מחפש רמקולים לטווח ארוך - יש זוכה
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
מישהו כאן שכח עוד כמה דברים....
מה עם ''הלוק'' הוינטאג'י? הרי זה מה שעושה לנו את זה ! היופי של המכשיר,ההתענגות של להביט בו !
יש לי באוסף המון מכשירים...ממש כיף לי לראות אותם מדי יום, וממש כיף לי לראות את המכשירים של רוב החברים !
זה לא רק עניין של סאונד,לגמרי לא, אבל גם בסאונד הם עוקפים רבים מהמכשירים המודרנים!
ומה עם הנוסטלגיה?...מכשירים שראינו כילדים אצל האחרים והנה סוף סוף יש אותם ברשותינו?
מכשירים שהיו לנו כילדים ונעלמו אי אז וכעת מצאנו אותם שוב?
מכשירים שיש לנו מאז ועד היום?
גיא, אתה עצמך בעלים של ציוד שכזה,לא?(b)
מה עם ''הלוק'' הוינטאג'י? הרי זה מה שעושה לנו את זה ! היופי של המכשיר,ההתענגות של להביט בו !
יש לי באוסף המון מכשירים...ממש כיף לי לראות אותם מדי יום, וממש כיף לי לראות את המכשירים של רוב החברים !
זה לא רק עניין של סאונד,לגמרי לא, אבל גם בסאונד הם עוקפים רבים מהמכשירים המודרנים!
ומה עם הנוסטלגיה?...מכשירים שראינו כילדים אצל האחרים והנה סוף סוף יש אותם ברשותינו?
גיא, אתה עצמך בעלים של ציוד שכזה,לא?(b)
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
·RAMIRAMI68 כתב:מישהו כאן שכח עוד כמה דברים....
גיא, אתה עצמך בעלים של ציוד שכזה,לא?(b)...
קרוב לוודאי הוא יגיד לך שמהוינטאג' הוא מעדיף את KRELL,קונראד ג'ונסון,NAIM,ראדפורד ועוד כמה יצרניות נישה קטנות אנגליות או אמריקאיות ולא מהתוצרת היפנית.יצרניות שאני תמיד שואל את עצמי למי היה כסף בסבנטיז כאן בארץ לרכוש ציוד שלהן-מגבר קטן של אחת החברות האלה עלה כמו מפלצת וינטאג'ית יפנית,ונכון-מרביתן לא יצרו רסיברים "משוקצים מרובי כפתורים".
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
קוש, לכל אחד יש את הזכות לחבב או שלא, לשנוא או שלא...
זכותו לחשוב כפי שהוא חושב למרות שאני ואתה ורבים אחרים חושבים אחרת.
זכותו לחשוב כפי שהוא חושב למרות שאני ואתה ורבים אחרים חושבים אחרת.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
מסכים איתך,אין לי דבר וחצי דבר נגד hornless,הוא אחד מוותיקי הפורום (ו-HT בכלל) ואיש רב זכויות בתחום הזה של סטריאו,רק לא אהבתי את ההכללות שלו.
Vintage audio is a way of life
שבת שלום לכולם.חשבתי שהדיון הוא על רמקולים לטווח ארוך......הרוחות התלהטו,נו טוב.טומי לא כולנו קמצנים כשאנו קונים ציוד וינטאג,נכון שתועלת ומחיר מקבלים יחס תועלת גבוה אבל זה לא רק זה מי כמוך יודע(l)
.אם מישהוא חושב שלהיות בעלים של מערכת בעשרות רבות אם לא מאות אלפי שקלים ואז להזמין כבל לרמקולים ב10000 כן עשר אלף,לחכות לכבל בשקיקה וכשהוא סופסוף מגיע לגלות שהמערכת שלי נשמעת כמו טייפ דאבל.(נדמה לי שניצל שאני מאוד אוהב לקרוא מהאתר השכן:evil: חארטה).אליעד מה לא יכולת לקנות את האליסונים שהיו באזור שלך(נתניה אני חושב),אח חבל שאני לא עובד כרגע.לגבי איך אני כיצד מערכת טובה צריכה להישמע זה פשוט מאוד,בזמן שאני קונה לדוגמא klh model five מאדם מאוד נחמד מירושלים שמושקע המון במערכת שלו אני מבין איך הוא שומע וכשאני מגיע הבייתה ומחבר הכול אז החגיגה מתחילה.
