שאלות לגבי pioneer vsx 924

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
צפוני1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #21 

avioren,
בפיוניר אתה יכול להגדיר איזה מקור לראות כשהרסיבר מכובה - המקור האחרון שנצפה (לדעתי כך הוגדר אצלך בימאהה ממה שסיפרת) או מקור ספציפי.
אני למשל הגדרתי את המקור של ה PS4 כדיפולטי, כך שאני מכבה את הרסיבר, כשהילד מדליק את הטלויזיה הוא יראה את ה PS4 (אפילו שראיתי אחרון בסטרימר).
הממיר עידן פלוס שיש לי לא מחובר בכלל לרסיבר, לא ראיתי צורך בכך, כך שאין לי התלבטות איזה מקור להגדיר כדיפולט.
האמת שהייתי מצפה שתהיה אופציה להגדיר שכשהרסיבר מכובה (אני מאמין שהוא ב STDBY) שיציג את המקור שהוא מקבל ממנו סיגנל, למה אני צריך לבחור מקור ספציפי? אם הוא מכובה והדלקתי את ה PS4 שיציג את ה PS4 , הדלקתי את הממיר שיעבור לממיר וכן הלאה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #22 

צפוני1234 כתב:האמת שהייתי מצפה שתהיה אופציה להגדיר שכשהרסיבר מכובה (אני מאמין שהוא ב STDBY) שיציג את המקור שהוא מקבל ממנו סיגנל, למה אני צריך לבחור מקור ספציפי? אם הוא מכובה והדלקתי את ה PS4 שיציג את ה PS4 , הדלקתי את הממיר שיעבור לממיר וכן הלאה.

...
לדעתי, הסיבה שזה לא כך, היא בעיקר הרצון (ועמידה בתקנים של צריכת אנרגיה) שצריכת החשמל ב- Standby תהיה נמוכה.
מעגלי המיתוג צריכים לעבוד במצב Standby כדי שהרסיבר יזהה ויעבור לכניסה שמגיע אליה סיגנל, מה שיגרום לצריכה תמידית של כמה ואט.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #23 

ימאהה פתרו את העניין הזה מאד בפשטות - תבחר איזו כניסה שבא לך גם כשהרסיבר כבוי. תתפרע, שים HDMI1 או HSMI3 או מה שבא לך - זה מעביר לאותה כניסה והרסיבר נשאר כבוי. לא ברור לי למה כל יצרן לא מאמץ את הדבר הכל כך פשוט וטריוויאלי הזה. זה אולי לא איזה פיצ'ר מדהים או איזו תמיכה בפורמט כזה או אחר, אבל זה מאד פרקטי ואני משתמש בזה די הרבה. היה מאד מטריד אותי אם הייתי צריך להדליק כל פעם את הרסיבר כדי לעבור לכניסה אחרת.
למה לא לתת לרסביר לבחור בעצמו לפי איזו כניסה משדרת אות? אפשרי. אבל זה יותר בעייתי גם מהבחינה שצוינה לפניי וגם מהווה בעיה במקרים כמו אצלי למשל - הממיר והמחשב עובדים כמעט תמיד, זה לא משהו שאני מכבה. אז באיזו כניסה הרסיבר יבחר משתיים?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 569
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #24 

אני מחפש דרך לשמוע רדיו או סטרימינג לרסיבר בזמן שהרסיבר מעביר את הוידאו של המחשב, למישהו יש רעיון למימוש?
חשבתי להשתמש איכשהו בZONE 2 לוידאו, עוד לא היה לי זמן להתעסק עם זה

צפוני1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

אני לא שומע מספיק חזק את הרמקולים האחוריים, רק שמקרבים את האוזן לרמקולים שומעים את הרעשי רקע. אבל אני לא שומע את החרבות והמטוסים שורקים לי ליד האוזן (בדר"כ הסרטים שלי בפורמט דולבי דיגיטל אם זה משנה).
יש לי 5 רמקולים לוויניים וסאב וופר, אני עכשיו חושב שטעיתי בחיבור של 2 הרמקולים האחוריים, אני חיברתי אותם לכניסת Surround , ועכשיו אני חושב שהייתי אמור לחבר אותם ל Surround Back , מה אתם אומרים?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #26 

nice_guy כתב:
...
...
אין לי מושג,
יש לי כרגע גם מגבר ימאה, ושם ברגע שמעבירים את מקור ה PASSTHROUGH' הוא נדלק.
אז כאילו, השתמשתי בו 4 שנים, לא קיבלתי יבלות ולא נשרף הרסיבר... :)

·
...
·
ברסיברים של ימאהה (מהשנים האחרונות בכל מקרה), אפשר להעביר מקורות ללא הדלקת הרסיבר.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #27 

