אין מחלוקת על כך שקרינת רדיו אינה מיננת, ואין מחלוקת על כך שיש לה השפעות חומניות כלשהן הגדולות מאפס.
המדע והרפואה עדיין לא הצליחו להוכיח או להפריך את ההשערה שיש השפעות בריאותיות אחרות. לא מדובר על אנשים אלרגיים, אלא על כלל האוכלוסיה.
סתם להשוואה, חברת ולוו ממליצה כבר שנים לא לשים את האנטנה של הדיברורית ( זה סלולר, משהו אחר, ידוע) מעל החלון האחורי, שכן יושבים שם ילדים שהם רגישים יותר.
כמו כן, הם הוכיחו שממש לא כדאי לקרב את הראש לאנטנה זו בזמן שיחה, בגלל שזה מסכן את העינים.
בתחום הגלים האלקטרו מגנטיים יש דברים שהם מוכחים וידועים - קרינה מייננת (או ליתר דיוק UV וצפונה משם), ויש תחומים (או אורכי גל), שעדיין לא ברור אם יש סכנה מעבר לסכנה החומנית הידועה.
על מנת שגוף בריאותי ימליץ על המנעות מחשיפה לתדר מסויים, צריך להוכיל קשר לתחלואה, *וגם* מנגנון שמסביר אותה.
כך למשל במקרה של קרינה מייננת ברור לגמרי איך היא גורמת לסרטן על ידי זה שהיא פשוט שוברת מולקולות של חלבונים או DNA (אני כבר לא זוכר מי מהשניים). לגבי קרינה לא מייננת אין הוכחות לנזק לא חומני, אבל לא פחות חשוב גם לא הפריכו את זה.
אני לא מההיסטריים, אבל להזהר מהקרינה הזו זה לא משהו הזוי. לא הייתי משווה את זה להומאופטיה שמבוססת על עיקרון מיהול, שפשוט סותר את כל מה שהמדע אומר לנו. הומאפטיה זה, ברמה המדעית, שטות מוחלטת, למעט אפקט פלסבו מוכר, וקרינת רדיו היא סיפור אחר, תופעה פיזיקלית, קיימת, לא זכרון של מים...
הנה דוגמה למחקר שמצא קדר בין קרינת EIFI של לפטופ להשפעה כלשהיא על תאי זרע, אני חושב על יכול התנועה שלהם.
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 8211026781