איזה יבואן בארץ מוכר מסכים במחירי חול

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

@jacko-il

כשאתה חותך את המסקנות שהצגתי בסוף התגובה אז באמת אפשר להגיד שיש קשר 8O .

לא ברור לי איך אפשר להציג את נושא קביעת המחיר וה"גזרות" שמרכיבות אותו כמשהו שהפילו רק על החנות. אתה מציג פה תמונה לפיה לחנות יש אילוץ מסוים בדמות מחיר שמגיע מהיבואן (וזה נכון, יחד עם עלויות נוספות) ופה זה נגמר בטענה של "מה אתם רוצים מאיתנו? אנחנו רק החנות. היבואן דפק לנו מחיר ובהתאם לזה אנחנו עובדים".

אז אני שואל - איך זה שהצגת את זה כאילו פה נגמר הסיפור ולכאורה יש "יבואן חזיר" שאחראי באופן בלעדי לנושא ?

הרי גם ליבואן יש אילוצים מסוימים ועלויות מסוגים שונים ולמעשה הם משמעותית יותר גדולים, מול הרבה יותר גורמים, ושגם לעמוד בהם ולשלם אותן עולה כסף והכל בהיקף גדול משמעותית ממה שלחנות יש להתמודד איתו.

בקיצור, המסקנה היא כמו שרשמתי - אין פה קשר ל"יבואן חזיר" או "חנות שוחטת" או כל גורם עסקי אחר בשרשרת שלכאורה משפיע באופן משמעותי ובמכוון על המחיר, היות שזה מקרה שלא קיים, אלא יש פה עלויות שמייקרות את העסק לכולם. הרי אתה עצמך דאגת לפרט חלק לא מבוטל מהן.

אולי באודיו המצב הוא שונה מבחינת הפרשי מחירים - לא בדקתי ולא על זה הדיון.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

הודעה כפולה בטעות.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 08/06/2015 23:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

9000es כתב:
...
...
מסך זה מוצר עדין מאוד לכן לייבא מסך מחו"ל זו טעות חמורה ביותר .

1. סיכוי לשבר
2. פיקסלים תקולים
3. עננות רצינית
4. חוסר אחידות במסך .
5. או כול תקלה שהיא

שלא נדבר מה יכול לקרות למסך במשך הזמן .כול מיני הפתעות .
מסכים רוכשים רק בארץ !!!
...
אני מקבל ולא מקבל את מה שאתה רושם. מצד אחד אכן זה מוצר יותר רגיש מאשר לייבא רסיבר.
אבל מצד שני (אם ניקח את הדוגמא של ה- LG שמאוד מדגדג לי המסך הזה בידיים), אזי פער של 10 אלף בייבוא לעומת 25 בארץ - זה הבדל של שמיים וארץ. גם אם נגיד תתמקח הכי טוב בארץ תוריד חמישייה ?
אז במקרה הטוב יש לך פער של פי 2.
גם אם יתקלקל - אתה יכול לקנות באותו כסף עוד מסך ועדיין לצאת שווה ראש בראש.
ונקודה נוספת שמורידה את רמת הפחד בעניין, היא העובדה שהמסך משווק בארץ כך במקרה של תקלה יש יבואן מסודר שניתן לפנות אליו, בתשלום כמובן. השאלה האם ייתן שירות למוצר שלא נרכש דרכו.

·
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

9000es כתב:
...
...
מסך זה מוצר עדין מאוד לכן לייבא מסך מחו"ל זו טעות חמורה ביותר .

1. סיכוי לשבר
2. פיקסלים תקולים
3. עננות רצינית
4. חוסר אחידות במסך .
5. או כול תקלה שהיא

שלא נדבר מה יכול לקרות למסך במשך הזמן .כול מיני הפתעות .
מסכים רוכשים רק בארץ !!!
...
·ממש ככה למה כאב ראש ?????

