תשתית הוט שיתופית
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
@vic1234
·טוב, אז נראה כמו NAT דווקא. אני לא יודע למה @Class889 חושב שזה לא. הייתה לי בעיה דומה עם 018, נפתרה בשיחת טלפון אחת.
·טוב, אז נראה כמו NAT דווקא. אני לא יודע למה @Class889 חושב שזה לא. הייתה לי בעיה דומה עם 018, נפתרה בשיחת טלפון אחת.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
אם בנתב אתה מקבל IP של 100 ובאתרים אתה מקבל 37 אז אכן זה NAT וזה משהו מאוד חדש, אני לא נתקלתי בזה עדיין פעם אחת.
149 זה פרוקסי אבל לא כל ה-37.142 הוא NAT, אני עם 37.142.69 ואין אצלי NAT, זה פעם ראשונה שאני רואה את זה בהוטנט.
גם אז שדיברתי עם הוטנט הם בעצמם לא ידעו האם יש להם NAT או פרוקסי שחבר שלי שאל אותם לגביי ה-149.
תמשיך להחליף כתובות IP, אם אתה רק מקבל NAT, אז אולי זה משהו בשליטה של נציג בהוטנט ותבקש לבטל זאת, אבל אני מאמין שהם לא ידעו על מה אתה מדבר כי כנראה זה משהו חדש.
לגבי התדרים זה ממש מוזר לראות שיש אצלך גם את התדרים של 177-219MHZ, הייתי תחת ההתרשמות שהתדרים האלו קיימים רק במקומות שכיום נותנים 500 מגה, כנראה שזה לא מדוייק, אבל ברוב המקרים זה המצב ממה שנתקלתי (בלי להכליל את התדרים של 700MHZ שרוב האנשים לא יצליחו להסתנכרן בכלל עליהם).
אגב באשקלון, איזה חברת כבלים הייתה שם? תבל/ערוצי זהב/מת"ב?
149 זה פרוקסי אבל לא כל ה-37.142 הוא NAT, אני עם 37.142.69 ואין אצלי NAT, זה פעם ראשונה שאני רואה את זה בהוטנט.
גם אז שדיברתי עם הוטנט הם בעצמם לא ידעו האם יש להם NAT או פרוקסי שחבר שלי שאל אותם לגביי ה-149.
תמשיך להחליף כתובות IP, אם אתה רק מקבל NAT, אז אולי זה משהו בשליטה של נציג בהוטנט ותבקש לבטל זאת, אבל אני מאמין שהם לא ידעו על מה אתה מדבר כי כנראה זה משהו חדש.
לגבי התדרים זה ממש מוזר לראות שיש אצלך גם את התדרים של 177-219MHZ, הייתי תחת ההתרשמות שהתדרים האלו קיימים רק במקומות שכיום נותנים 500 מגה, כנראה שזה לא מדוייק, אבל ברוב המקרים זה המצב ממה שנתקלתי (בלי להכליל את התדרים של 700MHZ שרוב האנשים לא יצליחו להסתנכרן בכלל עליהם).
אגב באשקלון, איזה חברת כבלים הייתה שם? תבל/ערוצי זהב/מת"ב?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
לגבי ה-NAT, נראה לי אין מה לעשות. אנחנו נראה את זה יותר ויותר. כתובות IPv4 זה משאב יקר ומתיקר...
לא לכולם זה מפריע , כך שלא נראה לי שתהיה בעיה לספק לפתור את זה ללקוחות שמבקשים.
לא לכולם זה מפריע , כך שלא נראה לי שתהיה בעיה לספק לפתור את זה ללקוחות שמבקשים.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אגב @vic1234 הייתי ממליץ לך להוסיף מנחת אצלך לפני המודם של 6db על מנת להוריד מעוצמה של ה-UP לטובת חיזוק העוצמה בהורדה, העוצמה של ההורדה אצלך חלשה בזמן שהעוצמה של ה-UP שלך חזקה.
- vic1234
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2143
@Class889
לפני כמה ימים הורדתי מנחת של 10DB כי היו לי בעיות מסויימות
נחזיר אותו
אחרי החזרת המנחת
זה התחבר בהעלאה לתדרים שונים עם עוצמה יותר גבוהה
[imgbig]http://i.imgur.com/wyjMR2e.png[/imgbig]
לפני כמה ימים הורדתי מנחת של 10DB כי היו לי בעיות מסויימות
נחזיר אותו
אחרי החזרת המנחת
זה התחבר בהעלאה לתדרים שונים עם עוצמה יותר גבוהה
[imgbig]http://i.imgur.com/wyjMR2e.png[/imgbig]
- Class889
-
- חבר מביא חבר

מספר גבוה יותר = עוצמה חלשה יותר.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

