שרשור תגובות: Denon AVR-X7200W רסיבר קולנוע ביתי לעידן ה-Ultra HD

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #21 

עופרפולק כתב:יואב אהבתי מה שכתבת . עכשיו האודיסי הזה הרי גולם אהבל, אם יש לך 50 רמקולים הוא יכוון לך לפי 50 הבעיה היא שלרסיבר עצמו אין יציאה ל50 רמקולים . משהו נראה לך חשוד יתכן ותהיה מערכת כיול חדשה במקום האודיסי הזה.
...
·

עופר מה 50 ? איזה 50 ? אתה על כדורים???

מדובר על תמיכה באטמוס ו DTS-X . לא 50 ולא סיפורים.
הרסיברים הללו מגיעים עם יציאות עבור הרמקולים, שמיועדים לפורמטים החדשים.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #22 

@ MarioMan . תודה על הסקירה וההשקעה.
ברשותך כמה תיקונים.
ה X7200 לא החליף את ה 4520 . ה X4100 וכמובן ה X5200 יותר מתקדמים ומשוכללים מה 4520
שהוא בעצם 2 דורות אחורה.
ה 7200W היה טעות של DENON שעלתה להם הרבה כסף . הם רצו להיות הראשונים בשוק עם הפורמטים
החדשים והוציאו מוצר יקר מאוד כאשר אף אחד מהתקנים החדשים לא עבד בו ולמרות ההצהרות על עדכונים
עתידיים בחינם [ע'י משלוח למעבדה מוסמכת] הלקוחות לא רכשו את המוצר והו קיבל שם של LEMON .
זאת הסיבה ש DENON הוציאו את הגירסה המעודכנת 7200WA . אם נכנסים לאתר של DENON
דגם ה 7200W לא קיים יותר ולא מוצע למכירה. אבל גם הדגם המעודכן לא באמת עומד בציפיות החברה.
דגם ה X2200 החדש שעולה כ 800$ ומגיע עם כל החידושים והפורמטים מותקנים מראש זוכה לתגובות
הרבה יותר חיוביות.
http://usa.denon.com/us/product/hometheater
המכשירים שהבאת כמתחרים הם כולם דור קודם ולא נחשבים כמכשירי דגל. היום לפיוניר יש VSX-90 ואת
ה SC-91 . ל YAMAHA יש את ה A-3050 ול ONKYO יש את ה Z900 החדש אשר למרות שהם
לא מכנים אתו ספינת דגל מגיע עם כל החידושים מובנים מראש. ע'פ כל הנתונים ה YAMAHA A3050
נחשב כרגע למכשיר הג'נרי הטוב ביותר ואשר מכיל מערכת כיול יעודית לפורמטים החדשים.
ומתומחר כ 1000$ פחות מה DENON . והמכשירים האחרים כולם מתומחרים הרבה פחות מאשר ה 7200 .
הלקוחות לא ישלמו 3.000$ עבור ה 7200 ויעדיפו לשלם 4.000$ עבור ה 8802 החדש של MARANTZ
ד'א. המחיר של 18.000 ש'ח הוא עבור הדגם הישן או המעודכן?
טעות נוספת של DENON היא הוספת EURO 3D עבור תוספת כסף. היות והפורמט לא OBJECT BASED
זה לא מותאם לעבוד עם התקנת הרמקולים של הפורמטים האחרים ואף אחד לא מעוניין לבצע 2 התקנות שונות
במיוחד מאחר ואין וכנראה גם לא יהיו תכנים של EURO 3D לקולנוע הביתי. התכנים החדשים מגיעים דרך
BD והם הודיעו שהם לא מתכוונים להוסיף ולתמוך בפורמט. כך שאין דרך למשתמש הבייתי לקבל את התכנים.
DENON התקינו ברסיבר 13.2 PREOUT'S במיוחד עבור הגרסה הגבוהה של EURO 3D שהיא 13.1
ועבור מה שהם מכנים DOLBY 9.1.2 שאף אחד לא באמת משתמש וכרגע זה לא מועיל.
בנוסף עם כל הכבוד לאודיסי מערכת הכיול הנוכחית לא מותאמת לעבוד עם הפורמטים החדשים. וה DSX מייצר
MATRIX [כאילו] עבור FH-FW שלא קשורים לערוצים עליונים אמיתיים ונימצאים במיקומים שונים ומישתנים.
כך שצפויים עוד שינויים . משתמשים רבים חובבי קולנוע ביתי מודעים לחלק גדול מהדברים הללו וזה פוגע במכירות של
הדגם הנוכחי. והצפי הוא שה X2200 ימכר הרבה יותר טוב.
בנוסף אתה כתבת לגבי רכישת המכשיר [בנקודת הזמן] למה הכוונה . זמן ההכרזה על המכשיר. או יום היציאה לשוק.
או השנה הנוכחית. ? או אולי הכוונה היא היום ? אבל האמת היא שזה לא באמת משנה. כמה עובדות אשר ניתנות לאימות.
DENON הכריזו על המכשיר בחודש נובמבר 2014 . המכשיר בגירסתו הראשונה יצא לחנויות בינואר 2015 .
DENON טענו שהמכשיר לא מכיל HDCP2.2 היות וזה עדיין לא זמין ויעודכן ע'י שידרוג בעתיד [באביב] אבל
לעומת זאת בחודש אוגוסט 2014 ONKYO הוציאו את סדרת ה 3 .[636-737-838] כולם כבר הכילו
HDCP 2.2 . אתה יכול להסביר לי למה צריך להמתין לשידרוג עתידי של מכשיר דגל לגבי דבר שכבר קיים
במוצרים מקבילים [ואפילו לא מכשירי דגל] DENON לא היו גלויים באמת וציבור הלקוחות הוא לא חסר תבונה.
זה דבר נוסף שהרס את המכירות. כל הדברים שאתה מביא בתור יתרונות ע'י שידרוג עתידי כבר הופיעו אצל
יצרנים אחרים במקור ללא צורך של שידרוג. אף אחד לא באמת רוצה לשלם 3.000$ על רסיבר ולאחר מכן
לשלוח אותו לשידרוג במעבדה ולהמתין לפחות 30 יום [USA] ללא קולנוע ביתי. נסה לשאול את היבואן
בישראל כמה זמן לקוח אמור לחכות עבור השידרוג והיכן זה נעשה.? הדגם העדכני נשלח לחנויות בחודש מאי
אבל אז כבר לכל היצרנים היו מכשירים עם כל החידושים ומחיר זול יותר.
מצטער אם כתבתי יותר מידי. [נושא גרר נושא] ושוב תודה על סקירה.

