שיפור דרסטי ב- Ansi CR, ע"י בניית מאורת עטלפים נשלפת
למה אין לזה פתרון לתקרה ?, אתה מותח שני חוטים מעל המסך (משני קצותיו), ועליהם פורש את הבד, זה מכסה גם מלמעלה, וגם מהצדדים.
לגבי הסאונד, אני מתכוון לכלול את מערכת הסאונד שלי בתוך האוהל. לגבי הבחור מ AVS, אם אני רואה נכון בתמונות, הרמקולים הקדמיים שלו נמצאים צמוד למסך מצידו השני, אז אני מניח שהוא משתמש במסך מיוחד המעביר גלי קול בשקיפות. לגבי ה SUB, זה לא משנה, ולגבי האחוריים, אולי הם כלולים בתוך האוהל
לגבי הסאונד, אני מתכוון לכלול את מערכת הסאונד שלי בתוך האוהל. לגבי הבחור מ AVS, אם אני רואה נכון בתמונות, הרמקולים הקדמיים שלו נמצאים צמוד למסך מצידו השני, אז אני מניח שהוא משתמש במסך מיוחד המעביר גלי קול בשקיפות. לגבי ה SUB, זה לא משנה, ולגבי האחוריים, אולי הם כלולים בתוך האוהל
ואם תהיה בטן בבד, זה באמת משנה לך ?, המטרה היא לא להשאיר פסל סביבתי אסתטי לכל ימות השבוע, אלא רק ליצור אילתור זמני למשך הסרט. בזמן הצפייה, בין אם יש בטן או אין בטן בבד, לא תבחין בכך, כל עוד הנקודה הנמוכה ביותר בבטן, גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר של המסך (והאמת שגם זה גמיש יותר ממה שאני מתאר).
לגבי הסאונד, לא הבנתי את הדאגה שלך. הצלילים מהרמקולים אמורים להגיע אליך ללא איבוד תדרים. אם הם בתוך האוהל, זה מה שיקרה, אם הם מחוץ לאוהל, אז עלולה להיות בעיה מסוימת עם התדרים הגבוהים. פשוט תכלול אותם בתוך האוהל. לא סיפור גדול בהתחשב שהרמקולים בד"כ צמודים משני קצוות המסך ובמרכזו.
לגבי הסאונד, לא הבנתי את הדאגה שלך. הצלילים מהרמקולים אמורים להגיע אליך ללא איבוד תדרים. אם הם בתוך האוהל, זה מה שיקרה, אם הם מחוץ לאוהל, אז עלולה להיות בעיה מסוימת עם התדרים הגבוהים. פשוט תכלול אותם בתוך האוהל. לא סיפור גדול בהתחשב שהרמקולים בד"כ צמודים משני קצוות המסך ובמרכזו.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
רן,
במקרה שלי, הצלחנו להגיע למספרים האלה אחרי הרבה התייעצויות לגבי טכניקת המדידה עם אנשים בחו"ל (ידידינו מ-AVS) ואני דיברתי בכלל על ON-OFF CONTRAST כאשר חילקתי את האור החזק ביותר שקיבלתי מהמקרן בנמוך ביותר שקיבלתי ממנו תוך שימוש ב-IRIS בכדי לצמצם את כמות האור או להגבירה + המדידה התבצעה בחדר ללא אור לחלוטין וללא רפלקציות לחלוטין.
בכל חדר אחר שמדדתי ציוד לא הגעתי קרוב למספרים הללו.
במקרה שלי, הצלחנו להגיע למספרים האלה אחרי הרבה התייעצויות לגבי טכניקת המדידה עם אנשים בחו"ל (ידידינו מ-AVS) ואני דיברתי בכלל על ON-OFF CONTRAST כאשר חילקתי את האור החזק ביותר שקיבלתי מהמקרן בנמוך ביותר שקיבלתי ממנו תוך שימוש ב-IRIS בכדי לצמצם את כמות האור או להגבירה + המדידה התבצעה בחדר ללא אור לחלוטין וללא רפלקציות לחלוטין.
בכל חדר אחר שמדדתי ציוד לא הגעתי קרוב למספרים הללו.
