מבחן האזנה השוואתי למגברים אצלי בבית - איך?
תודה על הצעתך הנדיבה בהחלט אשמח לעזרתך.
אני חושב על המגברים הבאים כמועמדים פוטנציאליים:
אאודיולאב 8000 (משומש), רוטל RA02 (מתצוגה), אקרם אלפא (משומש), אאודיו אנאלוג פוצ'יני (משומש או חדש), שינדאק (חדש)
האם יש מועמדים מתאימים נוספים בתקציב עד 5,000 ש"ח שמתאימים ל- IKON6 ??
שלמה
אאודיולאב 8000 (משומש), רוטל RA02 (מתצוגה), אקרם אלפא (משומש), אאודיו אנאלוג פוצ'יני (משומש או חדש), שינדאק (חדש)
שלמה
Re: אהרון
NADKOOKE כתב:תודה על הצעתך הנדיבה בהחלט אשמח לעזרתך.
שלמה...
CambridgeAudio
MYRYAD - אולי אני אמכור את שלי
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
שלום שלמה,
ארגן את המגברים המיועדים לרכישה אצלך בבית באחד מימי השישי או השבת.
אשמח לבוא ולבצע את המיתוג/החלפה בינהם כך שאתה תשמע
ותחליט על "עוור" מה נשמע לאוזנך הטוב ביותר.
שים לב שאם תגזים בכמות המגברים הנבחנים בסשן משותף,
המבחן יקח יותר מדי זמן.
אם מטרתך רק למצוא מבין המגברים איזהו הכי מועדף על ידך,
תוכל לחלק אותם לקבוצות של שניים,
בכל שלב לבחור רק בין השניים מה אתה מעדיף ולהעלותו לשלב הבא.
ככה עד שלב הגמר - בו הטוב מנצח מבחינתך.
תוספת:
אני ממליץ להביא להשוואה גם מגבר טכנוקראטי - כזה שאיננו ידוע כמגבר
ממותג וודויופילי.
המטרה:
לראות האם במבחן העוור - אולי יהיה דווקא הוא שיזכה אצלך להעדפה
ארגן את המגברים המיועדים לרכישה אצלך בבית באחד מימי השישי או השבת.
אשמח לבוא ולבצע את המיתוג/החלפה בינהם כך שאתה תשמע
ותחליט על "עוור" מה נשמע לאוזנך הטוב ביותר.
שים לב שאם תגזים בכמות המגברים הנבחנים בסשן משותף,
המבחן יקח יותר מדי זמן.
אם מטרתך רק למצוא מבין המגברים איזהו הכי מועדף על ידך,
תוכל לחלק אותם לקבוצות של שניים,
בכל שלב לבחור רק בין השניים מה אתה מעדיף ולהעלותו לשלב הבא.
ככה עד שלב הגמר - בו הטוב מנצח מבחינתך.
תוספת:
אני ממליץ להביא להשוואה גם מגבר טכנוקראטי - כזה שאיננו ידוע כמגבר
ממותג וודויופילי.
המטרה:
לראות האם במבחן העוור - אולי יהיה דווקא הוא שיזכה אצלך להעדפה
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 08/01/2007 17:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אפשר אחרת
בתגובה להצעתו של אהרון, NEC AKA, הריני להציע סידור אחר. קח לך שני מגברים, לא חשוב מאיזו עדה, והצמד להאזנה שלושה תקליטורים/קטעים מגוונים - ולא יותר.
מה צריך להיות בהם? קול זכר וקול נקבה; מספר כלים מפוזרים בחלל (לכן יש חשיבות לאיכות ההקלטה); שניים/שלושה כלים מקישים בתדרים שונים; כנ"ל כלים נמרחים; שינויי עוצמה.
