חוות דעת על מפרט למחשב HTPC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
tall101
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239

שליחה

אתה צריך לקחת בחשבון גם את כל העדכונים שמותקנים יחד עם הווינדוס ששוקלים לא מעט + קודי (XBMC) ותוספים , POWERDVD לתמיכה בסרטי 3D מלאים ועוד כל מני
לדעתי עדיף ללכת על בטוח ולקחת 120GB

הספק כוח יעשה את העבודה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

@dani56565
·
600W זו חתיכת היסחפות, אתה בשקט יכול לקחת חצי מזה וגם זה מוגזם.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

...

(Y)

dani56565 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120

שליחה

ufffnick כתב:@dani56565
·
...
·למה מוגזם באתר יצרן של הכרטיס מסך רשום דרישות מתח 400w

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@dani56565
·
תסתכל באתר של GeForce, הכרטיס צורך 60W.
הדרישה היא לספק מינימום של 300W (תחת ההנחה שמי שלוקח כרטיס כזה משלב איתו מערכת זללנית במיוחד וכן, אם תשים לב - הוא מיועד לOC).
כנראה שGigabyte לקחו מקדם ביטחון ל400W.

סתם לפרופורציה -
יש לי מעבד E8400 על פלטפורמה 775 מעבד ולוח אם ממש לא חסכוניים - Asus P5Q Pro Turbo.
בנוסף כרטיס מסך GT610 (חסכוני משהו), 8 כוננים של 1 טרה, כונן גיבוי נוסף של 1.5 טרה וכן SSD אחד, כרטיס רשת אלחוטי (AP) על PCI, כרטיס רשת DUAL LAN עבור BONDING על PCIe x4, כרטיס DVBT2 על PCIE ומסך DELL LCD ישן (בן 7), שני כרטיסי הרחבה נוספים עבור SATA-PCI וכן SATA-PCIE.
כל זה ביחד צורך בשיא (STARTUP) בדיוק 250W. אני יודע כי יש לי מכשיר ניטור שמחובר לכבל ההזנה (שכולל גם את הרמקולים עם מגבר וסאב, מתג מנוהל וכונן נייד של DVD). במצב פעיל כמו עכשיו - מגיע ל150W-200W, תלוי מה אני עושה.
אז תאמין לי - 600W זו הגזמה פרועה.

אם אתה מתכנן על ספק כוח שקט (שעובד בתחום עד 50% הספק שלו במוד Fanless) זה סיפור אחר - זה מה שאני עשיתי, ועל כן הספק שלי מוגזם ברמות קשות - 840W אבל זה בגלל שידעתי ואני יודע שעוד אעמיס עליו לא מעט דברים.

dani56565 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120

שליחה

ufffnick כתב:@dani56565
·
תסתכל באתר של GeForce, הכרטיס צורך 60W.
הדרישה היא לספק מינימום של 300W (תחת ההנחה שמי שלוקח כרטיס כזה משלב איתו מערכת זללנית במיוחד וכן, אם תשים לב - הוא מיועד לOC).
כנראה שGigabyte לקחו מקדם ביטחון ל400W.

סתם לפרופורציה -
יש לי מעבד E8400 על פלטפורמה 775 מעבד ולוח אם ממש לא חסכוניים - Asus P5Q Pro Turbo.
בנוסף כרטיס מסך GT610 (חסכוני משהו), 8 כוננים של 1 טרה, כונן גיבוי נוסף של 1.5 טרה וכן SSD אחד, כרטיס רשת אלחוטי (AP) על PCI, כרטיס רשת DUAL LAN עבור BONDING על PCIe x4, כרטיס DVBT2 על PCIE ומסך DELL LCD ישן (בן 7), שני כרטיסי הרחבה נוספים עבור SATA-PCI וכן SATA-PCIE.
כל זה ביחד צורך בשיא (STARTUP) בדיוק 250W. אני יודע כי יש לי מכשיר ניטור שמחובר לכבל ההזנה (שכולל גם את הרמקולים עם מגבר וסאב, מתג מנוהל וכונן נייד של DVD). במצב פעיל כמו עכשיו - מגיע ל150W-200W, תלוי מה אני עושה.
אז תאמין לי - 600W זו הגזמה פרועה.

אם אתה מתכנן על ספק כוח שקט (שעובד בתחום עד 50% הספק שלו במוד Fanless) זה סיפור אחר - זה מה שאני עשיתי, ועל כן הספק שלי מוגזם ברמות קשות - 840W אבל זה בגלל שידעתי ואני יודע שעוד אעמיס עליו לא מעט דברים.
...
·תודה על ההסבר. יש בכרטיס מסך הזה אופציה של dual hdmi
מה הכוונה באופציה הזו? אני צריך לחבר את הכרטיס מסך ל2 הכניסות בטלווזיה ואז הוא יתן רזולוציה גבוהה יותר?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@dani56565
·
זה אומר שאם יש לך 2 מסכים של 4k ומאיזושהי סיבה תרצה לחבר את שניהם לכרטיס מסך, הוא יוכל לספק להם את הרזולוציה המתאימה, במקביל.

boogieman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

לך על לוח שתומך SLI ככה שתוכל להוסיף עוד כרטיס מסך ולהגיע לביצועים של 4K כשזה יהיה רלוונטי.
למרות שלדעתי כל המחשב הוא עדיין OVERKILL מטורף ל HTPC

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”