JBL 4311 - Executive Summary

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 198
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #21 

:lol:אהלן טומי ערב טוב לך ולחברי הפורום,הם צריכים להיות מדהימים אם אתה מתבטא כך:lol: (l) .טומי,אולי תחבר אותם אצל חברך שסידר את הסנסוי 9090 די בי.

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #22 

מה זה סידר הבן אדם מדהים עם הידיים והראש אבל הרמקולים שלו.............אולי האוזניים8O אין בן אדם מושלם.סתם אחי שיהיה כול טוב.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #23 

ועוד לא דיברתי על ה-Sweet Spot שלי... מצאתי דרך לעקוף את כל ה-early reflection. אני שם לפניו! :roll:
My Sweet Spot
 My Sweet Spot

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #24 

tnsilver כתב: כן! ה-4311 הם זוג רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! משום מה קוראים להם 'מוניטורים' (קשה לי לדמיין מישהו משתמש בהם למטרה הזו)
...
שלפתי את הספר הבא מהספרייה וצילמתי כרגע עבורך את הפסקה הבאה:

להגדלה, לחץ על התמונה:
[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-W9ga ... 030113.JPG[/imgbig]

האם זהו פיטר גבריאל בתמונה? אין מידע לגבי העניין בספר.
[imgbig]https://lh5.googleusercontent.com/-Tq4Q ... 030114.JPG[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 05/01/2015 23:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

SHMUELM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

טומי,נדמה לי שבשנים שה4311 יוצר רמקולים מוגברים היו נקראים רמקולים אקטיביים נניח meridian m20 וכו לא?וסטודיו מוניטור לא אמור להיות מוגבר בכלל.לא בוינטאג בכול אופן.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

בשנים האלה זה לא היה וינטאז' - זה היה מוצר צריכה לפלח השוק האולפני. אין לי מושג מה היה מקובל שם אז. הגבירו פנימית... הגבירו חיצונית... לא יודע, זה עבד. :מבולבל:

תום, טכנית מדובר בתמונה ב-4312 וזה לא אותו דבר. :wink:
האמת היא שכבר ראיתי איפשהו צילום של אולפן מהתקופה עם זוג 4311 תלויים מהתקרה.
אני די בטוח שזה היה באתר של Lansiing Heritage והם, כידוע, משוחדים.
אגב 'משוחדים'... הבנתי שזה דווקא באפנה עכשיו ומקובל ברמות הכי גבוהות... :lol:

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #27 

tnsilver כתב:Early Reflection? למה Early? מהמעט שאני זוכר מהתיכון סכום שתי צלעות במשולש שאינו שווה צלעות לעולם גדול מהיתר... יש יותר דרך עד התקרה ובחזרה לאוזניים מאשר Direct... איך זה יכול להיות Early?

ובחזרה לנושא? כן! ה-4311 הם זוג רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם! משום מה קוראים להם 'מוניטורים' (קשה לי לדמיין מישהו משתמש בהם למטרה הזו) אבל יש להם סאונד בנז' אמיתי. הם תמיד גורמים לי לעשות פרצוף כזה: :biggrin:
...
·

לקרוא:

According to standard definitions, early reflections are sounds that arrive at the listener after being reflected maybe once or twice from parts of listening space, such as walls, ceilings and floor. They arrive later than the direct sound, often in a range from 5 to 100 milliseconds, but can arrive before the onset of full reverberation. The early reflections give your brain the information about the size of a room, and for the sense of distance of sounds in a room. They have an important role in determining the general character and sound of the room.

מכאן

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

כן. מעניין. אבל להמשיך לקרוא:
[left]
There are those who disagree with the assumption that reverb is based on two discrete components “Early reflections” and “Reverberant field”. The “Early reflections” are often recreated by using a bunch of taps off a delay line, supposedly representing the sound reflected for the first time from all the walls and ceiling. The “Reverberent field” is a diffuse scrambling of the early reflections, with some kind of feedback to keep it going.

Both Lexicon and Quantec companies assert that early reflections are a purely academic concept, if not a myth altogether – at least in terms of designing their signal processors, which stand by far, as some of the best reverb units in the world.[/left]

מאותו מקום. :wink:

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

tnsilver כתב:כן. מעניין. אבל להמשיך לקרוא:
[left]
There are those who disagree with the assumption that reverb is based on two discrete components “Early reflections” and “Reverberant field”. The “Early reflections” are often recreated by using a bunch of taps off a delay line, supposedly representing the sound reflected for the first time from all the walls and ceiling. The “Reverberent field” is a diffuse scrambling of the early reflections, with some kind of feedback to keep it going.

