מרנץ (כבר לא) מקרחצ'
אחרי קצת דיאגנוזה בעזרתו של אחד ממומחי הפורום אותר וטופל מקור ההיס - טרנזיסטורים תקולים במעגל ה tone amp.
הקרחצ'ים אובחנו כמגיעים מה power (במקביל לזה שהחלפתי לפני כן את כל הקבלים בtone וכבר הסתמן שהבעיה מגיעה משם) לאחר החלפת הקבלים בpower נעלמו הקרחצ'ים! המרנץ הקטן נשמע כמו חדש
הקרחצ'ים אובחנו כמגיעים מה power (במקביל לזה שהחלפתי לפני כן את כל הקבלים בtone וכבר הסתמן שהבעיה מגיעה משם) לאחר החלפת הקבלים בpower נעלמו הקרחצ'ים! המרנץ הקטן נשמע כמו חדש
אחרי שבוע שהמרנץ ניגן לסירוגין אצל ההורים שלי הוא התחיל שוב לקרחצ'...
בעזרת ניחוש מוסכל של יוסי ושימוש בסקופ כוונתי לאזור בפאוור ובו 4 טרנזיסטורים. הזמנתי מעלי אקספרט ערכת טרנזיסטוריים (שהגיע תוך שבועיים ) http://www.aliexpress.com/snapshot/6586 ... 5125674437
ביצעתי הצלבה של 2 מהטרנזיסטוריים החשודים בפאוור ומיד הקרחצ'ים עברו צד. הטרנזיסטוריים הוחלפו והקרחצ'ים נעלמו קליל.
אחרי ההצלחה שמתי לב שיש עדיין היס מאוד מורגש בווליום 0 (היס קבוע) , החלפתי את כל הטרזיסטורים שנשארו בפרה (2 זוגות) וההיס נמוג!
מרנץ זה כיף , במיוחד למי שאוהב רדיו , הצליל המנופח שלו עושה נעים באוזן למרות שיש לו רק 20 וואט , עכשיו נשאר לחכות שה2275 יחזור מיאיר ונראה מה 80 של מרנץ יודעים לעשות
בעזרת ניחוש מוסכל של יוסי ושימוש בסקופ כוונתי לאזור בפאוור ובו 4 טרנזיסטורים. הזמנתי מעלי אקספרט ערכת טרנזיסטוריים (שהגיע תוך שבועיים ) http://www.aliexpress.com/snapshot/6586 ... 5125674437
ביצעתי הצלבה של 2 מהטרנזיסטוריים החשודים בפאוור ומיד הקרחצ'ים עברו צד. הטרנזיסטוריים הוחלפו והקרחצ'ים נעלמו קליל.
אחרי ההצלחה שמתי לב שיש עדיין היס מאוד מורגש בווליום 0 (היס קבוע) , החלפתי את כל הטרזיסטורים שנשארו בפרה (2 זוגות) וההיס נמוג!
מרנץ זה כיף , במיוחד למי שאוהב רדיו , הצליל המנופח שלו עושה נעים באוזן למרות שיש לו רק 20 וואט , עכשיו נשאר לחכות שה2275 יחזור מיאיר ונראה מה 80 של מרנץ יודעים לעשות
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 27/04/2015 17:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
eliad2
מכשירים כאלו צרכים טיפול מיוחד זה ממש לתת את כל הנשמה בעבודה
כגון לחדש את ההלחמות ולהחליף הרבה כבלים והרבה סבלנות
לי יש מכשיר שרציתי לשפץ אצל מישהו שממולץ פה רבות בפורום ואמרתי לו שאני רוצה
טיפול כמו שצריך והוא אמר לי יעלה לך 2.500 וחבל שיש תכנאים שעולה להם השתן לראש
ואני רוצה להגיד לך eliad2
שאפו על היוזמה שלך בשיפוצים של המכשירים ישר כוח
שאפו על היוזמה שלך בשיפוצים של המכשירים ישר כוח
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
·אני רואה איך שיפוץ יכול להגיע ל2500 , אבל זה יצריך שיפוץ קיצוני שיכלול עבודה על כל המעגלים כולל פונו ורדיו + קבלי הספק+שנאי ו15-20 שעות עבודה... וזה צריך להיות מכשיר שבאמת שווה את זה.noam3039 כתב:eliad2
שאפו על היוזמה שלך בשיפוצים של המכשירים ישר כוח...