- hornless
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 601
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
אחדד קצת יותר.
תחשוב על השימוש בטרנזיסטור כטכנולוגיה בת עשר. איפב הייתה אז ואיםה היא היום ארבעים שנים אחרי. ותשווה לשפופרת שאז כבר חגגה חמישים שנה ויותר בשימוש באודיו. כשהפסיקו את השימוש בשפופרות הפיתוח והפוטנציאל היה כבר בשיאו. כשהחלה החזרה לשפופרות (20 שנה אחרי ועד היום) כבר לא ממש היה מה להמציא מחדש.
הטרנזיסטור כיום, מבחינה התפתחותית, נמצא היכן שהשפופרת הייתה אי שם בסוף שנות ה-60.
מה שכן השתנה בשתי הטופולוגיות (בעיקר בשלבי קדם המגבר) הוא הנסיון לעבור למסלול סיגנל קצר יותר וביטול פיצ'רים וגימיקים מיותרים שפעם היו אופנתיים ועזרו למכירות. מעבר לכך, הבינו את החשיבות של מכשירים שנשמעים טוב בוואטים הראשונים בהם רובנו מקשיבים רוב הזמן.
היו לי כמה מהמפלצות של פעם.
סנסוי 9090DB כמעט חדש (היה בן 3 שקנינו אותו), קנווד KA600, מרנץ 2500 ועוד. בעיניי, היו ממש מכשירים בינוניים. הרמן קרדון 630 וטנדברג 2040 נשמעו טוב יותר מהם למרות שלא היו פאר היצירה.
לא אומר שכל מגבר וינטאג' טרנזיסטורי הוא לא שווה אלא שיש הרבה יותר לא טובים מטובים. כנ"ל בשפופרות וכנ"ל גם בהרבה ציוד מודרני (טרנזיסטורי ושפופרתי כאחד).
נשמע אולי קצת מתנשא אבל זה מגובה בהרבה מאוד נסיון.
תחשוב על השימוש בטרנזיסטור כטכנולוגיה בת עשר. איפב הייתה אז ואיםה היא היום ארבעים שנים אחרי. ותשווה לשפופרת שאז כבר חגגה חמישים שנה ויותר בשימוש באודיו. כשהפסיקו את השימוש בשפופרות הפיתוח והפוטנציאל היה כבר בשיאו. כשהחלה החזרה לשפופרות (20 שנה אחרי ועד היום) כבר לא ממש היה מה להמציא מחדש.
הטרנזיסטור כיום, מבחינה התפתחותית, נמצא היכן שהשפופרת הייתה אי שם בסוף שנות ה-60.
מה שכן השתנה בשתי הטופולוגיות (בעיקר בשלבי קדם המגבר) הוא הנסיון לעבור למסלול סיגנל קצר יותר וביטול פיצ'רים וגימיקים מיותרים שפעם היו אופנתיים ועזרו למכירות. מעבר לכך, הבינו את החשיבות של מכשירים שנשמעים טוב בוואטים הראשונים בהם רובנו מקשיבים רוב הזמן.
היו לי כמה מהמפלצות של פעם.
סנסוי 9090DB כמעט חדש (היה בן 3 שקנינו אותו), קנווד KA600, מרנץ 2500 ועוד. בעיניי, היו ממש מכשירים בינוניים. הרמן קרדון 630 וטנדברג 2040 נשמעו טוב יותר מהם למרות שלא היו פאר היצירה.
לא אומר שכל מגבר וינטאג' טרנזיסטורי הוא לא שווה אלא שיש הרבה יותר לא טובים מטובים. כנ"ל בשפופרות וכנ"ל גם בהרבה ציוד מודרני (טרנזיסטורי ושפופרתי כאחד).
נשמע אולי קצת מתנשא אבל זה מגובה בהרבה מאוד נסיון.