למה לשים לב: ניקיון, ניטרליות, פיזור כלים בחלל, יכולת לנגן בשקט ובקול רם מאוד בעצמה נתונה, רצוי עם מעברים חדים, יכולת הקשה ומידיות, מלאות הצליל, כמובן היענות תדר בנמוך ובגבוה, נוכחות במיד, פרטים בכלים ופרטים בכלים משניים וכיו"ב. למשל: יש כאלו שיעבירו טוב יותר את צליל הלשון בנגינת קלרינט או נשימת זמר. יש כאלו שכלי מאחור בקושי יישמע, יש כאלו שיפגין נוכחות; לעתים תשמע צליל מצילתיים, לעתים תשמע את המתכת שבהן וכו'.
לאחר שתכיר את הקטעים טוב, אבל ממש-ממש טוב, תדע מה מכשיר נתון עושה לקטעים הנ"ל לפי הרשימה הזאת – ורצוי לרשום – עבור למגבר השני. בלי לחץ, בלי האזנה של דקה וחצי לכל אחד. השוואת עוצמה חייבת להיעשות, מה שמאפשר לשים לב גם לניקיון כולל, דינמיקה ועוד.
חוצמזה, יש מכשירים שעושים הרבה דברים טוב מאוד, אבל דבר אחד שבו הם מפשלים יכול להיות משמעותי, או, חשוב יותר: מפריע לאורך זמן.
לאחר שהחלטת על אחד, לך הלאה – ואם אין לך הצעה ממש טובה יותר ובהרבה, הישאר עם תקליטורי הייחוס שלך.
מה צריך להיות בהם? קול זכר וקול נקבה; מספר כלים מפוזרים בחלל (לכן יש חשיבות לאיכות ההקלטה); שניים/שלושה כלים מקישים בתדרים שונים; כנ"ל כלים נמרחים; שינויי עוצמה.
למה לשים לב: ניקיון, ניטרליות, פיזור כלים בחלל, יכולת לנגן בשקט ובקול רם מאוד בעצמה נתונה, רצוי עם מעברים חדים, יכולת הקשה ומידיות, מלאות הצליל, כמובן היענות תדר בנמוך ובגבוה, נוכחות במיד, פרטים בכלים ופרטים בכלים משניים וכיו"ב. למשל: יש כאלו שיעבירו טוב יותר את צליל הלשון בנגינת קלרינט או נשימת זמר. יש כאלו שכלי מאחור בקושי יישמע, יש כאלו שיפגין נוכחות; לעתים תשמע צליל מצילתיים, לעתים תשמע את המתכת שבהן וכו'.
לאחר שתכיר את הקטעים טוב, אבל ממש-ממש טוב, תדע מה מכשיר נתון עושה לקטעים הנ"ל לפי הרשימה הזאת – ורצוי לרשום – עבור למגבר השני. בלי לחץ, בלי האזנה של דקה וחצי לכל אחד. השוואת עוצמה חייבת להיעשות, מה שמאפשר לשים לב גם לניקיון כולל, דינמיקה ועוד.
חוצמזה, יש מכשירים שעושים הרבה דברים טוב מאוד, אבל דבר אחד שבו הם מפשלים יכול להיות משמעותי, או, חשוב יותר: מפריע לאורך זמן.
לאחר שהחלטת על אחד, לך הלאה – ואם אין לך הצעה ממש טובה יותר ובהרבה, הישאר עם תקליטורי הייחוס שלך.
קח בחשבון שההמלצות שלי לא מתייחסות להתאמת מגבר-רמקול כי אני לא מכיר את הרמקול שלך.KOOKE כתב:תודה על הצעתך הנדיבה בהחלט אשמח לעזרתך.
שלמה...
האודיולאב החדש (לא משומש) נכנס לתקציב שלך. כדאי לבדוק אותו.
קיימברידג' אאודיו נכנס לתקציב.
גם מרנץ ונאד נכנסים בתקציב, וגם חלק ממגברי ג'ולידה יכנסו בתקציב.
זה מה שעולה לי כרגע.
בהמשך לשרשור על ה T-amp, אני ממליץ לך לחבר גם אותו (חדש נכנס 20 פעם בתקציב שלך).
אתה תופתע !!
אתה תופתע !!
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.
