עזרה לאחד שלא יודע מהם תקליטים...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
GuyDvir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

הרגת אותי .... (Y) :D

מה שכן אני רואה שהשעון עושה את שלו :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

נמר,
אז מצאת כמה הקלטות ישנות שבהן אתה אוהב יותר את מה שהתקליט עושה לך מול ה-CD ומכאן אתה מסיק שתמיד הפטיפון יהיה טוב יותר מכל CD בעלות של פי 3 ממנו ?

תהייה רציני...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #23 

אתה יודע מה מרטין ... אתה צודק.

אני אוהב את הצליל של הפטיפון יותר ממה שאני אוהב את הצליל של הקומפקט.

במקרה שלי הקומפקט שלי הוא מנורות והוא צריך לרוץ לפחות 100 שעות לפני שאני מדבר , אבל שמעתי קומפקטים מורצים ויקרים משמעותית מהפטיפון שלי ותמיד לאוזני הוא ערב יותר. (Y)

אז אתקן ברשותך ואוסיף שזהו טעמי האישי.

אייל.
האל דמיולה שלי הוא מהדורה מוגבלת 180 גרם והוא נישמע כל כך טוב שזה כמעט בלתי אפשרי שדיסק ישמע כמותו. :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

גראגייב - מלך

שליחה #24 

ramkol כתב:קודם כל גיא דביר אל תיבהל... זה ויכוח נינוח בנושא..

דיץ, כולי קינאה על הקונצרט... הבנתי שקיסין יתן רסיטל, אתה הולך?

בקשר לברזרס אין ארמז... מי שרוצה לשמוע ימין ושמאל כפי שהוקלט צריך לחזור לתקליט... בדיסקים זה הפוך...

(לא הבחנה שלי, קראתי על כך היכן שהו)
.
...
אין עליו. הייתי בכייף ממליץ על תקליט שלו- אבל לא מכיר. ממולץ הקופסה של הסמפוניות של פרוקובייב בניצוחו (יצא בפיליפס) זה ממש חגיגה בסנוקר.

לגבי מה אני הולך:
היום, וקיסין לא יסתיר לי עם מה שיש לו על הראש
יום חמישי- ברינבאום וראדו לופו שניהם בפסנתר, אחד מנצח אחד פסנתר, אחד מנצח שני במלון.
וסוגרים את השנה כמו שחייבים לסגור- עם התשיעית וקורט מזור (לפני איזה חודשיים הבריז מקונצרט כאן עם שחרזדה ובמקומו בא תותח אחר -איוון פישר) , מקווה שהוא בריא.

ממליץ לכולם ללכת ולהקשיב מידי פעם לדבר האמתי. זה מהנה ומלמד יותר מאשר להקשיב לעוד איזה רמקול או צליל של סידי דיגיטלי.
אפרופו סידי- איך זה שהרבה יצרנים מנסים לייצר מכשירים עם "צליל אנלוגי" (עם בלי שפופרות)? הם השתגעו?
ב 25 שנים אחרונות אנשים שמעו מוזיקה "דיגיטלית". זה מה שהורגלו אליה. זה מה שנשמע " נכון". תמיד טוב לחזור לאולם הקונצרטים כדי לקבל רפרנס מסוימים.
במוזיקה אינסטרומנטלית, עם מערכת אנלוגית טובה ותקליט טוב- התחושה יכולה להיות טבעית יותר מדיסק. כשזה קורה זו חגיגה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #25 

ramkol ח"ח על הכתיבה (Y)
יש פה בפורום קשרונות כתיבה מבוזבזים .
צריך לקחת את כל חידודי הלשון כאן ולרכז ספר "חייו של אודיופיל - כמה מצחיק "
:wink: :wink:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

אשמח אם תוכיח לי אחרת

שליחה #26 

diz1 כתב:אפרופו סידי- איך זה שהרבה יצרנים מנסים לייצר מכשירים עם "צליל אנלוגי" (עם בלי שפופרות)? הם השתגעו?
ב 25 שנים אחרונות אנשים שמעו מוזיקה "דיגיטלית". זה מה שהורגלו אליה. זה מה שנשמע " נכון". תמיד טוב לחזור לאולם הקונצרטים כדי לקבל רפרנס מסוימים.
במוזיקה אינסטרומנטלית, עם מערכת אנלוגית טובה ותקליט טוב- התחושה יכולה להיות טבעית יותר מדיסק. כשזה קורה זו חגיגה.
...
לעניות דעתי יצרנים ש
מצהירים שהם מנסים להגיע לצליל אנאלוגי מנסים להגדיל את נפח השוק שלהם (כבר אמרנו יש כאלו שאוהבים את הצליל האנאלוגי ) .
ניקח למשל אלקטרוקומפנייאט יש להם CD שנחשב יצירת מופת בגלל הצליל ה"אנאלוגי " שלו
שמעתי אותו בקונפיגורציות רבות יקרות וטובות ואני חייב לציין שזה נשמע נחמד אבל שם זה
ניגמר.
אם ניקח למשל את ה CDP של חברת לקטור , גם כאן אותו הדבר קיים פירוט נישמע "אנאלוגי" אבל סובל מחוסר דינאמיות וצליל עגול מידי לטעמי.
השוואתי באותו הסטפ CDP מנורות ו CDP טרנזיסטורי ושוב לעניות דעתי הטרנזיסטורי ניצח .
כן , מדובר בטעם .
האזנה לחומרים כגון סגול כהה , סטריאני , UZEB , WECKL מCDP מנורות \ פטיפון \ CDP שצלילו דומה לאנאלוגי פחות מהנה , פחות מרגשת. אבל כמובן זה עניין של טעם.

