הקצפה בבתי קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70

שליחה

אין צורך לעבור להקצפה בכדים גדולים כי יש תמיד יחס נכון בין כמות החלב לגודל הכד.
יש לי במלאי די הרבה כדים ובסוף אני משתמש ב99% מהמקרים בכד 350 cc שמשמש אותי לקאפוצ'נו קטן,שניי קאפוצ'ינו קטן או למאג.
כד של 500 cc משמש אותי רק כאשר אני מכין שני מאג.
במקום לעלות בכמות החלב ובגודל הכד,עדיף לדעתי לנסות להחליף את ראש הסטימר לאחד עם פחות חררים או גודל חררים קטן יותר.
נכון שזה מאט את זמן ההקצפה אבל ברוב המכונות המדוברות כאן מקציפים בו זמנית עם החליטה כך שזה לא ממש משמעותי.
כדאי לנסות לסגור חריר בעזרת קיסם עץ ואם רואים שיש שיפור לסגור קבוע בצורה יותר מקצועית..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

לגבי הקצפה, אימון, אימון, אימון:

אני מזכיר לכם שניתן להתאמן על "הקצפת חלב" על ידי החלפת החלב במים עם כמה טיפות סבון נוזלי.
המים+הסבון נותנים את אותו אפקט של חלב וזה מונע בזבוז רב של חלב.
אפשר להתאמן כך הרבה... ולהגיע למקצועיות ואז ברגע האמת להקציף חלב כמו אלופים.

בהצלחה לכולם!

נ.ב. אני מצאתי פתרון אחר להקצפה... אני ממיר את כולם מסביבי לאספרסו (לעיתים בדרך זה מחייב מעבר דרך אמריקנו) כשטועמים את הטעם האמיתי של הקפה (ולא את הגרסה הטבועה בהרבה חלב) מעריכים את עושר הטעמים.

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206

שליחה

MadCow כתב:החוכמה היא למזוג את החלב בצורה כזו שהוא ישתלב בתוך הקפה ולא יגרום לקרמה להתפרק, ומעבר לזה גם "לפזר" אותו בכוס ככה שהוא יתן שכבה אחידה לציור. הציור עצמו זה דווקא החלק הקל כי הם עושים "הכנה" סביב החיבור של הקפה והחלב ולדעתי פה טמון הקסם...
...
זו היתה גם המסקנה שלי. חשוב מאוד להשתמש בקצף כדי לרכך את שכבת הקרמה ולהפריד אתה מהדפנות של הספל לפני שמתחילים לנסות לצייר.

מעבר לזה, במכונה ביתית צריך לעקוב אחרי העומק והזווית של הסטימר כדי שהמערבולת לא תדעך. אני חושב שבמכונות תעשייתיות הסכנה הזאת כמעט ולא קיימת, ואחרי 200 ניסיונות ברצף לא תוכל לקלקל את זה גם אם תרצה :)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098

שליחה

תמלא חצי מגודל הכד, מה יעזור כד יותר גדול עם אותה כמות חלב ? :-)
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

רק אימון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

NEGRO כתב:תמלא חצי מגודל הכד, מה יעזור כד יותר גדול עם אותה כמות חלב ? :-)
...
·
כמה שזה פשוט, לא חשבתי על זה.
הקצפתי היום בכד של ה600 מ״ל חצי כמות, יצא פנטסטי.
עדיין לא Stupid Proof כמו בבתי קפה רק להכניס וזה מוכן, אבל יצא מיקרו קצף כמו שצריך.
מצד שני, זה אומר 2 הקצפות, מצד שלישי (יש כזה ?) הקצפה של חצי כמות לקחה לי בערך. 15 שניות.

מעניין.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098

שליחה

תמיד חצי כד, לא משנה הגודל, אם הקיטור לא מספיק חזק, יש להשתמש בכד יותר קטן אבל עיקרון מנחה זה תמיד חצי כד.
בכיף
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