טוב בדקתי את הנושא ואלה התשובות.
באיזור שיש 500 מגה, התשתית תתן 800 מגה מקסימום לכל מי שעל אותו כבל. (אותו כבל שמגיע מהמגבר).
חיברתי מודם של 500, קיבלתי 500.
חיברתי עוד מודם של 500, קיבלתי גם שם 500.
שמתי הורדה בשניהם בו זמנית קיבלתי בכל אחד 400, ברגע שעצרתי את ההורדה במודם הראשון המהירות במודם השני באותו רגע קפצה ל500 שוב.
אותם רשמים מצאתי בפורום הצרפתי של lafibre.
עם DOCSIS 3 US כל ערוץ יתן בערך 35 מגה.
לקחתי את המודם של ה500 מגה וחיברתי אותו באיזור שיש 8 ערוצים בלבד, וקיבלתי במקסימום רק 275.
חיברתי הוטבוקס2 עם 200 מגה והמהירות ירדה בשניהם ל140-130.
לא רק שהתשתית היא משותפת אלא הוט בקו של 200 מגה במקום שיש רק 8 ערוצים אתה לוקח בעצם 75% מהקו וברגע שמישהו יוריד, אחד מהשכנים שלך זה יפגע לך במהירות. כמובן אם יש לו 30 מגה זה לא ישפיע עליך ולא עליו אבל תמיד זה שיש לו את המהירות הגבוהה יותר יהיה זה הראשון שיסבול מירידה במהירות.
כמובן שההגבלה היא לא ברמת הכבל אלא ברמת הערוצים.
מכיוון שגם אתה וגם השכן שלך וגם זה שבבניין שצמוד אליך מתחברים על אותם תדרים אז אתם תחלקו את אותם 280 מגה (גם כשיש סיב).
מה שכן אני לא יודע אם זה מתחלק עד כדי כך באופן שכונתי או פר רחוב כי לכל מקום זה שונה איך שהרשת של הוט מתוכננת, תלוי בכמות הדיירים בבניין וכו'.
גם אין לי דרך לבדוק עם חיבור של המודם למישהו אחר בשכונה שהוא ברחוב אחר ולראות האם הוא משפיע עליי, אני דיי מאמין שלא.
אבל באופן חד משמעי, כן השכן שלך משפיע עליך לא משנה אם יש לך סיב בבניין או אין.
במצב יחיד הוא לא ישפיע זה רק במידה והוא מחובר לשמנייה אחרת של תדרים ממך ואז אתם לא תשפיעו אחד על השני כי אתם רוכבים בעצם על ערוצים שונים שזה בעצם כמו כבל ווירטואלי אחר אפשר לתאר זאת.
כמו בשאלה של @vic1234 אז בעצם כל אחד מהם יהיה לו רוחב פס של 280~ מגה.
באיזור שיש 500 מגה, התשתית תתן 800 מגה מקסימום לכל מי שעל אותו כבל. (אותו כבל שמגיע מהמגבר).
חיברתי מודם של 500, קיבלתי 500.
חיברתי עוד מודם של 500, קיבלתי גם שם 500.
שמתי הורדה בשניהם בו זמנית קיבלתי בכל אחד 400, ברגע שעצרתי את ההורדה במודם הראשון המהירות במודם השני באותו רגע קפצה ל500 שוב.
אותם רשמים מצאתי בפורום הצרפתי של lafibre.
עם DOCSIS 3 US כל ערוץ יתן בערך 35 מגה.
לקחתי את המודם של ה500 מגה וחיברתי אותו באיזור שיש 8 ערוצים בלבד, וקיבלתי במקסימום רק 275.
חיברתי הוטבוקס2 עם 200 מגה והמהירות ירדה בשניהם ל140-130.
לא רק שהתשתית היא משותפת אלא הוט בקו של 200 מגה במקום שיש רק 8 ערוצים אתה לוקח בעצם 75% מהקו וברגע שמישהו יוריד, אחד מהשכנים שלך זה יפגע לך במהירות. כמובן אם יש לו 30 מגה זה לא ישפיע עליך ולא עליו אבל תמיד זה שיש לו את המהירות הגבוהה יותר יהיה זה הראשון שיסבול מירידה במהירות.
כמובן שההגבלה היא לא ברמת הכבל אלא ברמת הערוצים.
מכיוון שגם אתה וגם השכן שלך וגם זה שבבניין שצמוד אליך מתחברים על אותם תדרים אז אתם תחלקו את אותם 280 מגה (גם כשיש סיב).
מה שכן אני לא יודע אם זה מתחלק עד כדי כך באופן שכונתי או פר רחוב כי לכל מקום זה שונה איך שהרשת של הוט מתוכננת, תלוי בכמות הדיירים בבניין וכו'.
גם אין לי דרך לבדוק עם חיבור של המודם למישהו אחר בשכונה שהוא ברחוב אחר ולראות האם הוא משפיע עליי, אני דיי מאמין שלא.
אבל באופן חד משמעי, כן השכן שלך משפיע עליך לא משנה אם יש לך סיב בבניין או אין.
במצב יחיד הוא לא ישפיע זה רק במידה והוא מחובר לשמנייה אחרת של תדרים ממך ואז אתם לא תשפיעו אחד על השני כי אתם רוכבים בעצם על ערוצים שונים שזה בעצם כמו כבל ווירטואלי אחר אפשר לתאר זאת.
כמו בשאלה של @vic1234 אז בעצם כל אחד מהם יהיה לו רוחב פס של 280~ מגה.
נערך לאחרונה על ידי Class889 ב 24/06/2015 21:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- uh99
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
·אם יש חוסר נתטנים כמו שבתמנוה אז אייך ניתן לשפר זאתClass889 כתב:מספר גבוה יותר = עוצמה חלשה יותר....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Class889
-
- חבר מביא חבר

התמונה קטנה מידי אני לא מצליח לראות
- uh99
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
·Class889 כתב:התמונה קטנה מידי אני לא מצליח לראות...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אם מחובר לך שם ספליטר (בלי שום סיבה) או אם מחובר לך שם מנחת של 3db אז תוציא את זה, במידה ולא אז אין לך ממש מה לעשות.
אבל בסה"כ זה בסדר.
גם עם עוצמות כאלו קיבלתי 500 מגה בלי שום בעיה.
אבל בסה"כ זה בסדר.
גם עם עוצמות כאלו קיבלתי 500 מגה בלי שום בעיה.