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #23 

@mbd,

תודה על התיקונים אבל חלקם לא מדויק:

א. ה-X7200W מבחינת מיצוב כן החליף את ה-4520. בזמן ש-X4100 וה-X5200 שווקו, ה-4520 שווק במקביל אליהם במחיר יותר גבוה כמובן. את מקומו תפס ה-X7200W.

ב. לגבי המתחרים - בזמן כתיבת הביקורת ה-X7200W היה המוצר העדכני ביותר של Denon והמתחרים שרשומים בביקורת היו המוצרים העדכניים ביותר באותה רמת מחירים של שאר היצרנים בשעתו.

ג. בעניין כדאיות קניה או חוסר כדאיות קניה של המוצר בפני עצמו \ מול מוצרים אחרים של היצרן \ מול מוצרים של יצרנים אחרים - אלו הם ניתוח ופרשנות שלך. דעתך רצויה ומקובלת אך יתכנו בהחלט גם דעות שונות. היות שזו התלבטות שהתשובה עליה היא סובייקטיבית אין אפשרות לדון בה במסגרת מאמר, שאמור לתת הצגה אובייקטיבית בלבד של הדברים, אלא במסגרת דיון בפורום.

ד. לגבי ההתייחסות לנקודת הזמן - מדובר על זמן כתיבת הביקורת (זמן הכתיבה שונה מזמן הפרסום). בשעתו ה-X7200WA עוד לא יצא לשוק. מכוון שבסופו של דבר יצא ה-X7200WA ונוכחנו לגלות שמדובר באותו המחיר שנדרש שנה (או פחות) קודם לכן על ה-W ובאותו המוצר, למעט לוח ה-HDMI, אז כמו שרשמתי ל-Sexter, עלות הקדמת הצריכה היא 200 אירו, שהיא עלות השדרוג.