IlanEdri
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

בעבודה אני עובד על מכונה של דלה קורטה, בבית אני עובד על אוסקר, אני מסכים מאוד עם העובדה שזה עניין של ניסיון, אבל עניין חשוב הוא גם ללמוד בצורה נכונה, בגלל שאין מי שילמד אותך בבית תחטט ביוטיוב יש שם המון סרטים מצויינים.
אני יכול לשתף בכמה דברים שאני עושה גם בבית וגם בעבודה:
בכמות קטנה אני אף פעם לא פותח את הסטימר עד הסוף אלא רק חצי כוח.
קצה סטימר בעל חרירים קטנים (1 מ"מ במקום 1.2 שמגיע ברוב המכונות הביתיות) עוזר לשלוט בהקצפה ולהאיט קצת את הקצב.
תמיד חשוב שתווצר מערבולת שאתה מקציף את החלב, צריך גם להפריד בין שלב ההקצפה והחימום. בהתחלה מקציפים (בעדינות, לא צריך למשוך את החלב יותר מידי) ואז בערך שמגיעים ל27 מעלות (שהחלב קצת חם למגע) מנסים להכניס ממש טיפה את הסטימר ורק ליצור מערבולת בלי להקציף בכלל, ברגע שמקציפים חלב חם המרקם נהרס, ויוצא קצף יותר סמיך ועם מרקם פחות חלק.
לא להרתיח את החלב יותר מידי, החלבונים שיש בחלב ונותנים לו טעם מאבדים את הצורה שלהם (דה נטורציה) ופוגעים בטעם.
בסופו של דבר ברגע שמתרגלים ומוצאים את נקודת הנוחות שלך אתה תצליח להקציף על כל מכונה בצורה סבירה.
לגבי לאטה ארט ומזיגה:
תטה את הכוס מעט, תתחיל את המזיגה קצת למעלה ותנסה שייצא זרם דק (ככה יוצא בעיקר חלב ופחות קצף), לאחר מכן תקרב את הקנקן ותטה אותו יותר, שייצא זרם קצת יותר עבה וככה גם יותר קצף, בנקודה הזאת גם מתחילים לשחק על מנת לעשות צורות (וכאן זה נטו לשפוך ליטרים של חלב עד שמצליחים).
תנסה שהמזיגה תיהיה יחסית אחידה ושלא יהיו שינויים חדים מידי במהירות המזיגה,ככה נכנס אוויר שהורס את המרקם של הקפה.
ברגע שמבינים את הקטע אפשר לעשות לאטה ארט סבבה לגמרי גם במכונה ביתית.
בהצלחה!

noamsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257

שליחה

IlanEdri כתב:בעבודה אני עובד על מכונה של דלה קורטה, בבית אני עובד על אוסקר, אני מסכים מאוד עם העובדה שזה עניין של ניסיון, אבל עניין חשוב הוא גם ללמוד בצורה נכונה, בגלל שאין מי שילמד אותך בבית תחטט ביוטיוב יש שם המון סרטים מצויינים.
אני יכול לשתף בכמה דברים שאני עושה גם בבית וגם בעבודה:
בכמות קטנה אני אף פעם לא פותח את הסטימר עד הסוף אלא רק חצי כוח.
קצה סטימר בעל חרירים קטנים (1 מ"מ במקום 1.2 שמגיע ברוב המכונות הביתיות) עוזר לשלוט בהקצפה ולהאיט קצת את הקצב.
תמיד חשוב שתווצר מערבולת שאתה מקציף את החלב, צריך גם להפריד בין שלב ההקצפה והחימום. בהתחלה מקציפים (בעדינות, לא צריך למשוך את החלב יותר מידי) ואז בערך שמגיעים ל27 מעלות (שהחלב קצת חם למגע) מנסים להכניס ממש טיפה את הסטימר ורק ליצור מערבולת בלי להקציף בכלל, ברגע שמקציפים חלב חם המרקם נהרס, ויוצא קצף יותר סמיך ועם מרקם פחות חלק.
לא להרתיח את החלב יותר מידי, החלבונים שיש בחלב ונותנים לו טעם מאבדים את הצורה שלהם (דה נטורציה) ופוגעים בטעם.
בסופו של דבר ברגע שמתרגלים ומוצאים את נקודת הנוחות שלך אתה תצליח להקציף על כל מכונה בצורה סבירה.
לגבי לאטה ארט ומזיגה:
תטה את הכוס מעט, תתחיל את המזיגה קצת למעלה ותנסה שייצא זרם דק (ככה יוצא בעיקר חלב ופחות קצף), לאחר מכן תקרב את הקנקן ותטה אותו יותר, שייצא זרם קצת יותר עבה וככה גם יותר קצף, בנקודה הזאת גם מתחילים לשחק על מנת לעשות צורות (וכאן זה נטו לשפוך ליטרים של חלב עד שמצליחים).
תנסה שהמזיגה תיהיה יחסית אחידה ושלא יהיו שינויים חדים מידי במהירות המזיגה,ככה נכנס אוויר שהורס את המרקם של הקפה.
ברגע שמבינים את הקטע אפשר לעשות לאטה ארט סבבה לגמרי גם במכונה ביתית.
בהצלחה!
...
·

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

IlanEdri כתב: ברגע שמבינים את הקטע אפשר לעשות לאטה ארט סבבה לגמרי גם במכונה ביתית.
בהצלחה!
...
אם משעמם לך באיזה ערב, אולי תקפוץ אלי :)
האמת, שעם חצי כמות בכד, יש שיפור. מעניין למה.
אחפש כד גדול יותר.