לגבי אולמות קונצרטים אין לי הרבה ניסיון אני לא חובב קלאסית , אבל כש MEOLA היה בארץ הלכתי לשמוע בכל פעם בכל מועדון שהוא היה (בשנה שעברה הוא ביקר פה מספר פעמים ).
ע"פ רוב הסאונד בהופעה היה פחות טוב , האקוסטיקה לא מדהימה , נכון שזה הדבר האמיתי אבל היה לי נחמד ללכת הביתה ללחוץ על PLAY ולהנות שוב מהיצירות רק שהפעם נקי , ברור , ומפורט .... ללא עשן סיגריות :lol:

אני חייב לציין את ה CLEAR AUDIO של מרטין , האזנתי לו ומאוד נהנתי ולי הוא דווקא נתן הרגשה של דיגיטאלי ומאוד מצא חן בעיני .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #27 

רמקול, אכן חן חן על הכתיבה (Y)
diz1, אשריך!
איך השגת כרטיסים להכל? אני בקושי מצאתי :cry:
אגב, מי שמקבל את הכרטיסים הטובים הם לאו דווקא הסטארים, אלא המקורבים 8)

אני מצטרף להמלצה של diz1 - אין כמו בלייב.
הייתי בחמישי (רחמנינוב ושוסטקוביץ). לא פחות מענק!!!
שום שחזור לא מעביר את יכולתו של גראגייב (ושוסטקוביץ היתה דוגמה מאלפת מה מביא איתו מנצח ענק) - באיזה "קלילות" הוא מוציא מהתזמורת כזה ביצוע.
הערב (שבת) קיסין, וזהו :cry:
ערן

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

למראית הדז'ה וו

שליחה #28 

נו, מה יהיה? ה-CD, אליבא דכולא עלמי, עדיף בכל פרמטר על התקליט: שקט ממנו, לא דורש טיפול, לא מרשרש, עם בס חגיגי, דינמיקה טובה יותר, המכשיר ידידותי בהרבה, אין בעיית כוונון ומחטים. הוא שאמרתי: עדיף בכל פרמטר. כמעט.
לתקליט, אם הוקלט נכון, רק יתרון אחד: המוזיקה היוצאת ממנו נשמעת נכון יותר. עכשיו, כל אמירה על מדידה אינה ראויה להתייחסות (סליחה על הבוטות) מכיוון שמדידה, בכל תחום, מספרת על ערך מסוים – לא יותר, לא פחות. לאיכות הנ"ל אין מדידות מכיוון שאין לה ערכים ידועים (נכון לעכשיו).
עכשיו, אפשר לחזור ולדבר על איכות האנלוגי מול הדיגיטלי לפי מחיר, השקעה, עיסוק, זמינות ושאר דברים מעשיים. וכן, בתערוכות הי-אנד בעולם מקומו של האנלוגי שווה ואף עולה על זה של הדיגיטלי, למרות כל הנחיתויות הנ"ל. למה? כי הוא נשמע נכון יותר. ועוד דבר: ביקורות מהללות על מכשיר CD אומרות כי "הצליל כמעט אנלוגי". ואידך זיל גמור.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

...ולעניין ההשוואות

שליחה #29 

אנלוגי. זה הצליל שאנו מייצרים ושומעים. דיגיטציה של הצליל, מוצלחת ככל שתהיה - והיא מוצלחת יותר ויותר - היא תוצר של טכנולגיה שבמהותה אינה תואמת למוזיקה ושייכת לעולמות תוכן אחרים. כל השאר הוא אך פירוש.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

Re: ...ולעניין ההשוואות

שליחה #30 

יואלפלרמן כתב:אנלוגי. זה הצליל שאנו מייצרים ושומעים... .
...
נכון, אבל ללא פיצפוצים :-\ (לא שהם נורא מפריעים, ניתן לסננם ולהנות מהמוסיקה).

