מה הטעם באמת לרוב האנשים להשקיע ב 4K? עדיין אני שומע אנשי מכירות מייעצים לקונים תמימים 'זה לא רק HD, זה אפילו Full HD' כאשר לרובם הדבר היחיד שהם צופים ב HD זה ערוצי הכבלים. כך שלעיתים אנשים משלמים על דברים שהם רק סיסמאות וגימיקים, לא יותר מזה.
כמובן שזה לא כולל משוגעים לדבר כמונו.
·
נראה לי שלקחת קשה מדי את מה שכתבתי...
אז שמתי כמה סימני קריאה - למה להתרגש מזה כל כך?
אמנם התגובה הראשונה שלי הביאה את הציטוט שלך (ואולי זאת הסיבה שאתה מרגיש צורך להתגונן), אבל הסיבה היחידה שהשתמשתי בו היא כי פשוט הוא הרים לי להנחתה! בכל מקרה (ז"א גם בלי מה שכתבת) התכוונתי להתייחס לנושא, כי זה צרם לי כבר אתמול כשראיתי את הכתבה.
ועוד סיבה שהבאתי את הציטוט היא שהתגובה שלי היא בעמוד חדש, ולכן רציתי להזכיר לאיזו סוגיה אני מתייחס.
לא כיוונתי את התגובה שלי ספציפית אליך, אלא רק לסוגיית ה4K.
עפר אמר בפירוש שלקנות היום מסך 4K זאת טעות. ואני לא מסכים עם האמירה הזאת, עם כל הכבוד לעפר.
אז אולי יהיה מי שיגיד שאני מגזים עם התייחסותי ל4K, אבל אני חושב שמה שכתבתי הוא ענייני ולגיטימי, וסיפקתי הסבר מפורט.
לא התכוונתי להגיע למצב של התנצחות, ולכן לא אגיב יותר בעניין. כמובן שיהיה סבבה לגמרי אם תכתוב את דעתך על דברי כאן עכשיו, אבל אני אסתפק במה שכבר כתבתי.
4K יהיה הסטנדרט וזה ברור. השאלה היא מתי? זה שהתכנולוגיה עדיין בחיתולים? אולי..
אני אולי אקנה מסך בקרוב(הפלזמה בסוף תמות) ועם זה יהיה היום אני לא יודע אם אקנה 4K. ממה שראיתי, הם מזכירות את הLCD הראשונות שבצפיה בכדורגל הכדור לא זז חלק, אני לא אקנה כזו טלוויזיה, אבל בקצה המחירים הגבוהה הם בהכחת נותנות תמונה יפה. למרות, שחוץ מהווידיו שנועד להיות מוצג ככה, סרטים לא נראים כל כך יותר טוב מ1080 וOLED נראה פשוט הרבה יותר טוב.
אז מוקדם לקנות 4K? לדעתי כן. כשהמחירים שלהם יהיו ב$1000 ל55" (ולא ויזיו או היסנס) אז נדבר שוב. כרגע אני לא חושב ששוה להוציע $2800 בשביל זה.
דעתי, שווה שקל?
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
ngold7. לדעתי אתה צודק. כל הויכוח הזה חסר טעם כשאפילו אין סרט 4K רשמי אחד בשוק. בשביל מה לקנות TV 4K יקרה עכשיו אם אין מה לראות? רק כדי להתכונן לעתיד? אין בזה שום היגיון. עדיף לחכות שהמחירים ירדו קצת אחרי שהטכנולוגיה תכנס לשוק ותתבסס.
בקצב שערוצי השידור הממלכתיים/מסחריים מתקדמים (הכוונה בעיקר ל 2 ו 10), נגיע ל4K יחד עם הנכדים (הבנות שלי רק עולות ל ג).
שלפחות יספקו שידור קבוע 16:9 ו HD בסיסי (ready).
אפילו את הדרישה הבסיסית הזאת שקיימת שנים רבות באירופה וארה"ב לא מסוגלים לספק כאן.
ובאופן עוד יותר אבסורדי, הכתבה המסקרת את עולם הקולנוע הביתי סוקרה בעזרת טכנולוגיה משנות תרפפ"ו.
