אוסישקין רמה"ש. לא סוקולוב
שווה ביקור גם אם לא תקנה כלום.
לי יש PHD8, ואת האמת? אם לא התלהבת - אל תקנה אותה.
אני לא חושב שהעיניים שלי, או של כל אחד מהעונים לך צריכות לעניין אותך, ולכן אני לא רואה סיבה לשכנע אותך (למרות שאני מאד מרוצה).
eg99:
בדקתי באינטרנט לפני שהגבת וראיתי שבאמת מדובר באוסישקין 26. הבעיה הגדולה שהם פתוחים עד 7 ובעולם ההיי טק הנוכחי זה קצת בעיה בשבילי להגיע לשם עד 7
תודה
eg99 כתב:אוסישקין רמה"ש. לא סוקולוב
שווה ביקור גם אם לא תקנה כלום.
לי יש PHD8, ואת האמת? אם לא התלהבת - אל תקנה אותה.
אני לא חושב שהעיניים שלי, או של כל אחד מהעונים לך צריכות לעניין אותך, ולכן אני לא רואה סיבה לשכנע אותך (למרות שאני מאד מרוצה).
...
צודק צודק
מה שמצחיק גרתי ברחוב הזה שנה וחצי - ככה זה שעונים שהראש בתוך העבודה
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
אין ספק שראו הרבה יותר טוב מהתצוגה הקודמת שלה שהייתי אבל להגיד לך שנפלתי מהרגליים מהאיכות ? ממש לא. יש לו בחנות גם דור 9 וגם ממנה לא נפלתי. בסופו של עיניין ההבדל בין טלויזיה אחת לשניה היא לא רמת האיכות אלה באחת רואים את הצבעים בצורה מסוימת ובשניה בצורה אחרת או שבאת קצת יותר בהיר ובשניה קצת יותר כהה וזה לדעתי כבר עיניין של טעם נטו. אין הבדלים באיכויות כשכל טלויזיה מכוילת למצב האופטימלי שלה.
אני מקווה שאם תכני השידורים בארץ יהיו HD רק עוד 3-4 שנים (נבואה אופטימית) אז לפחות שימצאו פתרון מהיר להדבקת תרגום עברי על סרטי HD ברשת ואז יהיה מה לחשוב על טלויזיות כאלה.
המון תודה לכולם. מצטער שנידנדתי כל כך הרבה לחינם.
אני לא מסכים איתך.
ההבדלים קיימים אם יודעים מה לחפש.....
למשל, ההבדלים בפרטים בשחורים הוא דרמטי ולא קשור לבהירות של התמונה ובטח שלא לצבעים (שזה עיניין של כיול נטו).
זאת אומרת שאם אני צופה במשחקי כדורסל שלמכבי בימי חמישי, זה לא קשור מה אני קונה.
כמו כן, האם בכל מקור צפיה אני אראה את זה ? גם בדי וי די ו HD יכולים להיות פערים גדולים בין שתי טלויזיות בעלות רזולוציה שווה ?
kingikra כתב:אין ספק שראו הרבה יותר טוב מהתצוגה הקודמת שלה שהייתי אבל להגיד לך שנפלתי מהרגליים מהאיכות ? ממש לא. יש לו בחנות גם דור 9 וגם ממנה לא נפלתי.
...
המון תודה לכולם. מצטער שנידנדתי כל כך הרבה לחינם.
...
kingikra,
אל תשכח שאתה צופה כיום במסך "29 (שהוא למעשה "27 ~ אם תמדוד אותו).
בפלזמה "42 אתה מגדיל את התמונה בכ-50% ואתה מצפה שכמות הפרטים
שנשארה קבועה ונתונה מהמקור תראה לך חדה ויפה מאותו מרחק ?
גם אם תראה במצב 4:3 בפלזמות הללו, מדובר בהגדלה משמעותית של 25%
(כמו מסך "37 4:3).
אולי כשתראה מסך CRT גדול תתאכזב ... לפחות אל תקנה לפני שתהיה בטוח שאתה
נהנה מהתמונה !
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
אבי:
פעם בדקתי את הטענה לגבי ה 2 אינטש הבדל במסכים רגילים וגיליתי שזה לא ממש נכון. ההבדל קטן מ 2 אינטש אבל יש הבדל.
דבר שני, איך אני יכול לשים פלזמה על מצב של 4:3? הרי היא תצרב תוך שעה של צפיה, לא ?
דבר שלישי ואחרון, ברור !!! שאני אבדוק הכל לפני שאני אקנה. מי שלא מאוד עשיר ומוציא 10K ש"ח או יותר על מוצר כלשהו מבלי לבדוק לעומק, פשוט חסר אחריות. בכל זאת, כסף עדיין לא גודל על העצים.