ה. בהמשך לעניין ה-HDCP 2.2 - הדוגמה שהבאת של Onkyo מוצגת באופן חלקי בלבד. Onkyo השתמשו בצ'יפים של HDMI 2.0 עם תמיכה ב-HDCP 2.2, אבל:
1. לא כל הכניסות תמכו ב-HDCP 2.2 (למיטב זכרוני רק כניסה אחת בלבד תמכה)
2. הצ'יפים שהשתמשו בהם תומכים ב-10gbps לכן אין אפשרות להעביר דרכם 4k60 ב-4:4:4 (נעזוב לרגע את העובדה שעדיין התוכן מגיע למדיה רק ב-4:2:0 ונשאיר את הדיון טכני)

מנגד, לא היתה אפשרות לשדרג. השאלה שלי היא כזו:

צרכן רכש בשעתו את ה-Onkyo והשתמש בקופסה של סוני בשביל Ultra HD (בשעתו הנגן העצמאי היחיד בשוק. מקבל תוכן ומוציא תוכן 4:2:0 כך שאין הפסד מידע, ודורש HDCP 2.2). לאחר פרק זמן הגיעו אל השוק התקנים נוספים שתומכים ב-Ultra HD ודורשים HDCP 2.2 דוגמת הקונסולה של nVidia ונגני UHD Blu-ray. מה עושה הצרכן וכמה זה עולה לו?

ב-Denon זה קל - משלם 200 אירו.

אז הנה, היתרונות הללו לא הופיעו אצל יצרנים אחרים.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

@MarioMan
אני לא מנסה להתווכח או לשנות את דעתך . זאת הסקירה שלך ואני רק מנסה להגיב לכמה
מהדברים שנכון להיום לא נראים לי תואמים את המציאות.
כל מה שאני יכול להתיחס אליו זאת הסקירה שלך פרסמת אותה לפני כ 24 שעות לגבי מוצר
שהוכרז לפני כמעט שנה. בסריקה לא כתבת שבעצם סקרת מוצר מיושן. אתה סוקר היום מוצר
שאתה מכנה ספינת הדגל של DENON אז מין הראוי להשוות לספינות הדגל של היצרנים האחרים
נכון להיום. ונכון להיום ה YAMAHA A-3050 עולה על ה 7200WA כמעט בכל קטגוריה אפשרית
ועולה כ 1.000$ פחות . ללא שידרוגים וללא תוספות מחיר. אתה טוען שהתוספת עולה 200 EUR
ובכן המשתמש הממוצע מוסיף עוד כ 300$ - 400$ וקונה ONKYO 646-747 חדשים שנותנים הכל
ללא צורך בשידרוגים ותוספות. או לחילופין X2200 או S910 של DENON בתוספת של עוד כמה $$
אני לא מנסה להכנס כרגע לביצועים השונים ולתכנים הקיימים.
מבחינת הביצועים כמו שידוע זה כל אחד ומה שהוא שומע [או מעדיף לשמוע] סוביקטיבי לחלוטין.
לגבי התכנים לקראת סוף השנה הדברים יתבהרו.
אם אתה רוצה לומר לי שהיות [לפי נקודת הזמן] והמוצר הוכרז לפני כשנה זה לא הוגן להשוות אותו
למכשירי דגל של יצרנים אחרים. כיוון שהוא נחות מהם או לא חדיש כמותם . אז אולי DENON
אמורים להוציא מכשיר דגל עדכני וחדיש. מכשיר הדגל החדש יהיה שילוב של ה 7200 עם ה X2200 .
ד'א. אתה מתיחס לאיזה מכשיר החליף מה מבחינת מיצוב ומדבר על התימחור. אני מדבר מבחינת
יכולות. וכל אלו שהזכרתי מכילים יכולות שב 4520 לא קימות לכן לדעתי הם יותר משוכללים בלי קשר
למחירם. [אבל זה באמת לא משנה . אם לדעתך זה החליף את ה 4520 שיהיה]
מצטער אם נכנסתי לעצמות של הסקירה. (f)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #25 

חברים,
ה- X7200W הוא מוצר של 2014, והוא הרסיבר היחיד מהשנתון שלו שניתן לשדרוג ל- DTS:X בחינם (עדכון קושחה), ו HDCP 2.2 (החלפת לוח בתשלום כאמור). בשנת 2015 הוא מוחלף ע"י X7200WA.