Both Lexicon and Quantec companies assert that early reflections are a purely academic concept, if not a myth altogether – at least in terms of designing their signal processors, which stand by far, as some of the best reverb units in the world.[/left]

מאותו מקום. :wink:
...
·

הציטוט שלך מתייחס ליחידות Reverb ואיך הם מסנתזות את ה “Early reflections” ו “Reverberant field”...

“Early reflections” ו “Reverberant field” הם עובדות פיזיקליות.

עוד:
http://www.physicsclassroom.com/class/s ... iffraction

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

אני לא מתכוון להתכחש לתופעות פיזיקליות מוכרות. הציטוט, יקירי, אינו שלי, אלא שלך - אני רק השלמתי אותו בבחינת 'אתה פתחת את הדלת הזו' :) בכל מקרה, נראה לי שאנשים קצת מגזימים עם כל הפעמונים האלה והדפיוזרים ההזויים שלהם. בתור מי ששבר שיאים בינ"ל במעבר דירות אני יכול להעיד שרמקול דרעק נשמע דרעק בכל מקום ורמקול מעולה נשמע מעולה בכל מקום. חללים ביתיים ממוצעים לא משפיעים עד כדי כך על איכות הפלט ומי שתולה דפיוזרים על הקירות והתקרה ומספר לחברים שלו עד כמה הסאונד השתפר - יש לו כנראה איזו בעיה ששייכת לתחום ה'פסיכו' שנלווה תמיד ל'אקוסטיקה',

והנה עוד נקודה למחשבה... למה אנחנו תמיד נדחפים למרתף בסוף כדי לשמוע מה שאנחנו אוהבים? גם אני שותף (לפחות חלקי) בסלון שלנו. למה אני במערה?

hornless
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
שם מלא: גיא
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #31 

Form78HiFi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

tnsilver כתב:אני לא מתכוון להתכחש לתופעות פיזיקליות מוכרות. הציטוט, יקירי, אינו שלי, אלא שלך - אני רק השלמתי אותו בבחינת 'אתה פתחת את הדלת הזו' :) בכל מקרה, נראה לי שאנשים קצת מגזימים עם כל הפעמונים האלה והדפיוזרים ההזויים שלהם. בתור מי ששבר שיאים בינ"ל במעבר דירות אני יכול להעיד שרמקול דרעק נשמע דרעק בכל מקום ורמקול מעולה נשמע מעולה בכל מקום. חללים ביתיים ממוצעים לא משפיעים עד כדי כך על איכות הפלט ומי שתולה דפיוזרים על הקירות והתקרה ומספר לחברים שלו עד כמה הסאונד השתפר - יש לו כנראה איזו בעיה ששייכת לתחום ה'פסיכו' שנלווה תמיד ל'אקוסטיקה',

והנה עוד נקודה למחשבה... למה אנחנו תמיד נדחפים למרתף בסוף כדי לשמוע מה שאנחנו אוהבים? גם אני שותף (לפחות חלקי) בסלון שלנו. למה אני במערה?
...
·

נניח לדפיוזרים ולרמקולי דרעק (או מעולים) בצד לרגע.

לחלל שבו נמצא הרמקול יש השפעה עצומה על איכות או יותר נכון "דיוק" הקלט. (האוזניים..)
בין אם יש דפיוזרים על התקרה או בפינה ואם הרמקולים הם 4311 או ALtec Model (זוכר?) החדר עדיין משפיע.

תעשה ניסוי, איזה JBL יש לך הכי קרוב? תוציא אותו למרכז הגינה, (יש שלג?) חבר לאיזה מגבר חביב, תרכיב לך משולש משלושה כסאות, רמקולים על שניים, אתה על השלישי ונגן איזה Pink Floyd

ותשמע בעצמך "בלי חדר"

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Idiot freezes auditioning 70's stereo gear outdoors on a friend's dare

שליחה #33 

Form78HiFi כתב:איזה JBL יש לך הכי קרוב? תוציא אותו למרכז הגינה
...
רעיון מצוין. אביא גם מטקות, ענבים, בירות, ושמן שיזוף.
משחק ילדים
 משחק ילדים

hornless
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
שם מלא: גיא
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #34 

:D

ובכלל התכוונתי להראות את זה :)