The SideMan
הכל ג'אז
שלמה גם אני ממליץ לך לבדוק את הT-AMP ,הנתונים של הרמקולים שלך נראים מתאימים לו{אם העוכבה נשארת יציבה..}yairjazz כתב:בהמשך לשרשור על ה T-amp, אני ממליץ לך לחבר גם אותו (חדש נכנס 20 פעם בתקציב שלך).
אתה תופתע !!...
הצעצוע הקטן הזה מוציא צליל נהדר
אני אישית לא שמעתי המון מגברים בחיים שלי,אבל ממה ששמעתי{מגברים באזור ה5Kפלוס מינוס}הוא נתן לטעמי את הצליל הכי טוב!!
אלו הנתונים של הרמקולים שלי:
http://www.dali.dk/admin/techspec/IKON6techspecs.pdf
ראיתי בלוחות גם מגבר של אקספושור יד שנייה דגם 2010 אם איני טועה.
נא האירו את עיני לגבי התאמת מגבר לרמקולים אלו לאור נתוני הרמקול. אין כוונתי רק למידת ההתאמה של מגבר האקספושור אלא כל שאר המועמדים הפוטנציאליים ואולי אחרים שלא חשבתי עליהם בגבולות התקציב של כ- 5,000 ש"ח.
מהנתונים האלו עד כמה שאני מבין לא ברור עד כמה נמוך יורדת עכבת\ התנגדות הרמקול ולא ברורה לי משמעות 6 אוהם נומינלי ??
כמו כן עד כמה שאני מבין נצילות הרמקול היא סבירה עד נמוכה (כ- 91DB בלבד) כך שיש צורך במגבר עם הספק "בריא"
שלמה
http://www.dali.dk/admin/techspec/IKON6techspecs.pdf
ראיתי בלוחות גם מגבר של אקספושור יד שנייה דגם 2010 אם איני טועה.
נא האירו את עיני לגבי התאמת מגבר לרמקולים אלו לאור נתוני הרמקול. אין כוונתי רק למידת ההתאמה של מגבר האקספושור אלא כל שאר המועמדים הפוטנציאליים ואולי אחרים שלא חשבתי עליהם בגבולות התקציב של כ- 5,000 ש"ח.
מהנתונים האלו עד כמה שאני מבין לא ברור עד כמה נמוך יורדת עכבת\ התנגדות הרמקול ולא ברורה לי משמעות 6 אוהם נומינלי ??
כמו כן עד כמה שאני מבין נצילות הרמקול היא סבירה עד נמוכה (כ- 91DB בלבד) כך שיש צורך במגבר עם הספק "בריא"
שלמה
ליאור
אם כך, בשלב ראשון, על סמך הנתונים היבשים, איך אפשר לדעת אילו מגברים יתאימו לרמקולים שלי ??
למען הסר ספק, ברור שגם אעשה מבחני האזנה ולא ארכוש מגבר רק על סמך נתונים אבל אני רוצה להתמקד בכמה מועמדים פוטנציאליים.
שלמה
אם כך, בשלב ראשון, על סמך הנתונים היבשים, איך אפשר לדעת אילו מגברים יתאימו לרמקולים שלי ??
למען הסר ספק, ברור שגם אעשה מבחני האזנה ולא ארכוש מגבר רק על סמך נתונים אבל אני רוצה להתמקד בכמה מועמדים פוטנציאליים.
שלמה
- סטריאו_נטו
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 23
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אי אפשר לדעת. נתונים טכניים מסוגלים לספק תמונה מעורפלת בכל הקשור להתאמה סונית. רמקול אינו מוגדר כ"קל לדחיפה" רק בשל נצילות גבוהה, אלא בשל העכבה שהוא מציג למגבר כתלות בספקטרום התדרים שהוא מפיק. ככל שהעכבה נשמרת גבוהה, כך קל יותר לרכיב ההגברה.
מגבר של 50W לדוגמא מסוגל להפיק מהרמקולים שלך (בחלל אקוסטי תואם ובמרחק האזנה אידאלי) כמות דציבלים תלת-ספרתית. כמובן שלא מדובר ב"זיווג נאות" אם הינך מתכוון להפיק מהם SPL כזה כדרך קבע, זוהי רק המחשה. או במילים אחרות: נתון ההספק הוא לא מה שיגביל אותך, אלא השכנים, בני הבית וכנראה שגם חוש השמיעה שלך.
