iSolt כתב:אתה רציני?
גרפיקאים יהיו מוכנים למכור את הנשמה שלהם בשביל מסך 8K בגודל 28 אינצ'.
כל הסמארטפונים מתקדמים אל עבר ה2K ואין מרחק גדול עד שיגיעו ל4K, מה יהיה אחרי זה? ברור ש8K!!
...
במסכי מחשבים משתמשים ממרחק קצר יותר אז יש יותר ערך לרזולוציה. אני לא בטוח ש-8K שימושי, אבל כנראה יש מקום ליותר מ-4K, תלוי בגודל המסך.
טלפונים כבר עוברים לרזולוציות חסרות שימוש (בהנחה שמדובר ב-RGB לכל פיקסל, ולא דברים כגון PenTile), העיקר שהיצרן יוכל לפרסם את המספר הגדול ביותר. 330 ה-dpi של ה-iPhone 4 היו נחמדים מאוד כבר לפני 4 שנים. היום כבר מתקרבים לפי שתיים, ראה את ה-S5 LTE-A (אם כי PenTile), ואחרים. אולי שיעברו להתמקד בקצב רענון ואז יוכלו לייבא את השטויות ממסכי טלוויזיה: SmoothMotionPro XTL 1920 וכו'.
אם כבר, הייתי רוצה שייתמקדו בלהקטין את האזורים השחורים מסביב לפיקסלים.
אבל גם אם אין טעם ביותר רזולוציה בטלפונים, אני בעד, כי יש למסכים האלה שימושי VR כשהמסך ממש ליד העיניים. הנה 2 הרצאות מעניינות של אנשים מ-Oculus בנושא:
Michael Abrash ו-
John Carmack
yamam כתב:מה גם שהשנה אמורה להיות קפיצת מדרגה באיכות התמונה הודות לQuantum Dot שמשפר את הצבעים והניגודיות.
...
כרגע quantum dots רק משמש כשכבה לשיפור צבעים (נראה שבחלק מהמקרים קוראים לזה QDEF). אין שיפור קונטרסט. כשיתחילו להשתמש בזה כפיקסלים שיוצרים אור (ייתכן שקוראים/יקראו לזה QDLED), אז יהיה שיפור בניגודיות בדומה ל-OLED.