ממיר עידן פלוס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #21 

שחר25 אולי בעיה נקודתית אצלך, אצלי הוא מחובר ב-HDMI ואני לא סובל מבעיות סאונד כלשהן, יש מצב אתה מחובר אחרת?

שחר25
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #22 

גם ב-HDMI, החלפתי כבל וגם בדקתי ב-2 טלוויזיות שונות אצלי.

אפילו נסעתי לחנות שקניתי בה את הממיר (הום סנטר) והגברתי את הווליום בטלוויזיה שמחוברת לממיר הזה וגם שם הסאונד נשמע בצורה לא טובה, אז כבר הבנתי שזו לא בעיה נקודתית.

יש לי ממיר קונקה, יונדאי 1616 והיה לי גם גרונדיג ובכולם הסאונד היה נורמלי. פה פשוט הסאונד נשמע בצורה לא טובה, בעיקר כששומעים מנגינות בפרסומות או מוזיקה אז זה ממש צורם באוזן. בהתחלה הייתי בטוח שזה מוציא MONO.

צביקהרשקוביץ
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #23 

benny123 כתב:צביקהרשקוביץ היקר,
ראה את השרשור של המגנום והלקוחות שמלינים על העלמות שלכם כאן בפורום והעדר תמיכה בעדכוני תוכנה (זה לא אני כתבתי זה כתוב בפורום פה באותיות קודש לבנות)
דבר שני אין לי שום אינטרס ופעילותי הענפה באתר מזה שנים מוכיחה זאת כל פעם מחדש - אם אתה רוצה להציע לי עבודה אז תודה לך מראש.
אנטנת יאגי של סקאל הוכיחה ומוכיחה את עצמה כל פעם מחדש באיכות ובתמורה הכספית - ברוב הבתים היא מספיקה ביותר - אם צריך אנטנה חיצונית אזי שגם היא תהיה יאגי - לא מתמצא בקשר ליצרן כזה או אחר בתחום החיצוני אבל יש כאן גם סיקורים בנושא.

נ.ב. הנה השרשור המקורי אם כבר טרחת לבוא ולשמור על כבוד המוצר שאתה משווק אולי תגלה גם אחריות ותמשיך לעזור לקהל הלקוחות שכן בחר במוצר שלך: www.hometheater.co.il/vt204320.html
תראה את תגובתו של ניסים בעמוד 11 אם אני זוכר נכון ותראה שהפסקת להגיב החל מחודש מאי ועד היום לבעיות שהעלו הגולשים וגם כאשר אותו חבר בשם ניסים פנה אליכם פיזית לחנות הוא נתקל באטימות לדבריו ונשאר עם קופסה לא מוגמרת.

ממיר היונדאי 1617 לוקח בסיבוב את ממיר המגנום מבחינת פיצ'רים, תוכנה וחומרה
יש לו חיבורים שאין למגנום הקומפקטי, יש לו שעון במצב המתנה, תמיכה בכתוביות - גודל (קטן, בינוני, גדול) ,צבע התרגום, צבע רקע התרגום, ה-SDK יותר תקין ועובד ככפפה על ה-MSD של הממיר, היבואן קשוב ועונה למיילים/לטלפון ונותן מענה מהיר לכל תלונה ואני אישית זכיתי לשירות מעל ומעבר ועל זה אני מוקיר תודה ליבואן סמיקום לקסיס.

בוא תוכיח לכולנו אחרת כי הממיר הזה בנתיים נמכר רק אצלך כיבואן שלו הבלעדי וכל התמיכה מגיעה רק ממך וזה אומר גם בתוכנה.
...
·שלום לך בני
ראשית אתחיל בהשמצות שלך על שברחתי עם הכסף בימים הקרובים תקבל מכתב שבו תצטרך להגיב על מה שכתבת ובטח לא כאן בפורום.
שנית אתה עדין ממשיך להטעות את מי שרוצה לרכוש אנטנה וציוד מתאימים.

החלטתי לכתוב כאן על האנטנות: מה זה אנטנה,כאחד עם ניסיון של 32 שנה בתחום האנטנות.