אך בכל כלל, יש יוצאים מהכלל. משמע, אין להסיק כי בהינתן רמקול נציל ובעל עכבה נוחה אזי מגבר בעל הספק צנוע יחסית יוכל להניעו כראוי. שים לב שההתייחסות אינה לתוצאה הסונית אם כי לשליטה של המגבר ברמקול. ישנם רמקולים תובעניים על הנייר ובפועל SET מזיז אותם לעוצמות שמע בריאות וישנם רמקולים קלים על הנייר אך בפועל זקוקים למגבר שרירני כדי להישמע במיטבם.
מגבר של 50W לדוגמא מסוגל להפיק מהרמקולים שלך (בחלל אקוסטי תואם ובמרחק האזנה אידאלי) כמות דציבלים תלת-ספרתית. כמובן שלא מדובר ב"זיווג נאות" אם הינך מתכוון להפיק מהם SPL כזה כדרך קבע, זוהי רק המחשה. או במילים אחרות: נתון ההספק הוא לא מה שיגביל אותך, אלא השכנים, בני הבית וכנראה שגם חוש השמיעה שלך.
אך בכל כלל, יש יוצאים מהכלל. משמע, אין להסיק כי בהינתן רמקול נציל ובעל עכבה נוחה אזי מגבר בעל הספק צנוע יחסית יוכל להניעו כראוי. שים לב שההתייחסות אינה לתוצאה הסונית אם כי לשליטה של המגבר ברמקול. ישנם רמקולים תובעניים על הנייר ובפועל SET מזיז אותם לעוצמות שמע בריאות וישנם רמקולים קלים על הנייר אך בפועל זקוקים למגבר שרירני כדי להישמע במיטבם.
יבוא, שיווק ציוד סטריאו איכותי www.stereoneto.com
תודות על התשובה.
אבל תשובה זו מותירה בי יותר סימני שאלה מסימני קריאה.
בתכלס, אם אני מבין נכון את התשובה האחרונה, רק ניסוי וטעיה יביאו לרכישה מושכלת של מגבר שמתאים לרמקולים שלי ???
הרי מעשית איני יכול להשיג ולבחון אצלי בבית את כל המגברים האפשריים שבמסגרת התקציב שלי.
לכן, אני מנסה לצמצם מועמדים על הנייר נניח לארבעה מגברים ולבחון אותם ולהאזין להם בביתי ולבחור אחד מהם.
אם מהנתונים על הנייר של מגברים שונים איני יכול לצמצם את המבחר, אולי למי שהוא בפורום יש ניסיון בהתאמת הגברה לרמקולים שלי ??
שלמה
אבל תשובה זו מותירה בי יותר סימני שאלה מסימני קריאה.
בתכלס, אם אני מבין נכון את התשובה האחרונה, רק ניסוי וטעיה יביאו לרכישה מושכלת של מגבר שמתאים לרמקולים שלי ???
הרי מעשית איני יכול להשיג ולבחון אצלי בבית את כל המגברים האפשריים שבמסגרת התקציב שלי.
לכן, אני מנסה לצמצם מועמדים על הנייר נניח לארבעה מגברים ולבחון אותם ולהאזין להם בביתי ולבחור אחד מהם.
אם מהנתונים על הנייר של מגברים שונים איני יכול לצמצם את המבחר, אולי למי שהוא בפורום יש ניסיון בהתאמת הגברה לרמקולים שלי ??
שלמה
ממליץ לך לקרוא את שרשור המגברים הגדול מתחילתו ועד תומו - פעם נוספת
תובנות שמתקבלות בקריאה אחת לאורך מספר ימים ובהפסקות (חוסר רציפות)
נראות ברורות יותר בקריאה שניה ורציפה.
תובנות שמתקבלות בקריאה אחת לאורך מספר ימים ובהפסקות (חוסר רציפות)
נראות ברורות יותר בקריאה שניה ורציפה.