צפוני1234 כתב:אני לא שומע מספיק חזק את הרמקולים האחוריים, רק שמקרבים את האוזן לרמקולים שומעים את הרעשי רקע. אבל אני לא שומע את החרבות והמטוסים שורקים לי ליד האוזן (בדר"כ הסרטים שלי בפורמט דולבי דיגיטל אם זה משנה).
יש לי 5 רמקולים לוויניים וסאב וופר, אני עכשיו חושב שטעיתי בחיבור של 2 הרמקולים האחוריים, אני חיברתי אותם לכניסת Surround , ועכשיו אני חושב שהייתי אמור לחבר אותם ל Surround Back , מה אתם אומרים?
...
חיברת אותם נכון.
Surround Back זה ההשלמה ל- 7.1
אתה תמיד יכול להגביר את ה- Level של הסוראונד לטעמך.
·

צפוני1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

מה זה להגביר את ה LEVEL של הסראונד?
אני לא רוצה להגביר את הווליום, מהקדמיים והסנטר אני שומע בעוצמה שאני רוצה, אני רוצה שברמקולים האחוריים ישמעו באותה עוצמה ששומעים ברמקולים הקדמיים.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #29 

הרצת כיול של הרסיבר?
הכיול קובע מה תהיה העוצמה של כל רמקול.
אם לא מוצא חן בעיניך, אתה תמיד יכול להגביר כל רמקול בנפרד, במסכי הכיול של הרסיבר.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #30 

טלHD כתב:
...
...
·
ברסיברים של ימאהה (מהשנים האחרונות בכל מקרה), אפשר להעביר מקורות ללא הדלקת הרסיבר.
...
·נא להסביר לי, אם הרסיבר מעביר דרכו הכל שהוא כבוי, אז מדוע אני מדליק אותו? שאני רוצה לשמוע מקור מסויים דרך הרמקולים המחוברים לרסיבר - אני חייב להדליק אותו? אם כן, אז לא הבנתי מה זה ייתן שהרסיבר כבוי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #31 

דיברו על פונקציית passthrogh. כלומר להחליף מקורות ללא הדלקת הרסיבר.
למשל לראות ולשמוע מהטלויזיה דרך ממיר הכבלים שהרסיבר כבוי ואז לשנות למקור אחר לדוגמא נגן bd ולהמשיך לשמוע מהטלויזיה ללא הדלקת הרסיבר. במקרה כזה כמובן שלא יהיה סאונד מהרמקולים. רק מהטלויזיה.

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #32 

אשמח אם מישהו יכול לאמת הימצאות ARC ברסיבר הנ"ל.
בדרך כלל רשום מאחור ליד היציאה, אך לא הצלחתי למצוא את זה בתמונות באינטרנט.
כמו כן ברשימת המאפיינים רשום כי הוא כן תומך.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #33 

טלHD כתב:דיברו על פונקציית passthrogh. כלומר להחליף מקורות ללא הדלקת הרסיבר.
למשל לראות ולשמוע מהטלויזיה דרך ממיר הכבלים שהרסיבר כבוי ואז לשנות למקור אחר לדוגמא נגן bd ולהמשיך לשמוע מהטלויזיה ללא הדלקת הרסיבר. במקרה כזה כמובן שלא יהיה סאונד מהרמקולים. רק מהטלויזיה.
...
·תודה, כעת זה מסתדר לי עם ההגיון.
אבל בכללי, למי שיש רסיבר ורמקולים אז מדוע לשמוע מהרמקולים (הנחותים יחסית) של המסך?

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #34 

sky1sky10 כתב:
...
...
·תודה, כעת זה מסתדר לי עם ההגיון.
אבל בכללי, למי שיש רסיבר ורמקולים אז מדוע לשמוע מהרמקולים (הנחותים יחסית) של המסך?
...
·שהשעה מאוחרת וישנים בבית ואתה רק צופה בחדשות אז אתה מסתפק בשמע מהטלוויזיה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #35 

eli007 כתב:
...
...
·שהשעה מאוחרת וישנים בבית ואתה רק צופה בחדשות אז אתה מסתפק בשמע מהטלוויזיה.
...
לא מסכים.
מניסיוני, שמיעה דרך המערכת בווליום נמוך, עדיפה על הרמקולים של הטלויזיה.
עם הרמקולים של הטלויזיה אני צריך להגביר יותר כדי לשמוע טוב מה הם אומרים.

eli007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 973
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #36 

Amir64 כתב:
...
...
לא מסכים.
מניסיוני, שמיעה דרך המערכת בווליום נמוך, עדיפה על הרמקולים של הטלויזיה.
עם הרמקולים של הטלויזיה אני צריך להגביר יותר כדי לשמוע טוב מה הם אומרים.
...
·זה הרבה תלוי בטלוויזיה שלך והחדר שאתה יושב בו מבחינה אקוסטית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”