* הכוונה לטכנולוגית ואיכות השידור..
@yaron78
הכתבה פונה לאנשים שלא מבינים בנושא.
ואם לא שמת לב, המדור הוא "צרכנות".
בתרגום לעברית: איך לא לבזבז כסף.
לגבי ה- 4K:
1. ליאור אמר "רק מי שצריך את זה ומבין את זה צריך לקנות את זה"
הוא לא אמר קטגורית:אף אחד לא צריך לקנות את זה.
2. לפני שתמהר לדבר על ההיגיון והכדאיות של רכישת סמרטפון עם מסך 4K,
כדאי שתלמד קצת על יכולת ההפרדה של העין האנושית, וכיצד שינוי במרחק הצפייה משפיע.
מזכיר לי את כל האנשים שהלכו לרכוש טלויזיה לסלון,
החליטו על גודל 37 אינץ (בגלל המחיר),
אבל שיכנעו אותם שחייב Full HD, ולא HD Ready.
אותם אנשים "התלוננו" אח"כ, שמה הסיפור עם ה- Full HD הזה,
רואים סרט ב- Full HD בדיוק אותו דבר כמו ב- (HD Ready (720P.
והם צדקו.
במרחק שהם יושבים מהטלויזיה, באמת אין הבדל.
עבור 4K, צריך לשבת בערך בחצי, עד שני שליש המרחק מהטלויזיה, לעומת 1080P, עם אותו גודל מסך.
כלומר, בסלון ישראלי ממוצע, צריך מסך של לפחות 80 אינץ כדי לראות באמת ב- 4K
מכיוון שדברי הסעירו משתמשים רבים יחסית, אני רק אוסיף ואחדד מעבר למה שכתבתי (לא אכנס לויכוחים, ולא אגיב לעקיצות שהופנו אל דברי הקודמים):
אם היום תשאלו כאן איזה גודל מסך מתאים לסלון ישראלי ממוצע, יגידו ש"50-55 לפחות. ואני מסכים.
המגיבים שהתנגדו לדברי הם מאותו סוג של מגיבים שלפני כמה שנים טענו ש"50 או "60 זה גדול מדי, אלא אם הסלון הוא ענק במיוחד. תבדקו ותיווכחו שאכן כך היה! ואני מדגיש שמדובר בעניין הגודל בלבד, ולא בעניין המחיר.
הסלונים לא גדלו. אז למה המשתמשים שינו את דעתם? כי קודם הייתה להם תפיסה מוטעית. בסוף הם הבינו - אבל זה לקח זמן!
אז יש אנשים שפשוט רוצים תמיד להיות בדיוק במיינסטרים של אותה תקופה, ויש אנשים שרוצים להיות צעד אחד קדימה.
שכל אחד יעשה כראות עיניו! זאת הייתה הגישה שלי מלכתחילה. רק התרעמתי על כך שיש מי שחושבים שלא צריך לעשות את זה.
משתמשים מתקדמים לא צריכים (לדעתי) מומחה שיתווה להם את הכיוון הכללי (אלא רק שיעזור, אם צריך, בפרטים הקטנים ולא בגישה הכללית).
בעצמכם טענתם שהתכנית, והמומחה שבה, פונים לציבור הכללי.
למה מאוד לא מומלץ לציבור הכללי לקנות מוצר מתקדם? מי שרוצה, ויכול להרשות לעצמו (4K הוא הרבה יותר נגיש מOLED למשל) - שיקנה! כל הכבוד לו! אני מפרגן לאנשים כאלה. אני לא חושב שרק למומחה מותר לקנות מוצר מתקדם, וזה טוב שמישהו "רגיל" רוצה להיות צעד אחד (רק אחד!) קדימה - זאת לא טעות לעשות את זה!
בעניין ה4K, יש כאן את עניין "הביצה והתרנגולת". אתם טוענים שלא צריך לקנות כי אין תכנים - אבל לא יהיו תכנים עד שלא תהיה מסה של אנשים שכבר יש להם מסכי 4K.