IlanEdri
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

לדעתי ממש חבל על כל החלב, איפה אתה גר? אם אתה מרגיש תקוע עם זה אשמח לעזור

espressotech
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 42

שליחה

לי הסרטון הזה עשה קצת סדר ,והיתר אימון. לשתי כוסות קנקן 600 מ"ל מספיק בהחלט אפילו קנקן חצי ליטר יספיק,מלא חלב עד מתחת להתחלת המקור של הקנקן.
גיא צור
אספרסוטק

Chura פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

IlanEdri כתב:לדעתי ממש חבל על כל החלב, איפה אתה גר? אם אתה מרגיש תקוע עם זה אשמח לעזור
...
·

קנקן גדול יותר עם אותה כמות חלב. אל דאגה, טיפת חלב לא תלך לביוב.

View63
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
שם מלא: אורי

עובדה שגם מתלמד מוציא חלב רק בגלל המכונה

שליחה

סרטון מצויין תודה רבה !!

חבל רק שהמכונה שלי לא מסוגלת לסובב את החלב בצורה כזו

עובדה שגם מתלמד מוציא חלב מושלם מבלי לדעת הרבה
רק בגלל שהמכונה מסוגלת לתת כל כך הרבה עקביות בלחץ מבלי שהוא יפול

לדעתי דוד של 2.5 ומעלה מסוגל לזה או מינימום 2 ליטר

מבלי כל מני קומבינות של להקטין חורים בטיפ או לסגור אחד עם קייסם

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391

שליחה

היכן ניתן לקנות ראש סטימר עם חרירים קטנים למכונת רוקט?
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403

שליחה

@barakdan
·

אני קניתי מחנות באיטליה את הסט הזה:
http://www.bellabarista.co.uk/set-of-4- ... hines.html

יש שם אחד שהוא עם 2 חרירים של 0.9 לעומת 1.2 במקורי.
חייב לומר שהיום חזרתי למקורי ואני מעדיף אותו כי בהקצפה לשני הפוך (שזה מה שאני עושה לרוב) השני מרגיש לי איטי מידיי.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

ב 4 חרירים הטכניקה מעט שונה , אני מקציף בקנקן ממש קטן 125 cc של מוטה ,(להפוך אחד קטן ) ומצליח להקציף מצויין ולקבל תוצאה חלקה של מיקרופם עדין ,

מה שאני עושה זה כך : מביא את הסטימר ל 90 מעלות בידיוק , מכניס את הסטימר למרכז הכד לעמוק די גדול . . . ואז פותח את הברז ולאחר כמה שניות מתחיל להוריד את הכד למטה עד שהעיניין נהייה "שקט" יותר מבחינת המערבולות . . .

לקח לי די הרבה זמן להגיע לטכניקה הליכאורה לא הגיונית הזו , אבל זה מה שעבד הכי טוב בסוף . . .

אני אנסה להעלות סירטון בהמשך . . . (זו משימה דיי מורכבת בישבילי )

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

חן, לפני איזה 10 שנים עבדתי בארומה וזה מה שהייתי עושה...לפעמים צריך להקציף כמה כדים ואי אפשר להחזיק כל אחד, ואז ראיתי שהשיטה הכי נוחה וקונסיסטנטית זה פשוט להניח את הכד על הרשת, לא להחזיק אותו. פיה ממוקמת קרוב למרכז אבל טיפה בצד (לא לדאוג לסירקולציה יותר מידי), ואז פשוט פתיחה של הסטימר לכח בינוני לפחות (ברוקט זה בערך 3 סיבובים, אם מקציפים חלש מידי זה יצא גרוע) ואז פשוט לחכות שיגיע לטמפ' המתאימה. לא להזיז ולא בטיח.
המשחק היחידי שצריך לעשות עד שמגיעים לשלמות זה הגובה של הפיה, העוצמה של ההקצפה ומתי להפסיק.

בהצלחה :)
מילה של אקסטרימיסט.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

עופר כל מה שכתבת נכון לכד בארומה , כשמדברים על כמויות קטנות , העסק נהייה שונה, ויותר מורכב , בכד גדול עם הרבה חלב העיניין הרבה פחות בעייתי . . .

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

גונן שים לב שהתייחסתי גם לכך שאני נוהג להקציף בצורה הזאת גם עם רוקט אבולוציונה, ואוסיף שאני משתמש בכד קטן לכוס אחת שעלה 50 ש"ח, וזה עדיין הולך מעולה :)
מילה של אקסטרימיסט.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”