אני מרוצה מעצמי אבל עדיין מה שאני עושה זה משחקים לעומת מה שהמומחים עושים ..
צריך לזכור ששיפוץ מקצועי ואבחון תקלות זאת עבודה מסובכת ועדינה ודורשת בן אדם עם הרבה ידע ונסיון שלא מוצאים היום פשוט כי היום לא מתקנים דברים.
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 27/04/2015 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
noam3039 הי,
עבודת כפיים עולה כסף בעיקר בעקב מרכיב "שעות עבודה"...
אם עבודה על מכשיר כזה תיקח 30-40 ש"ע, החיוב לשעת עבודה יהיה (לפי 2500 ש"ח ו 40 ש"ע כולל בדיקות עומס רעש כיולים וכיו"ב)
רק - 62,50 ש"ח לשעה...
מהנדס אלקטרוניקה בתעשייה (כפי השכלתם של חלק מהטכנאים המומלצים פה), מרויח יותר (הרבה יותר!!!).
קח בחשבון שלפי התעריף הזה המדובר ב פחות מ 12,000 ש"ח לחודש (ברוטו / כולל מע"מ לפי 220 ש"ע ו 5 ימים בשבוע).
לא בשמיים לדעתי..
נכונה העובדה ש"ערך השוק" של מכשירים לפני שיפוץ הוא נמוך יחסית. אבל האם יש סיבה למכור בזול מכשיר שעבר "אוברול כללי" והושקעו בו טובי הרכיבים ועשרות ש"ע?
לדעתי לא!!
עבודת כפיים עולה כסף בעיקר בעקב מרכיב "שעות עבודה"...
אם עבודה על מכשיר כזה תיקח 30-40 ש"ע, החיוב לשעת עבודה יהיה (לפי 2500 ש"ח ו 40 ש"ע כולל בדיקות עומס רעש כיולים וכיו"ב)
רק - 62,50 ש"ח לשעה...
מהנדס אלקטרוניקה בתעשייה (כפי השכלתם של חלק מהטכנאים המומלצים פה), מרויח יותר (הרבה יותר!!!).
קח בחשבון שלפי התעריף הזה המדובר ב פחות מ 12,000 ש"ח לחודש (ברוטו / כולל מע"מ לפי 220 ש"ע ו 5 ימים בשבוע).
לא בשמיים לדעתי..
נכונה העובדה ש"ערך השוק" של מכשירים לפני שיפוץ הוא נמוך יחסית. אבל האם יש סיבה למכור בזול מכשיר שעבר "אוברול כללי" והושקעו בו טובי הרכיבים ועשרות ש"ע?
לדעתי לא!!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
זה היה פוסט ממש נחמד עד לפני כמה רגעים...
לגבי הטיעון על ה-תכנאים.
אין שפע של טכנאים בארץ הקודש שיודעים לתקן וינטג'ים, וזכותם להרוויח בכבוד!
אנשים אוהבים ציוד וינטג' ומוכנים להשקיע! (ואני אחד מהם) - תחביב עולה כסף!
אף אחד אינו מכריח בכוח אף אחד לשלם בעבור שיפוץ, כל הטכנאים בתחום, כולל אלו שמשתתפים פעילים בפורום,
ואלה שבעקיפין נכתב עליהם פה, לא עושים עבודה כלשהי מבלי ליידע את הלקוח - ולדעתי לא מגיע להיקפים כאלו אלא אם מדובר במצב חריג!
כמו כן, להחזיר ציוד בין 40 + לימי הזוהר היא לא משימה קלה, וכמו כל תחביב - וכמו שכבר אמרתי! תחביב עולה כסף,
וכל אחד יעשה את הבחירה שלו האם לשפץ / לתקן.
כמו שחישב הראל, לא חושב שמדובר בסכומים מוגזמים, ואגב שיפוץ רסיבר מעניין כמו מרנץ 2270, לא מגיע לסכומים האלו של 2500 ש"ח.
לגבי הטיעון על ה-תכנאים.
אין שפע של טכנאים בארץ הקודש שיודעים לתקן וינטג'ים, וזכותם להרוויח בכבוד!