על כן, להגיד שה- X7200W הוא מוצר לא מוגמר זו טעות, ההיפך. מי שרצה לקנות בסוף 2014 תחילת 2015 רסיבר שיתמוך בטכנולוגיות הנ"ל מצא ב- X7200W אלטרנטיבה יחידה.

לגבי כיול, ייתכן שהכיול הוא לא מושלם אבל כאמור DTS:X בקושי יצא לשוק והתהליכים האלה לוקחים זמן, כאמור לא חושב שיש חיסרון גדול למי שגם ככה לא ישים יותר מ- 7.1.4 בבית, וגם זו הגזמה פראית. לגבי החופש במיקום הרמקולים ש- DTS:X נותן, נכון זה יתרון גדול שה-Audyssey לא תומך בו כרגע, אבל, אתה גם תרצה ש-Dolby Atmos יעבוד, על כן אתה תמקם את הרמקולים בתצורה שתתאים גם ל-Dolby Atmos, ולכן החופש ש-DTS:X נותן במיקום הרמקולים ממילא לא ינוצל, וכאמור אין בו צורך ממשי בסביבה של סלון ביתי. אז בקיצור הכיול הקיים הוא סבבה, ואם אתה רוצה לחכות לשנה הבאה, תמיד יהיה באופק את הפיצ'ר הבא.

למי ששאל לגבי X5200W, לדעתי צריך לחכות למחליף שלו X6200W שהוכרז ויגיע מתי שהוא בקיץ, שכולל את הפורמטים החדשים DTS:X ו HDCP 2.2, והוא עולה חצי מה 7200. לדעתי הוא מוצר מנצח מבחינת VFM.
גם Marantz 7010 על הכוונת שלי.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #26 

@istarmini
·
נכון, אבל אני רק לא מסכים עם נקודה אחת. מערכת הכיול של אודיסי אינה קשורה או תלויה בפורמטים החדשים. הכיול נעשה ברמת ה PRE הוא מכייל השהיה, מופע, גוון צליל ועוד לכל ערוץ ללא קשר לפורמט האודיו שיש ברסיבר. מה שכן נכון הוא שלאודיסי בנוסף ליכולות ה RC יש גם enhancements לשיפור האפקטים בפורמטי הסאונד השונים, וכאן אכן מפסידים את השיפורים שיש לאודיסי להציע עבור פורמטי ה Object Orented. לא נראה לי שזה הולך להשתנות עי עדכון תוכנה. כמו שאמרתי כאן בשנה האחרונה בכל פעם שמשהו פרסם מאמר על רסיבר על חדש, זה ממש לא הזמן לשדרג כלום כי הכל בתהליך הבשלה מתמדת.. אני עדיין תקוע עם אונקיו 602 ומת לשדרג לרסיבר על, אבל ממשיך להתאפק עד שהמוצר יבשיל. מה לגבי RAC2020? גם 4K ב 60P לא מספיק. כבר מדברים על 120P אפילו בשילוב עם 8K... לדעתי כל אלו יוטמעו ברסיברי העל כבר בדגמי 2016...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #27 

Sexter כתב:@istarmini
·
נכון, אבל אני רק לא מסכים עם נקודה אחת. מערכת הכיול של אודיסי אינה קשורה או תלויה בפורמטים החדשים. הכיול נעשה ברמת ה PRE הוא מכייל השהיה, מופע, גוון צליל ועוד לכל ערוץ ללא קשר לפורמט האודיו שיש ברסיבר. מה שכן נכון הוא שלאודיסי בנוסף ליכולות ה RC יש גם enhancements לשיפור האפקטים בפורמטי הסאונד השונים, וכאן אכן מפסידים את השיפורים שיש לאודיסי להציע עבור פורמטי ה Object Orented. לא נראה לי שזה הולך להשתנות עי עדכון תוכנה. כמו שאמרתי כאן בשנה האחרונה בכל פעם שמשהו פרסם מאמר על רסיבר על חדש, זה ממש לא הזמן לשדרג כלום כי הכל בתהליך הבשלה מתמדת.. אני עדיין תקוע עם אונקיו 602 ומת לשדרג לרסיבר על, אבל ממשיך להתאפק עד שהמוצר יבשיל. מה לגבי RAC2020? גם 4K ב 60P לא מספיק. כבר מדברים על 120P אפילו בשילוב עם 8K... לדעתי כל אלו יוטמעו ברסיברי העל כבר בדגמי 2016...
...
·