גיא
רגע רגע,אליעד כן אני קניתי את הרמקולים מיבגני.לא מחטף אחי לא מחטף:D .תשמע,החברה פה צודקים בעיניין ההגברה שלך. חבל שתגלה בעצמך(יקר ומיותר)שבהגברת וינטאג עדיף ללכת על דגמים שהם טופ אוף דה ליין ולמרות שהפישר שלך הוא כזה בסדרה שלו,סביר להניח שהוא לא ישמע אפילו שבעים אחוז ממרנטז מקביל כמו 4400 שהיה למכירה לדוגמא.כן כן אני יודע בטח פירקת אותו והתלהבת משני הקבלים הכסופים האלה הא:lol: ,וטרנספורמר מרובע ענק וכבד,הוא גם נראה יפה הפישר אבל לך תחליף משהוא מאחור כול כבל שהוא בעיקר הטרמינלים לרמקולים what a pain...
.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
BennyO כתב:אני רק מניח את זה כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt193259.% ... D7%9D.html...
בוודאי. וטוב שזה מונח כאן!
hornless היקרmarantz 2500 מכשיר בינוני?לא יודע לא שמעתי או ראיתי אחד אבל בטוח הייתי רוצה לראות,לגעת,להפעיל,לקנות אחד.........ורגע,אם הוואטים הראשונים זה באמת מה שחשוב,אני מסכים אתך בעיניין הזה 100 אחוז כן,למה לי לקנות רמקולים קשים להנעה או צריכים מגברים מרובי וואטים או biamp או מה שלא יהיה?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מצטער. קשה לי מאוד עם הנימוק הזה. הוא נשמע לי יותר כמו מיתוס. הטרנזיסטור הראשון הומצא ב-1947 והתבסס על גביש גרמניום ונקרא Point Contact. שנה אח"כ (12 חודשים בלבד) Bell כבר מכרו לתעשייה באופן שוטף טרנזיסטור Type A המבוסס על אותו עיקרון. ב-1951, רק ארבע שנים לאחר המצאת הטרנזיסטור, כבר פותחו טרנזיסטורי Bi-Junction N/P שעדיין היו מבוססים על סנדוויץ של גרמניום אך העיקרון של Doping כבר הוכר ויושם הלכה למעשה.hornless כתב:תחשוב על השימוש בטרנזיסטור כטכנולוגיה בת עשר. איפב הייתה אז ואיםה היא היום ארבעים שנים אחרי. ותשווה לשפופרת שאז כבר חגגה חמישים שנה ויותר בשימוש באודיו. כשהפסיקו את השימוש בשפופרות הפיתוח והפוטנציאל היה כבר בשיאו. כשהחלה החזרה לשפופרות (20 שנה אחרי ועד היום) כבר לא ממש היה מה להמציא מחדש.
הטרנזיסטור כיום, מבחינה התפתחותית, נמצא היכן שהשפופרת הייתה אי שם בסוף שנות ה-60....
עקרונות ה-Doping המוכרים היום כבר בוססו בין השנים 56 - 58. תשע שנים אחרי המצאת הטרנזיסטור הראשון מבוסס הגרמניום, Gordon Teal פיתח את טרנזיסטור הסיליקון הראשון. בשנים האלה, הטרנזיסטורים כבר החלו להחליף את המנורות שהתפתחו בעצלתיים מאז אמצע המאה ה-19. פיתוח הטכנולוגיה של חצאי המוליכים התבצע באופן מעריכי לעומת שפופרות הוואקום שפיתוחן היה ליניארי (ואיטי במיוחד).
עשר שנים לאחר המצאתו - החליף הטרנזיסטור החצי אפוי את מה שהיה מקובל בתעשיית האלקט' בשבעים השנים הקודמות. ב-1960 כבר פותחו ה-MOSFET'ים הראשונים. למעשה, בשנות ה-70', הטכנולוגיה כבר היתה מוכרת, מבוססת, יציבה, זולה ואמינה ובתחילת העשור השביעי של המאה ה-20' הטכנולוגיה הזו היתה בת 23 ולא בת עשר. לשם השוואה, לפני 23 שנים, אני עוד עבדתי בבית על מחשב אישי IBM 5160 שנקרא XT ו-Windows 3.1 עוד היה בחיתולים, טלפון סלולארי שקל 20 ק"ג וברוב מדינת ישראל עוד לא היתה טלוויזיה בכבלים.