נערך לאחרונה על ידי nec_000 ב 08/01/2007 17:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
באופן מוזר, אבל אני מצטרף לידידי אהרון עם הערה קטנה שאולי תעזור לך:
בדר"כ הבעיה היא ברמקול, שמתאימים לו הגברה, ולא להפך.
ז"א "פותרים" רמקול "בעייתי" ע"י הגברה "בריאה".
במידה ורמקול שומר על עכבה קבועה, גם אם אינו נציל במיוחד, גם עם מגבר לא חזק במיוחד, אתה יכול לקבל תוצאות סוניות מופלאות (אני מדבר מנסיון הפעם
)
בדר"כ הבעיה היא ברמקול, שמתאימים לו הגברה, ולא להפך.
ז"א "פותרים" רמקול "בעייתי" ע"י הגברה "בריאה".
במידה ורמקול שומר על עכבה קבועה, גם אם אינו נציל במיוחד, גם עם מגבר לא חזק במיוחד, אתה יכול לקבל תוצאות סוניות מופלאות (אני מדבר מנסיון הפעם
הבעיה היא, שיצרנים רבים אינם מספקים את גרף הענות עכבת הרמקול ולכן, עד שלא בודקים במציאות, עם מגברים שונים (או עם מכשור מתאים) , קשה לדעת מה מתאים ביותר.drambuie כתב: במידה ורמקול שומר על עכבה קבועה, גם אם אינו נציל במיוחד, גם עם מגבר לא חזק במיוחד, אתה יכול לקבל תוצאות סוניות מופלאות (אני מדבר מנסיון הפעם)
...
ליאור
אהרון
אין לי את הכוחות הנפשיים (ואת הזמן) לקרוא שוב וברציפות את השירשור ההוא
אכן, אני מחפש פיתרון מעשי כדברי ליאור.
בין אם הכוונה לנתונים טכניים שעלי לקרוא במגברים השונים כדי לצמצם אפשרויות ובין אם ניסיון מעשי של אנשים שיש להם רמקולים כמו שלי וששידכו להם הגברה כזו או אחרת ..
דרמבוי
אני לא חושב שהרמקולים שלי "בעיתיים" - בסך הכל אני מאד מרוצה מהצליל שלהם מהפירוט וכו' אם כי מפריעה לי במידת מה בהירות יתר (לא עד כדי צרימה או התעייפות מהאזנה) למיטב הבנתי אין איזון בין הרסיבר ימאה 995 ובין הרמקולים ולהערכתי ניתן יהיה להפיק את המיטב מהרמקולים עם הגברה לסטריאו נטו - השאלה איזה מגבר כאמור..
שלמה
אין לי את הכוחות הנפשיים (ואת הזמן) לקרוא שוב וברציפות את השירשור ההוא
אכן, אני מחפש פיתרון מעשי כדברי ליאור.
בין אם הכוונה לנתונים טכניים שעלי לקרוא במגברים השונים כדי לצמצם אפשרויות ובין אם ניסיון מעשי של אנשים שיש להם רמקולים כמו שלי וששידכו להם הגברה כזו או אחרת ..
דרמבוי
אני לא חושב שהרמקולים שלי "בעיתיים" - בסך הכל אני מאד מרוצה מהצליל שלהם מהפירוט וכו' אם כי מפריעה לי במידת מה בהירות יתר (לא עד כדי צרימה או התעייפות מהאזנה) למיטב הבנתי אין איזון בין הרסיבר ימאה 995 ובין הרמקולים ולהערכתי ניתן יהיה להפיק את המיטב מהרמקולים עם הגברה לסטריאו נטו - השאלה איזה מגבר כאמור..
שלמה
אם אפשר לי להתפרץ.LiorC כתב:אהרון, על סמך התאוריה שאתה דוגל בה, איזה תשובה מעשית היית נותן ל-KOOKE ?...
ברשותך, אני הייתי אומר שלפי נתונים של רמקול אי אפשר לדעת.