- oferlaor
- מנהל

noam23,
תעשה חיפוש לפי שם המשתמש של רן, הוא כבר ציין את סוג המסך שלו. חשוב לציין שזה מסך יקר למדי ושהוא לא מתאים בכל חדר ובכל מצב, אך כל מי שדיברתי איתו על המסך הזה הביע התפעלות עליו (כלומר, הוא אכן כהצעקתה).
תעשה חיפוש לפי שם המשתמש של רן, הוא כבר ציין את סוג המסך שלו. חשוב לציין שזה מסך יקר למדי ושהוא לא מתאים בכל חדר ובכל מצב, אך כל מי שדיברתי איתו על המסך הזה הביע התפעלות עליו (כלומר, הוא אכן כהצעקתה).
עופר,
ברור לי שדיברת על on/off. אם תקרא את ההודעה שלי, תיווכח שציינת זאת במפורש.
ניסיתי להפנות לעובדה שאנשים מקבלים במדידות תוצאות שונות בתכלית.
ככל הנראה זה נובע מהמיכשור ו/או שיטת המדידה.
אני מנסה לבחון את התוצאות לפי אותו מבקר, רוצה לומר: בוחן את התוצאות של אותו מבקר על מקרנים שונים.
לכן, מעניין אותי לדעת אילו תוצאות אתה מקבל על המיצובישי והפנינה. נתון שאם אני זוכר נכון לא ציינת.
נועם,
לפני כ-3 שנים החלפתי את ה-firehawk ב-מסך של Da-Lite מדגם שנקרא HIGH POWER.
דרך אגב, לא מדובר במסך יקר כל כך.
הבחור שרכש ממני את ה-רובי וקנה בהמלצתי את המסך האמור שילם כ-5,000 ש"ח ל-106".
הקנייה בוצעה מספק של DA-LITE בחו"ל וזה כלל משלוח ומס.
מאד תלוי איזה פיניש אתה בוחר. אני בחרתי בפיניש הכי יקר של החברה, כך שזה מאד הקפיץ את המחיר.
לגבי אופי ותכונות הבד אתה יכול לעשות חיפוש בפורום זה, או ב-AVS שם טחנו אותו עד דק.
רן
ברור לי שדיברת על on/off. אם תקרא את ההודעה שלי, תיווכח שציינת זאת במפורש.
ניסיתי להפנות לעובדה שאנשים מקבלים במדידות תוצאות שונות בתכלית.
ככל הנראה זה נובע מהמיכשור ו/או שיטת המדידה.
אני מנסה לבחון את התוצאות לפי אותו מבקר, רוצה לומר: בוחן את התוצאות של אותו מבקר על מקרנים שונים.
לכן, מעניין אותי לדעת אילו תוצאות אתה מקבל על המיצובישי והפנינה. נתון שאם אני זוכר נכון לא ציינת.
נועם,
לפני כ-3 שנים החלפתי את ה-firehawk ב-מסך של Da-Lite מדגם שנקרא HIGH POWER.
דרך אגב, לא מדובר במסך יקר כל כך.
הבחור שרכש ממני את ה-רובי וקנה בהמלצתי את המסך האמור שילם כ-5,000 ש"ח ל-106".
הקנייה בוצעה מספק של DA-LITE בחו"ל וזה כלל משלוח ומס.
מאד תלוי איזה פיניש אתה בוחר. אני בחרתי בפיניש הכי יקר של החברה, כך שזה מאד הקפיץ את המחיר.
לגבי אופי ותכונות הבד אתה יכול לעשות חיפוש בפורום זה, או ב-AVS שם טחנו אותו עד דק.
רן
- oferlaor
- מנהל

רן,
התוצאות על הפנינה היו לא קבילות מבחינתי (היה יותר רפלקציות ואני פשוט לא שלם עם המדידות בכדי לשחרר אותם לעולם).
את המיצובישי לא מדדתי בגלל חוסר זמן. מקווה לעשות את זה בעתיד.