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

אחרת נמשיך לסבול את פער מחירים. לפני כניסת יבואנים מקבילים הפאר היה גדול עוד יותר, לקנות סוני שאתם אוהבים היה שקול ללקחת משכנתא :)

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

בסוף נתחיל להביא מסכים ממדינות ערביות שלידנו כדי לחסוך בעלויות.
במצרים מדינת עולם רביעית!!!! כבר נמכרים המסכי סמסונג החדשים במחירים לא רעים בכלל.
דוגמאות:
https://www.jumia.com.eg/samsung-55ju75 ... 62032.html
את הסכום מחלקים בחצי כדי לקבל את המחיר בשקלים

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אני לא חושב שפער המחירים צומצם רק בעקבות או בעיקר בגלל "כניסת" יבואנים מקבילים היות שגם מאלו אין הרבה, וחלקם בכלל קיימים פה שנים לא מעטות כך שגם בתקופתם פער המחירים היה יותר רציני.

קחו לדוגמה את תחום המקרנים לקולנוע ביתי - ההיצע של כאלה ביבוא מקביל הוא נמוך במיוחד. מנגד, חלה ירידה משמעותית בפער המחירים של רוב המקרנים ברמה הבינונית-גבוהה (סוני 50\55, אפסון 9200 ושות') שמגיעים לשוק באמצעות יבואנים רשמיים.

היבואנים, לרוב, הם אותם היבואנים ולא שחקנים חדשים שמנסים להסתער על השוק באמצעות מחירים נמוכים במיוחד, ובכל זאת המחירים התקרבו משמעותית למחירים ביבוא אישי (חוקי כמובן).

מנגד, במקרנים ברמת המחיר הנמוכה יותר יש פערים גבוהים במחיר, שנגרמים בין היתר בשל עלויות קבועות שלא מושפעות ממחיר המוצר עצמו. מאותה סיבה אני מניח שגם לא צפויה הוזלה משמעותית במחירי המסכים.

עוד דבר שצריך לזכור הוא שמעבר לעלויות היבוא יש את נושא מערך השירות וההפצה שמחיר המוצר לצרכן מבטא גם אותו, כך שאולי המוצרים הם זהים בין יבוא רשמי למקביל, אבל החבילה הכוללת היא שונה, וכשמשווים מחירים יש לקחת בחשבון גם את זה.

אז, במצבים מסוימים, כשלוקחים באמת את כל הפרמטרים בחשבון ומבטאים אותם בערך כלכלי, אפשר לראות שהמצב לא כזה שחור.

בסופו של יום, יש 3 דרכים לרכוש מוצרים חדשים: יבוא רשמי, יבוא מקביל ויבוא אישי - המחיר בכל אחת מהן הוא שונה, המוצר זהה אך התמורה היא שונה ושכל אחד ירכוש איפה שמתאים לו מכל הבחינות, אבל להתלונן שמחיר גבוה באופן שערורייתי מבלי להתייחס לכל התמורה (דהיינו, כל מה שהוא לא המוצר עצמו, כלומר ה"מסביב") זו לדעתי טעות והשוואה לא נכונה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

claudia5 כתב:בסוף נתחיל להביא מסכים ממדינות ערביות שלידנו כדי לחסוך בעלויות.
במצרים מדינת עולם רביעית!!!! כבר נמכרים המסכי סמסונג החדשים במחירים לא רעים בכלל.
דוגמאות:
https://www.jumia.com.eg/samsung-55ju75 ... 62032.html
את הסכום מחלקים בחצי כדי לקבל את המחיר בשקלים
...
·אין לי מילים לאחר שקראתי א המפרט
והמחיר יוצא בסביבות 9000 שח

כמה ירצו בארץ??? מצרים זה מחיר גבוהה כנראה

נעשה שלום עם החמס ויתנו לנו דרך המנהרות טלויזיות UHD במחיר שווה לכל נפש :wink:

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

אני לא יודע האם היבואן אשם או החנויות

שליחה

אני נוטה לחשוב שהיבואן, אבל מה אני יודע. אני רק יודע שמסך סמסונג H6400 בגודל 55 אינץ' (אחד הקלאסיים פה) עלה בתחילת דרכו בהשקה כמה.. 9000 ש"ח בערך? תוך שלושה חודשים המחיר ירד בכמעט 2000 ש"ח אם זכור לי נכון. אם מישהו זוכר יותר טוב הוא מוזמן לתקן אבל הפער יצא גדול מאוד. מה השתנה במהלך אותם חודשיים (או שלושה) מבחינת עלויות ייבוא ושינוע. בעצם שום דבר לא השתנה.
הכי הרבה בטח יש שינוי קטן מצד היצרן עצמו אבל השינוי בד"כ לא היסטרי. איך תסבירו את זה? הנפילה חדה למדי בארץ..

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

Re: אני לא יודע האם היבואן אשם או החנויות

שליחה

@voguemaster
·
וניתן לרכוש אותו גם ב-5500 כיום.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

Re: אני לא יודע האם היבואן אשם או החנויות

שליחה

voguemaster כתב:אני נוטה לחשוב שהיבואן, אבל מה אני יודע. אני רק יודע שמסך סמסונג H6400 בגודל 55 אינץ' (אחד הקלאסיים פה) עלה בתחילת דרכו בהשקה כמה.. 9000 ש"ח בערך? תוך שלושה חודשים המחיר ירד בכמעט 2000 ש"ח אם זכור לי נכון. אם מישהו זוכר יותר טוב הוא מוזמן לתקן אבל הפער יצא גדול מאוד. מה השתנה במהלך אותם חודשיים (או שלושה) מבחינת עלויות ייבוא ושינוע. בעצם שום דבר לא השתנה.
הכי הרבה בטח יש שינוי קטן מצד היצרן עצמו אבל השינוי בד"כ לא היסטרי. איך תסבירו את זה? הנפילה חדה למדי בארץ..
...
·
זו דוגמא שרציתי לתת בעצמי, אך נמנעתי משום מה.
אתה יודע מה השתנה? שבתחילת הדרך אין יבוא אישי ומקביל (או שהוא מאד מצומצם). היבואן הרשמי מרשה לעצמו (וזו זכותו המלאה כמובן! ואני לא ציני.) לגזור פער רווחים גבוה במיוחד, עד אשר המכירות יאטו בגלל שהתחרות בשוק תגבר. הוא גם בונה על כך שצרכנים מוכנים לשלם מחירים גבוהים בהרבה בסמוך להשקה של מוצרים חדשים. ככה זה. (ככה זה גם בסלולר וככה זה גם בביגוד ובעוד המון תחומים אחרים)
בתור אחד שעקב הרבה פעמים אחרי המסך הספיציפי הזה במשך השנה החולפת (שלוש חברים קרובים שלי רכשו אותו במועדים שונים בחודשים האחרונים. ואני בכלל לא מזכיר המלצות כאן בפורום.) אני יכול לומר שהיתה איזשהי נקודת תפנית באזור תקופת המבצע של שופרסל עם היבואן תמוז. הם הציעו אותו לפני כמה חודשים ב- 4990 ש"ח (עם שנה אחריות + שנתיים מוגבלות אם אני לא טועה) בעוד שדרך סמליין המחיר היה סביב ה- 7000 ש"ח בערך. אותו מסך באותה תקופה. אחרי שהוא כבר ירד למחיר כל כך נמוך כבר היה קשה יותר למכור אותו במחירים הגבוהים אז כולם הורידו לאט לאט במחיר.
פעם, עוד היה לסמליין יתרון בצורה של 3 שנות אחריות מלאות. היום (כבר תקופה די ארוכה), גם את זה אין והם נותנים שנה + שנתיים מוגבלות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”