1. פסים שחורים בצדדים (אגב הרבה מאוד סרטים הם בפורמט רחב יותר מ-16:9, מה שייתן פסים שחורים למעלה ולמטה בכל מקרה. קרא את הכתבה על כותונת הפסים של הק"ב).
2. זום - אתה תפסיד מעט חומר למעלה ולמטה אבל לא יהיה עיוות.
3. מתיחה - התמונה תימתח לרוחב - יהיה עיוות אבל לא יהיה איבוד מידע.
4. מתיחה "חכמה" - מתיחה לא לינארית , כלומר במרכז פחות ובצדדים יותר, מה שגורם לתמונה סבירה יותר (לפחות לטעמי) ואולי איבוד של מעט למעלה ולמטה.
kingikra כתב:
דבר שני, איך אני יכול לשים פלזמה על מצב של 4:3? הרי היא תצרב תוך שעה של צפיה, לא ?
...
PHD8 - ממש לא (רק תפעיל Wobbling). אצלי תכנים עם שוליים (מלמלה ומלמטה) מגיעים ליותר מ-30% צפייה ואין שום צריבה . הפסקתי להגביל את עצמי אחרי כ- 500 שעות עבודת המסך. אגב, זה אחד היתרונות של הסדרה הזו - היא מאד עמידה לצריבה.
עם 4:3 בכלל אין בעיה ב-PHD8: אפשר "לשחק" עם מתיחה/כיווץ לאורך ולרוחב ולהגיע לתמונה אופטימאלית - מינימום עיוות עם מינימום חיתוך התמונה.
מרטין וויטלי:
חבל שלא אמרתם לי את זה לפני שהלכתי לראות אותה. הייתי בודק כדי להבין את המשמעות.
כמו כן, לפי מה שהנתי יש מלחמה עזה בצריבות אבל עדיין לא הצליחו להגיע לפתרון שמטפל בזה לגמרי. אבל אם אתה אומר שאתה צופה 30 אחוז זמן מתוך למעלה מ 500 שעות אז כנראה שיש דברים בגו'.
כרמי:
נקודה חשובה מאוד. אמרתי לא פעם שכדורסל זה מירב שעות הצפיה שלי
תודה
kingikra כתב:מרטין וויטלי:
חבל שלא אמרתם לי את זה לפני שהלכתי לראות אותה. הייתי בודק כדי להבין את המשמעות.
כמו כן, לפי מה שהנתי יש מלחמה עזה בצריבות אבל עדיין לא הצליחו להגיע לפתרון שמטפל בזה לגמרי. אבל אם אתה אומר שאתה צופה 30 אחוז זמן מתוך למעלה מ 500 שעות אז כנראה שיש דברים בגו'.
כרמי:
נקודה חשובה מאוד. אמרתי לא פעם שכדורסל זה מירב שעות הצפיה שלי
תודה
...
אתה תמיד יכול לחזור לבדוק שוב - אם אתה קופץ לעולם הדיגטלי אתה יכול להתיעץ עם עמי הוא מבין בנושא
אם מירב הצפיה שלך זה בכדורסל - או שאתה ממש לא צופה הרבה או שיש לך אפשרויות צפיה שאני לא מכיר ואשמח לשמוע עליהם. היו וממש אין הרבה שידורים של כדורסל בארץ
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
כרמי:
בקשר לעמי והעולם הדיגיטלי, לא רציתי להזכיר את זה כדי לא להשמיץ אף אחד חס וחלילה אבל השירות היה נוראי. אני לא רוצה להאשים את עמי בחוסר נחמדות כי אני לא מכיר אותו והיו עוד קונים בחנות אבל אם זה בגלל שהיו עוד קונים, לא צריך עוד מוכרים ?
בקשר לכדורסל, אתה צודק מאה אחוז. אין הרבה שידורי כדורסל אבל מצד שני כמה אני כבר רואה טלויזיה בסלון ? יום חמישי פק"ל ולעיתים רחוקות איזה ארץ נהדרת או חדשות. הסיבה שאני קונה טלויזיה זה כדי להגביר את כמות הצפיה בסלון אבל בעיקר להנות יותר מחוית הצפיה בכדורסל. חוץ מזה אני חובב סרטים מושבע (צופה בכ 4-6 סרטים בשבוע ). הייתי מאוד שמח לראות את חלקם בסלון בערב עם טלויזיה מפנקת ולא רק בחדר לפני השינה.