אין לי ציפיות מערוצי הברודקאסט הישראליים. ובכל מקרה התכנים שם ירודים לטעמי... אבל כמו עם הHD בזמנו, תוך שנתיים-שלוש יהיו ערוצי 4K של סרטים, ספורט וטבע . ולהזכירכם שבעוד מספר חודשים יושק בלו ריי UHD וכותרי UHD רבים. ואם לא ידעתם, נטפליקס קרובה מאוד להגעה לישראל - כבר יש לה דומיין ישראלי. וגם יוטיוב הוא מקור טוב שמשתפר כל הזמן, והוא כבר כאן!
וכידוע, 4K הוא המסך האידיאלי להצגת 3D 1080P באופן פסיבי.
אם מישהו רוצה לקנות מסך 4K, והוא מתכוון להשתמש בו שנים ארוכות, וההנחה שלו היא שגם אם היום ישנם יחסית מעט סרטים, אבל בעוד שנתיים יהיו הרבה יותר תכנים, אז למה לא לקנות, אם הוא יכול להרשות לעצמו?
ויש עוד עניין מהותי בנוגע לתמיכתי במוצרי 4K, ששכחתי להדגיש קודם: אני חסיד של רזולוציית מסך שהיא זהה אחד לאחד, פיקסל לפיקסל, לרזולוציה של התוכן. בלי שום התאמות ועיוותים. ככה התמונה היא הכי חדה שיכול להיות!
ובגלל ש4K יהיה הסטנדרט העליון (במיינסטרים) בעשור הקרוב, אני רוצה להיות בדיוק לפי הסטנדרט.
שיקול נוסף, בהתקנים ניידים, הוא שאם הרזולוציה לא זהה לזאת של התוכן, אז נדרשת פעולת התאמה של התוכן למסך - וההתאמה הזאת גוזלת עוד משאבי מעבד וסוללה. מה שלא צריך אם יש תאימות טבעית.
@yaron78
1. זה פורום פתוח.
כל מי שמבין משהו בנושא, אמר שצריך מסך של לפחות 50 אינץ למרחק ישיבה של יותר מ- 2.5 מטר.
כל הטבלאות בכל מקום, באנגלית וגם בעברית, אף פעם לא אמרו ש 50-60 אינץ זה גדול מידי לסלון.
יכולים אנשים לכתוב דברים אחרים.
לא כולם צודקים בכל מה שהם אומרים.
גם אני כתבתי כמה שטויות שאני לא גאה שהן מופיעות כאן.
2. בעולם הקולנוע ביתי, לא כלכלי לרוץ ולקנות את הטכנולוגיה הכי חדשה, במחשבה של Future Proof.
ברור שחובבי הטכנולוגיה רצים לקנות את הכי חדיש, כמו שרצים לקנות אי האייפון החדיש ביותר, לא כי באמת יש צורך בו.
אדם שרואה רק Yes או הוט, אין טעם שיקנה היום מסך 4K.
ובהנחה שבעוד שנתיים יהיה תוכן 4K, קנה את הטלויזיה בעוד שנתיים.
היא תהיה יותר טובה מזו שתקנה היום באותו גודל.
3. מסך 80 אינץ הוא מסך קטן עבור תוכן ב- 4K לסלון ישראלי ממוצע.
כדי לראות עליו כמו שצריך, אתה צריך לשבת מקסימום 3 מטר ממנו.
שב במרחק 4 מטר, אתה כבר לא רואה את ברזולוציה של 4K.
במסך 60 אינץ אתה צריך לשבת לכל היותר במרחק 2.2 מטר ממנו.
אז אתה אומר שאנשים יקנו מסך 55 אינץ (סתם לצורך הדוגמה), תומך 4K,
ישבו במרחק 4 מטר ממנו, יראו תוכן שמקבלים מ- YES, מידי פעם סרט ב- 1080P,
ויהנו שיש להם 4K בסלון?
הרי אין להם כסף למסך 80 אינץ.
ובנוסף, מסיבת הרזולוציה הרצויה שציינת, יראו זוועה את מה שהם רואים רוב הזמן? כי זה משודר ב- SD?
עד היום כולם רואים ברוב הערוצים הישראליים המשודרים, את האנשים נמוכים ושמנים, או מתוחים ורזים, על מסכי ה- HD שלהם, כי השידור בארץ מפגר אחרי הטכנולוגיה ב- 20 שנה?
