הגדלת תמונה בעורך תמונה מבלי שייצא מטושטש
רגע, עכשיו אני מבולבל...
כל השרשור מתחילתו קשור לסריקה? כי עכשיו זו פעם ראשונה בכל השרשור שמוזכרת המילה 'סריקה'.
ב-Cropping התכוונת לתיחום של האיזור הנסרק בתמונה, כחלק מתהליך הסריקה, או לקרופ שעושים לקובץ בתוכנת העיבוד לפני הדפסה וכו'?
עם איזה סורק את עובדת, של מדפסת משולבת? אם כן, הם לא ממש איכותיים כמו סורקים מקצועיים.
לגבי האיכות והכחלחלות, תעבדי עם כלים כמו LEVELS, CURVES ותיקוני צבע, לשיפור הקונטרסט ולהורדת רמת הכחול/הגברת הצבע המשלים ולבסוף חידוד קל. אלו אותם כלים שקיימים גם בפוטושופ.
היות ועכשיו הוזכרה סריקה: על מנת להגדיל תמונה בגודל נתון, תסרקי אותה ב-600DPI ומעלה, כשבממשק הסורק את תוחמת לפני כן את האיזור הרצוי לסריקה (היות וכבר זמן רב לא סרקתי בסורקים מקצועיים, אני לא זוכר בדיוק את החישובים והממשק, בטח כשהצילום והסורק לא לפני...) הגדלה בסריקה איכותית בהרבה מהגדלה בתוכנה (אינטרפולציה).
אולי כדאי שתעברי על המדריך "גודל תמונה ורזולוציה" , שיתן לך מושג בסיסי בכל הנושא.
אם יהיו שאלות נוספות אשמח לעזור.
כל השרשור מתחילתו קשור לסריקה? כי עכשיו זו פעם ראשונה בכל השרשור שמוזכרת המילה 'סריקה'.
ב-Cropping התכוונת לתיחום של האיזור הנסרק בתמונה, כחלק מתהליך הסריקה, או לקרופ שעושים לקובץ בתוכנת העיבוד לפני הדפסה וכו'?
עם איזה סורק את עובדת, של מדפסת משולבת? אם כן, הם לא ממש איכותיים כמו סורקים מקצועיים.
לגבי האיכות והכחלחלות, תעבדי עם כלים כמו LEVELS, CURVES ותיקוני צבע, לשיפור הקונטרסט ולהורדת רמת הכחול/הגברת הצבע המשלים ולבסוף חידוד קל. אלו אותם כלים שקיימים גם בפוטושופ.
היות ועכשיו הוזכרה סריקה: על מנת להגדיל תמונה בגודל נתון, תסרקי אותה ב-600DPI ומעלה, כשבממשק הסורק את תוחמת לפני כן את האיזור הרצוי לסריקה (היות וכבר זמן רב לא סרקתי בסורקים מקצועיים, אני לא זוכר בדיוק את החישובים והממשק, בטח כשהצילום והסורק לא לפני...) הגדלה בסריקה איכותית בהרבה מהגדלה בתוכנה (אינטרפולציה).
אולי כדאי שתעברי על המדריך "גודל תמונה ורזולוציה" , שיתן לך מושג בסיסי בכל הנושא.
אם יהיו שאלות נוספות אשמח לעזור.
@Lee
·אני ממש מצטערת שעשיתי סלט. הייתי צריכה לפתוח שרשור חדש, התלבטתי באמת אם לפתוח חדש או להמשיך בישן...
ה- cropping זה בתמונה נתונה כבר, או אחרי סריקה, או בלי קשר לסריקה, אבל לא קרופ כחלק מסריקה(מה , באמת אפשר לעשות קרופ כחלק מסריקה? לא חשוב... מסובך לי מדי)
כן מדפסת משולבת, בשיטוט באינטרנט ראיתי שאצל כולם זה ככה, אבל לא ממש מצאתי פתרון לזה...(משהו לא מסובך, אני מתכוונת)
תודה על הקישור למידע.
·אני ממש מצטערת שעשיתי סלט. הייתי צריכה לפתוח שרשור חדש, התלבטתי באמת אם לפתוח חדש או להמשיך בישן...
ה- cropping זה בתמונה נתונה כבר, או אחרי סריקה, או בלי קשר לסריקה, אבל לא קרופ כחלק מסריקה(מה , באמת אפשר לעשות קרופ כחלק מסריקה? לא חשוב... מסובך לי מדי)
כן מדפסת משולבת, בשיטוט באינטרנט ראיתי שאצל כולם זה ככה, אבל לא ממש מצאתי פתרון לזה...(משהו לא מסובך, אני מתכוונת)
תודה על הקישור למידע.
עוד תיקון טעות שלי
ה crop נעשה בתוכנת microsoft office picture manager ולא בצייר כמו שכתבתי קודם.
אחרי הקרופ התמונות בהדפסה יוצאות גדולות יותר.
אחרי הקרופ התמונות בהדפסה יוצאות גדולות יותר.
Re: עוד תיקון טעות שלי
קרופ אמור להקטין תמונה, לא להגדיל.אביבית222 כתב:ה crop נעשה בתוכנת microsoft office picture manager ולא בצייר כמו שכתבתי קודם.
אחרי הקרופ התמונות בהדפסה יוצאות גדולות יותר....
Re: עוד תיקון טעות שלי
·כנראה לא הסברתי טוב.Lee כתב:קרופ אמור להקטין תמונה, לא להגדיל..........
ברור שקופ מקטין את התמונה.
אלא שבהדפסה, התמונה יוצאת גדולה מן המקור לאחר הקרופ. ולפי דעתי הסיבה היא שאני בוחרת באפשרות הדפסה fit to page.
ברור. זה מורח את כל הפיקסלים בתמונה ליצירת אפקט של טשטוש מקסימלי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
הכי טוב בפוטושופ לעשות כאלה דברים.
אחרי ההגדלה (עם bicubic smoother), צריך לעשות unsharp mask. זה מאוד עוזר.
אחרי ההגדלה (עם bicubic smoother), צריך לעשות unsharp mask. זה מאוד עוזר.