2. הכיול בדנון 2000 בהחלט יכול לעזור, ובכלל רסיבר טוב.
הבעיה היא שאני לא חושב שעדיין יש מלאי ל2000, אולי ל2100...
במידה ואפשר למתוח את התקציב לדנון 3100, רק תרוויח! הכיול שם ברמה גבוה יותר מה2000, לשיקולך.
שיהיה אחלה ערב

אני לא יודע על איזה ספוג אתה מדבר ( איזה חומר, איזו צפיפות ומה הוא אמור לעשות לספוג או לפזר )spacedude כתב:תודה על ההסבר ליאור,
אבל זאת קצת לא מתיישב עם ההגיון (שלי).
אצלי בחדר עשיר בהדהוד (עם סאב ובלי סאב) רק ספוג בגודל 3/4 קיר יטפל בהחזרים של הנמוכים?...

·fenderon כתב: אבל כנראה שאלה לא מוצרים אמיתיים באמת, לא לפחות לפי אלה שקראו את הספר של Floyd והפכו לנביאי זעם שטוענים שכל תחום האקוסטיקה מלא שרלטנים שמוכרים ספוגים שלא עושים כלום....
אגב, אפרופו "על ראש הגנב" - מעולם לא טענתי שאתה אמרת את מה שכתבתי.Lior_M כתב:
כפי שניתן להבין מההסבר שלמעלה, הספוגים חסרי משמעות כאשר מדובר בתדרים נמוכים באמת.......
בשביל לטפל ב 20 או 40 או 80 הרץ אתה צריך מלכודת בס מחומר בצפיפות, עובי וגודל ספציפיים כאשר הגודל הוא לא פרקטי לשום חדר, אלה המספרים.
...

סליחה אבל מי קבע שבסלון אין בעיות אקוסטיות ?avirez כתב:נשמע ממש מאכזב סיכומו של המסע הזה..
אני תוהה אם כדאי לוותר על הפנטזיה הזו של חדר קולנוע ייעודי אם בסופו של יום סלון פתוח, עם כל החסרונות שלו, יספק הנאה גדולה יותר בהרבה פחות השקעה של כסף וזמן.
ברור לי שקשה לענות על שאלה כזו באופן אובייקטיבי - אבל עדיין, בתור מי שעבר (ועובר) את זה, מה דעתך?...