כיבוי הרשת האלחוטית בשעות מתות,

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10919
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1943 פעמים

שליחה #21 

חסמבה כתב:קיבלתי תשובות בדיוק למה שביקשתי, וגם החכמתי המון (וגם יצאתי טיפש).
...
לא מסכים.
לא יצאת טיפש.

טיפשות היא מצב או תכונה של היעדר אינטליגנציה, חוכמה, הבנה או חשיבה. (מויקיפדיה).

מי שחושב בכיוון מסויים, בטעות, ומחוסר ידע, אינו טיפש.
טיפש הוא מי שממשיך להאמין שהוא יודע, למרות שמסופקות לו הוכחות שהוא טועה.

כמו ההבדל בין:
הֶדְיוֹט (מיוונית עתיקה: ιδιωτης) הוא אדם שאינו בקיא בנבכי נושא מסוים.
לאידיוט.

העיקר שתהיה רגוע ותהנה.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #22 

הי זיו,
קיבלתי את הערתך,
אני שוב ינסה לעשות סדר:
הכוונה שלי שבשני המקרים מדובר בקרינה בלתי מייננת.
קרינה אלקרטרומגנטית חשמלית/סלולרית, כל עוד עומדת בסף שנקבע, אינה מזיקה לבריאות של אנשים. זה מתוך מחקרים שבוצעו וקובצו ע"י אירגון ICNIRP.
בלי קשר לזה יש אנשים שרגישים/אלרגים לקרינה אלקטרומגנטית בלי קשר לערכי הסף, זה נושא הסרטון שמובא בתחילת השרשור.
כל עוד אדם או מישהו מבני ביתו אינו אלרגי לקרינה אלקטרומגנטית, אין טעם להשתגע ולכבות את הווי פיי בלילה וכד'. (יש כאלה שעוזבית את הסביבה העירונית בגלל זה ומתרחקים לכפרים ויערות...)
לעומת זאת קרינה מרשת החשמל, שאליה אנשים פחות מודעים, ממנה צריך לחשוש יותר...
מטען ליד הראש, שנאי של חברת חשמל מול החלון, או לוח חשמל בגב של חדר שינה בעלי פוטנציאל לגרימת תחלואה הרבה יותר גבוהים מהסלולאר או הווי פי.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #23 

yoav4x4,
אתה שוב עושה בלאגן :-)
הסרטון אשר מוצג בשרשור לא ראוי להתייחסות מכיוון שאין כאמור הוכחות לכך שרגישות לקרינה בלתי מייננת באמת קיימת אצל בני אדם.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #24 

ziv_r כתב: הסרטון אשר מוצג בשרשור לא ראוי להתייחסות מכיוון שאין כאמור הוכחות לכך שרגישות לקרינה בלתי מייננת באמת קיימת אצל בני אדם.
...
גם אם נניח לרגע שהתופעה קיימת, מדובר על מקרים נדירים.
רוב המקרים המתוארים בכתבות כמו המדוברת ואחרות יכולים להיות קשורים לדברים אחרים.

כמוני, רוב החברים שלי סבלו מכאבי בטן וכאבי ראש בביה"ס שחלפו כשהגענו הבייתה...:lol:
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #25 

אין צורך להניח שמשהו קיים אם אין הוכחה לכך.
ההנחה לא במקום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #26 

אין מחלוקת על כך שקרינת רדיו אינה מיננת, ואין מחלוקת על כך שיש לה השפעות חומניות כלשהן הגדולות מאפס.
המדע והרפואה עדיין לא הצליחו להוכיח או להפריך את ההשערה שיש השפעות בריאותיות אחרות. לא מדובר על אנשים אלרגיים, אלא על כלל האוכלוסיה.

סתם להשוואה, חברת ולוו ממליצה כבר שנים לא לשים את האנטנה של הדיברורית ( זה סלולר, משהו אחר, ידוע) מעל החלון האחורי, שכן יושבים שם ילדים שהם רגישים יותר.
כמו כן, הם הוכיחו שממש לא כדאי לקרב את הראש לאנטנה זו בזמן שיחה, בגלל שזה מסכן את העינים.
בתחום הגלים האלקטרו מגנטיים יש דברים שהם מוכחים וידועים - קרינה מייננת (או ליתר דיוק UV וצפונה משם), ויש תחומים (או אורכי גל), שעדיין לא ברור אם יש סכנה מעבר לסכנה החומנית הידועה.
על מנת שגוף בריאותי ימליץ על המנעות מחשיפה לתדר מסויים, צריך להוכיל קשר לתחלואה, *וגם* מנגנון שמסביר אותה.
כך למשל במקרה של קרינה מייננת ברור לגמרי איך היא גורמת לסרטן על ידי זה שהיא פשוט שוברת מולקולות של חלבונים או DNA (אני כבר לא זוכר מי מהשניים). לגבי קרינה לא מייננת אין הוכחות לנזק לא חומני, אבל לא פחות חשוב גם לא הפריכו את זה.
אני לא מההיסטריים, אבל להזהר מהקרינה הזו זה לא משהו הזוי. לא הייתי משווה את זה להומאופטיה שמבוססת על עיקרון מיהול, שפשוט סותר את כל מה שהמדע אומר לנו. הומאפטיה זה, ברמה המדעית, שטות מוחלטת, למעט אפקט פלסבו מוכר, וקרינת רדיו היא סיפור אחר, תופעה פיזיקלית, קיימת, לא זכרון של מים...

הנה דוגמה למחקר שמצא קדר בין קרינת EIFI של לפטופ להשפעה כלשהיא על תאי זרע, אני חושב על יכול התנועה שלהם.
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 8211026781

itaysp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #27 

מאמר מעניין בעברית על כל מה שנאמר פה

http://www.acad-antenna.co.il/pics/ACAD ... ndards.pdf

שלח תגובה