תופעה פסולה!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

הדבר נכון לא רק למוצרי קולנוע ביתי אלא לכל מוצר שאני כצרכנים קונים. מה קורה אם אותו מוצר שקנינו ומימשנו את זכותינו להחזירו (כמובן בהתאם למידינות החנות)??

בארץ מנסים כבר הרבה שנים לחוקק חוק בעד החזר כספי בהחזרת מוצר, נראה שיש התקדמות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3031219,00.html

לפי דעתי במנטליות של ארצנו הקטנטונת, אנשים רבים ינצלו זאת לרעה, ירכשו מוצרים חדשים ישתמשו בהם לפי הצורך ויחזירו לחנות לפיצוי כספי.
כבר שמעתי סיפורים רבים על ישראלים (ולא רק ישראלים, חורנים יש בכל מקום), בארה"ב אשר ניצלו דבר זה וקנו לדוגמא מדפסת בשביל להדפיס עבודה מסויימת ואחרי השימוש החזירו חזרה לחנות בתוענה שהם לא מרוצים ממנה וקיבלו את כספם חזרה. כנ"ל לגבי שימוש בבגדים וכל מה שעולה על דעתכם...

כמובן שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד מתרבות הצריכה בארה"ב בכל אופן בגישתם לגבי החזר מוצרים וקבלת הכסף שזה מאוד נפוץ ומקובל שם. מעניין מה הם עושים עם המוצרים המוחזרים?

אני חושש למצב שצרכן לא ידע אם הוא מקבל מוצר חדש דנדש ותתחיל מכירה "פיראטית" של מוצרים מחודשים כחדשים....

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה

הבעיה מתחילה איתנו הצרכנים - יש לנו זיכרון קצר בכל הקשור לצרכנות.
מה חברה צריכה לעשות כדי שנפסיק לרכוש שם:
למכור לנו בשר שפג תוקף
להחליף תאריך תפוגה למוצר שעבר זמנו
ועוד
עדיין נמשיך לרכוש שם!
ויש עוד דומאות שהיו בארץ והחברות האולו ממשיכות למכור כי אנשים ממשיכים לרכוש שם.

התושבות שאני שומע בנושא:
היא כולם עושים כך - אז לי בררה יש לנו בררה (ברור שכולם עושים כך אחרי הכול הצרכנים ממשיכים לקנות)
כעת אחרי שטפסו את החברה היא תקפיד - אז אני קונה שם (למי שמאמין בזה שימשיך לרכוש שם)
הילדים שלי לא אוכלים שום דבר אחר (ואם זה מסוכן או רעל גם נרכוש זאת לילדים שלנו)

אז כל עוד אנחנו כצרכנים לא דואגים לאניטרסים שלנו - קשה לצפות שהמחוקק יעזור או שהחברות יהיו ישרות.
היות וכך בארץ שיטת "מצליח" עובדת - במקרה הגרוע החברה תקבל כנס קטן ותמשיך למכור, כי הצרכן סופג הכל.

אני רוצה לציין שלמזלנו לא כל החברות כאלו - יש חברות ישרות ומי יתן ויהיו יותר מהן.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

לדעתי היצרן יכל למנוע את התופעה ללא הרבה בעיות.
מה שצריך לעשות זה להטביע סיריאל על האריזה של המוצר ואת אותו סיריאל על המוצר עצמו, ושהמוכר במעמד הרכישה יבצע את הרישום של הסיריאל באתר, לעייני הרוכש. אם הסיריאל יהיה כבר רשום המערכת של האתר תחזיר הודעה מתאימה וכך הרוכש יוכל לדעת האם הוא קונה מוצר "מהניילון" או אחד שנארז מחדש.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”