח לי הכי הרבה זמן לקנפג במהלך העשור האחרון. הראוטר G225 הנ"ל הוא יצירת מופת. אני ממש מדמיין מהנדסים סינים מצחקקים מהיצירה שהם הביאו לעולם.

כמה נקודות:

* מאוד חשוב, לפני שמוסיפים ב-(1), למחוק את כל מה שיש שם. התוצאה הסופית אמורה להיות כמו בתמונה המצורפת.

* קינפוג האינטרפייסים. בלעדיו לא יעבוד כלום. צריך להיות כמו בתמונה המצורפת. השם BEDIGEVDSL יכול להיות כל דבר. שימו לב שבחרתי בLAN4 לכן הראוטר יתחבר לכניסה ה-4 במודם.

בהצלחה!

·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”