כתבה היום על אנטנות -למה צריכים אנטנה ? האם אפשר לקלוט שידורי עידן גם ללא אנטנה ? מה ההבדל בין האנטנות ? מה זה מגבר לאנטנה האם זה בכלל מועיל ?
למעשה אין שינויים בסוגי האנטנות של היום (השידור הדיגיטלי) לעומת האנטנות שלפני 20-30 שנה (השידור האנלוגי).
תחום השידורים הדיגיטלי הוא כיום בתחום ה UHF לדייק 514-538MHZ .
כבל ההזנה הקואקסיאלי בין האנטנה לממיר הוא כבל בעכבה של 50-75 אוהם מומלץ להשתמש בכבל RG-6 או בכבל דק יותר RG-59 .
גם בכבלים יש המון סוגים עם רמות שונות אך זה כבר כתבה נוספת שאכתוב בקרוב.
האנטנה הפשוטה ביותר היא בעצם אנטנה שוט באורך 1/4 אורך גל...שמוזנת מהמרכז באורך 14 ס"מ לערך.
אנטנה נוספת היא אנטנה דייפול,באורך של פעמיים 1/4 אורך גל באורך של 28 ס"מ.
גם אנטנה השוט והדייפול היא בעצם החלק המקרין והוא המינימום במבנה האנטנה.
החלק המקרין של האנטנה קולט מסביב לאנטנה.
האנטנה תהיה עשויה ממתכת מומלץ על אלומיניום ובטח שלא עשויות מפלסטיק.
במידה ואנחנו רוצים להגביר את יכולת הקליטה של האנטנה אנחנו מוסיפים לדייפול (החלק המקרין) אלמנט נוסף גדול מהמקרין בחלק האחורי של האנטנה . הוספת חלק זה שנקרא רפלקטור דואג שהקרינה תגיע מכיוון אחד ולא מסביב.
במידה ונרצה להגביר עוד נוסיף עוד אלמנט נוסף (קטן מעט מהדיפול) בחלק הקדמי של האנטנה -חלק זה ידע לכוון את האנטנה לכיוון אחד,חלק זה נקרא דיירקטור.ככל שנוסיף יותר דיירקטורים האנטנה תיהיה יותר כיוונית -מומלץ על 4 דיירקטורים .אז ס"הכ יש לנו אנטנה עם 6 אלמנטים .אנטנה כזאת נקראת אנטנה מסוג יאגי .
4 דיירקטורים מספיקים והם ביחד עם הרפלקטור והדיפול קובעים את ההגברה של האנטנה.
אנטנות יאגי טובות הם בהגברה של לא יותר מ 7db .
ולכן אין להתייחס לכל מיני נתונים הזויים של 25-35db .(מספר רב של יבואנים ומתקינים).

אנחנו בחברת סיגמה ממליצים להתקין אנטנה יאגי בעלת 6 אלמנטים מחוץ לבית עדיף על הגג.
נכון לא תמיד זה אפשרי אך יש לקחת בחשבון שכשיתחילו השידורים בHD DVBT-2 אנחנו נצטרך סיגנל חזק יותר על מנת שנקבל איכות קליטה טובה ויציבה.

במידה ואין אפשרות על הגג יש להשתמש באנטנה יאגי עשויה ממתכת בגודל המתאים לתחום הUHF ולא לרכוש אנטנות "יאגי" עשויות מפלסטיק במידות קטנות ממה שצריך.אמנם אנטנות הפלסטיק יותר יפות ומעוצבות אך הן לא פותרות את בעיות הקליטה.(זה מה שאנחנו מחפשים).

מה זה אנטנה אקטיבית או מוגברת ?
מושג חדש שצץ לאחרונה.לוקחים אנטנה שוט קצרה שמים אותה בקופסה פלסטיק מרשימה או מוסיפים לה אלמנטים נוספים מפלסטיק דומה ליאגי במידות קטנות מוסיפים לה מגבר של 25db עם חיבור לחשמל.(אכן אנטנה מרשימה)
למעשה המגבר מגביר ב25db את הסיגנל מהאנטנה אך הוא גם מגביר את הרעש שנוצר באנטנה ב 25db כך שהיחס בין האות לרעש נשאר אותו דבר. לא מועיל לא משפר קליטה ולרוב גם מקלקל את הקליטה.מאות לקוחות של עידן רכשו אנטנות כאילו שלא מועילות ומונחות בבית כאבן שאין לה הופכין .
עדין עשרות חנויות חשמל וחנויות עשה בעצמך ומתקינים לא מנוסים מטעים את לקוחות עידן פלוס לרכוש אנטנות "מוגברות".

