ראשית לא אני נתתי קישור למחקר לדעתי אתה מתבלבל ביני לבין טל,
שנית לגבי ההסבר האקוסטי לא ניתן לסכם זאת במשפט. זו תורה שלמה שמסבירה מה זה room modes למה ואיך הם נוצרים בחדר מלבני,למה ה mode המשיקי והאלכסוני פחות קריטיים ולמה הצירי ( Axial ) חשוב יותר. איך מחשבים אותם, איך ממקמים את הסאב בנקודות ספציפיות שבהן ה modes הללו לא קיימים ואיך מספר זוגי של סאבים פותר את הבעיות האקוסטיות שנוצרות מאותם modes.
אני לא מתווכח שבחדר נתון סאב אחד יכול להשמע מדהים. הוא בהחלט יכול. אבל הסיכוי שתוכל לייצר נקודת sweet spot רחבה דיה למספר כסאות או מספר שורות של כסאות עם סאב אחד, היא קלושה עד לא קיימת.
אבל תרשה לי לתת לך סיבה אחרת דווקא מעולם הסטריאו למה עדיף שני סאבים מאחד..
בהקלטה הסטראופונית יש מידע הפוך בפאזות. אותם היפוכי פאזות קריטיים לשחזור של החלל האקוסטי שבו בוצעה ההקלטה. בשפה פשוטה - ambiance
כאשר אתה לוקח סיגנל סטראופוני והופך אותו למונו גם אם הוא "רק" מ 80hz ומטה ( וזה מה שאתה עושה כשיש לך סאב אחד .. ) אותם היפוכי פאזות יוצרים ביטולים חלקיים ואפילו מלאים של תדרים מכיוון שעכשיו הם יוצאים מרמקול אחד.. ( למעשה הם לא יוצאים כי הם מבטלים אחד את השני ).
זו גם הסיבה שאף פעם לא הצליחו למכור למישהו זוג רמקולים עם וופר רק בצד שמאל או רק בצד ימין ..
אתה יודע מה הנה עוד סיבה, נהוג לחשוב שהאוזן לא רגישה למיקום של תדרים מתחת ל 80hz. זה כנראה נכון רק שאף אחד לא מתיחס לעובדה שסאבוופר מייצר לא מעט עיוותים הרמוניים בתדרים גבוהים שבקלות אפשר לזהות את מיקומם. גם את זה שני סאבים יכולים ( לא תמיד ) אבל יכולים לפתור.
אם אתה בכל זאת רוצה אני כן יכול לתת כמה קישורים שאולי יסבירו את זה יותר טוב אבל אני לא מתחייב שהם יהיו קצרים.
לגבי שיטות למדידת רמקולים באמת שאני לא יודע איך אפשר למדוד רמקול בחדר בלי להתיחס לחדר .. נשמע לי מוזר.
בשביל זה המציאו חדרים אנקואים, ובגלל זה חלק מהמדידות של רמקולים בכלל מתבצעות במקום פתוח כדיי שלא יהיו החזרים משום מקום.
ליאור