אפשר להגיד - לך על בטוח - קח מגבר אינטגרייטד של 100 וואט לערוץ - וזו תהיה עצה טובה, אלא שידידנו נמצא בתקציב, ומגבר משולב 100 וואט לערוץ לא קל למצוא במחוזותינו בתקציב שכזה.
אני בספק שה-T-AMP יוכל להתמודד עם רמקול עם עכבה של 6 אוהם, במיוחד שבבחינה של סטראופייל התגלה שהעכבה הנמוכה ביותר שלהם היא 4.25 אוהם (אמנם אני לא הכי סומך עליהם - אבל זה יותר טוב מכלום). אבל, לא הייתי שולל זאת, והייתי מנסה, בשביל העניין האישי (לפחות שלי)
הייתי ממליץ למר שלמה היקר לקחת לביתו מגבר משולב של לפחות 50 וואט לערוץ.
רוב המגברים המשולבים אמורים בעקרון להתמודד עם רמקול שכזה, אך לדעתי, רק האוזניים יגידו.
דרמבוי
עד כמה שהצלחתי ללמוד או להבין בתחום הזה שההספק הוא לא חזות הכל ויש גם הבדל בין ההספקים - כך למשל באחת המודעות למכירה של מגבר "40 ואט בריאים.." האמת אנאלוגית אני די מזדהה עם אמירה כזו לאור ניסיון מתחום הרכב.
ההספק בכוחות סוס של רכב כזה או אחר לא בהכרח מלמד על יכולות התאוצה וההתנהגות של הרכב. לדוגמא רכב לנדרובר דיסקברי (יש לי גם כזה) מנוע בנזין שעל הנייר מספק 180 כוחות סוס - אבל אלו סוסים אנגליים עצלים שבקושי מזיזים את הלמעלה משני טון של הרכב. מה שקובע ברכב לא רק כוחות סוס אלא יחס הספק משקל, יחסי העברה בגיר ועוד..
אם נחזור לעולם האודיו, להבנתי, הנאלוגיה היא שההספק כשלעצמו של המגבר לא בהכרח מלמד כיצד המגבר מתמודד עם רמקול כזה או אחר יש את ההתמודדות עם עכבות שונות בתדרים שונים, יש את מה שנקרא דמפינג פקטור ויש..
סליחה אם אני מציק בשאלות תם של מתחיל אבל גם אחרים יכולים להשכיל מעשית משאלותי.
שלמה
עד כמה שהצלחתי ללמוד או להבין בתחום הזה שההספק הוא לא חזות הכל ויש גם הבדל בין ההספקים - כך למשל באחת המודעות למכירה של מגבר "40 ואט בריאים.." האמת אנאלוגית אני די מזדהה עם אמירה כזו לאור ניסיון מתחום הרכב.
ההספק בכוחות סוס של רכב כזה או אחר לא בהכרח מלמד על יכולות התאוצה וההתנהגות של הרכב. לדוגמא רכב לנדרובר דיסקברי (יש לי גם כזה) מנוע בנזין שעל הנייר מספק 180 כוחות סוס - אבל אלו סוסים אנגליים עצלים שבקושי מזיזים את הלמעלה משני טון של הרכב. מה שקובע ברכב לא רק כוחות סוס אלא יחס הספק משקל, יחסי העברה בגיר ועוד..
אם נחזור לעולם האודיו, להבנתי, הנאלוגיה היא שההספק כשלעצמו של המגבר לא בהכרח מלמד כיצד המגבר מתמודד עם רמקול כזה או אחר יש את ההתמודדות עם עכבות שונות בתדרים שונים, יש את מה שנקרא דמפינג פקטור ויש..
סליחה אם אני מציק בשאלות תם של מתחיל אבל גם אחרים יכולים להשכיל מעשית משאלותי.
שלמה
לדעתי, כל המועמדים הללו הינם ראויים לבחינה, הייתי מתחיל איתם ומגבש דיעה על סמך הניסיון.KOOKE כתב:
אאודיולאב 8000 (משומש), רוטל RA02 (מתצוגה), ארקאם אלפא (משומש), אאודיו אנאלוג פוצ'יני (משומש או חדש), שינדאק (חדש)
שלמה...
ליאור