אנשים אוהבים ציוד וינטג' ומוכנים להשקיע! (ואני אחד מהם) - תחביב עולה כסף!
אף אחד אינו מכריח בכוח אף אחד לשלם בעבור שיפוץ, כל הטכנאים בתחום, כולל אלו שמשתתפים פעילים בפורום,
ואלה שבעקיפין נכתב עליהם פה, לא עושים עבודה כלשהי מבלי ליידע את הלקוח - ולדעתי לא מגיע להיקפים כאלו אלא אם מדובר במצב חריג!
כמו כן, להחזיר ציוד בין 40 + לימי הזוהר היא לא משימה קלה, וכמו כל תחביב - וכמו שכבר אמרתי! תחביב עולה כסף,
וכל אחד יעשה את הבחירה שלו האם לשפץ / לתקן.
כמו שחישב הראל, לא חושב שמדובר בסכומים מוגזמים, ואגב שיפוץ רסיבר מעניין כמו מרנץ 2270, לא מגיע לסכומים האלו של 2500 ש"ח.
כאחד מן "המחזירים ציוד וינטאג' לימי זוהר" או מנסים לפחות אני בהחלט מסכים שהמומחים זכאים לתמורה ראוייה על עבודתם. אני עושה זאת בשביל FUN אבל אני מבין את האתגר שיש להם לעמוד מול לקוחות ולדרוש תמורה על עבודתם.
אני חושב שהבעייה הנידונה של הערכת ערך העבודה על ציוד אלקטרוני אל מול ההשקעה הנדרשת אינה קיימת רק אצל מומחי הוינטאג' אלא אצל כל טכנאי / מעבדות האלקטרוניקה . - ראיתם מרצדסים ויגוארים חונים ליד המעבדות שלהם ?
מדוע אנשים לא מעריכים זאת ? - לדעתי זה נובע בעיקר משום "הערכת ערך מוצר" וה"חלופות" בדור בו מחירו של מוצר המיובא מסין (וגם לא מסין) נמוך לעין שיעור ממחיר העבודה הנדרשת לתיקונו במקרה והתקלקל.
אז מה הפתרון ? - אין פיתרון.... מומחי הוינטאג' יצטרכו להמשיך לעמוד על שלהם ואנחנו נצטרך להמשיך לגבות אותם.
אני חושב שהבעייה הנידונה של הערכת ערך העבודה על ציוד אלקטרוני אל מול ההשקעה הנדרשת אינה קיימת רק אצל מומחי הוינטאג' אלא אצל כל טכנאי / מעבדות האלקטרוניקה . - ראיתם מרצדסים ויגוארים חונים ליד המעבדות שלהם ?
מדוע אנשים לא מעריכים זאת ? - לדעתי זה נובע בעיקר משום "הערכת ערך מוצר" וה"חלופות" בדור בו מחירו של מוצר המיובא מסין (וגם לא מסין) נמוך לעין שיעור ממחיר העבודה הנדרשת לתיקונו במקרה והתקלקל.
אז מה הפתרון ? - אין פיתרון.... מומחי הוינטאג' יצטרכו להמשיך לעמוד על שלהם ואנחנו נצטרך להמשיך לגבות אותם.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
בתור מי שבונה מאפס וגם מחזיר לחיים מגברים וציוד אודיו, אציין כי השכר טרחה אכן נשמע גבוה, אך הכל תלוי ברמת ההשקעה שאתה כלקוח מבקש.
כעקרון ניתן לבקש שמכשיר "יעבוד" וניתן להחזיר אותו לימי הזוהר ואף למעלה מכך (החלפה של כל הרכיבים הבלויים והעתיקים).
יש מכשירים שנוח יותר לעבוד עליהם ויש כאלו שמוציאים לך את הנשמה בפירוקי רכיבים ולוחות מעצבנים (מישהו אמר SANSUI עם מעגלי DOLBY ??)
כעקרון ניתן לבקש שמכשיר "יעבוד" וניתן להחזיר אותו לימי הזוהר ואף למעלה מכך (החלפה של כל הרכיבים הבלויים והעתיקים).
יש מכשירים שנוח יותר לעבוד עליהם ויש כאלו שמוציאים לך את הנשמה בפירוקי רכיבים ולוחות מעצבנים (מישהו אמר SANSUI עם מעגלי DOLBY ??)