גם אני ממתין.
אצלי להוסיף את הרמקולים בתקרה זה קלי קלות הכל מוכן אני רק ממתין שענין הפורמטים יסגר כולל מערכות הכיול וכמובן אני רוצה לראות שיוצאים מספיק כותרים שכוללים אותם.

לדעתי תוך כשנה הענין יתבהר סופית.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #28 

לא הבנת אותי הלוואי שהייתי על כדורים אבל הכיוון שלי הוא על מה שרשמת בסוף. אני איתך .
Sony 1040
Monitor mass

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

רק הסבר קצר לכל מי שלא מבין מה הבעיה עם מערכות הכיול שבשימוש כיום.
ואודיסי זאת לא המערכת היחידה.
עד לפיתוח ATMOS ולאחר מכן DTS-X שהם OBJECT BASED כל ההקלטות/קידודים
עבור פסי קול של DOLBY או DTS נעשו בפורמט הערוצים. החל מ 2.0 ערוצים ועד 7.1 ערוצים.
מדובר על ערוצים אמיתיים מוקלטים ומקודדים באולפן וע'י MIXING מכוונים כל אחד לרמקול אחר
בחלל החדר. אני לא מתיחס כאן לערוצים מלאכותיים [MATRIX] אשר מיוצרים ע'י מעבד DSP
עבור FW או FH . כל אחד מהערוצים אשר נמצאים בפסקול מוגדר מראש עבור רמקול מסוים
ואם לדוגמא אנחנו מגדירים ברסיבר 5.1 ערוצים אבל משתמשים בקובץ של 7.1 אנחנו פשוט לא
מקבלים את האינפורמציה שמיועדת לרמקולים האחוריים. זאת היתה שיטת ההקלטה והקידוד
בפורמט הערוצים. למה זה חשוב ומה הקשר לכיול ? מערכות הכיול עד היום תוכננו ותוכנתו
כדי לעבוד עם הקלטות בפורמט הערוצים. כשעורכים כיול לרסיבר מגדירים כמה רמקולים קיימים
ואיזה רמקולים ובמכשירים טובים עם THX נשאלים עם רמקולי ה SUROUND הם DI-BI או THX .
עכשיו כשמערכת הכיול יודעת מה מחובר והכיול נעשה בעזרת המיקרופון המערכת מגדירה לעצמה
את הטווחים השונים ומנסה לתת תוצאה אופטימלית לחלל החדר. אבל עד היום כל מערכות הכיול
[התוכנה] תוכננו מראש למיקום מסוים עבור כל רמקול ולפי מספר הרמקולים שהוגדר שולחת המערכת
ערוץ מסוים לרמקול קבוע מראש. עכשיו פתאום יש לנו פורמט שונה [OBJECT BASED] אשר בנוסף
ל 7.1 אשר בעצם יכול להיות גם 24.1 נוספו עוד ערוצים בין 2 ל 10 וכולם ממוקמים במקומות שונים
בתיקרת החדר. וזה לא השינוי היחיד הערוצים העליונים ה OBJECTS אמורים לעבוד בזמן אמת
ולא באמת משנה כמה יש ומה מיקומם מערכת יעודית שעובדת בעזרת METADATA מחליטה לאן
ומתי לשלוח כל צליל [OBJECT] בכל רגע נתון. עכשיו השאלה הפשוטה היא מי מבינכם אלו שחושבים
שמערכת הכיול העכשווית היא מספיק טובה עבור הפורמטים החדשים מכיר מערכת כיול שמסוגלת
לכייל כל כך הרבה רמקולים ועוד שחלק מהם נמצא בתיקרה ומשתנה בזמן אמת ע'י ה METADATA
והרמקולים בתיקרה גם אמורים לעבוד בזווית מסויימת והכיול אמור לעשות/לעזור גם בזה. התשובה
הקצרה היא ששום מערכת כיול של אודיסי לא מסוגלת לעשות את זה. יש כיום 2 מערכות כיול של
מכשירים אשר מתומחרים מעל 20.000$ שנוצרו במיוחד לעשות את כל זה . ויש את מערכת הכיול
החדשה של YAMAHA אשר כרגע מותקנת רק ב A-3050 וע'פ YAMAHA נוצרה במיוחד עבור
הפורמטים החדשים ומסוגלת לכייל כראוי כולל הזוויות השונות לרמקולים בתיקרה.
לסיכום. אף מערכת כיול רגילה שנוצרה לעבודה עם/עד 7.1 ערוצים לא מסוגלת לכייל ולהפנות
ערוצים יעודיים לרמקולים בתיקרה שלא קיימים בכלל בהגדרות מערכת הכיול.
מקווה שהובנתי.