לגבי הציוד, אתה צודק לחלוטין. למשל גיליתי ש-COLORIMETERS רבים מתקשים במדידות מדוייקות של LCOS ו-DLP (מסוגים מסויימים, תלוי בגלגל הצבע!). הבעיה שהם פשוט מבוססי פילטרים ואם הפילטרים לא בדיוק מותאמים לספקטרום הנכון, ואתה מקבל פתאום תוצאות שנראות מאוד יפות אבל לחלוטין לא מדוייקות.
באמת כל התחום הזה קשה מאוד, ויש עוד הרבה מה להתעסק, במיוחד כשמדברים על מדידות ברמות תאורה כ"כ מזעריות כמו בדור האחרון של מקרנים.
התוצאות על הפנינה היו לא קבילות מבחינתי (היה יותר רפלקציות ואני פשוט לא שלם עם המדידות בכדי לשחרר אותם לעולם).
את המיצובישי לא מדדתי בגלל חוסר זמן. מקווה לעשות את זה בעתיד.
לגבי הציוד, אתה צודק לחלוטין. למשל גיליתי ש-COLORIMETERS רבים מתקשים במדידות מדוייקות של LCOS ו-DLP (מסוגים מסויימים, תלוי בגלגל הצבע!). הבעיה שהם פשוט מבוססי פילטרים ואם הפילטרים לא בדיוק מותאמים לספקטרום הנכון, ואתה מקבל פתאום תוצאות שנראות מאוד יפות אבל לחלוטין לא מדוייקות.
באמת כל התחום הזה קשה מאוד, ויש עוד הרבה מה להתעסק, במיוחד כשמדברים על מדידות ברמות תאורה כ"כ מזעריות כמו בדור האחרון של מקרנים.
לי זה לא משנה כי אני צובע את החדר אבל אולי זה ישנה למי שירצה לבצע זאת.noam23 כתב:ואם תהיה בטן בבד, זה באמת משנה לך ?, המטרה היא לא להשאיר פסל סביבתי אסתטי לכל ימות השבוע, אלא רק ליצור אילתור זמני למשך הסרט. בזמן הצפייה, בין אם יש בטן או אין בטן בבד, לא תבחין בכך, כל עוד הנקודה הנמוכה ביותר בבטן, גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר של המסך (והאמת שגם זה גמיש יותר ממה שאני מתאר).
לגבי הסאונד, לא הבנתי את הדאגה שלך. הצלילים מהרמקולים אמורים להגיע אליך ללא איבוד תדרים. אם הם בתוך האוהל, זה מה שיקרה, אם הם מחוץ לאוהל, אז עלולה להיות בעיה מסוימת עם התדרים הגבוהים. פשוט תכלול אותם בתוך האוהל. לא סיפור גדול בהתחשב שהרמקולים בד"כ צמודים משני קצוות המסך ובמרכזו....
לגבי הסאונד, כשהרמקולים בתוך האוהל זה עדיין ישפיע מכיוון שהרמקולים יהיו בעצם בתוך חדר עטוף בחומר בולע וחומר בולע דק שיבלע רק תדרים מאוד גבוהים. זה יכול להשפיע לרעה על הסאונד ולגרום לכך שהוא ישמע עמום.
אתה מדבר על החזרים. מהניסיון שלי הסאונד ישמע טוב יותר לאחר ספיגת ההחזרים של התדרים הגבוהים. תקבל פה שניים במחיר של אחד.לגבי הסאונד, כשהרמקולים בתוך האוהל זה עדיין ישפיע מכיוון שהרמקולים יהיו בעצם בתוך חדר עטוף בחומר בולע וחומר בולע דק שיבלע רק תדרים מאוד גבוהים. זה יכול להשפיע לרעה על הסאונד ולגרום לכך שהוא ישמע עמום....
ע"פ ייעוץ אקוסטי שקיבלתי ושמיעה בחדר שמכוסה כולו בחומר בולע (אבל עבה יותר) התוצאה כשיש כל כך הרבה קירות בולעים היא לא טובה (אני מעריך שעוד פחות טובה כשהבליעה היא של תחום תדרים כל כך צר דבר שבוודאי יוצר חוסר איזון).
בכל מקרה אלו רק דברים שלדעתי מי שרוצה ליישם את הרעיון צריך להתחשב בהם, יתכן והתוצאה הסופית תשביע רצון.