מתי בכל זאת צריך מגבר ?
במידה והתקנו אנטנה יאגי תקנית ואיכותית והקליטה באיכות גבוהה .
אך הכבל ההזנה ארוך במיוחד מעל 40 מטר או בדרך יש לנו עוד מפצלים לממירים נוספים שמנחיתים את האות .
במקרא זה לאחר האנטנה נוסיף מגבר (10-20db) .
בנקודה זאת האות יוגבר ואילו הרעש שהוא נמוך כמעט שלא יוגבר.
וכך למרות הכבלים הארוכים והמפצלים נוכל לשמור על האות כפי שנקלט באנטנה.
בקרוב סרטונים שיראו וימחישו לכם את ההבדלים בין האנטנות וכל מה שנכתב בכתבה,מקווה שעזרתי.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #24 

צביקהרשקוביץ שום השמצות - התייחסתי למה שכתוב בשרשור של הממיר (שאלו עובדות ומפי הלקוחות שלך לא שלי)
אתה בחרת להפסיק להגיב ממאי למשתמשים כאן (שוב עובדות), כפי שניסים רשם גם בפנייה פיזית לחנותך הוא נתקל באטימות כשביקש פתרון ברובד עדכון תוכנה לתקלות שהועלו כאן בפורום וגם על ידו.
ובוא אני אחדד משהו שאולי התפספס בין השורות אבל אני בטוח שאתה אינטילגנט "ואחרי שזכה לאטימות מוחלטת מהיצרן שהיה קשוב רק בהתחלה לקבל כסף וברח לאחר מכן." הינו הופנה בהקשר של עשיית רווח והפסקת לתמוך במי שבחר להאמין באותו מוצר, באמת שלא אכפת לי מכמה זוטות אתה/היצרן עושים על ממיר כזה או אחר אבל אנשים כבר יותר מחצי שנה מחכים כאן לתשובות באתר ואין שום דבר ממך - הנציגות הרשמית של אותו מגנום.
כאשר קונים מוצר ראוי שיהיה לו עדכונים שוטפים כפי שהראית נכונות בהתחלה וגם קיבלת את הטייטל של עוסק בתחום כראוי לך.

תודה על ההסבר של מהו אנטנה
אבל אני די בטוח שהרשות השנייה לא טועים בהקשר של מה מומלץ לצרכן הישראלי הפשוט ואני מעדיף וממשיך להמליץ לכולם לפעול לפי ההנחיות של הרשות השנייה שאחראית על הפצת שידורי עידן+

http://www.rashut2.org.il/editor/upload ... ena197.pdf
נערך לאחרונה על ידי benny123 ב 12/01/2015 14:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #25 

@צביקהרשקוביץ
·

קראתי את השרשור ואני רואה שבני דיבר על "היצרן שברח עם הכסף". אני מבין שאתה רק היבואן? אם כן הכוונה לא אליך.
benny123 כתב:למגנום אין תמיכה ואין שעון מקדימה - הוא נסקר פה באתר ואחרי שזכה לאטימות מוחלטת מהיצרן שהיה קשוב רק בהתחלה לקבל כסף וברח לאחר מכן.
...
·

Batnun

.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

Batnun תן לו לחשוב שהוא יכול לפגוע בי אישית על כך שכתבתי את העובדות כפי שאני רואה אותם
אולי אני נוגע בנקודה רגישה עבורו כיבואן כשיש לי טענות נגד מוצר שלא מקבל גב מצד היצרן שלו - אם אין גב ברמת FW אז חבל להשאיר את הגולשים באוויר בטח שיותר מחצי שנה, גם לומר שלמוצר אין יותר עדכונים כמו שלא פעם יבואנים מולם סיקרתי אמרו לי יכול להוות תשובה מלאה ואף מצויינת.

בתור אחד שסיקר כאן למעלה מ-4 ממירים שונים, מבין בתחום ואמשיך לסקר עוד הרבה כאן בפורום אני חייב להיות אובייקטיבי.
כאן אני רואה את הדברים כמו שהם, באותה מידה יכלתי לקנות את המוצר, להתאכזב ולרשום חוות דעת מלאה אם זה פה/זאפ/ברשת - ואם הוא יאיים על כל משתמש כזה או אחר במכתב אני לא יודע מה יקרוס קודם דואר ישראל או העורך דין שלו.

זכות הביטוי קיימת פה בישראל והטענות שלי מופנות כלפי היצרן שלא משחרר עדכוני FW למשתמש הקצה.
בתור יבואן אתה צביקה הגשר שמחבר בין המשתמש ששילם לך ממיטב כספו לבין היצרן הסיני/איטלקי/ספרדי/פולני וכו', במקום לצאת למסע קטל פה בפורום ולגרום לאנשים לחשוב פעמיים אם לכתוב מילה על המגנום בוא תפתור את התקלות שהועלו כי אני יותר מאשמח לאכול את הכובע ולרכוש ממיר זה ממך אחרי שהתקלות שהועלו פה יפתרו. (Y)