לי יש חשש מה שהפיצפוצים הללו בסופו של דבר "מפצפצים" גם את אלמנטי הרמקולים- דעתכם/ ידיעתכם/ השערתכם בנידון תתקבל בברכה.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הפצפוץ והבעיה האנלוגית

שליחה #31 

פצפוצים זה פויה -רעש לא נעים בכלל ומפריע למוזיקה בפרט (וההפך). א. לא נראה לי שהם יוצרים נזק לרמקולים; העצמה שלהם לא משהו בהשוואה למה שהמוזיקה עושה. ב. תקליטים שמורים לא מפצפצים, ובנוסף: מכשיר ניקוי ייעודי עושה פלאות (הנה בעיה; תקליטור לא צריך מכשיר כזה). בקיצורL יש לי אי-אלו הרבה מאוד תקליטים ורובם ממש לא מפצפצים. מי שחשוב ואי אפשר לסדר אותו - מחפשים תחליף. אם אין קונים תקליטור.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #32 

גיא דביר,
שמת לב? רק החופש ניגמר ישר היתרבו העולמות המקבילים כמו כבלים מאחורי המערכת ושלטים על השולחן..

עכשיו שים לב לפלא נוסף שיכול להיתרחש חרש בשירשור... אני הולך ליכתוב סטראו...
זאת אומרת בשירשור הנוכחי אמשיך לדון איתך בעיניננו, וברמקול שמאל אני אנהל שיחה עים דיץ ואג:

diz, eg,

אכן גרגייב הוא מהמבריקים במנצחי דורנו, יצא לי לשמעו חי בקונצרטים אחדים, בן השאר בוינה, וברשותי הקלטות רבות בכיכובו, כמובן בין השאר אופרות רוסיות. את הפרוקופייב שבניצוחו שציינת אין לי ואנסה לפי המלצתך diz,לשומעו בהקדם.

גם אני חסיד של המתודה של מידי פעם לישמוע קונצרט קלסי חי, זה מוסיף צניעות וחוסך מהמיקלדת לתקתק סופרלטיבים כשמתארים מערכות סטראו..

גיא ראית?

עכשיו אני מניח שדיץ יענה ראשון.. הם שניהם בקונצרט של קיסין עכשיו, יושבים אפילו איש סמוך לרעהו. זה לא יודע ששכנו ענה לתגובתו בשירשור, האחר לא משער שמי שמסתיר לו את הבלורית של קיסין הוא אותו כותב חרוץ.. ושניהם לא מעלים על דעתם שהשירשור בו נטלו חלק אך ליפני שעות ספורות, בהם דן הוא כעת...
אג הוא יותר איש של יום, הוא יענה מחר...

.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #33 

במחשבה שניה גיא, אדגים כעת סנטר פנטום. (סוראונד מדומה)
בנוסף לסטראו שאני מנהל אוסיף במקביל את הצעתי האפשרית לבעיה שבגינה פתחת שירשור זה.
קודמי צודקים אך קימת אפשרות נוספת. אתה יכול, אים בא לך, ליקנות ראש פשוט עים מחט, זול ביותר, ובלי ציפיות רבות להתחיל להנות מכל הטקסים המשונים שסובבים את התקליטים. נהנת? סבבה, יש סיבה לשידרוגים.
נכון, הסאונד לא יהיה מושלם, אבל איך אומרים? אם אין הרואין מזריקים קמח....

.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

הסאונד המושלם....

שליחה #34 

ramkol כתב:
אבל איך אומרים? אם אין הרואין מזריקים קמח....
...
רק מקווה שזה לא מהתנסות אישית....

:lol:
:קפה:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #35 

איזה שירשור יפה, איכשהו פספסתי אותו למרות שלא הייתי בחופש.

נמר, אתה יכול לפרט לאילו CDP השוות את הפטיפון שלך? (כמובן שתנאי הכרחי הוא שהם היו מחוברים לאותה המערכת ובחנת למשך יום לפחות).
HiFiMusic IL

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

אלוני- לא שמים מכשול לפני.....

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #37 

דווקא לא מכשול, אני יודע שהוא בודק שם כל מיני רק לא יודע מה...
HiFiMusic IL

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #38 

רמקול (Y)
ערן

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

aloni כתב:דווקא לא מכשול, אני יודע שהוא בודק שם כל מיני רק לא יודע מה...
...
כן, בודק, אבל התנאים שהצבת...(ובצדק ואפילו היית צנוע- רק יום)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #40 

נכון, יום זה באמת צנוע.

בתכלס קשה לי להאמין שמישהו יקח CDP לבדיקה יום, אם כבר אז סוף שבוע מינימום.
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”