kagaben
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #30 

קטונתי מלהבין ברמות הפירוט ש mbd מפרט. ועדיין אני תוהה, אם אני מבצע כיול באמצעות 9 נקודות כיול, כאשר קבעתי מראש יציאות לרמקוךים בתקרה, אודיסיי יודע לזהות, לקבוע מרחק וערכים מתאימים בהתייחס לכלל הרמקולים ולנקודות שבהם מיקמתי את המיקרופון. אצלי האטמוס פועל ללא דופי ויש לי x4100 לאחר שכויל באודיסיי.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

אודיסי מסוגל לכייל. אבל הבעיה היא שכרגע אודיסי מתיחס לערוצים/רמקולים כאל ערוצים
רגילים [כמו SUROUND רגיל] ולא כמו OBJECTS כיוון שבגירסה הנוכחית אודיסי לא
יודע מה זה OBJECTS . המערכת משתמשת ב DSX כדי לכייל את העליונים. היצרנים
לא יכלו להוציא לשוק רסיברים תומכי ATMOS ללא אפשרות כיול. הבעיה היא שהכיול הנוכחי
לא באמת תואם OBJECTS . אבל כרגע עובדים על זה וזה ישתנה כנראה בדור השני.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #32 

אני גם לא מבין עד הסוף איזה שינוי מהותי נדרש במעבר ל-OBJECT.
כל עוד כל רמקול מכויל בנפרד לצורך קביעת מרחק ואיזון זה אמור להספיק.
הרי לא נדגמת סינרגיה וכו' אלא רק כל רמקול משמיע צליל בתורו וזהו.
כל כח העיבוד הולך על אופטימזציה עבור הנתונים ממספר נקודות דגימה.
המטרה הסופית זה שכל הצלילים יגיעו בתזמון הנכון ביותר ובעוצמה הנכונה ביותר לכל המאזינים בחלל ההאזנה. ואת זה אודיסי עושה.
למאזין רק נשאר להוסיף את הכיווניות שלא מעניינת את אודיסי.
הדבר היחיד זה באמת התבנית של סידור הרמקולים שנלקחת כאקסיומה ומעניין לראות מה יהיו התוצאות אם לחבר/למקם רמקולים לא לפי הסכמה (כמו שנכתב בהתחלה - לחבר סנטר במרום FL למשל ולהפך אך לשמור על מיקומם הלא נכון בחלל)

הבעיה היחידה, שפחות ברור לי איך היא תיפתר, אם אני מבין נכון את ההסבר זה שב-OBJECT אין חוקים. מקם רמקולים כמה שתרצה באיזה מיקומים שתרצה ואז המערכת תעשה אופטימיזציה לכל מצב נתון. חוץ ממכשיר מתוחכם עם 4 מיקרופונים בסידור פירמידה, אני לא רואה איך אפשר לכייל. כי אם המיקום של הרמקול איננו מגיע כאקסיומה, אז הכיול גם צריך ליצור מיפוי תלת מימדי של כל רמקול בחלל, גם לקבוע את הכיווניות שלו (כי היא לא תדע שזה FL בזווית 30-60 למאזין) וגם את העוצמה שלו. חתיכת חישוב... ואז גם כל הזמן לעבד ברקע את הצליל כל שה-OBJECT ישמע הכי נכון...