צביקהרשקוביץ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

אנטנה לעידן

שליחה #27 

כאחד שנתן ייעוץ לטכנאים מעידן פלוס בתחילת הדרך שלהם וכאחד שנשלח לכתובות של לקוחות על מנת לפתור את בעייות הקליטה שלהם.
ולאחר שעברתי (אתמול בערב לא נרדמתי) על כל דפי האתר של הרשות השנייה.
נדהמתי לגלות שגם הם מטעים את הלקוחות וחבל...
בדף ערכת קליטה-ציטוטים "רוב הממירים נמכרים בערכה יחד עם אנטנת Whip (Stick). הרשות השנייה ממליצה, במידת הצורך, לרכוש אנטנה בעלת עוצמה חזקה יותר לשיפור הקליטה: אנטנת יאגי (Yagi), או אנטנה אקטיבית פנימית (מלבנית). "

"כחלופה לאנטנה חיצונית, בדירות בקומת קרקע, במרתפים ובדירות שיש בהן חסמי קליטה, ניתן לקלוט את השידור הדיגיטלי גם באמצעות מגבר טלוויזיה תוך דירתי (INDOOR MULTIBAND TV AMPLIFIER). על המגבר להיות בעל הגבר של לפחות 20DB (רוחב סרט לכל תחום התדרים UHF). את המגבר יש לחבר לאנטנה הפנימית מצד אחד ומצד שני לכניסת האנטנה בממיר או בטלוויזיה וכן לחשמל."

אין דבר כזה אנטנה אקטיבית (ראה הכתבה שלי בתחום האנטנות ) אנטנה זו לא מועילה ולא משפרת קליטה .
אף מגבר לא ישפר את איכות הקליטה לא 20db ולא 1000db .(אולי כבל תת ימי).

בדף ההמלצות שלהם על אנטנות הם בעידן ממליצים-אנטנה יאגי (לא ראיתי את השם סאקל) - ואנטנה אקטיבית פנימית מלבנית.

עברתי על ההסבר שלהם נכון אכן הם קוראים לה יאגי אך היא רחוקה מלהיות אנטנה יאגי (זה שהיבואן נתן לה את השם יאגי זה עדין לא אנטנה יאגי)....האנטנה יאגי yagi פותחה בשנה 1926 על ידי שינטרו אודה והיטצוגו יאגי מיפן.(ראה הסבר בכתבה שלי).
האנטנה המלבנית האקטיבית היא בכלל אנטנה stick שהניחו אותה בקופסת פלסטיק עם מגבר ...כמו שכבר הסברתי לא מועילה .
כמו כן התאוריות שלהם על הוספת מגברים לאנטנות הם הזויות לגמרי -לא מועילות לשיפור איכות הקליטה.(ראה הסבר על מגברים).

בנוסף ראיתי שהרבה מתקינים ולקוחות פרטיים מתקינים את האנטנות ה"יאגי" שהם ממליצים מחוץ לבית או על הגג ומאריכים את הכבל בהתאם לצורך....אמנם שיטה זו משפרת את הקליטה אך האנטנה לא תחזיק מעמד יותר ממספר חודשים בחוץ ובטח לא אחרי גשם .

מקווה שעזרתי .

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

צביקהרשקוביץ אז מדברייך לא מגבר פנים דירתי ולא אנטנה מוגברת עם חשמל אלא רק אנטנה מרכזית? אין שום חלופה?

צביקהרשקוביץ
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #29 

@benny123
·

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #30 

כפי שציינתי ניתן להתקין אנטנה חיצונית במרפסת או אפילו בנקודה נסתרת בתוך הבית הכל במגבלות הקליטה שקיימות
אנטנה מלבנית אקטיבית זה לקסוס בי טי 220 היא גרועה במיוחד רק עצירות תמונה לא ניתנת לשימוש ולא שווה שקל
ואין כפתור לשליטה על רמת ההגברה כך שהיא על תקן זיוף של יאגי וכביכול מוגברת ובפועל כלל לא כמו כן אין להשתמש באנטנות טלסקופיות למיניהן מחברות לא ידועות גם זה נבדק והקליטה עם אנטנה כזאת מוגברת כביכול היא על הפנים גם באנטנה זו לא ניתן להשתמש כלל וכמובן שגם באנטנה הבסיסית החינמית הכל תלוי במגבלות הקליטה איזור הקליטה וקרבתו למשדר והקומה בה גרים גם משפיעה

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #31 

@tomer_1968
·

קודם כל, אני די בטוח שניתן להשתמש בסימני פיסוק.
שנית, כשאתה אומר ״גם זה נבדק״, האם בדקת אישית את כל האנטנות מחברות בלתי ידועות? קצת קשה לי להאמין.

Batnun

.

tomer_1968
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1395
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #32 

בדקתי דגם אחד זה מספיק נראה לך שיש לי כסף מיותר לזרוק

שלח תגובה