בכל מקרה אלו רק דברים שלדעתי מי שרוצה ליישם את הרעיון צריך להתחשב בהם, יתכן והתוצאה הסופית תשביע רצון.
במקרה של סטראו אני מסכים שהחזרים הם דבר חיובי, בקונפיגורציות הנכונות. לגבי קולנוע ביתי, הרמקולים האחוריים נותנים החזרים בעצמם, ולכן הסאונד לא אמור להשמע מת גם בחדר אקוסטי סופג.ע"פ ייעוץ אקוסטי שקיבלתי ושמיעה בחדר שמכוסה כולו בחומר בולע (אבל עבה יותר) התוצאה כשיש כל כך הרבה קירות בולעים היא לא טובה (אני מעריך שעוד פחות טובה כשהבליעה היא של תחום תדרים כל כך צר דבר שבוודאי יוצר חוסר איזון)....
דיברת על כך שקיבלת יעוץ אקוסטי שטען ששמיעה בחדר אקוסטי שמכוסה כולו בספוגים, אינה נותנת חוויה טובה. הטענה שלי היא שהעניין נכון יותר לסטראו, ופחות לקולנוע ביתי. הסיבה היא שבסטריאו, חדר אקוסטי כזה יגרום לקול שפוגע בקירות, להספג, ולכן תשמע רק את הצליל שמגיע ישירות מהרמקולים (ועוד תדרים נמוכים שכן חוזרים מהקירות הסופגים), חדר כזה יגרום לסאונד להשמע "מת". מסתבר שהאוזן מעדיפה לשמוע רברברציה עם Delay ארוך, לאחר הסאונד שמגיע ישירות מהרמקולים, וכאשר אתה משתמש בספוגים, אתה קוטל כל אפשרות לרברברציה כזו.
בקולנוע ביתי, לעומת זאת, לא עובדים רק עם רמקולים קדמיים בלבד, אלא גם עם רמקולים אחוריים, אשר מפיקים בצורה מלאכותית רברברציה (בתנאי שהסרט מקודד אינפורמציה זו לרמקולים האחוריים), ובכך מחליפים את הצורך ברברברציה טבעית דרך הקירות.
בקולנוע ביתי, לעומת זאת, לא עובדים רק עם רמקולים קדמיים בלבד, אלא גם עם רמקולים אחוריים, אשר מפיקים בצורה מלאכותית רברברציה (בתנאי שהסרט מקודד אינפורמציה זו לרמקולים האחוריים), ובכך מחליפים את הצורך ברברברציה טבעית דרך הקירות.
נועם,
בהמשך לשאלתך לגבי המסך המיוחד שאני משתמש, אני מפנה אותך לביקורת חדשה של TRYG מ-AVS.
בשנים האחרונות לקח על עצמו TRYG לבצע ביקורות מקיפות לעשרות סוגים של מסכים מפירמות שונות.
הביקורות שלו הן מושקעות, מפורטות ומקיפות.
מעולם לא נתקלתי בביקורות כל כך מקיפות ומענינות על מסכים.
כיף לקרוא ביקורת מאדם שמבין ומתמצא במקרנים.
באיחור של כמה שנים, הוא פירסם את הביקורת על ה-HIGH POWER
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=773065
לטענתו, בהנחה שהמסך מותקן באופן מסוים, אין לו אף מתחרה לאפליקציות של קולנוע ביתי.
רן
בהמשך לשאלתך לגבי המסך המיוחד שאני משתמש, אני מפנה אותך לביקורת חדשה של TRYG מ-AVS.
בשנים האחרונות לקח על עצמו TRYG לבצע ביקורות מקיפות לעשרות סוגים של מסכים מפירמות שונות.
הביקורות שלו הן מושקעות, מפורטות ומקיפות.
מעולם לא נתקלתי בביקורות כל כך מקיפות ומענינות על מסכים.
כיף לקרוא ביקורת מאדם שמבין ומתמצא במקרנים.
באיחור של כמה שנים, הוא פירסם את הביקורת על ה-HIGH POWER
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=773065
לטענתו, בהנחה שהמסך מותקן באופן מסוים, אין לו אף מתחרה לאפליקציות של קולנוע ביתי.
רן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: