מסכים לגמרי לגבי היחס עלות תועלת
ראיתי שוב את המסך בתוכן 1080p ישירות מכונן חיצוני והתרשמתי לטובה
והמחיר של ה 50 ממש אטרקטיבי (55 נראה לי גדול מידי עבור 2.5 מטר)
ההתלבטות והחשש כרגע הוא מהתגובות בפורומים לגבי הדגם UE50H6400 שבגודל זה מגיע רק UE ולא UA (אירופה ולא אסיה)
וראיתי מספר תגובות שהתלוננו על ירידה באיכות התמונה לאחר שינוי קוד הדגם ע"י טכנאי ל UA לטובת העברית במכשיר
לא הצלחתי להבין האם מדובר במצב קיים וכל מי שיש לו את הדגם המדובר ו"סידרו לו" את העברית במכשיר סובל מהתופעה
או שמדובר בכמה מקרים בודדים ויש אנשים שיש להם עברית בדגם זה ומרוצים מאיכות התמונה ולא נתקלו בתופעה והאיכות מעולה?
אשמח אם למישהו שיש את הדגם הספציפי הזה ויכול לתת קצת מידע...
תודה מראש לעוזרים!
4K חסרון או ייתרון?
·בהמשך לדיוןjacko-il כתב:צאו מתיאוריות הקונספירציה שלכם. אין לזה קשר למציאות.
אני אחד מאלה שכמעט בכל המלצה שלי למסך 55 אינץ' סביב התקציב של 5-6 אלף מיד ממליץ על 55H6400. למה?
זה פשוט - לדעתי (ונכון רשמתי את זה בערך מליון פעם, אבל אני עדיין חושב כך) אין מסך שנותן תמורה טובה יותר לכסף בגודל/מחיר הזה. לא קיים בארץ. אם היינו בארה"ב רוב הסיכויים שההמלצות שלי היו דווקא על מסכים של VISIO שנותנים תמורה אדירה למחיר שלהם. (והם לא רעים כשלעצמם גם בלי השיקול הכלכלי). נטען כאן ובמספר מקומות אחרים שיש מסכים טובים יותר ממנו. ברור שיש. אין על זה בכלל ויכוח. השאלה היא כמה צריך להוסיף בשביל זה והאם ההיפרש באיכות לכאורה שווה את התוספת הזו? מסכים של סוני בקטגוריה של ה- H6400 עולים משהו כמו עוד 2000 ש"ח. מסכים של LG ופנסוניק גם עולים יותר וגם לא ממש הרשימו אותי באופן אישי. מנסיון שלי, מסכים מבוססי פאנל IPS לא מצליחים להרשים. לצפייה סתם בטלויזיה זה עוד בסדר גמור אבל לקולנוע ביתי לדעתי הם לא עושים את העבודה. (אגב, גם דגמים מסויימים של סוני בהם נעשה שימוש בפאנלי IPS כמעט תמיד נקטלו בביקורות)
55H6400 רחוק מלהיות ספינת דגל והוא כפי שצויין מספר פעמים מסך מסדרה בינונית. זה מסך שעושה הכל מהכל ובדרך כלל גם בצורה מעבר לסבירה. את זה אני קובע על סמך דעתי האישית והמאד סובייקטיבית וזה גם מגובה ביקורות עליו בחו"ל. לא מעט חברים שלי רכשו אותו וכולם מרוצים ממנו עד הגג ושמחים שקיבלו את ההמלצה עליו.
ורק לשם גילוי נאות ולמען הסר ספק:
אין לי קשר לאף גורם בענף. לא עסקי ולא אישי. אין לי באופן אישי H6400, יש לי בכלל מסך LG שבגדול אני די מרוצה ממנו למעט כמה חסרונות מהותיים לטעמי. אני לא מרוויח אגורה שחוקה מההמלצות שלי לחברים אחרים בפורום. את ההמלצות שלי אני נוטה לבסס על סמך נסיון בפועל עם מסך מסויים ו/או רשמים שלקחתי מביקורות שאני קורא בארץ ובחו"ל.
את חבר הפורום SONYES אני לא מכיר באופן אישי. אבל אני כן מכיר וזוכר את הסיפור שלו עם הפנסוניק 55AS670 אותה קנה לא כל כך מזמן. הוא כל כך התאכזב ממנה ומהתמונה שלה עד שהוא הלך וקנה עוד מסך חדש. המסך שהוא קנה הוא ה- 55H6400 ועל סמך זה שהוא מרוצה ממנו הוא ממליץ עליו גם לאחרים. לא על סמך כל מיני גחמות ואינטרסים שאני לא יודע מאיפה המצאתם אותם.
אחרי שכל זה נאמר - זה בהחלט לגיטימי שאדם מסויים הולך לתצוגה בחנות וממש לא מתרשם מהמסך. טעמו האישי וזכותו המלאה. חובתו אפילו להביע את דעתו ולומר שהוא לא אוהב בגלל X או Y. בשביל זה יש פורום.
אבל בין זה לזה שריבוי ההמלצות על המסך הנ"ל "מוגזמת" ומונעות על ידי כל מיני אינטרסים נסתרים? נו באמת עשו לי טובה. אתם נובחים על העץ הלא נכון....
גילוי נאות - אין לי ולא חבר אחד בסמסונג או מניה או היכרות או כל קשר לחברה - ואני לא מקדם מכירות של המותג סמסונג .פרט לעובדה כי יש לי סמסונג 40" בחדר שינה +סמסונג לכל המשפחה - וחברים שאני הלכתי איתם לקנות את המסכים שלהם
בנוסף על 55H6400 שקניתי לפני 4 חודשים מאחר ובקניה וסיפור שלי עם יורוקום כבר הסברתי לפרטי פרטים בשרשור נפרד
שבו הועלו כל הנושאים ואני חוזר שוב אין לי ולו הטענה הקטנה ביותר מהחנות שקניתי מהם את הפנסוניק AS55670L - רק ההפך
הוא הנכון - וגם הוא יעץ בכנות ומתוך הגינות מסחרית כי עלי לבטל וזה בסדר ואין בעיה עם זה שקניתי ET60 ולא היה להחליף לי ואז שכנעו אותי ביורוקום לשדרג ואז אמרתי טוב יש לי כבר 58" פלסמה של פנסוניק שידרגתי הוספתי כסף כי האמנתי שיש לי מוצר מה זה טוב כי מי שמבין קונה/בוחר פנסוניק הפירסומת לא ?- הסיפור המשיך עם יורוקום ולא עם החנות ואין לי שום כוונה לפגוע בחנות או אדם אחר- מאחר ואנשים מתפרנסים ממכירת הטלויזיות הללו וצריך מדתיות מסויימת בעניין עד כמה מותר למתוח את החבר - היות שקניתי בכסף מלא שני מסכים זכותי להביע דעה מי טוב ממי ובלי ביקורת של מגזין זה או אחר אלא העניים שלי .
- אלא התנהלות של יורוקום - באומרם כי זליגת אור מחפירה היא מאפיני מסך ושאר דברים - בסוף לא רציתי שום דבר מהם העברתי אותה להורי היקרים .למה שהם רואים סדרות ואופרות סבון וחדשות זה הי אנד עבורם - עבורי אסון ויזואלי לא פחות
לעניננו
והסמסונג -נקנתה באניגמה אודיו בחיפה אצל ישראל לופו . עברה בכל פרמטר את הפנסוניק שעלתה ביותר 2500 שח יותר מה H6400
למחיר שלה{6400} אין טוב ממנה שוב למחיר בחנתי אותה עם מיטב הסרטים בבלוי רי שלי עם מכשיר אופו 105D ודיסק בדיקה 709
יופי של מכשיר למחיר - כמובן היא מציגה תמונה מעולה עם עושר וחדות מדהימים
אולי הוא לא כמו דגם 7150 או 8000 או 9500 / או סוני 855/955 או אחרים מבלי לגרוע בזכותם של אחרים . אבל למחיר אחלה של פינוק -
בקרתי בחנות אלמ בקניון הצמוד לאיקאה בקרית אתא
עמדה 55H6400 ולידה עמדה כמעט בגודל זהה או יותר טיפה פילפס מתומחרת קצת יותר -לא זוכר את המודל /או מספר שלו מודה
שידרו את אותו הקליפ של דיסק און קי של סמסונג בכל הטלויזיות
נכון לא בדקתי את הכיולים של כל טלויזה
הפילפס נראה לפחות שם ואני אומר בזהירות כי לא נבדקו כלום ומספיק פרמטר כמו חיסכון באנגריה או אור אחורי מחולש משנה את התמונה / או מספיק אחד בדינמיק במצב חנות לעומת מצב בית של השני ולא במצב דינמיק /אלא סרט יכול להראות תמונה אחרת לחלוטין
הפיליפס - תמונה מדהימה חדות מרשימה וברק בתמונה עם עושר צבעים מעולה
הסמסונג התמונה היתה קצת פחות עם ברק /וצבעים טובים ועשירים אך לא כמו הפיליפס
אם באותו רגע ההיתי צריך לבחור לפחות בלי את כל הידע שיש לי בטלויזיות עד כה
ההיתי לוקח על סמך מה ראיתי בחנות את הפילפס
מוזר כי אלמ הם המשווקים של סםלייין והם אותו בעל בית והם לא כל כך אוהבים למכור אלא אך ורק אין ביררה משהו לא מהליין שלהם
ההיתי לוקח את הפילפס כי התמונה היתה לפחות שם ללא בדיקה שוב של כיולים - עוצרת נשימה
בברכה