כבר אז, טכנולוגיית חצאי המוליכים והפוטנציאל הגלום בה, על התעשייה שעשתה בה שימוש, היו שנות אור מתקדמות יותר מהטכנולוגיה הפרימיטיבית הזה שנקראה שפופרות ואקום. הטכנולוגיה הזו סבלה מסטגנציה והיצרנים שנחשבו ל'טובים' הם אלה שיכלו להרשות לעצמם ניפוי והשמדה של אצוות שלמות של מנורות שפשוט לא יצאו כמו שצריך בתהליך הייצור.
ברמה העקרונית לא השתנה כמעט כלום בטכנולוגיית המנורות שכללו שלושה אלמנטים מרכזיים (קטודה, רשת ואנודה) להוציא רשתות נוספות שתפקידן לסנן ולנתב זרמי אלקטרונים. מהטריודה ועד לפנטרודה - לא השתנה שום דבר ברמה הפיזיקלית. היצרנים היו בסך הכל כמו שענים שלמדו לעבוד יותר קטן, ברמה מכנית יותר מדויקת וייצרו מוצר קומפקטי יותר שהתבסס בדיוק על אותה טכנולוגיה בסיסית ועקרונות פיזיקליים נתונים שלא השתנתה עד עצם היום הזה - וגם אין לה כלל אופציה להשתנות.
זה דומה קצת לתחרויות האלה של מי מצליח להכניס אוניה יותר גדולה לאותו בקבוק. לא מדובר כאן על טכנולוגיה 'בוגרת' אלא על קיבעון, קיפאון, סטגנציה ומיצוי. Dead End. ומאז שנות ה-60' פשוט לא היה יותר לאן ללכת. רמת הטרנזיסטורים היום כלל לא ברת השוואה לטכנולוגית שפופרות הוואקום. מחשבי על - אל מול חשבוניות חרוזים.
·hornless כתב: . מעבר לכך, הבינו את החשיבות של מכשירים שנשמעים טוב בוואטים הראשונים בהם רובנו מקשיבים רוב הזמן.
....
תחום האדיו מאופיין במגברי Push-Pull מסוג A או AB בלבד (נעזוב לרגע את Class D שהיא "חיה אחרת" לגמרי) שבהם הטרנזיסטורים/שפופרות מ"מומתחים" כבר בעוצמה הנמוכה ביותר ולכן לא קיימת "תופעת המעבר", העיוותים ההרמוניים שלהם נמוכים, ומכאן מגברים אלו לא יכולים להישמע רע בעוצמות נמוכות.
המגברים היחידים שעונים לקריטריון של "לא נשמעים טוב בוואטים הראשונים" הם מגברי Class B , שלא משתמשים בהם כלל בתחום האודיו, לכן לדעתי טענה זו אינה רלוונטית כלל.
השימוש במגברים מ- Class B קיים בתחומים שבהם נדרש חסכון בחשמל- לא רלוונטי לתחום האודיו הבייתי, אני מניח שמגבר ה-RF הסופי בטלפון סלולרי משתמש בטכנולוגיה זו, כמובן בתדרים גבוהים בהרבה מתחום האודיו,
- tnsilver
- חבר מביא חבר

עם זה אין לי וויכוח וגם אני חושב שניתן היה לבטל בכיף את מרבית, אם לא כל, בקרי הטון המיותרים ברוב הציוד הזה. החל בדולבי המטופש וכלה בבקרי הטרבל, בס ומיד - כולם מיותרים. נדמה לי שזה אחד המוד'ים האהובים על יאיר. עצלנים כמוני פשוט מחברים את הפרה ל-main-in ועוקפים את כל הקישקושיה הזו על הקילומטרים המיותרים של החיווט שלה. קשה להתחמק מהרושם שזה אכן עניין של אפנה. אגב, ל-Luxman בדגמים שכוללים מעגלי Duo Beta יש פתרון נהדר לבעיה והמגברים שלהם כוללים גם מעקפים אלגנטיים לכל בקרי הטון. היחידה נראית אפנתית לצורכי יח"צ אך לחיצת כפתור אחת מבטלת את כל הקשקושים ומקצרת את דרכו של הסיגנל.hornless כתב:...מה שכן השתנה בשתי הטופולוגיות (בעיקר בשלבי קדם המגבר) הוא הנסיון לעבור למסלול סיגנל קצר יותר וביטול פיצ'רים וגימיקים מיותרים שפעם היו אופנתיים ועזרו למכירות....