שאלה אחת לי אליכם: אם הייתם צריכים לקנות היום מסך אחד בלבד, ראשי לבית - לסלון, וזה יהיה המסך היחיד שאתם מתכוונים לקנות לסלון ב7-10 השנים הקרובות, ואתם הייתם מוכנים להשקיע נניח 6-9 אלפי שקלים - האם הייתם מוותרים על ה4K? אני לא. אולי אתם הייתם מעדיפים מסך יותר גדול או משוכלל... בהחלט לגיטימי!
הערה:
כמובן שיש אנשים שלמשל לא יכולים או מוכנים להשקיע למשל יותר מ5 אלפי שקלים. אבל לא טענתי שאני מתכוון לכל האנשים, אלא לדרג הבינוני-פלוס (הגדרת הדרג היא לפי התפיסה שלי, כמובן). ואולי גם בתקציב הזה אפשר להשיג 4K, אם מתפשרים על הגודל כמובן. ואז תגידו שאין טעם ב4K בגודל קטן יחסית... גם בזה יש מן הצדק, אבל בכל זאת לא הייתי בוחר בהשקפה הזאת.
וכמובן שיהיה מי שיחשוב שעדיף למשל לקנות טלויזיה ראשית שעולה 4-5 אלפים פעם ב3-5 שנים. גם זה לגיטימי. כל אחד עם הגישה שלו!
בעצם הגישה האחרונה היא הכי נבונה כלכלית - ובה ממקסמים את היחס בין העלות לתמורה! בין היתר, זה מפני שבקצה התחתון של סדרות הדגמים, יש תחרות הרבה יותר אגרסיבית, ולכן זה מעצים את התמורה שהצרכן הישראלי מקבל (ואילו היצרנים והמשווקים מרוויחים בזה הרבה פחות - גם באחוזים)!
נערך לאחרונה על ידי yaron78 ב 23/07/2015 1:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
ובהנחה וזה המסך היחיד שאקנה ב-5 עד 10 השנים הקרובות
ובהנחה ויש לי 10,000 ש"ח מיותרים להשקיע במסך כזה
במצב כזה אם להיות כן לחלוטין הייתי הולך על מסך 4K ולו רק מהסיבה שלא אוכל להחליף את המסך למסך 4K כאשר זה יהפוך לסטנדרט בשנים הקרובות בגלל הגבלת השנים שציינת.
אם לא הייתי חייב לקנות ברגע זה הייתי מחכה לירידת מחירים של מסכי ה-4K ואז קונה.
אם לא הייתי נתקע עם טלויזיה 5-10 שנים הייתי קונה 1080P היום ובעוד שנה-שנתיים 4K.
רק במידה ושלושת האילוצים שציינת אכן מתקיימים הייתי עושה את הצעד המתבקש מבחינה הגיונית לדעתי וקונה מסך 4K.
starrywolf, השירשור מלכתחילה מדבר על קניה היום, ולא על לחכות. וכבר בפוסט הראשון שלי כתבתי שאני לא מתכוון למי שקונה כל שנה-שנתיים, כי בתדירות קניה כזאת, ברור שמתייחסים רק להווה ולא לעתיד...
עזרו לכם? כפתור "תודה" נמצא בפינה השמאלית+תחתונה בפוסט - אנא השתמשו בו!
yaron78 כתב:שאלה אחת לי אליכם: אם הייתם צריכים לקנות היום מסך אחד בלבד, ראשי לבית - לסלון, וזה יהיה המסך היחיד שאתם מתכוונים לקנות לסלון ב7-10 השנים הקרובות, ואתם הייתם מוכנים להשקיע נניח 6-9 אלפי שקלים - האם הייתם מוותרים על ה4K? אני לא. אולי אתם הייתם מעדיפים מסך יותר גדול או משוכלל... בהחלט לגיטימי!
...
זוכר את השאלה הזאת ? זאת השאלה שעניתי לך עליה.
אם אני חייב לקנות היום טלויזיה שתהיה אצלי 5 שנים לפחות אז הבחירה שלי היא 4K.