שרשור תגובות: Monitor Audio Airstream A100 מגבר לחובבי אייפון בעיצוב אמיץ

חדשות ועדכונים של HT Magazine
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אני אגיב על מה שרלוונטי, כי עושה רושם שברגע שהגעת למקלדת איבדת את הצפון... :oops:

המדרגות שהצגתי, שאינן מסומכות בעוונותי במחקר אקדמי שפורסם בכתב עת לאחר שעבר ביקורת עמיתים, רלוונטיות יותר לרמקולים, אבל אפשר די בקלות להתאים אותן גם למגברים. נסה ותהנה... (f)

במקרה של ה-A100, אנו עוסקים כאמור בתת-קטגוריה של מגברים שולחניים (Desktop Amps) ואתה מוזמן להתעמק בה בזמנך החופשי, בין אם בקישורים שהבאתי קודם לכן, ובין אם ממקורותיך הרבים והמגוונים. בתת-קטגוריה הזו (ששמה הרבה דגש על סטייל, ושם אובייקטיבית ה-A100 מצטיין בניגוד לדעתך האישית), ה-A100 בהחלט נחשב למוצר ביניים - ה-Quad Vena וה-NAD D7050 ממוצבים מעליו, ואם נחפש מספיק טוב בטח נמצא פתרון היי-אנד שיביך אותם בגזרת המחיר.

אבל, ובאמת שקיוויתי שבשלב הזה ה-"אבל" הזה כבר יהיה מאחורינו, זו תהיה טעות מביכה להכריע שמכיוון שה-A100 הוא מוצר ביניים בנישה שלו, אזי ניתן להסיק באינדוקציה שמוניטור אודיו היא חברה שמכוונת לשוק הביניים. קודם כל, לא יזיק להזכיר לך (שוב) שזה היה מוצר פורץ דרך בקטגוריה כשהושק. שנית, ואני באמת שלא מבין למה צריך לחזור על זה כ"כ הרבה פעמים - החברה פונה ללקוחות מכל הרמות. אתה יכול לקנות זוג MASS10 ב-1,500 ש"ח, ואתה יכול לקנות זוג PL300 ביותר מפי 30 מכך. עצם העובדה שהיא מציעה את ה-MASS10 לא הופך אותה לחברה שפונה לרמת הביניים יותר מאשר העובדה שהיא מציעה את ה-PL300 מגדירה אותה בהכרח כיצרן היי-אנד. מה לא ברור? :?

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@epony
·
כמוך, אתייחס לחלקים הרלוונטיים.
המדרגות שהצגתי, שאינן מסומכות בעוונותי במחקר אקדמי שפורסם בכתב עת לאחר שעבר ביקורת עמיתים, רלוונטיות יותר לרמקולים, אבל אפשר די בקלות להתאים אותן גם למגברים. נסה ותהנה... פרח
...
כלומר מי שקבע את הסקאלה הוא לא גוף ניטרלי המבקר וחוקר את התחום אלא מספר עמיתים העוסקים בתחום, ואנחש שמהצד המשווק/מייבא/מוכר ולא מהצד הקונה/צורך/נציג רכש.
על כך נאמר מהתחום שאני מגיע ממנו - מש"ל.
קרי הסקאלה היא סובייקטיבית. מה שאתה מנסה לטעון שאתה יודע טוב יותר (על בסיס נסיונך העשיר) לקבוע מה היא הסקאלה ואולי יש לך כמה חברים שישושו לגבות אותך (תוספת שלי).
בוא ונסכים שהיא משתנה מליין לליין, ממוצר למוצר ו- מקבוצת צרכנים אחת לאחרת ועל כן היא "קצת" שרירותית.
אנו עוסקים כאמור בתת-קטגוריה של מגברים שולחניים (Desktop Amps) [...] בתת-קטגוריה הזו (ששמה הרבה דגש על סטייל,[...]), ה-A100 בהחלט נחשב למוצר ביניים - ה-Quad Vena וה-NAD D7050 ממוצבים מעליו, ואם נחפש מספיק טוב בטח נמצא פתרון היי-אנד שיביך אותם בגזרת המחיר.
...
במילה אחת קוריאם לזה נישה. לא מבין את הצורך בהתפלפלות.
החברה פונה ללקוחות מכל הרמות. אתה יכול לקנות זוג MASS10 ב-1,500 ש"ח, ואתה יכול לקנות זוג PL300 ביותר מפי 30 מכך. עצם העובדה שהיא מציעה את ה-MASS10 לא הופך אותה לחברה שפונה לרמת הביניים יותר מאשר העובדה שהיא מציעה את ה-PL300 מגדירה אותה בהכרח כיצרן היי-אנד
...
עם הגדרה זו אני נוטה יותר להסכים ומקבל את התיקון.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