·tnsilver כתב:, ל-Luxman בדגמים שכוללים מעגלי Duo Beta יש פתרון נהדר לבעיה והמגברים שלהם כוללים גם מעקפים אלגנטיים לכל בקרי הטון. היחידה נראית אפנתית לצורכי יח"צ אך לחיצת כפתור אחת מבטלת את כל הקשקושים ומקצרת את דרכו של הסיגנל..........
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
לא הבנתי ,אז הבעיה בהגברה שלי היא שהיא לא טופ אוף דה ליין ?SHMUELM כתב:רגע רגע,אליעד כן אני קניתי את הרמקולים מיבגני.לא מחטף אחי לא מחטף:D .תשמע,החברה פה צודקים בעיניין ההגברה שלך. חבל שתגלה בעצמך(יקר ומיותר)שבהגברת וינטאג עדיף ללכת על דגמים שהם טופ אוף דה ליין ולמרות שהפישר שלך הוא כזה בסדרה שלו,סביר להניח שהוא לא ישמע אפילו שבעים אחוז ממרנטז מקביל כמו 4400 שהיה למכירה לדוגמא.כן כן אני יודע בטח פירקת אותו והתלהבת משני הקבלים הכסופים האלה הא:lol: ,וטרנספורמר מרובע ענק וכבד,הוא גם נראה יפה הפישר אבל לך תחליף משהוא מאחור כול כבל שהוא בעיקר הטרמינלים לרמקולים what a pain....
...
70% ממרנץ 4400 ? אני לוקח ב 2 ידיים , הוא עלה 10% ממנו!!!
ההתלבטות ממשיכה וצמצמתי אותה ל-2 אופציות כרגע.
1. jbl l100
2. kef 105.1
אני לא מנסה לקבל החלטה ע"ס חוות דעת אבל אני כן אשמח למידע מכיוון שלא ראיתי ושמעתי אף אחד מהם ולהגיע ולשמוע רמקולים יד2 שנמצאים בקצוות שונים של הארץ זה קצת בעיה ועוד לגלות בסוף שהיו לא ציפיות שונות מאוד מהרמקול בפועל..
יש לי הרגשה טובה לגבי הl100 ,אני מאמין שהוא יהיה מאוד סלחן ונעים בכל מוזיקה שינגן גם עם לא מדויק , נשמע בשבילי(יש בזה אמת?). הבעיה שקצת קשה לשים עליו את היד.
לגבי ה105 , הוא נראה וואוו , יש הרבה ביקורות טובות , אבל אני חושש שאולי הוא "אוודיופילי מידי " וירים את האף על רוב ההקלטות/מקורות מה שמבחינתי יהרוס את החוויה.
אשמח לכל מידע.
1. jbl l100
2. kef 105.1
אני לא מנסה לקבל החלטה ע"ס חוות דעת אבל אני כן אשמח למידע מכיוון שלא ראיתי ושמעתי אף אחד מהם ולהגיע ולשמוע רמקולים יד2 שנמצאים בקצוות שונים של הארץ זה קצת בעיה ועוד לגלות בסוף שהיו לא ציפיות שונות מאוד מהרמקול בפועל..
יש לי הרגשה טובה לגבי הl100 ,אני מאמין שהוא יהיה מאוד סלחן ונעים בכל מוזיקה שינגן גם עם לא מדויק , נשמע בשבילי(יש בזה אמת?). הבעיה שקצת קשה לשים עליו את היד.
לגבי ה105 , הוא נראה וואוו , יש הרבה ביקורות טובות , אבל אני חושש שאולי הוא "אוודיופילי מידי " וירים את האף על רוב ההקלטות/מקורות מה שמבחינתי יהרוס את החוויה.
אשמח לכל מידע.
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 06/01/2015 20:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אין יותר L-100. נמכרו, נעלמו, נישתו, נאכלו. בפעם הבאה פחות דיבורים - יותר מעשים ויותר בשקט.