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

בחלק האחרון של מה שכתבת התחלת להבין את הסיפור.
כיוון ש ATMOS+DTS-X מוקלטים ומקודדים ואמורים להיות מושמעים כ 3D SOUND
ומערכות הכיול לא מבינות את זה כיוון שעד היום היה קיים רק 2D . חייבים לכתוב סט
אלגוריטמים חדש כדי "ללמד" את המערכת מה זה 3D ולעבוד כך. היות וכמה מיקרופונים
זה לא באמת פתרון לקולנוע ביתי חייבים לכתוב תוכנה חדשה למעבד הכיול.
ד'א. מערכת הכיול כיום עושה הרבה יותר ממה שאתה חושב במשך כל זמן העבודה של
המכשיר.נסה לפתוח כל מכשיר שעובד עם אודיסי ותמצא בפנים מעבד וזכרון יעודיים של
אודיסי אשר פולטים חום כמו תנור אפיה במשך כל זמן פעילות הרסיבר. למה זה כך אם
כל עבודת מערכת הכיול מסתכמת בהגדרת הרמקולים במערכת ? [כן נסה לבדוק]

עוד נקודה רק להבהרה.
היות וחלק מהמשתמשים יתקינו רמקולים יעודיים של ATMOS אשר ישבו על הרמקולים
הקידמיים או האחוריים. איך מערכת הכיול הנוכחית תתיחס אליהם . לפי מקור הצליל אשר
בוקע מעל הקידמיים/אחוריים או מנקודת הפגיעה שלהם בתיקרה והחזרה לכיוון איזור
הישיבה בזווית מסויימת. או אולי המערכת תנסה לבצע RC לצלילים הללו . אבל אנחנו לא
רוצים RC לצליל של העליונים כמו שנעשה לסאב. לכן צריך ללמד את המערכת מה ההבדל
בכיול הפורמטים החדשים.
אני רק יכול לחזור על זה פעם נוספת. אתם מתיחסים לפורמטים החדשים רק כרמקולים
נוספים וזו הטעות. זאת שיטה חדשה ושונה של . הקלטה . מיקס . קידוד . והשמעה. של
פס הקול. 3D במקום 2D ולכן זה מחייב מערכת שיודעת ומבינה איך לטפל בזה.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #34 

תודה על הסקירה המעניינת והאיכותית!
כיף חיים.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #35 

יש לציין שחברת ט.ר. אלקטרו סטריאו מוכרת את הרסיבר הנ"ל שהוא משודרג.
כמובן ללא תוספת תשלום.
למען הסר ספק הדגם המשווק בארץ הוא: AVR-X7200WA.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #36 

הנה משהו שנראה מבטיח מאונקיו:

http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx- ... 25725.html

משהו יודע יותר פרטים? נראה שכבר יש דגם אירופאי למפלצת הזו...

http://www.uk.onkyo.com/downloads/2/8/6 ... eet_EN.pdf

לפי פורום audioholics הוא גם יתמוך ב DTS:X HEADPHONES שזה פורמט קידוד OBJECT BASED יעודי לאוזניות רגילות...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #37 

גם המחיר שלו יהיה מבטיח יופי
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #38 

מוצר לא מוגמר האונקיו הזה . כמו הדנון .

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #39 

Sexter כתב:הנה משהו שנראה מבטיח מאונקיו:

http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx- ... 25725.html

משהו יודע יותר פרטים? נראה שכבר יש דגם אירופאי למפלצת הזו...

http://www.uk.onkyo.com/downloads/2/8/6 ... eet_EN.pdf

לפי פורום audioholics הוא גם יתמוך ב DTS:X HEADPHONES שזה פורמט קידוד OBJECT BASED יעודי לאוזניות רגילות...
...
http://www.htmag.co.il/vt235247.html

ויש עוד שרשור שמדבר על הדגמים החדשים שייצאו לשוק.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”