מתלבט האם ללכת מסך FHD טוב או ללכת על 4K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #21 

jacko-il כתב:אולי מחירי מסכי ה- OLED יהיו סבירים יותר ויתאפשרו בארץ לא רק לאוליגרכים.
...
אכן, אם להוציא אקסטרה כסף על טכנולוגיה לא לגמרי בשלה, OLED הרבה יותר אפקטיבי מ-4K, במיוחד אם באים מפלזמה.
iSolt כתב:לפני שה4K יהפך לסטנדרט כבר מתחיל דיבורים על 8K ועל המחליפה (עוד לא החליטו) שלה.
...
אני לא חושב שרזולוציה גבוהה מ-4K תכנס לשוק הביתי לפחות ב-10 שנים הקרובות. תמיד מתכננים הלאה ויש פיתוחים ברקע ומסכי תצוגה מיוחדים. אבל גם בעתיד אני לא רואה איך 8K יהיה שימושי על מסכים מתחת ל-100" או יותר.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #22 

jtk כתב:
...
...
אני לא חושב שרזולוציה גבוהה מ-4K תכנס לשוק הביתי לפחות ב-10 שנים הקרובות. תמיד מתכננים הלאה ויש פיתוחים ברקע ומסכי תצוגה מיוחדים. אבל גם בעתיד אני לא רואה איך 8K יהיה שימושי על מסכים מתחת ל-100" או יותר.
...
אתה רציני?
גרפיקאים יהיו מוכנים למכור את הנשמה שלהם בשביל מסך 8K בגודל 28 אינצ'.
כל הסמארטפונים מתקדמים אל עבר ה2K ואין מרחק גדול עד שיגיעו ל4K, מה יהיה אחרי זה? ברור ש8K!!
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #23 

לכל היישומים שציינת אין קשר למונח "שוק ביתי" שהוא התכוון אליו.
הכוונה בשוק ביתי היא שימושי המיינסטרים המרכזיים - כמו סרטים, סדרות ובכלל טלויזיה.
4K כשלעצמו כבר ממש לא חדש. ה- "טכנולוגיה" הוצגה כבר מזמן ועדיין ייקח עוד לא מעט זמן עד שהיא תכנס לשוק הביתי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yamam
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #24 

שלום רב,
אני מניח שאם קראת את הסנונית הראשונה מCES הבנת שהשנה 4K יהפוך לסטנדרט ולאו דווקא יופיע בסדרות הגבוהות.
מה גם שהשנה אמורה להיות קפיצת מדרגה באיכות התמונה הודות לQuantum Dot שמשפר את הצבעים והניגודיות.

כך שנראה שעדיף לחכות לקיץ לסדרות החדשות ולקנות 4K. כמו שבזמנו קנינו טלביזיות HD לפני שהיו שידורי HD, כך כיום מי שקונה 4K קונה מסך עם הפנים לעתיד.

אני התלבטתי גם כן באותה הסוגייה ואף שקלתי לקנות מסך 4K של פיליפס במיחר אטרקטיבי, אבל הדיווחים מהתערוכה שכנעו אותי שעדיף להתאזר בסבלנות.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #25 

iSolt כתב:אתה רציני?
גרפיקאים יהיו מוכנים למכור את הנשמה שלהם בשביל מסך 8K בגודל 28 אינצ'.
כל הסמארטפונים מתקדמים אל עבר ה2K ואין מרחק גדול עד שיגיעו ל4K, מה יהיה אחרי זה? ברור ש8K!!
...
במסכי מחשבים משתמשים ממרחק קצר יותר אז יש יותר ערך לרזולוציה. אני לא בטוח ש-8K שימושי, אבל כנראה יש מקום ליותר מ-4K, תלוי בגודל המסך.

טלפונים כבר עוברים לרזולוציות חסרות שימוש (בהנחה שמדובר ב-RGB לכל פיקסל, ולא דברים כגון PenTile), העיקר שהיצרן יוכל לפרסם את המספר הגדול ביותר. 330 ה-dpi של ה-iPhone 4 היו נחמדים מאוד כבר לפני 4 שנים. היום כבר מתקרבים לפי שתיים, ראה את ה-S5 LTE-A (אם כי PenTile), ואחרים. אולי שיעברו להתמקד בקצב רענון ואז יוכלו לייבא את השטויות ממסכי טלוויזיה: SmoothMotionPro XTL 1920 וכו'. :D

אם כבר, הייתי רוצה שייתמקדו בלהקטין את האזורים השחורים מסביב לפיקסלים.

אבל גם אם אין טעם ביותר רזולוציה בטלפונים, אני בעד, כי יש למסכים האלה שימושי VR כשהמסך ממש ליד העיניים. הנה 2 הרצאות מעניינות של אנשים מ-Oculus בנושא: Michael Abrash ו-John Carmack

yamam כתב:מה גם שהשנה אמורה להיות קפיצת מדרגה באיכות התמונה הודות לQuantum Dot שמשפר את הצבעים והניגודיות.
...
כרגע quantum dots רק משמש כשכבה לשיפור צבעים (נראה שבחלק מהמקרים קוראים לזה QDEF). אין שיפור קונטרסט. כשיתחילו להשתמש בזה כפיקסלים שיוצרים אור (ייתכן שקוראים/יקראו לזה QDLED), אז יהיה שיפור בניגודיות בדומה ל-OLED.

YanaiEdri
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
שם מלא: Yanai Edri
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #26 

מה נסגר בסוף ? מה קנית?

gechts פותח השרשור
סמל אישי של משתמש