ובבניין ציון ננוחם ונאמר הללויה. חג שמח! (f)

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228

שליחה

התפלאתי קצת לקרוא את הדיון הסוער בשרשור הזה. לאחרונה רכשתי מגבר דיגיטלי NAD 7050 וגם כתבתי עליו באתר הזה. את המגבר קניתי לאחר התלבטות מסויימת מאחר וההגברה הקודמת שלי היתה פרה ופאואר קלסיים של NAD . אני מאמין שהגברה דיגיטלית נוסח NAD או Quad Vena או Monitor Audio נותנת יתרונות מעניינים המשרתים את מכלול המכשירים הדיגיטליים של ימינו ולהערכתי גם לא נופלת באיכות האודיו לפחות עם המגבר שלי
ההגברה הדיגיטלית היא קומפקטית וומאפשרת להמנע ״ מקופסאות שחורות וגדולות וכבדות״ ולעצב את מגברי האודיו באופן יותר סטייליסטי מה רע בכך?

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@asimo2
·
אני מתקשה להשוות ביניהם שכן המפרטים שונים לגמרי.
וזה מתחיל בכך שהNAD יתמוך באנדרואיד בצורה הרבה יותר טבעית, דרך BT, החברה גם מספקת אפליקציה לשתי הפלטפורמות לשליטה והזרמה ועוד...

כפי שציינתי בכתבה, לדעתי הוא לא מהווה תחליף ראוי לשום מגבר/רסיבר למי שכבר חי עם רמקולים רצפתיים, ואף בחלק מהרמקולים המדפיים זללני הספק.

באילו רמקולים אתה משתמש?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

קראתי את הביקורת פעם פעמיים ושלוש, וניסיתי לדלות ממנה איזהשהו בדל מידע לגבי איך נשמע הסאונד של המכשיר, ולא מצאתי דבר מכל זה. ולמען הסר ספק; לא ביקשתי רשימת אלבומים עם תמונות - מהסוג שמופיע במבחני האזנה - והתפייטות על כך שהקונטרבאס בקטע האינסטרומנטלי שבשיר הרביעי ממלא את כל הבמה. ממש לא. חיפשתי מלה אחת, טוב או לא טוב. כל מה שהצלחתי לגרד בעניין היה רבע המשפט: "הצליל בסך הכל נעים" שהופיע אי שם בשורות הסיום. המשפט הזה לא רק פרווה שכזה, אלא שהוא יכול לתאר כל מגבר שבעולם. אני יכול להקשיב לזוג מונובלוקים מתוצרת Cary Audio ולרשום עליהם "הצליל בסה"כ נעים". למה לא? בוודאי שהוא נעים. ולכן @ufffnick, זו לא יכולה להחשב ביקורת על מגבר. בשביל לכתוב כזאת ביקורת אפשר ללכת לחנות ולהסתכל עליו שם.
אולי אפילו עדיף, כי בחנות בטח ימצאו זוג רמקולים מתאימים לו, וגם ניתן יהיה לשמוע משהו כמו שצריך.
..

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@ZiggyMan
·

המסקנה שהגעת אליה נכונה לכל הערכה שתהיה עבור מגבר כלשהו, גם בכתבות פייטניות ועם רשימת דיסקים פרטנית.
בפרט האמירה:
זוג רמקולים מתאימים לו
...
שזה גם נכון באופן אבסולוטי ותנאי מקדים לכל מבחן רכיב מאחורי הרמקולים.

מהכתבה אפשר להבין את הפשט וציינתי זו במספר מקומות בכתבה -
הרמקולים שהוא נבחן איתן גדולים עליו, ועל כן קשה מאוד להעריך את טיב הצליל במצב שכזה, בפרט שסקאלת הווליום מוגבלת בשל אי התאמת הספקים.

חזור אל “חדשות HT”